Pa igra u HSV-u Kacar. Ne vjerujem da tako odlucuju programsku semu, ako uopste oni odlucuju.FRANK RIBERY je napisao/la:Da nije ipak što u BVB-u igra Subotić?
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Vom Jäger zum Gejagten
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
More bit da im je Subotić simpatičniji.Očigledno da je praksa da se prvak prenosi svako kolo, a što će bolje tekme biti u snimku to nije problem.geronimo je napisao/la:Pa igra u HSV-u Kacar. Ne vjerujem da tako odlucuju programsku semu, ako uopste oni odlucuju.FRANK RIBERY je napisao/la:Da nije ipak što u BVB-u igra Subotić?
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Upravu je @geronimo da izgleda oni ne odlucuju koja ce se utakmica raditi. Evo sada sam provjerio ovaj "istocni blok" ES2 koji radi Bundesligu i na svakom je utakmica Dortmund - Nürnberg u programskoj semi.
Kako god covjek okrene ovo je meni stvarno cudu, evo na stranu utakmica Bayern - HSV, ali sam ubjedjen da je kvalitetnija VfB - Leverkusen koja se igra u istom terminu.
Kako god covjek okrene ovo je meni stvarno cudu, evo na stranu utakmica Bayern - HSV, ali sam ubjedjen da je kvalitetnija VfB - Leverkusen koja se igra u istom terminu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ne vjerujem da to ima ikakve veze. Nije ga bilo ni u prva 2 kola a prenosili su nas. I ne zna se 100 % hoce li zaigrati i protiv Nurnberga (nadam se da hoce). Doduse u petak (1.kolo) nisu ni imali izbora na otvaranju sezoneFRANK RIBERY je napisao/la:More bit da im je Subotić simpatičniji.Očigledno da je praksa da se prvak prenosi svako kolo, a što će bolje tekme biti u snimku to nije problem.geronimo je napisao/la:Pa igra u HSV-u Kacar. Ne vjerujem da tako odlucuju programsku semu, ako uopste oni odlucuju.FRANK RIBERY je napisao/la:Da nije ipak što u BVB-u igra Subotić?

Mislim ipak da se gleda ko je trenutno atraktivniji (mislim na igru i puno promasenih sansi

A ne bih se slozio s tobom oko toga koje su tekme bolje. Nakon prosle sezone i uz onakvu igru vjerujem da BvB pruza najveci gust za gledanje. A znam da vecina navijaca s drugih podforuma iz drugih liga tako misli, jer ipak su oni najmjerodavniji jer su neutralni

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Namjerno nisam postavljao igrace koji su poslije oblacili Bayernov dres. On, Lothar, Deisler, Witeczek, Andersson i mozda jos neki. Effe-a nisam na pocetku mirisao, tek sa njegovim povratkom iz Firenze u Gladbach, postaje onaj pravi. Rodjeni lider i vodja koji se rijetko radja.Hare_BvB je napisao/la: Vjerovao ili ne, ponajviše zbog Effenberga.
Hare_BvB je napisao/la: Ali odakle izvuče Ketelaera, taj je bio ko ''Trči jelen po polju nosi papagaja''.

Ma uvijek me vrati u mlade dane, kada sam (ko biva

Jucer na poluvremenu svi u svlacionice, dok je mladi ter Stegen i dalje trenirao sa Kampsom.Hare_BvB je napisao/la: Stegen je možda i najveći talenat.![]()

Ne treba zuriti sa izjavama ili pretjeravati da u svakom drugom golmanu vidimo nasljednika velikog Kahna, ali...
Njega sam nekako upamtio po promasenom penalu protiv nasih zlatnih Cileanaca. Poslije je to sve bilo tanko, nekako mi djelovao tiho, nezainteresovano...samim tim nije bio za Bayerna.Hare_BvB je napisao/la: Zaboravih na ''vašeg'' Witeczeka.I on je imao gadnu ljevicu.

Vom Jäger zum Gejagten
Ova programska shema na ES2 je veliko sranje ko god da odlučuje , npr prošle sezone Bayern je bio u 90% prenosa na tv što takođe nije realno npr Bayern vs St.Pauli niđe veze,sad derbi 2 kola Bayern vs HSV u drugom planu zbog Klopponje i kompanije.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Eurosport 2 svake sedmice radi 5 live prenosa. Izgleda da je jedan rezervisan za BvB
. Prosle godine sam gledao 32-33 utakmice BvB-a. Preostala 4 live prenosa su slobodna, pa ko se zadesi 

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Re: Hertha BSC Berlin
Hertha BSC
Još kao klinac sam gledao ovu ekipu a i danas da je gledam kad god sam u mogućnosti ..
Nadam se da će izboriti opstanak jer objektivno njima je mjesto u gornjem djelu tabele

Još kao klinac sam gledao ovu ekipu a i danas da je gledam kad god sam u mogućnosti ..
Nadam se da će izboriti opstanak jer objektivno njima je mjesto u gornjem djelu tabele

Po pitanju ovih prijenosa, moram reći da i DFL pravi veliku grešku stavljenjem mečeva BVB-a i Bayerna u isti tremin. Što se ugledaju na Engleze, kako to oni stručno rade.
U posljednje vrijeme, BVB je pobudio veliki interes nogometne publike, Bayern ga je oduvijek imao, te je izuzetno neisplativo i neracionalno stavljati njihove ligaške mečeve u preklapajući termin. Kolega iznad je napisao da ima 5 različitih termina i to se vrlo jednostavno moglo izbegenisati.
Što se tiče konkretno ovog meča Bayern-HSV, u pitanju je jedan od najvećih BuLi derbija kojii definivtivno zaslužuje prioritet u live prijenosu, ali praksa ES-a je takva da se prvak redovno prenosi nauštrb drugih mečeva.
U ovom slučaju je napravljena velika greška.
Bilo ih je pregršt i u prošlosti, kao što @Semir napisa. 

Što se tiče konkretno ovog meča Bayern-HSV, u pitanju je jedan od najvećih BuLi derbija kojii definivtivno zaslužuje prioritet u live prijenosu, ali praksa ES-a je takva da se prvak redovno prenosi nauštrb drugih mečeva.

Der Mann für die entscheidenden Tore.
@ Hare_BVB
DFL nema druge opcije, jer je potpisan sa klubovima takav ugovor da ce svaka ekipa igrati minimalno 5 puta u ostala cetiri termina radi ravnopravnosti i njihovog promovisanja, a tradicionalni termin Bundeslige ostaje kao neogranicen broj puta.
Svi se slazemo da je napravljena velika greska sto se narednog kola tice no sta je tu je.
DFL nema druge opcije, jer je potpisan sa klubovima takav ugovor da ce svaka ekipa igrati minimalno 5 puta u ostala cetiri termina radi ravnopravnosti i njihovog promovisanja, a tradicionalni termin Bundeslige ostaje kao neogranicen broj puta.
Svi se slazemo da je napravljena velika greska sto se narednog kola tice no sta je tu je.
Kao prvo, volio bih da neko objasni na koji se nacin odredjuje koja utakmica ce dobiti koji termin. To me bas zanima, da li izvacenjem parova ili izborom
Zna li iko
Kako sam ja uspio upratiti u posljednjih par sezona otkako pratim BL na ES2, aktuelni prvak u 90% slucajeva ima zagarantovan prenos u ovom subotnjem terminu u 15:30 (ovo nagadjam na osnovu utakmica koje sam gledao na ES2, a ako iko mogne pronaci neku statistiku vezano za ovo neka postavi). Tako je bilo sa Bayernom i Wolfsburgom, a evo sada ce izgleda biti i sa BVB. Bez obzira sto igraju FCB i HSV (neko vec rece najveci njemacki derbi), ipak ce se prenositi BVB, cak i da igraju sa Augsburgom koji debituje u BL.
Ovaj put se vjerovatno poklopilo da se mora ispostovati Club, a Bayern ce mozda dobiti vise termina kad se igra samo jedna utakmica.

Kako sam ja uspio upratiti u posljednjih par sezona otkako pratim BL na ES2, aktuelni prvak u 90% slucajeva ima zagarantovan prenos u ovom subotnjem terminu u 15:30 (ovo nagadjam na osnovu utakmica koje sam gledao na ES2, a ako iko mogne pronaci neku statistiku vezano za ovo neka postavi). Tako je bilo sa Bayernom i Wolfsburgom, a evo sada ce izgleda biti i sa BVB. Bez obzira sto igraju FCB i HSV (neko vec rece najveci njemacki derbi), ipak ce se prenositi BVB, cak i da igraju sa Augsburgom koji debituje u BL.

Ovaj put se vjerovatno poklopilo da se mora ispostovati Club, a Bayern ce mozda dobiti vise termina kad se igra samo jedna utakmica.

@ rase.king
po ugovoru koji je DFL potpisala sa klubovima svaki klub ima pravo na pet utakmica u toku sezone u sljedecim terminima:
Petak - 20.30 h
Subota - 18.30 h
Nedjelja - 15.30 h i 17.30 h
Medjutim postoji klauzula da klub X moze u Nedeljnom terminu preci brojku od 5 utakmica u toku sezone ukoliko je uspjesan u LE.
Termin jedne utakmice zavisi od mnogo faktora, prvenstveno od rizika same utakmice, zatim od ostalih dogadjaja u nekom gradu - npr. za vrijeme Oktoberfesta Bayern nikad nece igrati u ovim "vecernjim" terminima - zatim od konsultacija sa policijom, zatim se vodi racuna da ne dodje do situacije da klubovi iz odredjenih regija igraju u istom terminu - npr. ravno samoubistvu bi bilo kada bi u terminu od 15.30 h BVB gostovao kod Leverkusena, a Schalke igrao domacu utakmicu sa klubom X, itd itd.
Po meni je DFL ovaj prblem veoma lahko mogao rjesiti da je utakmicu Bayern - HSV stavio u terminu od 18.30 h.
Za ovu utakmicu ce biti najlakse naci kvalitetan stream, ali ovo mnogo govori o ES2 gdje Bundesligu rade amateri koji pojma nemaju za odredjene utakmice i vode se logikom hajmo raditi prijenos ekipe koja je trenutno hit prvenstva.
po ugovoru koji je DFL potpisala sa klubovima svaki klub ima pravo na pet utakmica u toku sezone u sljedecim terminima:
Petak - 20.30 h
Subota - 18.30 h
Medjutim postoji klauzula da klub X moze u Nedeljnom terminu preci brojku od 5 utakmica u toku sezone ukoliko je uspjesan u LE.
Termin jedne utakmice zavisi od mnogo faktora, prvenstveno od rizika same utakmice, zatim od ostalih dogadjaja u nekom gradu - npr. za vrijeme Oktoberfesta Bayern nikad nece igrati u ovim "vecernjim" terminima - zatim od konsultacija sa policijom, zatim se vodi racuna da ne dodje do situacije da klubovi iz odredjenih regija igraju u istom terminu - npr. ravno samoubistvu bi bilo kada bi u terminu od 15.30 h BVB gostovao kod Leverkusena, a Schalke igrao domacu utakmicu sa klubom X, itd itd.
Po meni je DFL ovaj prblem veoma lahko mogao rjesiti da je utakmicu Bayern - HSV stavio u terminu od 18.30 h.
Za ovu utakmicu ce biti najlakse naci kvalitetan stream, ali ovo mnogo govori o ES2 gdje Bundesligu rade amateri koji pojma nemaju za odredjene utakmice i vode se logikom hajmo raditi prijenos ekipe koja je trenutno hit prvenstva.
Hvala puno na ovom objasnjenju.amerosm je napisao/la:@ rase.king
Petak - 20.30 h
Subota - 18.30 h

A sto se tice ES2, totalno su retardirani. I to cak ne racunajuci onu dvojicu voditelja sto navijajaju za Liverpool, nista protiv Liverpoola, ali njih dvojica stvarno pretjeruju. Dok je Sportklub radio sa Mijajlovicem bilo je lakse pratiti utakmicu, nego sa ovom dvojicom.

Kad se sjetim samo...

Evo jedan klip za ljubitelje Marjana (napominjem da je FCB ipak dobio ovu utakmicu

[youtube][/youtube]
Moram priznati da nisam pratio protekla 2 kola Bundeslige, pa sam se kao takav iskreno pokajao. Dosta zanimljivih utakmica, lijepih akcija i golova, iznenađenja,... Ah, šta ću, moram se skrasiti yt highlights-ima.
Bayern je kiksao u prvom kolu, što je za mene bilo veliko iznenađenja (očekivao sam da će doslovno razbiti Menhengladbah). No kada znamo da je Borusija (ne Dortmund, naravno
) ekipa koja najčešće priređuje neočekivane rezultate i velika iznenađenja, fudbalski magovi bi rekli da je ovo bilo za očekivati.
Bavarci su kiks ipak anulirali s(p)retnom pobjedom protiv boljeg Wolfsburga.
Drago mi je što je prošlosezonsko iznenađenje (Mainz) prvi na tabeli - zaista mi se dopada njihov stil igre i taktika. Prethodne sezone su oborili rekord u najboljem startu u historiji Bundeslige, no kasnije su uprskali sve zaredavši par (ne)očekivanih poraza i završivši "tek" 5. Ali, Tuchelova družina je dokazala da mogu biti u vrhu lige, iako ih je napustio Andre Schurle, talentovani golgeter koji je prošle sezone bio najbolji strijelac Mainza. Njega je dostojno zamijenio Kamerunac - Eric Maxim Choupo-Moting.
Šteta što ih je Gaz Metan eliminisao u 3. pretkolu Evropske lige (1:1 u oba susreta, Gaz pobjedio 4:3 na penale).
Kad već pišem, da se dotaknem i Borusije (ovog puta iz Dortmunda). Očekivao sam više od njih. Prvu utakmicu su odigrali izvanredno, s ubitačnim izmjenama kratkih pasova i kreiranjem šansi pred golom Hamburga. Na čelu s Geceom i Groskrjocem mogu mnogo, al' su posustali u Hofenhajmu, što mi je u jednu ruku i drago zbog eurogola Seje Salihovića.
U ovom susretu je presudio rani gol i odlična taktika najvećeg iznenađenja u prvoj polusezoni 2008/2009. Također, u vrh se vraća i Stuttgart, šampion iz 2006/2007. Odlično su otvorili sezonu pobjedom od 3:0, a dobro su se pokazali i protiv Borusije Menhengladbach. Dakle, bit će gusto u borbi za vrh.
Što se tiče borbe za opstanak, ako sam rekao da će biti "gusto u borbi za vrh", ovdje se neće znati ni ko pije, ni ko plaća.
Köln se na samom početku, pretrpjevši 2 teška poraza, kandidovao za povratak u cvajtu. Također, u borbi za opstanak vidim i novajlije Augsburg, Hertu, Kaiserslautern i Hamburg, koji bi ove sezone mogao biti "negativno iznenađenje". Eto, to bi po meni bili timovi koji će biti najugroženiji u ovoj sezoni.

Drago mi je što je prošlosezonsko iznenađenje (Mainz) prvi na tabeli - zaista mi se dopada njihov stil igre i taktika. Prethodne sezone su oborili rekord u najboljem startu u historiji Bundeslige, no kasnije su uprskali sve zaredavši par (ne)očekivanih poraza i završivši "tek" 5. Ali, Tuchelova družina je dokazala da mogu biti u vrhu lige, iako ih je napustio Andre Schurle, talentovani golgeter koji je prošle sezone bio najbolji strijelac Mainza. Njega je dostojno zamijenio Kamerunac - Eric Maxim Choupo-Moting.

Kad već pišem, da se dotaknem i Borusije (ovog puta iz Dortmunda). Očekivao sam više od njih. Prvu utakmicu su odigrali izvanredno, s ubitačnim izmjenama kratkih pasova i kreiranjem šansi pred golom Hamburga. Na čelu s Geceom i Groskrjocem mogu mnogo, al' su posustali u Hofenhajmu, što mi je u jednu ruku i drago zbog eurogola Seje Salihovića.

Što se tiče borbe za opstanak, ako sam rekao da će biti "gusto u borbi za vrh", ovdje se neće znati ni ko pije, ni ko plaća.

Sastav 2. kola bundeslige - BILD
Tom Starke
Lell, Papadopoulos, A.Beck
Marcel Risse, Lewis Holtby, Tunay Torun, Salihovic
Raúl, Huntelaar, Abdellaoue
Tom Starke
Lell, Papadopoulos, A.Beck
Marcel Risse, Lewis Holtby, Tunay Torun, Salihovic
Raúl, Huntelaar, Abdellaoue
Sampion ima prednost ...tako ti je to na Eurosportu....ili na BHT-u ( sjecam se kad se Bayern prenosio kod kuce protiv nizerazrednih ekipa a nije se prenosila Borussia protiv Schalkea...Saurman je napisao/la:Ova programska shema na ES2 je veliko sranje ko god da odlučuje , npr prošle sezone Bayern je bio u 90% prenosa na tv što takođe nije realno npr Bayern vs St.Pauli niđe veze,sad derbi 2 kola Bayern vs HSV u drugom planu zbog Klopponje i kompanije.

prije će biti da prenose radi Subotića a uostalom Hoffen-BvB i Wolfs-Bayern su na istom nivou zanimljivosti ...
Kakav Subotic? Program se zove Eurosport 2 Bundesliga i ima hrpa drzava svoje komentatore za tu televiziju. Tu Srbi nista neodlucuju.thulkazal je napisao/la:prije će biti da prenose radi Subotića a uostalom Hoffen-BvB i Wolfs-Bayern su na istom nivou zanimljivosti ...
Eurosport 2 postoji za svaku regiju a na ovim prostorima se vodi iz Srbije i od srpski komentatora i oni sami odlučuju koje će utakmice biti na programu i prave šeme ... uostalom neće Englez, Njemac il Španac znati šta narod sa ovi prostora oće da gleda a oće da gleda igrače iz domaći repki (Hrv.,BiH, Srbija)...Bilal je napisao/la:Kakav Subotic? Program se zove Eurosport 2 Bundesliga i ima hrpa drzava svoje komentatore za tu televiziju. Tu Srbi nista neodlucuju.thulkazal je napisao/la:prije će biti da prenose radi Subotića a uostalom Hoffen-BvB i Wolfs-Bayern su na istom nivou zanimljivosti ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.