Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

mandraX
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la mandraX » 16 jun 2015, 12:26

Sveti je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Naručen G3, sutra stiže aBd! Ne bude li valjao, tražit' ću te @madridist. :mrgreen:
A jesmo se obnovili :mrgreen:
Časti me žena povodom triplete. :mrgreen:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 jun 2015, 12:46

Sinoć sve bilo u redu sa telefonom, jutros ustanem vidim upaljen mi režim rada u avionu i sad nikako ne mogu da isključim. :crazy: :evil: :hmmmmm:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 16 jun 2015, 13:22

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ja svoj poslao na servis, ima li neko iskustva sa servisom preko BH Telecoma :?
Dok sam koristio g2 odnio sam u telekom da srede touch,
servis Stanic je odgovoran za LG i za tri dana sam dobio mobitel nazad sa novim touchom i produzenom garancijom zato sam siguran da ces bit zadovoljan.

@mandraX,prijatelju sa tom masinom ne mozes pogrijesiti,svemirski brod,sretno.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jun 2015, 13:40

alan_kardec je napisao/la:Sinoć sve bilo u redu sa telefonom, jutros ustanem vidim upaljen mi režim rada u avionu i sad nikako ne mogu da isključim. :crazy: :evil: :hmmmmm:
Mora da si negdje letio u snu, pa se i mob sam prešaltao :P

Hvala @madridista, znači da neću dugo čekati :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 jun 2015, 13:51

rio_Ferdy88 je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Sinoć sve bilo u redu sa telefonom, jutros ustanem vidim upaljen mi režim rada u avionu i sad nikako ne mogu da isključim. :crazy: :evil: :hmmmmm:
Mora da si negdje letio u snu, pa se i mob sam prešaltao :P
morebit :mrgreen: , mada da sam negdje letio, jutros bih mogao isključiti flight mode, ali ne može.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 jun 2015, 15:05

R32 je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:Vratio se na wp8.1 sa w10

kakvo olakšanje odmah, kakva brzina w8.1, stabilnost, sve je mnogo bolje, ne znam sta da kazem, za mene nema vise w10 dok se ofišl ne pojavi
mada evo najavljuju naravno novi build i koji je dosta stabilniji, kaze Gabe Aul da ovaj rom koristi vec kao daily driver

telefon diše punim plućima sada :D
Nije zar da si se patio sve do sad.
brate moj bio na win10 znači to je muka bila

skontaj da sam morao svako drugi treci dan raditi hard reset

baterija se iscrpi i kad je telefon ugašen

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 16 jun 2015, 15:46

pa kako si vratio? Na servis nosio ili?
naprijed rejal

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 16 jun 2015, 16:48

Pa pretpostavljam preko recovery tool-a, nesto sumnjam da ga je na servis nosio, s obzirom da ima dobra iskustva :D

Samo ne znam sto su pustali takve nestabilne nadogradnje.

Imas dobre zivce.
Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 jun 2015, 17:32

kakav ja i nošnja na servis, sve dok postoji mogućnost da ga sam mogu napraviti, ništa drugo ne dolazi u obzir :D

ma došao sad kući nakratko i reko da probam, prvo preko Lumia software recovery probao, restartuje se telefon i zapne na nokia logou

onda pokusam preko windows phone recovery toola, i odmah učita dostupan rom i instalira isti, mozda 15-20 minuta mi trebalo sve da odradim

i evo me sad na wp8.1 ko da sam tek uzeo lumiu :D

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 16 jun 2015, 19:08

QUARESMA 18<<< je napisao/la:kakav ja i nošnja na servis, sve dok postoji mogućnost da ga sam mogu napraviti, ništa drugo ne dolazi u obzir :D

ma došao sad kući nakratko i reko da probam, prvo preko Lumia software recovery probao, restartuje se telefon i zapne na nokia logou

onda pokusam preko windows phone recovery toola, i odmah učita dostupan rom i instalira isti, mozda 15-20 minuta mi trebalo sve da odradim

A de mi reci kakav je interfejs kod cenera, jel promijenjen znanto?
naprijed rejal

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 jun 2015, 19:58

Sveti je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:kakav ja i nošnja na servis, sve dok postoji mogućnost da ga sam mogu napraviti, ništa drugo ne dolazi u obzir :D

A de mi reci kakav je interfejs kod cenera, jel promijenjen znanto?
imas na YT
na ovome 10080 buildu ima dosta gresaka, scalling nije dobro odradjen pa onda vidis uvecanu sliku

meni se interfejs na win10 ne svidja, ne znam da li ce sta mjenjati u narednim bildovima, danas je izasao novi build, kazu da je stabilan

sada ce microsftove univerzalne aplikacije biti ogromne, recimo powerpoint, word, oko 100mb, što je njesra, bar je tako sada bilo

Masterr27
Kontakt:

Post Postao/la Masterr27 » 17 jun 2015, 01:08

Pozdrav,

Da li ima neko ko bi probao da mi izadje u susret i pomogne da rijesim slijedeci problem:

Prvo da kazem da je u pitanju tablet (android os) sa kojim i nemam bas pretjeranog iskustva,jer na mob.mi je windows os. Prvo pitanje:

1.neki dan sam instalirao dolphin browser (iskljucivo zbog flash playera) kojeg sam skinuo sa oficijalne stranice i skinuo sam takodje dolphin jetpack,jer sam citao bez jetpacka nece raditi flash, i sta se desava sve uredno radi ..film sam pustao bez prob. sa nekih online stranica.Medjutim nakon 2 dana ulazim u browser dolphin i nece da ucita stranicu (ni jednu!)na google croome uredno sve otvara (znaci nije do neta) udjem u postavke iskljucim jetpack opciju ukucam neku stranicu radi pretrazivac uredno ,ali onda nece da mi ucita flash player na jednoj stranici (film online) dok nije ukljucen jetpack,ali kad je jetpack ukljucen browser nece da otvori ni jednu stranicu(izbacuje "stopped"),zastoo?? Zna li neko odgovor? Ponavljam prvi put kad sam instalirao radio je jetpack sada nece? a bez njega nece ni flash player da pokrene?

Dakle kad je jetpack ukljucen nece nista da otvori(a neki dan je moglo sve :roll: ) a kad nije ukljucen sve otvara stranice normala ali onda ne radi flash.

2. Drugo pitanje kratko ,da li postoji mogucnost da pojacam zvuk na tabletu sa nekom aplikacijom? Nasao sam apl.da mi pojaca zvuk dok slusam muziku (preko playera) to je ok,ali npr kad gledam film ili youtube ,tada je ta aplikacija beskorisna - pa da li postoji mogucnost ikako da pojacam zvuk na tabletu ili na slusalicama ,jer kad po danu gledam film slabo sta cujem :(

Hvala onima koji budu pokusali pomoci da rijesim ova 2 "problema" :)
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 17 jun 2015, 01:33

Za prvi problem ti mogu ovako reci: taj dolphin browser koristi samo za filmove, streamove i ostale stvari za koje ti treba flash player, a za surfanje koristi chrome, svakako mislim da nema boljeg browsera od chrome-a :)

A za drugi problem ti ne mogu pomoci, ali bi te zamolio da mi das ime tog programa za pojacavanje zvuka, barem za player ? :D

hvala :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Masterr27
Kontakt:

Post Postao/la Masterr27 » 17 jun 2015, 01:55

Papastathopoulos je napisao/la: A za drugi problem ali bi te zamolio da mi das ime tog programa za pojacavanje zvuka, barem za player ? :D

Edit: evo uspio sam rijesiti prvi problem tako sto sam iskljucio wifi pa ponovo upalio i sad radi mada nema bas neke logike ( jer croome je radio a dolfin jetpack nije) ali evo sad radi nakon sto sam reset wifi :?

A sto se tice playera koristim Poweramp (nazalost trial je verzija) ali nevjerovatno koliko pomaze u jacini zvuka(bar meni)tako da cu ga vjerovatno i kupiti.A dobar je i PlayerPro takodje koji je trial.

Eh da mi je jos naci kakvu sl. aplikaciju za filmove(online),youtbe itd. da pojaca zvuk ili slusalice super bi bilo, nevjerovanto koliko mi je zvucnik los ili je to sto sam navikao na lumiji da "ori,,gori" :D
ali naci ce se neko zar da pokusam rijesiti i ovo :twisted:
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 17 jun 2015, 07:18

Drugi problem ne mozes rijesiti bez roota jer moras u sistemu izmijeniti dio za zvuk

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 17 jun 2015, 18:29

Masterr27 je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la: A za drugi problem ali bi te zamolio da mi das ime tog programa za pojacavanje zvuka, barem za player ? :D

Edit: evo uspio sam rijesiti prvi problem tako sto sam iskljucio wifi pa ponovo upalio i sad radi mada nema bas neke logike ( jer croome je radio a dolfin jetpack nije) ali evo sad radi nakon sto sam reset wifi :?

A sto se tice playera koristim Poweramp (nazalost trial je verzija) ali nevjerovatno koliko pomaze u jacini zvuka(bar meni)tako da cu ga vjerovatno i kupiti.A dobar je i PlayerPro takodje koji je trial.

Eh da mi je jos naci kakvu sl. aplikaciju za filmove(online),youtbe itd. da pojaca zvuk ili slusalice super bi bilo, nevjerovanto koliko mi je zvucnik los ili je to sto sam navikao na lumiji da "ori,,gori" :D
ali naci ce se neko zar da pokusam rijesiti i ovo :twisted:
Probaj ovu app za filmove, serije itd.

http://popcorn-time.se/ (scrollaj na dno stranice gdje imaš .apk instalaciju skinuti za android)

:opaopa: :opaopa:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 17 jun 2015, 18:57

Stigao G3, masina. :tokralju:

Masterr27
Kontakt:

Post Postao/la Masterr27 » 17 jun 2015, 20:58

anonimni je napisao/la:Drugi problem ne mozes rijesiti bez roota jer moras u sistemu izmijeniti dio za zvuk
Joj nemoj mi to radit :roll: zar je to jedino rijesenje?? Gubim garanciju time jel tako? I koliko je to sigurno da ce mi se zvuk pojacati odnosno da necu zeznut sistem ili cak zvucnik?
Papastathopoulos je napisao/la:
Probaj ovu app za filmove, serije itd.

http://popcorn-time.se/ (scrollaj na dno stranice gdje imaš .apk instalaciju skinuti za android)

:opaopa: :opaopa:
Znam za tu aplikaciju ali nazalost je ne mogu koristiti dok ne kupim sd karticu :D sinoc sam instalirao show box i odlicno radi na mx playeru (cak ima i prevod odma da se skine) :opaopa:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 17 jun 2015, 21:58

Masterr27 je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Drugi problem ne mozes rijesiti bez roota jer moras u sistemu izmijeniti dio za zvuk
Joj nemoj mi to radit :roll: zar je to jedino rijesenje?? Gubim garanciju time jel tako? I koliko je to sigurno da ce mi se zvuk pojacati odnosno da necu zeznut sistem ili cak zvucnik?
Ne možeš drugačije previše poboljšati zvuk, nema aplikacije koja će ti drastično pojačati to, a što se rootanja tiče, gubiš garanciju i nije nemoguće da nešto od toga što si spomenuo pokvariš, ipak čačkaš kodove i linije koje su pisane da bi uređaj radio kako treba...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 18 jun 2015, 01:35

Jel zna neko gdje se moze otkljucati IPOD 5 i koliko kosta naravno ?
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 31 gost.