KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la TaRgEt_ » 02 mar 2010, 20:19

šampioni je napisao/la:ma kakva druga priča, sta ti je...ne kažem ja da je jovanović loš igrač,daleko od toga! Al da se može mjeriti s masonom, to su GLUPOSTI! Mason ce ti slijedeće sezone igrati u nekom super jakom europskom kubu! Nego zna li itko jel dolazi princ za doigravanje???

Ma pokazalo se da se moze jeste da je brat bratu od kako je otisao u Bosnu grohno dosta i udebljao se ali kada ona prava forma bude niko mu nije ravan pa ni Mason eh da si bio prosle godine u Tuzli vidio bi sta je od Masona ostalo poslije kada je Zlaja bio u punoj spremi 8-)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 02 mar 2010, 20:25

Ne možeš gledati jednu utakmicu...i jedno je BiH liga, a sasvim drugo nlb liga..mason je puno svestraniji i kompletniji igrač...jovanović ima samo bolji šut, i ništa više...sve ostalo je na sstrani MASONA! Dao mu 40 koševa, a izgubili utakmicu, sta mu vrijedi...MasON igra za ekipu, a ne za sebe..i nije sto igrati u slobodi i u bosni! U slobodi je mogao promašiti 100 šuteva i neće ga vaditi trener, lako je tako nabijati statistiku!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 02 mar 2010, 20:27

šampioni je napisao/la:Ne možeš gledati jednu utakmicu...i jedno je BiH liga, a sasvim drugo nlb liga..mason je puno svestraniji i kompletniji igrač...jovanović ima samo bolji šut, i ništa više...sve ostalo je na sstrani MASONA! Dao mu 40 koševa, a izgubili utakmicu, sta mu vrijedi...MasON igra za ekipu, a ne za sebe..i nije sto igrati u slobodi i u bosni! U slobodi je mogao promašiti 100 šuteva i neće ga vaditi trener, lako je tako nabijati statistiku!
Profulio je i u Bosni 10 trojki, i to barem 3-4 zaredom pa ga je nakon pete izvadio :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 02 mar 2010, 20:30

šampioni je napisao/la:Ne možeš gledati jednu utakmicu...i jedno je BiH liga, a sasvim drugo nlb liga..mason je puno svestraniji i kompletniji igrač...jovanović ima samo bolji šut, i ništa više...sve ostalo je na sstrani MASONA! Dao mu 40 koševa, a izgubili utakmicu, sta mu vrijedi...MasON igra za ekipu, a ne za sebe..i nije sto igrati u slobodi i u bosni! U slobodi je mogao promašiti 100 šuteva i neće ga vaditi trener, lako je tako nabijati statistiku!

Samo da te posjetim ta utakmica 43 poena 7 skokova 11 asistencija i 6 ukradenih lopti ja mislim da to nije za nabijanje i svaku tako utakmicu je slicno odigrao mislim ne po poenima nego po skokovima i asistencijama tako da ta tvoja predpostavka pada u vodu 8-)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 mar 2010, 20:49

neno#4 je napisao/la:ono sto vecina ne zna, a to je raspored NLB lige....znaci partizan 13.03 igrac kuci sa radnickim, to je samodva dana od tekme sa barselonom u blaugrani, onda dolaze nama i onda 16 idu cedeviti.....bice preumorni, ali dule ni rodjenog brata ne pusta....ja kako pratim i imam informacije da bi oni najradije poslali drugi tim da igra sa nama....toliko o znacenju te tekme njima...sve bi uradili samo da ostanu neokrznuti sto se tice povreda, plus sto ce da igraju TOP8, i F4 NLB lige.....mi ako dobijemo zadra opstajemo vrlo vjerovatno jer helios ne moze da dobije nikog osim radnickog...cak ni njih jer je muta pet bolji od mahnitog sunare......jedino ako im olimpija ne pusti, ali i oni imaju sanse pogotovo ako kojim cudom dobiju slijedece kolo(partizana)....sto se tice zvezde nama ako bude trebala ta pobjeda, to cemo da dobijemo jer zvezda ce da bude bezvoljna tada, ne treba im ni za sta...jer hrvati ce dotad vec da trijumfuju u borbi za koeficijent...a oni ce da se spremaju za cetvrtfinale Eurocupa....tako da ce mali nedovic i radosavljevic da dobiju po 25+ minuta..........
kada sam rekao da ce nam jedini adut biti umor, ali opet mi moramo dati 110% jer dule nikog ne pusta, tako da nasi napokon moraju ginuti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 mar 2010, 20:56

onako da ti kao moderator obratim paznju da ovo nije topik masona nego kk bosna
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 02 mar 2010, 22:22

:D :D :D :D :D :D ..jao sta bi dali da imate masona, kako bih ga hvalili, ne mogu ni zamisliti... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ...vanjak,mclinton,mason! uh sto su mi dragi ti :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D igrači!!!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 mar 2010, 23:19

šampioni je napisao/la::D :D :D :D :D :D ..jao sta bi dali da imate masona, kako bih ga hvalili, ne mogu ni zamisliti... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ...vanjak,mclinton,mason! uh sto su mi dragi ti :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D igrači!!!!
mora sirookog lance williams....3 sezone = 3 titule.....bolji prosjek od svih cak i od vanjka ;) ;) ;) ;)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 mar 2010, 01:08

Vidis, Lance je jak bio, na sve nacine. :) Al nije to Vanjak. :P
...Život za Široki...

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 03 mar 2010, 11:25

Ma s kojom je ekipom vanjak uzeo titulu u skenderiji, bili ste kvalittniji 100%, al kad covjek ima muda!!! Svaka cast i lancu, ekstra igrač, al te titule sto ste osvojili s njim osvojili, uvijek ste imali bolje igrače i kvalitetniju ekipu! :D :D :D :D

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 03 mar 2010, 13:37

Evo vam jedna dobra vijest: ZADAR U SARAJEVO PUTUJE OSLABLJEN...NEĆE PUTOVATI U SARAJEVO STIPČEVIĆ I BOISA!!! Trebali bi to onda dobiti, sretno vam!!!

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 03 mar 2010, 13:41

šampioni je napisao/la:Ma s kojom je ekipom vanjak uzeo titulu u skenderiji, bili ste kvalittniji 100%, al kad covjek ima muda!!! Svaka cast i lancu, ekstra igrač, al te titule sto ste osvojili s njim osvojili, uvijek ste imali bolje igrače i kvalitetniju ekipu! :D :D :D :D
i jos nesto su imali :lol: ps.smjesne su mi ove usporedbe mason vs zlaja,zar je nakon svega sto prikazao i sto je doprinio koeficijentu kluba iz BiH u NLB ligi to zasluzio?usporedbe za zlajom? :oops: al, nego rivali spremate li se za ligu,sta ce biti od pojacanja :?:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 mar 2010, 14:01

ŠB_Fidelis je napisao/la:Vidis, Lance je jak bio, na sve nacine. :) Al nije to Vanjak. :P
u kojem smislu...ajde realno da malo pricamo, posto si ovdje ti jedan od rijetkih s kojim se moze komunicirati realno.....evo da se malo prisjetimo....te godine bosna je imala ekipu: subasic, parezanin, neno, saporac, tada tek pocetnik keno bajramovic, bukva, kovacevic....tada se bosna tek vratila, znaci teko je dosao neno(polusezonu je proveo ne igrajuci prije nego sto se vratio, sto je poslije bio rezultat lose odigranog finala...to je bila sezona 2003/2004 ako se ne varam...a za siroki su igrali ako se dobro sjecam: vanjak, princ, pinjuh, vujanovic, perkovic, horvat, colak....potpuno dvije izjednacene ekipe....ali bas.....tada je vanjka krenulo i kad jos????????...kada je jos potopio bosnu u finalu....idemo onda...slijedece godine titula ide kod nas...slavimo je na pecari...lens ubija tada....onda opet iduce godine osvajamo titulu u trecoj tekmi play - offa u skenderiji i tada je lens jedan od kljucnih igraca(cini mi se da je tada vanjak napravio bezuspjesan comeback iz zadra gdje je radio kao advokat :lol: :lol: :lol: :lol: , tada smo osvojili)..onda vi osvajate,tada nema vanjka....slijedece godine se lens vraca i dovodite ezugvua da ga cuva....onog sto ga je lens napunio za tri minute u skenderiji, ako si slucajno bio znas na sta mislim..ja ne vidim da je vanjak toliko puta kljucni igrac koliko se ovdje o tome pise....jer lens je bio igrac koji je uvijek mogao da zabije svima 20 poena, bez obzira kakav dan imao, sto se tice nase lige barem....i sada da kojim slucajem bosna ostane, i da se vrati ja se ne bih smio kladiti da ce grgat da dobro prodje...ne znam da li bi ti ;) ;) ;) ;) ;)

Ostalo je samo ime.....

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 03 mar 2010, 15:54

neno tesko bi lens grgata cuvao,jer ipak grgat igra na rutinu,a sad koliko bi grgat lensa cuvao to je druga prica :D
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 mar 2010, 17:00

wade je napisao/la:neno tesko bi lens grgata cuvao,jer ipak grgat igra na rutinu,a sad koliko bi grgat lensa cuvao to je druga prica :D

boga mi prema onome sto ja vidim i znam grgat igra veoma losu odbranu sto je i razumljivo za njegove godine.....nema tu dileme lens bi realno bio puno bolji jer grgat igra na tzv."uguzivanje", ali recimo sto se tice kosarkaskog znanja grgat je npr. za bagija izmislio kosarku ;) ;) ;) ;)

Ostalo je samo ime.....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 mar 2010, 17:14

neno#4 je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Vidis, Lance je jak bio, na sve nacine. :) Al nije to Vanjak. :P
u kojem smislu...ajde realno da malo pricamo, posto si ovdje ti jedan od rijetkih s kojim se moze komunicirati realno.....evo da se malo prisjetimo....te godine bosna je imala ekipu: subasic, parezanin, neno, saporac, tada tek pocetnik keno bajramovic, bukva, kovacevic....tada se bosna tek vratila, znaci teko je dosao neno(polusezonu je proveo ne igrajuci prije nego sto se vratio, sto je poslije bio rezultat lose odigranog finala...to je bila sezona 2003/2004 ako se ne varam...a za siroki su igrali ako se dobro sjecam: vanjak, princ, pinjuh, vujanovic, perkovic, horvat, colak....potpuno dvije izjednacene ekipe....ali bas.....tada je vanjka krenulo i kad jos????????...kada je jos potopio bosnu u finalu....idemo onda...slijedece godine titula ide kod nas...slavimo je na pecari...lens ubija tada....onda opet iduce godine osvajamo titulu u trecoj tekmi play - offa u skenderiji i tada je lens jedan od kljucnih igraca(cini mi se da je tada vanjak napravio bezuspjesan comeback iz zadra gdje je radio kao advokat :lol: :lol: :lol: :lol: , tada smo osvojili)..onda vi osvajate,tada nema vanjka....slijedece godine se lens vraca i dovodite ezugvua da ga cuva....onog sto ga je lens napunio za tri minute u skenderiji, ako si slucajno bio znas na sta mislim..ja ne vidim da je vanjak toliko puta kljucni igrac koliko se ovdje o tome pise....jer lens je bio igrac koji je uvijek mogao da zabije svima 20 poena, bez obzira kakav dan imao, sto se tice nase lige barem....i sada da kojim slucajem bosna ostane, i da se vrati ja se ne bih smio kladiti da ce grgat da dobro prodje...ne znam da li bi ti ;) ;) ;) ;) ;)
Ma meni je Vanjak prejak i drag zato sto je normalan bio, a kad se lomi utakmica uzme trojku sa osam-devet metara i pogodi, bez obzira jel cijela dvorana protiv njega, svi se najvise sjecaju bas te utakmice, neovisno za koji tim u BiH navijaju. Nije to samo stvar Bosne, to je sigurno bila njegova ubjedljivo najbolja utakmica, no on je odlicno igrao protiv bilo koga, a doduse cak i u comebacku je bio jaci nego vecina, standardno, iako je bio tu samo dva mjeseca. :) Vise sam se salio u biti, svjestan sam statistike, al Vanjak je za Široki poseban uvijek bio, kao osoba, kao igrac, zbog odnosa i pristupa, zbog te utakmice, osvojio je sve u Širokom sto se moglo u BiH osvojiti, a ne treba ni spominjati njegove sjajne momente u NLB ligi ili ULEB-u. On je otisao sa kosarkaske scene na svom vrhuncu, sto je steta, jer imao je jos toga dati sa svojih 29, al to je bio njegov izbor.
...Život za Široki...

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 03 mar 2010, 18:15

neno#4 je napisao/la:
wade je napisao/la:neno tesko bi lens grgata cuvao,jer ipak grgat igra na rutinu,a sad koliko bi grgat lensa cuvao to je druga prica :D

boga mi prema onome sto ja vidim i znam grgat igra veoma losu odbranu sto je i razumljivo za njegove godine.....nema tu dileme lens bi realno bio puno bolji jer grgat igra na tzv."uguzivanje", ali recimo sto se tice kosarkaskog znanja grgat je npr. za bagija izmislio kosarku ;) ;) ;) ;)
a dobro,grgat to uzima sve na iskustvo,isto k'o ja ove svoje na basketu :D
a cuj bagi,dva metra sirovine,300 000 eura,koliku su mogli balvana kupit za te pare :D :D
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 03 mar 2010, 18:19

Ebo vas Grgat,o cemu vi pricate. Siroki ni za 1000000000000 godina nemoze biti u rangu s KK Bosna i to je to. Historija se nemoze kupiti.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 03 mar 2010, 18:28

majestic24 je napisao/la:Ebo vas Grgat,o cemu vi pricate. Siroki ni za 1000000000000 godina nemoze biti u rangu s KK Bosna i to je to. Historija se nemoze kupiti.
to 'istoriju neko ne porice,vise je problem buducnost vam :)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 mar 2010, 18:31

Ne moze, al moze biti bolji. :P Povijest se stvara sadasnjoscu, uspjesima i trofejima (Široki je ipak najljepsa kosarkaska sportska prica u zadnja dva desetljeca skoro, u BiH), tako dinastije postaju, tradicije nastaju, to bi ti kao fan Lakersa trebao znati, kao i da je to puno lakse izgubiti, nego postici.

Bolan raspravljaju ljudi bezveze, pusti, dok god se ne vrijedjaju... bolje i to nego mucno diskutirati da li ce Bosna ispasti iz lige ili ne, sto je zalost i za Bosnu i Široki jer je i za nas bolje da je Bosna sto jaca. Bojim se da to puno vise odrazava situaciju i tih 100000 il koliko vec godina...
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.