FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Neandertalac
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Neandertalac » 05 mar 2015, 18:09

leorey je napisao/la:
Pa normalno kad let3 zivi jos u proslosti i mjerilo mu je Guardiolina ekipa, sto se prije pomiri da se vise ne moze igrati onako i da niko nikada vise nece onako dominantno osvajati titule i gaziti protivnike bit ce mu lakse.Eno Guardiole u Bayernu , pa sta radi ? Gazi protivnike u njemackoj ligi gdje NEMA konkurenta kad je sve pokupovao sto valja iz iste.U LP mu je pusiona na kontrice opet, zivi bili pa vidjeli.Iako slazem se da sadasnja Barca ima dosta mana, posebno na sredini, gdje Busquets i Iniesta vise ne bi trebali igrati zajedno, bar ne bez Rakitica, jer onda nema presinga skoro nikako. Odbrana nam je ove sezone sasvim OK.
Ona ekipa je najbolja ikada, za sigurno nekih 50 % ljudi koji iole prate fudbal, i proci ce jos mnogo vremena da vidimo neku bolju, bar po igri, po trofejima je to malo lakse. Eh, kada smo vec kod trofeja, ova ekipa trenutno, sa ovim trenerom, je jos uvijek u igri za sve njih, i to sa vrlo dobrim sansama da ih osvoji, barem neke od njih.
Zasto je nastala ta diskusija. Evo recimo, sjecam se ove teme kad je Messi bio totalno van forme, kad se setao po terenu, trcao po tri-cetiri km na utakmici. Sta se sve moglo procitati to je za nepovjerovati. A svi znamo ko je Messi, sta je sve uradio za klub u proteklih 5-6 sezona. Ali ne valja jednu sezonu, nije zabio 70, nego 40 ( ne znam tacne brojke), nisu se osvojili trofeji, e hajde da mu *ebemo mater. Isto to se desava ove, sa Iniestom, Busketsom i ostalima koji su legende za sva vremena i bit ce upamceni kao legende, po svojim djelima a ne po jednoj losoj sezoni. Cak imaju vremena jos malo upotpuniti kolekciju, podici jos koji trofej, osjetiti sampionsko slavlje, i sigurno, i milion posto niko od nas ovde ne voli Barcu vise od njih. Pa red je da se malo postovanja i vjere u njih pokaze, zar ne.

Sto se tice LE, vidi se da nije top trener, da ima propusta, ali isto tako ja licno vidim i pozitivne pomake u igri, na konkretno proslu sezonu. Kontra nam je ubitacna, i skoro svaka ekipa je primila bar jedan go iz kontre. Nema vise carinjenja lopte, ide se vise okomito, ponovo mozemo vidjeti ubacivanja iz drugog plana iz izradjenih akcija, radi se timski i osjeti se ta zelja za uspjehom. Vjerujem da i on ima zasluga u svemu tome. Par igraca malo zaostaje sa formom, ali u odlucujucim utakmica bit ce nam potrebno njihovo znanje i iskustvo, i ta uigranost sa timom.

Sto se te sredine tice, nekada steknem dojam kako je to sve dio plana, da se protivnik malo otvori. Zao mi je sto Xavi nikako da se vrati, nije bas tako star, ali godine igranja na vrhunskom nivou su dosle po svoje, pa su zato Buskets, Rakitic, Iniesta sa svim svojim vrlinama i manama trenutno najbolje sto mozemo ponuditi.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 05 mar 2015, 19:23

miki_92 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la: @barca_87 samo za tebe .. a nisam ga ja pisao :kafa:

http://robbro7.com/2015/03/03/why-javie ... barcelona/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jefecito je veznjak za svaku ekipu ;)
Naravno, samo što postoje razlike sa njim i Busquetsom na zadnjem veznom.

Michael Robinson, stručni komentator televizije Canal + España: "Nakon izlaska Busquetsa na njegovom mjestu smo večeras vidjeli Mascherana i Rakitića. No, ako mene pitate, Busquets nema zamjenu, on je jedinstven igrač!"

Protv Bilbaa u finalu kupa kralja. Vjerovatno će se igrati na Mestalli.

Ujfalušijev start na Messiju, propustio 1 utakmicu, identičan start onog Pine nad Busquetsom

slika

slika

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 05 mar 2015, 19:33

ma drugo su neka subjektivna misljenja ko fura nekog igraca al kad realno pogledas ni po cemu masche ne zaostaje od busija ,pogotovo od busija u ovoj sezoni .nikad nisam bio protiv spanca i nesto ga mrzio ,ekstra je igrac samo realno sagledam stvari da je defanzivo prelos ove sezone. vecu sigurnost ekipi daje masche kad je na terenu ,na zadnjem veznom a i u napadu i gradjenju igre ne zaostaje nista za busijem jer tak i nak vezni red se u ovoj sezoni najmanje pita a pogotovo zadnji vezni ,najmanje ucestvuje u igri prema naprijed ,messi razigrava kombinira ,pogadja ,udarni trio ubija. igraci veznog reda su samo nijemi posmatraci i dodavaci messiju.
nema tu neke razlike za napad ja igrao busi ja igrao masche a zato ima za odbranu.e zato je masche mnogo bolja opcija ,bar za sada.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 05 mar 2015, 19:43

Mora se poboljsati igra na postavljenu odbranu, plan akcije ma'lte ne nemamo, glavna fora je da Messi trci lijevo i salje dijagonale, ali osim toga se oslanjamo na gresku protivnika, ili eventualnu kontru koja protiv Chelsea i organizovanijih ekipa tesko da ce doci

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 mar 2015, 20:07

barca_87 je napisao/la:ma drugo su neka subjektivna misljenja ko fura nekog igraca al kad realno pogledas ni po cemu masche ne zaostaje od busija ,pogotovo od busija u ovoj sezoni .nikad nisam bio protiv spanca i nesto ga mrzio ,ekstra je igrac samo realno sagledam stvari da je defanzivo prelos ove sezone. vecu sigurnost ekipi daje masche kad je na terenu ,na zadnjem veznom a i u napadu i gradjenju igre ne zaostaje nista za busijem jer tak i nak vezni red se u ovoj sezoni najmanje pita a pogotovo zadnji vezni ,najmanje ucestvuje u igri prema naprijed ,messi razigrava kombinira ,pogadja ,udarni trio ubija. igraci veznog reda su samo nijemi posmatraci i dodavaci messiju.
nema tu neke razlike za napad ja igrao busi ja igrao masche a zato ima za odbranu.e zato je masche mnogo bolja opcija ,bar za sada
.
:thumbup: :thumbup:

Nema nikakve sumnje da je Busquets bolji dodavac, bolji tehnicar, da zna dati odlicnu loptu, da bolje odgovara Barcinom sistemu igre, pa i inteligentniji igrac....ali to je sve važilo za onu Pepovu Barcu.
Sad kad je Lucho svo to razyebao i promjenio sistem igre - sad bolje odgovara Mascherano, koji s druge strane mnogo bolji defanzivac. Covjek je perfektan igrac za razaranje igre protivnika na sredini. Mašina za otimanje lopti.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 05 mar 2015, 20:17, ukupno mijenjano 2 puta.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 mar 2015, 20:10

.

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: FC Barcelona

Post Postao/la Lillard » 05 mar 2015, 20:17

Ne odgovara bolje Mascerano niti ce ikad odgovarati kao Busi.
Mozda malo komplicira na svojoj polovici, ali to je najvazniji Barcin veznjak. Mascherano je takodjer vrhunski, ali ne koze on povezat redove kao Busi. Jos cemo gledat Francuza na stoperu sto je zapravo najveca tragedija Busijeve povrede.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 05 mar 2015, 22:23

Razlika izmedju Maskerana i Busketsa nije u nijansama...danas je razlika izmedju njih velika kao provalija. Duže odsustvo Busa neće se ni osetiti ama baš ni u jednom segmentu igre ove današnje Barse...duže odsustvo Maska bilo bi ravno katastrofi. U ovom momentu koliko je važan Mesi od centra do protivničkog gola toliko je Maskerano važan u suprotnom smeru. Ko to ne vidi ima ozbiljan problem sa samom percepcijom ove igre.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 05 mar 2015, 23:45

parangal je napisao/la:Razlika izmedju Maskerana i Busketsa nije u nijansama...danas je razlika izmedju njih velika kao provalija. Duže odsustvo Busa neće se ni osetiti ama baš ni u jednom segmentu igre ove današnje Barse...duže odsustvo Maska bilo bi ravno katastrofi. U ovom momentu koliko je važan Mesi od centra do protivničkog gola toliko je Maskerano važan u suprotnom smeru. Ko to ne vidi ima ozbiljan problem sa samom percepcijom ove igre.
Ja baš mislim suprotno. I ovakav Busquets je važniji od Mascherana. Ali eto, vidjećemo najbolje sada kada ga nema.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 05 mar 2015, 23:56

Kae La sexta da je Danila potpisao Madrid. Nešto ne vjerujem, prije će bit da popišani Pero diže cijenu.
Ajmo alternative i moja želja u vidu Auriera. A može i Mario Gaspar :kafa:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 mar 2015, 00:05

Rajaz je napisao/la:Kae La sexta da je Danila potpisao Madrid. Nešto ne vjerujem, prije će bit da popišani Pero diže cijenu.
ma kupili su ga najvjerovatnije,zamjena za arbelou,pametan potez
zubi i co debili su propustili na ljeto uzet desnog beka kakvog su htjeli,slabo je ko trazio tu poziciju ,nisu ni imali konkurencije i normalno debilno odlucili da im ne treba niko.sad barca placa cijenu,a tek ce placat sljedece sezone pogotovo

de sciglio je moja alternativa ,ma taj aurier zacementiran na klupu psga nije posteno igro godinu dana
nezz kakav je fabinho iz monaca ,ima i on ko opcija
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

sila14
Kontakt:

Post Postao/la sila14 » 06 mar 2015, 00:19

let3 je napisao/la:
Nema nikakve sumnje da je Busquets bolji dodavac, bolji tehnicar, da zna dati odlicnu loptu, da bolje odgovara Barcinom sistemu igre, pa i inteligentniji igrac....ali to je sve važilo za onu Pepovu Barcu.
Sad kad je Lucho svo to razyebao i promjenio sistem igre - sad bolje odgovara Mascherano, koji s druge strane mnogo bolji defanzivac. Covjek je perfektan igrac za razaranje igre protivnika na sredini. Mašina za otimanje lopti.
slazem sa sa prvim dijelom tvog posta za busija..ali mi nije jasno kako ne shvatas da lucho nije namjerno razjebao sistem, vec si u Pepovoj Barceloni pored Messija imao i 2 najbolja vezna igraca na svijetu (xavia i iniestu) koji su imali strasnog Yayu iza sebe, a da ne pricam o odbrani(Dani zvijer, Pique, Puyol, Abidal)...i logicno je da si tada mogao igrati tiki-taku i sprdati se sa protivnicima...dok u sadasnjoj Barci imas iniestu i xavia koje su stigle godine prije svega, pa samim tim je njihov kvalitet za bar 30 % slabiji nego prije 4-5 godina..da ne pricamo o defnzivnim zadacima koje obavljaju dani, alba, robocop i bartra... i naravno da moramo igrati ovako kako igramo, alii ovo sto LE radi je i vise negodobro sa kakvim defanzivnim igracima raspolaze.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 06 mar 2015, 02:07

barca_87 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:Kae La sexta da je Danila potpisao Madrid. Nešto ne vjerujem, prije će bit da popišani Pero diže cijenu.
ma kupili su ga najvjerovatnije,zamjena za arbelou,pametan potez
zubi i co debili su propustili na ljeto uzet desnog beka kakvog su htjeli,slabo je ko trazio tu poziciju ,nisu ni imali konkurencije i normalno debilno odlucili da im ne treba niko.sad barca placa cijenu,a tek ce placat sljedece sezone pogotovo

de sciglio je moja alternativa ,ma taj aurier zacementiran na klupu psga nije posteno igro godinu dana
nezz kakav je fabinho iz monaca ,ima i on ko opcija
Pa šta će grijat klupu Carvajalu ?
Ne vjerujem sekunde u to, klasično dizanje cijene, ali recimo da jeste istina, alternative svakako postoje.
Nisam pratio De Sciglia, samo znam da se o njemu pričalo kao o novom Maldiniju i da se prestao razvijati na pravi način. Kakav je ove sezone ?
Ne mora Aurier, može i Gaspar :mrgreen:
A taj Fabinho mi je malo previsok za beka, ono frajer ima 189 cm, apsolutno nisam za njega. Al eo kažu da je sad i on među alternativama pošto Braida nije za Danila :crazy:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 mar 2015, 11:45

ma kakav carvajal ,on ce bit grijac klupe kad dodje danilo,jos ce real dobit brazilca za bagatelu ,za 20-25 mil kako citam sad.
e moj zubi sta napravi sa ovom suspenzijom ,nije niko lud cekat 6 mjeseci samo za barcom .otice tako jos metar igraca na ljeto,na zimu ce ostat debili i opet ce doc neko tipa mathieua i vermalena i bice ko pojacanje neko :facepalm:

MES QUE UN CLUB !!!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 06 mar 2015, 16:32

Jel to gotova stvar ? Carvajal je španac, castilla, njihov momak. Danilo može bit samo politički transfer.

Nego jedna dobra vijest za tebe. Izgleda da Braida želi kaparisati De Sciglia, ističe mu ugovor 2016

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 mar 2015, 16:46

Ako cemo vec Talijana, meni se vise svidja Darmian...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 mar 2015, 17:13

Rajaz je napisao/la:Jel to gotova stvar ? Carvajal je španac, castilla, njihov momak. Danilo može bit samo politički transfer.

Nego jedna dobra vijest za tebe. Izgleda da Braida želi kaparisati De Sciglia, ističe mu ugovor 2016
ma haman da je gotova, danilo moze biiti samo pametan transfer ,hoce ljudi da imaju dva dobra desna beka ha ya a ovom ne pada na pamet da ceka barcu mozda 6 mjeseci
pametno odradjeno.

de sciglio je super bek odma poslije danila bi njega uzeo od ovih dostupnih,valjda bude sta od toga jer bas i nema na trzistu puno dobrih bekova

MES QUE UN CLUB !!!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 06 mar 2015, 17:41

Hoće Perez ali hoće li Danilo pristat da grije klupu, ili Carvajal eto ?
Ne kupuješ takvog igrača za back-upa.

Braida je izgleda već završio s igračem. Ja ne znam šta je s tim De Scgiliom, valjalo bi da neki s Milanove teme svrati i napiše nešto više o njemu, kakav je ove sezone ??
Lillard je napisao/la:Ako cemo vec Talijana, meni se vise svidja Darmian...
I ja i ti ćemo ga popušit što se želja tiče :mrgreen:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 mar 2015, 18:49

vidim da na temi milana nemaju bas neke pohvale za de sciglia :hmmmmm: ,mozda zato sto u milanu on igra na lijevom boku u zadnje vrijeme a abate desno ,jer moze igrat i desno i lijevo,
nezz meni nije los :D

jednostavno nema puno rjesenja na desnom beku,nema nekih top igraca koji su dostupni

MES QUE UN CLUB !!!

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 06 mar 2015, 19:33

Clyne iz Southamptona je dobar izbor , gledao sam ga dosta puta , dobar igrac , cak mi je onaj mali iz Liverpoola , Ibe ili ovako nesto , odlican isto . U Serie A , ne znam , nema nekog solidnog izbora , gledao sam nedavno Lazio i Udinese , u Udineseu je bio neki malac sto igra po desnoj strani , sad ne znam jel bocni ili je neko krilo , al mi je izgledao ovako dosta dobro , google mi rece da je Widmer u pitanju , svicarac , 22 godine . Nisam ga dovoljno gledao da mogu nesto vise reci o njemu , prati li neko talijansku ligu dovoljno da zna tko je , sta je , kako je ? :D
Meni je Aurier jos uvijek zelja , momak je zvijer , ne znam zasto ne igra u PSG-u , mozda nije dovoljno napadacki orijentiran ili ga ne pustaju da igra jer je na posudbi kod njih pa forsiraju Van Der Wiela , kako god , ima i u Ajaxu van Van Rhijn isto solidna opcija .

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.