Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Garfield
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Garfield » 17 jan 2015, 13:32

Večeras po pobjedu momci. :bih: :bow:
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 17 jan 2015, 13:33

Momci, u koliko sati je tekma tacno? :)

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 17 jan 2015, 13:35

Pomno sam pratio igru Austrije sinoć, nekako sam znao da će Hrvati to da odrade, ne najbolje što znaju, ali prva tekma, par novih ne isprobanih igrača, pa je izgledalo malo teže. Uglavnom, odradili su ono što su trebali. U odbrani imali strpljenja, sa laganim izlascima, ali ni oni nisu uspjeli da zatvore Szilagy-ja koji je odradio jako dobar posao u napadu. Ne znam koliko je zabio, ali je dosta igrao sa pivotom (Fabian Posch) i te igre 2 na 2 se treba paziti. Naravno krila, Weber i Santos , mislim da su u rangu sa našim krilima (naravno kada su na nivou) , i ne sumnjam u Vrazalica da ce Santosa spustit na što manji ugao, jer u Njemačkoj to radi, ali bojim se Ovčine koji puno leti prema naprijed, a Weber zna da zabije iz nemogućeg ugla. Naravno i da ne razbranimo Nikolu Marinovića koji je promjenljiv golman, jučer nije ništa branio, danas bi mogao da bude glavna karika. Brza, poluagresivna odbrana (do pasivnog najbolje), otvaranje prvog i drugog napada (kontre i polukontre) i završavati na što brži način. Ako se odvojimo na neki 5 razlike u prvom poluvremenu, mislim da neće biti nikakvih problema u drugom poluvremenu, ako odigramo u slično ritmu.
Također,Nikola Bilyk 96 godište, visok koji cenat preko 2m , vrlo rado iskoristi priliku da šutne kad nije niko na njemu. Jučer je počeo utakmicu protiv Hrvatske, ali izgorio u želji, ispalo mu par lopti. i još neke tehničke greške, ali je u drugom poluvremenu odigrao na solidnom nivou. Herman desni bek također, jučer je odradio svoj posao.
Nadam se da će Marković da koristi više Malinovića, ali i Savića koji mogu da prepucaju odbranu jer da sve ostane na Čelici, nije ni on toliko iskusan

Zapravo, jučer je Austrija bila jako jako dobra, ali Hrvati kao iskusni su uzeli to, uz Duvnjaka koji je bio nevjerovatan, asistencije, golovi, navlačenja, zabadanja, sve je odradio profesionalno. Ja očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu, naravno navijajući za svoju reprezentaciju Bosnu i Hercegovinu.
Volio bih da spustite loptu na zemlju, Austrijanski rukomet je u nevjerovatnom usponu, i za koju godinu će sigurno da bude u rangu Francuske ili Španske lige, dokaz tome je što dobro kotiraju na kladionicama pa se može igrati i njihova liga.

Prvo poluvrijeme protiv Irana je nešto kao autogol Kolašinca protiv Argentine, debitantsko prokletstvo. Nadam se da ukoliko zapne večeras našim rukometašima nećemo čitati one ogavne komentare od jučer, a sve zbog toga jer nismo realni. Budimo ponosni što ne moramo više navijati za Francusku, Dansku, Njemačku, nego što možemo sa ponosom reći da navijamo za Bosnu i Hercegovinu. Pozdrav i svi zajedno do pobjede :bih: :opaopa:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 jan 2015, 13:38

Volvic je napisao/la:Momci, u koliko sati je tekma tacno? :)
19:00

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 17 jan 2015, 13:48

mirzatele je napisao/la:
Volvic je napisao/la:Momci, u koliko sati je tekma tacno? :)
19:00

E jbga, bas se bio u 20:30 sa pickom dogovorio :puke:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 17 jan 2015, 13:52

Nijemci koji su spletom čudnih okolnosti počašćeni od strane IHF-a da učestvuju na SP-u baš kao i Island i Saudijska Arabija su ipak zasluženo stigli do pobjede nad svojim istočnim komšijama...izbaciš ih i oni onda opet dobiju pozivnicu,šta je svrha baraža kad uvijek veliki prolaze na ovaj ili onaj način

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 jan 2015, 13:57

zgembo89 je napisao/la:Nijemci koji su spletom čudnih okolnosti počašćeni od strane IHF-a da učestvuju na SP-u baš kao i Island i Saudijska Arabija su ipak zasluženo stigli do pobjede nad svojim istočnim komšijama...izbaciš ih i oni onda opet dobiju pozivnicu,šta je svrha baraža kad uvijek veliki prolaze na ovaj ili onaj način
Ne znam, mozda da se pocne pisati na temama namjenjenim za to ili ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 17 jan 2015, 13:58

Sta mislite da li ce imati uticaja to sto su nasi imali 4 sata vise odmora?
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 17 jan 2015, 14:00

zgembo89 je napisao/la:Nijemci koji su spletom čudnih okolnosti počašćeni od strane IHF-a da učestvuju na SP-u baš kao i Island i Saudijska Arabija su ipak zasluženo stigli do pobjede nad svojim istočnim komšijama...izbaciš ih i oni onda opet dobiju pozivnicu,šta je svrha baraža kad uvijek veliki prolaze na ovaj ili onaj način
To je samo prilika da ti još jednom pokažu kako nemaš šanse nikakve,i da ti pokažu gdje je tvoje pravo mjesto! Koliko znam oni su Australiju izbacili sa SP,sve je politika...
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 17 jan 2015, 14:07

Lakse bilo docekati onu jucerasnju utakmicu moglo se spavati do pred utakmicu ali ova sad je smrt vrijeme katastrofa ne moze se nigdje iz kuce ima da poludim do 7
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 17 jan 2015, 14:21

UnSub je napisao/la:A gdje nam je brat Njutn??
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Evo jedne od juce. Tu sam tu sam . Nisam imao vremena da pregledam forum,pa ako se pisalo sorry. Samo da kazem da nas je juce bilo bliu 500 a ne kao sto Avaz napisa 200 te gotovo cijelo drugo poluvrijeme Makedonci( njih oko 200) je navijalo za Zmajeve.
Unatoc tome sto su karte bile kupljene za tribvine iza golova i na pocetko smo bili dobrano razbacani,dobrom voljom organizatora smo gotovo svi bili prebaceni na tribinu sa strane gdje su komentatorske pozicije,ia na nasu zalost TV kamere su prenosile sa pogledom na suprtonu tribinu.
A sta je sve domacin obezbijedio posjetiocima je stvarno za sve pohvale. Bilo koji od navijaca je mogao da se slika sa peharom koji se dodjeljuje pobjedniku SP. Svako je mogao da se okusa u takmicenju u brzini suta. Pobjedni je bio neki Francuz sa 105 km/h. Ja sam uspio nekako 88 km/h.
Takodje na rasolaganju pred utakmice su i fan shopovi reprezentacija koje igraju.Tako se juce za nekih 25 KM mogla uzeti originalna majica BiH u reziji organizatira i mnogi drugi transparenti vezani za BiH. I zvanicna maskota prvenstva Go Fahed tokom cijele utakmice je na tribinama druzi se sa navijacima. Ma sve je bilo na nevjerovatnom nivou. Podrska nasima je bila dobra ali se to toliko nije culo na TV snimku koji sam malo prije pogledao.Sve u svemu veceras sa remijem bi bio presretan. Podrska ,cak i veca nego juce se ocekuje veceras. Budite mi pozdravljeni do sutra.Eto i nekoliko slika sa jucerasnjeg meca.
BosnaE

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 17 jan 2015, 14:24

newton_heath_lyr je napisao/la:
UnSub je napisao/la:A gdje nam je brat Njutn??
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Evo jedne od juce. Tu sam tu sam . Nisam imao vremena da pregledam forum,pa ako se pisalo sorry. Samo da kazem da nas je juce bilo bliu 500 a ne kao sto Avaz napisa 200 te gotovo cijelo drugo poluvrijeme Makedonci( njih oko 200) je navijalo za Zmajeve.
Unatoc tome sto su karte bile kupljene za tribvine iza golova i na pocetko smo bili dobrano razbacani,dobrom voljom organizatora smo gotovo svi bili prebaceni na tribinu sa strane gdje su komentatorske pozicije,ia na nasu zalost TV kamere su prenosile sa pogledom na suprtonu tribinu.
A sta je sve domacin obezbijedio posjetiocima je stvarno za sve pohvale. Bilo koji od navijaca je mogao da se slika sa peharom koji se dodjeljuje pobjedniku SP. Svako je mogao da se okusa u takmicenju u brzini suta. Pobjedni je bio neki Francuz sa 105 km/h. Ja sam uspio nekako 88 km/h.
Takodje na rasolaganju pred utakmice su i fan shopovi reprezentacija koje igraju.Tako se juce za nekih 25 KM mogla uzeti originalna majica BiH u reziji organizatira i mnogi drugi transparenti vezani za BiH. I zvanicna maskota prvenstva Go Fahed tokom cijele utakmice je na tribinama druzi se sa navijacima. Ma sve je bilo na nevjerovatnom nivou. Podrska nasima je bila dobra ali se to toliko nije culo na TV snimku koji sam malo prije pogledao.Sve u svemu veceras sa remijem bi bio presretan. Podrska ,cak i veca nego juce se ocekuje veceras. Budite mi pozdravljeni do sutra.Eto i nekoliko slika sa jucerasnjeg meca.
Njutn forumas godine!
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 jan 2015, 14:26

Legenda covjek, na Newtona mislim :salut:

Cini se da je sve za 5 na prvenstvu osim posjete :roll:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 17 jan 2015, 14:31

Slusao sam jucer da se Iranski selektor zalio na organizaciju treninga u tri dana uspjela odrzati samo jedan trening on to pripisuje organizatorima.
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 17 jan 2015, 14:37

Unofficialpage je napisao/la:
ahmic je napisao/la:Koji programi prenose utakmice,mozemo li to provjerit??

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
http://liveonsat.com/LJS_other_handball.php" onclick="window.open(this.href);return false;
koliko ja znam stranica nije u funkciji o nove godine :problem: :problem:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 17 jan 2015, 14:41

Pegi10 je napisao/la:Slusao sam jucer da se Iranski selektor zalio na organizaciju treninga u tri dana uspjela odrzati samo jedan trening on to pripisuje organizatorima.
Ma Iran uvijek ima probleme... tako je i bilo i prošle godine na SP u fudbalu,svi su imali kampove osim njih... Svi bili u hotelima,samo oni u nekim sobama u sklopu aerodroma! Boga pitaj sta oni rade u svim savezima,svi normalno treniraju,nasi su tamo od pocetka januara,nikakvih problema!
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 17 jan 2015, 14:43

Pegi10 je napisao/la:Slusao sam jucer da se Iranski selektor zalio na organizaciju treninga u tri dana uspjela odrzati samo jedan trening on to pripisuje organizatorima.
Sto se toga tice cini mi se da je mali problem taj sto se zapravo ne znan gdje ce se idrzati trening. Muzurovic nam je pricao da jednostavno sjedu u autobus i nemaju predstavu uopste gdje ih voze i gdje ce trening ili prijateljska utakmica biti odigrani. ALi da nije bilo termina za treninge cisto sumnjam. U samim novonapravlejnim dvoranam postoje jos bar po tri one u kojima se trenira ,plus na svakih 5 km mozes vidjeti neku sportsku dvoranu.
Durgi je problem kod Arapa sto ce oni tesko doci do tebe i da te kao malo dijete obavjestavaju i pokazuju ti sve.Jednostavno oni podrazumjeivaju da se moras brinuti za sebe ,tj moras se raspitati kada gdje i kako odrzati trening i sve ostalo.
I da jos samo jednu na brzinu kazem jer nisam to mogao naci na sajtovima nigdje , juce se na tribinama u Lusailu moglo sresti ljudi iz svih dijelova BiH,bukvalno iz svih. Naravno dominirali su ovi koji ovdje zive ili rade u Kataru,ali bilo je i BiH gradjana koji su trenutno u Kuvajtu,UAE,Svedska,Njemacka,Bahrein,Saudijska Arabija,Danska,Australija,Holandija.Bilo je dosta ljudi koji su direktno dosli iz BiH da podrze Zmajeve. A vjerujte i ovi rukometasi i cijela nasa delegacija se osjeca dijelom sviju nas ,ili osjecaju nas dijelom BiH ekspedicije. Detalj kada smo usli u dvoranu i sjedamo na dio gdje smo kupili karte a Mirza Muzurovic i Senjamin Buric prilaze odmah i govore nam da idemo tamo gdje je i vecina nasih navijaca je ........trnci pa hajd de. Pa nakon deset minuta dolazi jedan od vodja BHF sa istom pricom. I naravo onda organizator nam dopusta da idemo tamo. Ma de ba . Velicnastveno. Elem,to je moje misljenje sto se tice izjvae Iranksog selektora,a u prilog tome ide i to da su nasi jutros odrzali trening bez ikakvih problema.
BosnaE

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 17 jan 2015, 14:50

eno avaz kaže da smo loše odigrali prvo poluvrijeme namjerno :clap: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
ne mogu da vjerujem koji idioti

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 jan 2015, 14:52

newton_heath_lyr je napisao/la:
UnSub je napisao/la:
slika
Eto te k'o Iranci, ne znaš penal izvest. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 jan 2015, 14:55

Jučer je bitno da je ostvarena ta historijska pobjeda i naravno svaka pobjeda na SP je za nas bitna.

Konačno smo na jednom velikom takmičenju (gledajući sveukupno sport) ostvarili pobjedu na samom početku i dobro startali. To bi nam sada trebalo dati krila.

Koliko god mi bili navodno oprezni, koliko god bili sretni i zadovoljni prvim plasmanom na veliko takmičenje, ipak imam osjećaj da nekad potcjenjujemo ovu grupu. Za naša večerašnje protivnike se odavno zna, da to nije nimalo bezazlena reprezentacija i da ima itekako kvaliteta. Nije to sad rukometna velesila, ali ima tu dosta potencijala, u toj ekipi.

Mi večeras prije svega moramo smanjit broj grešaka....Marković će dobro pripremit ekipu...A valjda tog psihološkog tereta neće biti više, kao jučer. Pa se onda nadam da možemo odigrati baš na vrhunskom nivou, a trebali bi nam golmani proraditi, gori od jučer faktički ne mogu biti. A ovaj Burić kao da je zaboravio branit, on je protiv Islanda briljirao....

Nadam se da svi naši igrači mogu dostići približan nivo igre protiv Islanda, tada bi mogli slaviti. Ja nekako protiv Austrije vidim te najveće šanse za drugu pobjedu. Iako je i to dosta jaka reprezentacija kao što rekoh...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.