KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

capelo111
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la capelo111 » 01 mar 2010, 09:45

Siroki je krivac sto je Bosna zadnja izgubivsi obje utakmice od Domzala, neka ih je stid.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 01 mar 2010, 10:15

Kakve su sanse da prestignemo Helios?? Mi moramo dobiti Partizana zbog vise razloga. Prvo da stignemo ove slovence, zatim da zajebemo Dodika i njegov san da Igokea igra u NLB ligi. U lazi su kratke noge,ja sam siguran da se politika upletala u sport i da mnogi zele da Bosna ostane zadnja i da sljedece sezone nemoze igrati NLB.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 01 mar 2010, 11:39

majestic24 je napisao/la:Kakve su sanse da prestignemo Helios?? Mi moramo dobiti Partizana zbog vise razloga. Prvo da stignemo ove slovence, zatim da zajebemo Dodika i njegov san da Igokea igra u NLB ligi. U lazi su kratke noge,ja sam siguran da se politika upletala u sport i da mnogi zele da Bosna ostane zadnja i da sljedece sezone nemoze igrati NLB.
Sanse postoje al su male, moramo dobiti dvije kuci, znaci Zadra i da nam neko od Beogradjana pusti

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 mar 2010, 12:04

The Game je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Kakve su sanse da prestignemo Helios?? Mi moramo dobiti Partizana zbog vise razloga. Prvo da stignemo ove slovence, zatim da zajebemo Dodika i njegov san da Igokea igra u NLB ligi. U lazi su kratke noge,ja sam siguran da se politika upletala u sport i da mnogi zele da Bosna ostane zadnja i da sljedece sezone nemoze igrati NLB.
Sanse postoje al su male, moramo dobiti dvije kuci, znaci Zadra i da nam neko od Beogradjana pusti
mah, mene cz uopste ne impresionira, kada imaju dan mogu pobjediti i partizan, ali kada ga nemaju mogu izgubiti od slobode (bez primjesa), tako da su nam sanse na nasem parketu protiv njih 51-49 naravno ako mi budemo igrali kosaku, a ne glumili da to radimo
jednostavno nemaju kvalitetnog centra, tako da im rakocevic moze napraviti tonu problema isto kao bajic koji im je to radio i u beogradu, a zavise puno od prangijanja i taylora, ali imaju i jednog nebrusenog dijamanta bijelicu i on je jedini koji moze donijeti prevagu

a sto se tice partizana, on se vec dobro forsira i stvarno bi mogli odigrati na kartu umora i emocionalne iscrpljenosti (ljudi skoro cijelu sezonu igraju 2 utakmice sedmicno i to protiv najacih ekipa europe) jer njima ta utakmica nebi nista znacila, ali tu je faktor dule vujosevic koji ce ih opet natjerati da igraju profesionalno, zato ako nebude 101% zalaganja svih igraca od toga iznenadjenja nema nista
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 01 mar 2010, 14:15

Nemojte se zavaravati.Sigurno ne možemo dobiti ni Partizan ni Zvezdu ako oni ne odigraju pod ručnom.Hemofarm je protiv nas igrao bez najboljeg igrača pleja Markovića i njegove zamjene Pavkovića pa smo opet ispušili dvadeset razlike.Mali Despotović odigrao minuta ko što nije za čitavu ligu.
Po onome što smo prikazali Zadar ima veće šanse da dobije sad u subotu.

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 01 mar 2010, 15:05

Uopšte govoriti o pobjedi nad Partizanom je krajnje nezdravo. Takvo što jednostavno nije moguće. Mi smo jedna od najgorih ekipa NLB i hoćemo da dobijemo ekipu iz top8 eurolige. E pa nema šanse. Nećemo ni 50 poena dati u toj utakmici, ako ćemo iskreno. Zvezdu bi se zaista moglo dobiti, pod uslovom da imaju loš dan, kao što su to imali protiv Širokog, koji realno nije nimalo kvalitetniji od nas , ali su kao tim tokom sezone funkcionisali mnogo bolje. Zaključak: Treba krv propišati da se pobijedi Zadar u subotu ili kad se već igra, jer ni oni nisu baš u najboljoj situaciji. Ostali su bez dosta igrača, ali opet su uspjeli da namuče Cibonu u polufinalu hrvatskog kupa i u zadnjem kolu da tijesno izgube od FMP-a, ali to je definitvno utakmica u kojoj ima šta da se traži i ukoliko joj se pristupi na pravi način, pobjeda je itekako moguća i to možda i bude dovoljno za opstanak. Zašto to govorim? Zato što je Helios trenutno u jednom velikom raspadu. Otišao im je Lorbek, povrijedio se Moćnik i ako pogledamo njihov trenutni roster, čisto sumnjam da mogu da dobiju i Radničkog u zadnjem kolu na svom terenu. Nekako me više strah utakmice protiv Zagreba koju igraju u slijedećem kolu, jer je Zagrebu jednoj velikoj negativnoj seriji. Oni ovakvi kakvi su sada to ne mogu da ostvare, ali evo vidim da su doveli Shieldsa koga pamtim kao vrlo dobrog igraca iz Krke, pa cemo vidjeti. Stvari su nam se nekako poklopile da vise sretno nego spretno, mozda i uspijemo da opstanemo...dvije pobjede bi vjerovatno bile dovoljne, ali treba ici od utakmice do utakmice....

Steve Urkel
Kontakt:

Post Postao/la Steve Urkel » 01 mar 2010, 15:10

dnalydal je napisao/la:Uopšte govoriti o pobjedi nad Partizanom je krajnje nezdravo. Takvo što jednostavno nije moguće. Mi smo jedna od najgorih ekipa NLB i hoćemo da dobijemo ekipu iz top8 eurolige. E pa nema šanse. Nećemo ni 50 poena dati u toj utakmici, ako ćemo iskreno. Zvezdu bi se zaista moglo dobiti, pod uslovom da imaju loš dan, kao što su to imali protiv Širokog, koji realno nije nimalo kvalitetniji od nas , ali su kao tim tokom sezone funkcionisali mnogo bolje. Zaključak: Treba krv propišati da se pobijedi Zadar u subotu ili kad se već igra, jer ni oni nisu baš u najboljoj situaciji. Ostali su bez dosta igrača, ali opet su uspjeli da namuče Cibonu u polufinalu hrvatskog kupa i u zadnjem kolu da tijesno izgube od FMP-a, ali to je definitvno utakmica u kojoj ima šta da se traži i ukoliko joj se pristupi na pravi način, pobjeda je itekako moguća i to možda i bude dovoljno za opstanak. Zašto to govorim? Zato što je Helios trenutno u jednom velikom raspadu. Otišao im je Lorbek, povrijedio se Moćnik i ako pogledamo njihov trenutni roster, čisto sumnjam da mogu da dobiju i Radničkog u zadnjem kolu na svom terenu. Nekako me više strah utakmice protiv Zagreba koju igraju u slijedećem kolu, jer je Zagrebu jednoj velikoj negativnoj seriji. Oni ovakvi kakvi su sada to ne mogu da ostvare, ali evo vidim da su doveli Shieldsa koga pamtim kao vrlo dobrog igraca iz Krke, pa cemo vidjeti. Stvari su nam se nekako poklopile da vise sretno nego spretno, mozda i uspijemo da opstanemo...dvije pobjede bi vjerovatno bile dovoljne, ali treba ici od utakmice do utakmice....
kako te nije stid pricat široki nije kvalitetniji od bosne,idi pokrij se nečim zato vi i gubite od nas zbog takvih kao ti

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 01 mar 2010, 15:15

Ja stojim pri toj izjavi. Nimalo ne želim da potcijenim Široki, štaviše cijenim ga kao najbolji poslijeratni kolektiv u BiH i smatram ga barem svjetlosnu godinu organizovanijim klubom od Bosne, kojoj je od stare slave ostalo samo ime i ništa više. Ono što sam napisao, mislio sam čisto individualno, kada se pogleda roster jedne i druge ekipe, smatram da je Bosna po imenima čak i jača, ali košarku ne igraju imena, već igra tim, a tu je Široki dosta ispred. Uspjeli ste sa grupom prosječnih igrača, izuzimajući Masona, ostvariti 9 pobjeda u NLB ligi, što je za svaku pohvalu i ja vam skidam kapu. Dakle nisam želio da potcijenim Široki, samo sam izrazio mišljenje za koje mislim da je ispravno, a bože moj, ako ti misliš drugačije, to je sasvim normalno. Ne moramo da se svađamo zbog toga...
Zadnja izmjena: dnalydal, dana/u 01 mar 2010, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 01 mar 2010, 15:19

The Game je napisao/la:
Moguce je to, samo treba spremiti dobru lovu i dobicemo koga god treba ;)
mB!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 01 mar 2010, 15:20

capelo111 je napisao/la:Siroki je krivac sto je Bosna zadnja izgubivsi obje utakmice od Domzala, neka ih je stid.
Za sve vam je kriv Široki, za sve vaše nevolje
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 01 mar 2010, 15:30

Zvezdi je prioritet Uleb Cup jer su već ispali iz utrke za F4.Vjerovatno bi uzeli Širokog da im je trebalo tako da ne treba suditi o njihovom kvalitetu na osnovu te utakmice.Ipak ima još do utakmice sa njima i vjerujem da ćemo ih pobjediti u zadnjem kolu ako se već bude odlučivalo.
Treba sad pobjediti Zadra koji ima dobro posloženu ekipu.Šutiraju jako puno trojki i na to posebno treba obratiti pažnju.Nesretno su izgubili zadnja dva meča i nebi me čudilo da im se to vrati upravo protiv Bosne.

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 01 mar 2010, 15:38

dnalydal je napisao/la:Ja stojim pri toj izjavi. Nimalo ne želim da potcijenim Široki, štaviše cijenim ga kao najbolji poslijeratni kolektiv u BiH i smatram ga barem svjetlosnu godinu organizovanijim klubom od Bosne, kojoj je od stare slave ostalo samo ime i ništa više. Ono što sam napisao, mislio sam čisto individualno, kada se pogleda roster jedne i druge ekipe, smatram da je Bosna po imenima čak i jača, ali košarku ne igraju imena, već igra tim, a tu je Široki dosta ispred. Uspjeli ste od grupe prosječnih igrača, izuzimajući Masona, ostvariti 9 pobjeda u NLB ligi, što je za svaku pohvalu i ja vam skidam kapu. Dakle nisam želio da potcijenim Široki, samo sam izrazio mišljenje za koje mislim da je ispravno, a bože moj, ako ti misliš drugačije, to je sasvim normalno. Ne moramo da se svađamo zbog toga...
Igra se i gleda.Široki je pokazao na zadnjem meču sa nama kako stvari stoje na parketu.Možda smo mi malo napredovali ali opet bi izgubili od njih.

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 01 mar 2010, 15:41

Kada je Zvezda igrala protiv Širokog, još su postojale šanse za njih da uhvate Final four, tako da ne mislim da su igrali baš s pola gasa. Jednostavno ih nije išlo, Široki su krenule trojke, Grgat u 36-oj godini odigrao utakmicu karijere i to je to. Za nas je dobro što su te šanse u međuvremenu sa još dva poraza izgubili, tako da definitivno neće imati za šta da igraju, ali opet ne treba se zavaravati. Moramo pružiti 200% svojih mogućnosti da dođemo u šansu da pobijedimo tu utakmicu. Isto važi i za utakmicu sa Zadrom. Mislim da na njima treba igrati cijeli mtokom utakmcie agresivnu i čeličnu odbranu..ne dozvoliti im da dolaze u čistu poziciju za šut iz vana..odigrati utakmicu na malo poena i da je to nekako situacija ukojoj se oni najlošije snalaze, ali pitanje je imamo li mi u toj mjeri fizički spremne igrače u rotaciji

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 mar 2010, 15:49

blazz je napisao/la:Zvezdi je prioritet Uleb Cup jer su već ispali iz utrke za F4.Vjerovatno bi uzeli Širokog da im je trebalo tako da ne treba suditi o njihovom kvalitetu na osnovu te utakmice.Ipak ima još do utakmice sa njima i vjerujem da ćemo ih pobjediti u zadnjem kolu ako se već bude odlučivalo.
Treba sad pobjediti Zadra koji ima dobro posloženu ekipu.Šutiraju jako puno trojki i na to posebno treba obratiti pažnju.Nesretno su izgubili zadnja dva meča i nebi me čudilo da im se to vrati upravo protiv Bosne.
od cz, cedevita i zadar bjeze 2 pobjede, tako da ce veoooma tesko cz da se ugura medju prvih 7 ekipa, a trenutno su 9, a zadar je ispao iz trke za F4, tako da ce motiv vise biti na nasoj strani

ali djabe motiv, ako ova ekipa ne pocne da gine na terenu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 mar 2010, 21:44

ono sto vecina ne zna, a to je raspored NLB lige....znaci partizan 13.03 igrac kuci sa radnickim, to je samodva dana od tekme sa barselonom u blaugrani, onda dolaze nama i onda 16 idu cedeviti.....bice preumorni, ali dule ni rodjenog brata ne pusta....ja kako pratim i imam informacije da bi oni najradije poslali drugi tim da igra sa nama....toliko o znacenju te tekme njima...sve bi uradili samo da ostanu neokrznuti sto se tice povreda, plus sto ce da igraju TOP8, i F4 NLB lige.....mi ako dobijemo zadra opstajemo vrlo vjerovatno jer helios ne moze da dobije nikog osim radnickog...cak ni njih jer je muta pet bolji od mahnitog sunare......jedino ako im olimpija ne pusti, ali i oni imaju sanse pogotovo ako kojim cudom dobiju slijedece kolo(partizana)....sto se tice zvezde nama ako bude trebala ta pobjeda, to cemo da dobijemo jer zvezda ce da bude bezvoljna tada, ne treba im ni za sta...jer hrvati ce dotad vec da trijumfuju u borbi za koeficijent...a oni ce da se spremaju za cetvrtfinale Eurocupa....tako da ce mali nedovic i radosavljevic da dobiju po 25+ minuta..........
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 02 mar 2010, 14:25

hahah...kažete široki nije kvaliteniji od bossne heh...pa ljudi moji uvijek vam se odbije o glavu taj vaš bolesni optimizam..da vas posjetim da ste govorili kako je jovanović bolji opd masona, da mu je jovanović zabio u tuzli 40 poena...e vidite sada sta je ISTINA! MASON ce na kraju viti vjerovatno MVP cijele lige, sada je na 2.mjsru iza ŽIŽIĆA! :D

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 02 mar 2010, 14:36

Ja mislim da je sada najvaznije da izbjegnemo zadnje mjesto u NLB ligi i da osiguramo nastup u istom iduce godine. I onda krenuti u rekonstukciju ekipe. Mi smo KK BOSNA,nismo neki dupeglavci poput tamo neke Igokea, Heliosa i sl ekipa. Mi smo bili prvaci evrope jebote,a sad se borimo za predposljednje mjesto . Od ovih igraca sta imamo,samo Sehovica i Jovanovica ostaviti. Mozda i Milosevica,al on je na posudbi. Koji ce nam qrac amateri??? Ovo ovako ne ide. Ako planiraju i dalje s ovom politikom nastavljati nek promjene ime ovog kluba,jer nezelim da se zajebava s reputacijom KK BOSNA.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 02 mar 2010, 19:52

šampioni je napisao/la:hahah...kažete široki nije kvaliteniji od bossne heh...pa ljudi moji uvijek vam se odbije o glavu taj vaš bolesni optimizam..da vas posjetim da ste govorili kako je jovanović bolji opd masona, da mu je jovanović zabio u tuzli 40 poena...e vidite sada sta je ISTINA! MASON ce na kraju viti vjerovatno MVP cijele lige, sada je na 2.mjsru iza ŽIŽIĆA! :D

Nisam navijac Bosne ali da se Zlaja nije povredio aaaaaaaaa druga bi prica bila 8-)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 02 mar 2010, 20:13

ma kakva druga priča, sta ti je...ne kažem ja da je jovanović loš igrač,daleko od toga! Al da se može mjeriti s masonom, to su GLUPOSTI! Mason ce ti slijedeće sezone igrati u nekom super jakom europskom kubu! Nego zna li itko jel dolazi princ za doigravanje???

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 02 mar 2010, 20:19

šampioni je napisao/la:ma kakva druga priča, sta ti je...ne kažem ja da je jovanović loš igrač,daleko od toga! Al da se može mjeriti s masonom, to su GLUPOSTI! Mason ce ti slijedeće sezone igrati u nekom super jakom europskom kubu! Nego zna li itko jel dolazi princ za doigravanje???

bold1

Pao tesko, Partizan nemoguce, Barca nemoguce, Real nemoguce, Oly nemoguce, cska vrlo tesko, ex Tau vrlo tesko, Siena nemoguce, Maccabi vrlo tesko, ko jos ima od super jakih euro klubova....
Moze igrati u Unicaji, Feneru, Ciboni, Rytasu i sl. klubovima koji su druga klasa za ove gore nabrojane, znaci jaki euro klubovi ;) ;) ;)

bold2
Tema je KK Bosna ;) ;)

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.