FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Rahma
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Rahma » 04 maj 2021, 21:57

Zeko87 je napisao/la:
04 maj 2021, 21:52
Staviti na papir koliko nas koštaju Smiljanići, Cruz, Milanović i njima slični. Vidjećeš Lahko da je bolje imati nasmijano dijete koje još i plaća članarinu po 50-70KM mjesečno i više doprinosi klubu od gore navedenih.

Umjesto da se brendiramo, otvorimo vrata kluba svima,gurnemo koju paru u Školu fudbala koja vrlo lahko može biti samoodrživa, mi je križamo a opet će nas obradovati sa srbijanskim polovnjacima od kojih nikakva hajra nemaš ni u kojem smislu. A jedu hljeb kluba i to sa kavijarom...
Gdje si bio brate svih ovih godina sa razradjenim planom da SF AFH bude samoodrziva?
Amer Dupovac!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 maj 2021, 21:57

Koliko nas kosta 80-90 uhljebljenih u admimistraciji kluba? Koliko su nas Seati kostali? Koliko su nas godinama kostali Kruz i more igraca koji haman nemaju nikakvu minutazu. Moze opravdavati ovo ko zeli i kako zeli, ali ovo je seljacki potez. FK Sarajevo ovo ne smije dopustiti. Prqvi minus, ok povecaj clanarinu ili nadji drugi vid prihoda. Ljudi nisu svjesni koliki je ovo minus za klub.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 maj 2021, 21:58

Ma trebalo je ostaviti ovu skolu radi djece, svejedno ta skola i nije bila da proizvodi neke igrace, nego vise drustvena i socijalna skola, odnosno ta najmladja djeca mogu reci da igraju u Sarajevu. Akademiju imamo tu se treba profi raditi i najbolji treneri i djeca. Al trebalo je i ovu školu ostaviti radi djece, društva, pripadnosti djece klubu.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 04 maj 2021, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 maj 2021, 21:59

Zeko87 je napisao/la:
Staviti na papir koliko nas koštaju Smiljanići, Cruz, Milanović i njima slični. Vidjećeš Lahko da je bolje imati nasmijano dijete koje još i plaća članarinu po 50-70KM mjesečno i više doprinosi klubu od gore navedenih.

Umjesto da se brendiramo, otvorimo vrata kluba svima,gurnemo koju paru u Školu fudbala koja vrlo lahko može biti samoodrživa, mi je križamo a opet će nas obradovati sa srbijanskim polovnjacima od kojih nikakva hajra nemaš ni u kojem smislu. A jedu hljeb kluba i to sa kavijarom...
Skola fudbala je bila sramota fks. Prvo od kadrova sa cigarom u ustima i zadahom pive kod masnog pa do nacina treniranja i odnosa prema djeci.
Nikakvu ljubav oni nisu prenosili djeci. Al bas nikakvu!
Samo smo srozavali ime fks.

Djeca mogu biti nasmijana i u preko 100 skola u kantonu i opet biti uz fka. Primjer su djeca iz drugih kantona koja nakon jednog kampa fka pocnu isto pratiti i navijati za isti. Tako da nemoj te lazne ljubavi prema klubu jer ja od 100 ljudi koji navijaju za sarajevo ne znam 5 da su igrali u omladinskim kategorijama fks. Ostali svi su to ponijeli iz kuce ili od raje.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 04 maj 2021, 22:00

Rahma je napisao/la:
04 maj 2021, 21:57
Zeko87 je napisao/la:

Gdje si bio brate svih ovih godina sa razradjenim planom da SF AFH bude samoodrziva?
Ja sam prošao Školu fudbala FKS i znam šta mi taj period u životu znači. Neko je sad došao i rekao 'ma gasi to', nemamo para za to. A za Cmiljaniće očito imamo.

Doduše ja sam počeo trenirati kod Husrefa 96. Pa poslije nastavio kod Alihodžića i Alagića koji su držali visok nivo. Ako su sad bili neozbiljni treneri, trebali su njih nabiti nogom a ne djecu
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 04 maj 2021, 22:02

Historicar je napisao/la:
04 maj 2021, 21:41
Zoran28 je napisao/la:
04 maj 2021, 21:32
JVVVST je napisao/la:
04 maj 2021, 21:20

Garantujem ti da niko ovih sto seru po FB nije procitao vijest, samo vidjeli naslov.
Ko da cita ? Danac Pavlovic ? Onaj raskopcani Svrakic ? Sve go sljam. Svi znaju za talove, muljanja, neko nekom klepio pare, neko uzeo 30 000 da Tatar napravi belaj... A jedini koji su ojadili klub su bas ti Danci, qrci palci koji pisu ove gluposti !!!
Ni dan danas mi nije jasno na osnovu čega su se ti Pavlovići povezali sa Sarajevom i ko je onaj Dario Pavlović koji je u mandatu Roberta Jarnija sjedio uz njega na klupi ? Jel braca Pavlović, Nedim Runda i Semjon Milošević cine neki klan ?
Ni oni sami ne znaju. Dovoljno im je vidjeti karijere posle sut karte iz Kluba. Nezz jesu li klan ali organizuju kampove famozne. Na taj kamp dodje meksikanac visok 175, tezak 85, sa 27 god, bez minute profi staza bilo gdje i oni mu obecavaju kule i gradove. Ali uredno plati "kotizaciju"...
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 maj 2021, 22:04

Skola fudbala, ili 80 uhljebljeljenih u klubu i seati?
Klub lagano postaje ono cega cemo se svi stiditi za par godina. Ova uprava je zlo za klub. Sto se mene tice, od danas od mene nikakvu podrsku nemaju.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 maj 2021, 22:05

Evander je napisao/la:
04 maj 2021, 22:04
Klub lagano postaje ono cega cemo se svi stiditi za par godina. Ova uprava je zlo za klub. Sto se mene tice, od danas od mene nikakvu podrsku nemaju.
Reci jednu pozitivnu stvar koju mozes rec za ovu skolu fudbala, osim da je dobro za djecu da se druze ?? Nemojmo se zajebavat. Covjek je dosao da napravi red u omladinskom pogonu i pravi. Sta on zna za SEATE za broj ljud u upravi. Tako i jest najbolje. Covjek gleda sta je najbolje za klub i to radi.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 04 maj 2021, 22:06

E al im puca qrac sto nemaju tvoju podrsku :rol:
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 04 maj 2021, 22:06, ukupno mijenjano 2 puta.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 04 maj 2021, 22:06

Zeko87 je napisao/la:
04 maj 2021, 22:00
Rahma je napisao/la:
04 maj 2021, 21:57
Zeko87 je napisao/la:

Ja sam prošao Školu fudbala FKS i znam šta mi taj period u životu znači. Neko je sad došao i rekao 'ma gasi to', nemamo para za to. A za Cmiljaniće očito imamo.

Doduše ja sam počeo trenirati kod Husrefa 96. Pa poslije nastavio kod Alihodžića i Alagića koji su držali visok nivo. Ako su sad bili neozbiljni treneri, trebali su njih nabiti nogom a ne djecu
Mislim da je pogresno poredjenje uradjeno, pa jedan Pjanic dodje u Barcu i bude flop. Hadzic je odletio zbog tog Cmiljanica, sta mozes sad, jedino raskinuti mu ugovor na nasu stetu.

Dodatno, finansijskom analizom poslovanja Škole fudbala ustanovljeno je da škola nije samoodrživ projekat, te da gubici na godišnjem nivou uveliko otežavaju poslovanje kluba u teškoj ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini ali i svijetu.

Niko i nista iznad kluba.
Amer Dupovac!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 maj 2021, 22:07

Neozbiljni treneri i ugasiš školu ?? To nije nikakav razlog, trebalo je ostaviti mogucnost djeci da igraju za FK Sarajevo pa makar nikad ne postali fudbaleri. Mislim da klub gubi dugoročno s ovim potezom, jednostavno nije popularno. Treba raditi na popularizaciji kluba a ne na zatvaranju kluba.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 maj 2021, 22:07

Najjace je to sto je od januara BLOKADA u akademiji. Nema vise Rundi i ekipi dovodjenja igraca kao prije koga i kako su htjeli. I ne samo njemu.

E tu je najveci problem pa se vec provlaciprica o ublehi talijanskoj. A ovo sad sa skolom fudbala je posebna "poslastica" legendama da "opet brane klub". Jer ko je on da kaze da oni ne znaju da rade i da je to bespotreban trosak? A ljudi imali fine ugovoroe za stalno i rositelje jos lagali i muzli. Ccc fuj italiano per ke ti radis ovdje
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 maj 2021, 22:08

Ta skola fudbala i jest jedan vid privatne skole fudbala gdje moze igrat ko hoce..Je l nam to treba ??? niste vi dobri ba nikako
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 04 maj 2021, 22:08

Dodatno, finansijskom analizom poslovanja Škole fudbala ustanovljeno je da škola nije samoodrživ projekat, te da gubici na godišnjem nivou uveliko otežavaju poslovanje kluba u teškoj ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini ali i svijetu
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 maj 2021, 22:11

feniksptica je napisao/la:
04 maj 2021, 22:05
Evander je napisao/la:
Reci jednu pozitivnu stvar koju mozes rec za ovu skolu fudbala, osim da je dobro za djecu da se druze ?? Nemojmo se zajebavat. Covjek je dosao da napravi red u omladinskom pogonu i pravi. Sta on zna za SEATE za broj ljud u upravi. Tako i jest najbolje. Covjek gleda sta je najbolje za klub i to radi.
Omasovljavanje sporta. Sklanjanje djece sa ulice. Promocija kluba. Stvaranje novih generacija navijaca. Drustvena odgovornost.
Klub kao gradski klub, ako je to i dalje, mora misliti na te stvari.

Sigurno je to vaznije od uhljebljenih bar 40 osoba, koje nikakvu ulogu u klubu nemaju, od Seata i igraca koji ne igraju nikako, a primaju dobre pare.

Imaju li ostali klubovi u regionu skole fudbala, koje su namjenjene ne za stvaranje igraca, nego upravo za ovo sto sam gore naveo? Naravno da imaju.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 04 maj 2021, 22:12

Ko ne zna raditi svoj posao njemu je sve otežavajuće. Meni je računica jasna
100 djece x 70 KM = 7 000 KM. Neka su troškovi i plata trenera 4000 , ostanu 3000. Taman da Tini za čičkovog ulja pokrijemo ...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 maj 2021, 22:14

Aduka87 je napisao/la:
04 maj 2021, 22:08
Dodatno, finansijskom analizom poslovanja Škole fudbala ustanovljeno je da škola nije samoodrživ projekat, te da gubici na godišnjem nivou uveliko otežavaju poslovanje kluba u teškoj ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini ali i svijetu
Neka dodarno analiziraju administraciju u klubu i neka vide koliko ih je uhljebljeno preko stele, a nista ne rade, niti imaju kakvu svrhu.

To sto su nesposobni da zatvorene finansijsku konstrukciju za najobicniju skolu fudbala, govori koliko je uprava nesposobno, a ne koliko je ta skola skupa.
Dodatno govori koliko se klubu zatvara i koliko prestaje biti gradski klub.

I sutra ce biti zalopoljka sto opstina, kanton, ovaj onaj ne pomazu klub finansijski. A zasto bi ih iko vise pomagao? Na osvnovu cega?
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 04 maj 2021, 22:17, ukupno mijenjano 1 put.

SaNa
Kontakt:

Post Postao/la SaNa » 04 maj 2021, 22:14

Izdaju nas velšani
This time next year, we'll be millionaires!

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 04 maj 2021, 22:14

Evander je napisao/la:
04 maj 2021, 22:11
Evander je napisao/la:
Omasovljavanje sporta. Sklanjanje djece sa ulice. Promocija kluba. Stvaranje novih generacija navijaca. Drustvena odgovornost.

Sigurno je to vaznije od uhljebljenih bar 40 osoba, koje nikakvu ulogu u klubu nemaju, od Seata i igraca koji ne igraju nikako, a primaju dobre pare.

Imaju li ostali klubovi u regionu skole fudbala, koje su namjenjene ne za stvaranje igraca, nego upravo za ovo sto sam gore naveo? Naravno da imaju.
Spominjes uhljebljene osoba, a ovim potezom ces se istih rijesiti. :rol:
Amer Dupovac!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 maj 2021, 22:14

Evander je napisao/la:
04 maj 2021, 22:11
Evander je napisao/la:

Nismo socijalna ustanova. 1001 trener ne skloni dijete s ulice ako ono nece i odvoji ga od sisanja nargile. Drustvena odgovornost je da nama daje grad i drzyva koliko dobijaju klubovi u regionu.

Jesi l ti svejstan kako je to uhljebljivanje bilo trenera u ovoj skoli fudbala ?? Nikakva odgovrnost, odron ponasanje a para ide..

Mi kad dovedemo akademiju u red, mozemo ponovo otvoriti ove skole. Sad imamo vaznija posla, stvarati igrace za nasu ekipu. Mislim da je to vaznije od pravit dobru djecu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83, skoJaa i 10 gostiju.