Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
nebi da započinjemo temu od jučer jer ste stvarno dosadni objeđivanjem nas ostalih u neke stvari... neda mi se o tom nego samo evo službena tablica Sezone 2005-2006

Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
Juventus 0244
Svaka cast na trudu, ali u Italiji ne postoji nikakva velika devetorka ili sl.
Samo: velika trojka + mala trojka (Roma, Napoli, Viola) + bivsa velika trojka (Bologna, Torino, Genoa).
Mozda bi bolje bilo da si stavio Parmu i Sampdoriu umesto Torina i Bologne, posto su poslednjih 20 godina to neuporedivo jaci klubovi.
Samo: velika trojka + mala trojka (Roma, Napoli, Viola) + bivsa velika trojka (Bologna, Torino, Genoa).
Mozda bi bolje bilo da si stavio Parmu i Sampdoriu umesto Torina i Bologne, posto su poslednjih 20 godina to neuporedivo jaci klubovi.
Nisam se dobro izrazio kad sam napisao velika devetorka, kontao sam od ovi devet što igraju od početka, ali razumijemo se nije to toliki problem. A bilo bi bolje, ali sam bio odradio za ovi devet pa sam samo izdvojio ovih devet, a za ostale nisam pravio, ali dobra ideja, izbacicu ja ove a ubaciti Parmu i Sampdoriu, biće mnogo boljeMaGiCa je napisao/la:Juventus 0244

Edit: Evo gore odrađena nova tabela mislim da je sad bolje

1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- sarajlija89
- Kontakt:
Dobro si ovo uradio..nije ti mrsko bilo heheh
Juventus je od 70 i nesto sezona serie A..bio 50 i nesto puta medju prva tri..nezz tacno sad...al to je potpuna dominacija
malo nevezano za temu...gledam neki dokumentarac o Eusebiu i o njegovoj karijeri...i finale inter- benfica 1965...
mazzola kaze da je benfica bila tehnicki superiornija ekipa i jaca... al imali su peh da im se golman povrijedi i igrac je morao na gol jer tada nije bilo izmjena....to je u mnogome pomoglo i olaksalo...
[youtube][/youtube]
al kakav je ovaj levat primio gol i bolje da se povrijedio
Eto,zanimljivo ovo bi..cuj igrac morao na gol

Juventus je od 70 i nesto sezona serie A..bio 50 i nesto puta medju prva tri..nezz tacno sad...al to je potpuna dominacija

malo nevezano za temu...gledam neki dokumentarac o Eusebiu i o njegovoj karijeri...i finale inter- benfica 1965...
mazzola kaze da je benfica bila tehnicki superiornija ekipa i jaca... al imali su peh da im se golman povrijedi i igrac je morao na gol jer tada nije bilo izmjena....to je u mnogome pomoglo i olaksalo...
[youtube][/youtube]
al kakav je ovaj levat primio gol i bolje da se povrijedio

Eto,zanimljivo ovo bi..cuj igrac morao na gol

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
takva vremena bila.... na golu im je bio u to vrijeme veliki Costa Pereira koji je u prvom poluvremenu u 42. minuti stvarno pacerski primio ispostaviće se gol odluke.... ozljedio se sredinom drugog poluvremena pri ispucavanju lopte ako se nevaram...
nije bilo izmjena pa je morao igrač na gol (neznam koji je točno igrač stao na gol ali je obranio odličnu šansu Intera pred kraj utakmice pa kad razmislim možda bolje da je on počeo na golu
)...
također da nadodam da je se finale igralo na prepunoj G.Meazzi pred 85.000 ljudi...
nije bilo izmjena pa je morao igrač na gol (neznam koji je točno igrač stao na gol ali je obranio odličnu šansu Intera pred kraj utakmice pa kad razmislim možda bolje da je on počeo na golu

također da nadodam da je se finale igralo na prepunoj G.Meazzi pred 85.000 ljudi...
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
Ma ja kad imam slobodnog vremena uvijek sebi nešto izmislim da odradimsarajlija89 je napisao/la:Dobro si ovo uradio..nije ti mrsko bilo heheh![]()
![]()
Juventus je od 70 i nesto sezona serie A..bio 50 i nesto puta medju prva tri..nezz tacno sad...al to je potpuna dominacija![]()

Dominacija i ništa drugo

FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Eusebio je trebao u paketu sa Peleom doci u Inter, to je poznato, ali neke mutne radnje su se isprjecile 

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Nisu se mutne radnje isprecile, vec je uvedena zabrana dovodjenja stranaca u Serie A. A da tog glupog poteza nije bilo, ko zna sta bi sve italijanski klubovi osvojili i gde bi sve Criujff, Keegan, Pele, Eusebio, Best, Rivelino, Netzer, Overath, Breitner, Repp, Neskeens, Kempes, Ardiles, Cubillas i dr. igrali?Puma je napisao/la:Eusebio je trebao u paketu sa Peleom doci u Inter, to je poznato, ali neke mutne radnje su se isprjecile
http://www.football-italia.net/sw/lostgeneration.html
Najava 26. kola Serie A
Subota:
Bologna - Palermo 18:00
Inter - Cagliari 20:45
Nedelja:
Lecce - Juventus 12:30
Chievo - Milan 15:00
Fiorentina - Sampdoria 15:00
Genoa - Roma 15:00
Lazio - Bari 15:00
Parma - Cesena 15:00
Udinese - Brescia 15:00
Napoli - Catania 20:45
Bologna - Palermo - U prvoj utakmici igranoj ove sezone, Palermo je dobio rezultatom 4:1, lakše od očekivanog. Bologna kod kuće u zadnje tri utakmice nije izgubila pobjedili su Cataniu i Lazio i prije toga igrali neriješeno protiv Viola. Palermo je ekipa koja i nije ekipa koja donosi puno bodova sa gostovanja, oni su superiorniji na Siciliji i u zadnji pet utakmica u gostima imaju jednu pobjedu i to onu iz zadnje utakmice protiv Leccea 4:2. Vidjet ćemo može li Palermo zaustaviti ovaj pozitivan niz Bologne na domaćem terenu. Biće ovo tvrda utakmica, moja prognoza je pobjeda Palerma ili neriješen rezultat.
Inter - Cagliari Ova utakmica dolazi u nezgodan trenutak za Inter jer igraju u tempu srijeda-subota. Inter kod kuće superiroran u posljednji pet utakmica pet pobjeda. Cagliari dolazi u Milan nakon velike pobjede nad neugodnim Chievom od 4:1. U prvoj utakmici igranoj ove sezone Inter je slavio minimalnim rezultatom 1:0. Biće ovo teška utakmica za Inter, jer ih očekuje utakmica LP protiv Bayerna, pa će sigurno odmarati neke igrače i tu igrači Cagliaria vide svoju šansu. Ali ja mislim da ovdje neće biti iznenađenja, i da će Inter slaviti, ali neće to biti uvjerljivo sigurno.
Evo za početak nastavak slijedi....
Subota:
Nedelja:
Bologna - Palermo - U prvoj utakmici igranoj ove sezone, Palermo je dobio rezultatom 4:1, lakše od očekivanog. Bologna kod kuće u zadnje tri utakmice nije izgubila pobjedili su Cataniu i Lazio i prije toga igrali neriješeno protiv Viola. Palermo je ekipa koja i nije ekipa koja donosi puno bodova sa gostovanja, oni su superiorniji na Siciliji i u zadnji pet utakmica u gostima imaju jednu pobjedu i to onu iz zadnje utakmice protiv Leccea 4:2. Vidjet ćemo može li Palermo zaustaviti ovaj pozitivan niz Bologne na domaćem terenu. Biće ovo tvrda utakmica, moja prognoza je pobjeda Palerma ili neriješen rezultat.
Inter - Cagliari Ova utakmica dolazi u nezgodan trenutak za Inter jer igraju u tempu srijeda-subota. Inter kod kuće superiroran u posljednji pet utakmica pet pobjeda. Cagliari dolazi u Milan nakon velike pobjede nad neugodnim Chievom od 4:1. U prvoj utakmici igranoj ove sezone Inter je slavio minimalnim rezultatom 1:0. Biće ovo teška utakmica za Inter, jer ih očekuje utakmica LP protiv Bayerna, pa će sigurno odmarati neke igrače i tu igrači Cagliaria vide svoju šansu. Ali ja mislim da ovdje neće biti iznenađenja, i da će Inter slaviti, ali neće to biti uvjerljivo sigurno.
Evo za početak nastavak slijedi....
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
moguce da je i toMaGiCa je napisao/la:Nisu se mutne radnje isprecile, vec je uvedena zabrana dovodjenja stranaca u Serie A. A da tog glupog poteza nije bilo, ko zna sta bi sve italijanski klubovi osvojili i gde bi sve Criujff, Keegan, Pele, Eusebio, Best, Rivelino, Netzer, Overath, Breitner, Repp, Neskeens, Kempes, Ardiles, Cubillas i dr. igrali?Puma je napisao/la:Eusebio je trebao u paketu sa Peleom doci u Inter, to je poznato, ali neke mutne radnje su se isprjecile

Call the coroner!
Najava 26. kola Serie A
Subota:
Nedelja:
Bologna - Palermo - U prvoj utakmici igranoj ove sezone, Palermo je dobio rezultatom 4:1, lakše od očekivanog. Bologna kod kuće u zadnje tri utakmice nije izgubila pobjedili su Cataniu i Lazio i prije toga igrali neriješeno protiv Viola. Palermo je ekipa koja ne donosi mnogo bodova sa gostovanja, oni su superiorniji na Siciliji i u zadnji pet utakmica u gostima imaju jednu pobjedu i to onu iz zadnje utakmice protiv Leccea 4:2. Vidjet ćemo može li Palermo zaustaviti ovaj pozitivan niz Bologne na domaćem terenu. Biće ovo tvrda utakmica, moja prognoza je pobjeda Palerma ili neriješen rezultat.
Inter - Cagliari - Ova utakmica dolazi u nezgodan trenutak za Inter jer igraju u tempu srijeda-subota. Inter kod kuće superiroran u posljednji pet utakmica pet pobjeda. Cagliari dolazi u Milan nakon velike pobjede nad neugodnim Chievom od 4:1. U prvoj utakmici igranoj ove sezone Inter je slavio minimalnim rezultatom 1:0. Biće ovo teška utakmica za Inter, jer ih očekuje utakmica LP protiv Bayerna, pa će sigurno odmarati neke igrače i tu igrači Cagliaria vide svoju šansu. Ali ja mislim da ovdje neće biti iznenađenja, i da će Inter slaviti, ali neće to biti uvjerljivo sigurno.
Chievo - Milan - Milan je u prvoj utakmici slavio 3:1. Jedna od zanimljiviji utakmica ovog kola, Milan ide kod nezgodnog Chieva ove sezone. Oni su već skinuli mnogo već "upisanih bodova" favoritima Napoliu 6 Interu 3, Juvetusu 2, Romi 2, Lazio 2. Mislim da je ovo dovoljna opomena igračima Milana da će ovdje morati uložiti mnogo truda kako bi odnijeli bodove. Još kad uzmemo u obzir da su poljuljani nakon poraza od Tottenhama u LP, onda je sve jasno. Ali i Chievo nije prošao dobro u zadnjoj utakmici kada su pregaženi od strane Cagliaria. U svgakom slučaju utakmica koja bi trebala donijeti pravu utakmicu, ovdje je sve otvoreno.
Fiorentina - Sampdoria - Sampdorija je slavila u prvom dijelu 2:1.Nekad bi to bio debri za vrh, a danas za sredinu tabele. Sampdoria je ekipa koja očajno igra u gostima ove sezone, u zadnji pet utakmica nemaju boda sa gostovanja. Jednostavno primjeti se nedostak Casana i Pazzinia, koji su pravili razliku, nije to više ona ekipa pred kojom su mnogi strepili. Fiorentina vezala je 4 pobjede u nizu kod kuće, ali je uslijedio poraz od Intera od 2:1. Inače ne igraju loše u ovom dijelu sezone, tako da ovdje pobjeda Viola ne bi trebala doći u pitanje.
Genoa - Roma - Roma u prvom dijelu sezone bila bolja rezultatom 2:1. Za Romu ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, jer ovo je period teških utakmica za Romu, uzdrmao ih je poraz od Sahtara u okviru LP ali i onaj poraz od Intera u prvenstvu, a gostuju ekipi koja polako hvata bolju formu. Genoa ove sezone igra mnogo bolje u gostima, a Roma je ekipa koja je bolja na domaćem terenu, tako da bi ovdje mogla biti dobra utakmica uz mnogo golova, također otvoreno, ali Romi pobjeda treba više nego ikad za vraćanje samopouzdanja, jer ovim porazom bi se udaljili mjestima koja vode u LP, a jedina šansa da se spasi ova sezone bi bio kup Italije.
Lazio - Bari - Lazio je slavio nad Barijem u prvom dijelu 2:0. Lazio ove sezone igra odlično kod kuće, a Bari je ekipa koja je posljednja na tabeli i polako pakuju kofere za Seriu B i u zadnjim pet utakmica imaju samo jedan osvojen bod, njima do kraja sezone svaki bod je velik kao kuća. A Lazio treba pobjeda kako bi ostao u dobroj poziciji pred odlučujuće borbe za učešće u LP naredne sezone. Mislim da je pobjeda Lazio u ovoj utakmici sigurna.
Parma - Cesena Derbi začelja u kojem Parma ima šasnu pobjeći Ceseni na +8 bodova i "gurnuti" ih ka Seria B, a sebi obezbjediti i naredne sezone učešće u Seria A. Prva utakmica igrana jesenas završila je rezultatom 1:1. Dok Cesena pobjedom se vraća u borbu za opstanak u Seria A. Dovoljno govori činjenica da su ove dvije ekipe u zadnjih pet kola zajedno osvojile 6 bodova. Znači teška utakmica u kojoj mislim da bi Parma trebala iskoristiti ovu priliku i faktički osigurati igranje u Seria A i naredne sezone, ali i nerješen rezultat nije isključen.
Udinese - Brescia - Udinese u prvom dijelu bio bolji 1:0. Udinese ekipa koja je trenutno u najboljoj formi od svih ekipa u Seria A i koja se uključila u borbu za pozicije koje vode u Euro takmičenja ne nadano. Igra protiv ekipe koaj igra očajno, u zadnjih pet utakmica su sakupili 4 boda, a sa gostovanja u isto toliko utakmica donijeli smao 1 bod. Brescia je također jedan od glavni kandidata za igranje Serie B naredne sezone. Ovdje pobjeda Udinesea ne bi trebala doći u pitanje, a još kad dodamo da u Udineseu igra Antonio Di Natale (18 golova) koji ove sezone nosi igru Udinesea onda je pobjeda još sigurnija.
Napoli - Catania - Utakmica kojem se zaključuje ovo 26. kolo. Prva utakmica igrana na Siciliji završila je neriješeno 1:1, ali treba dodati da su samo dvije ekipe uspjele odnijeti "sav plijen" sa Sicilije a to su Inter i Juve. Catania je ekipa koja je kako sam već napisao domaćinska, a u gostima u zadnjih pet utakmica osvojili su samo bod i po tom segmentu su zadnji u ligi, a ukupno 4 boda. Napoli kod kuće uvjerljiv u zadnjih pet utakmica od mogućih 15, osvojili su 13 bodova. Na kraju šta drugo napisati nego, sve osim pobjede bi bilo iznanađenje.
Na kraju preostaje da vam se zahvalim na čitanju i odvojenim minutama na ovaj tekst. Nadam se da je dobar uvod pred mečeve ovog kola Serie A.
"Vaš" juventus0244!
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 20 feb 2011, 18:41, ukupno mijenjano 3 puta.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- Interista di cuore
- Kontakt:
Paponi u 90. minuti za vaznu pobjedu Bologne protiv Palerma...nije bila losa utakmica,trenutak odluke je crveni za Garciu oko 60. minute. Momak je sa terena izaso placuci
@juventus0244 prva pa musko

@juventus0244 prva pa musko

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
Pogodio sam bar da će biti tvrda utakmicaInterista di cuore je napisao/la:@juventus0244 prva pa musko

FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- Bianconeri1988
- Kontakt:

Interisti, stai zitti!
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
- pazzoetoogol
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Mene ne čudi što ovaj Cagliari iako je nula u pogledu nekih velikana koji više nisu u Serie A opstaju ovako dugo ili ti se brzo vraćaju u istu,jednostavno mafijaški klanovi stoje iza njih,kojima naravno ništa ne može niko,pa ni sam još doduše neoptužen pedofil i potrošač piletine maloljetne u vidu ženske osobe sumnjivog porijekla i još sumnjivijih profesionalnih djelatnosti i predsjednik Berlusconi (vlasnik Milana).
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Zaboravili ste Džajića, Katalinskog i OsimaPuma je napisao/la:moguce da je i toMaGiCa je napisao/la:Nisu se mutne radnje isprecile, vec je uvedena zabrana dovodjenja stranaca u Serie A. A da tog glupog poteza nije bilo, ko zna sta bi sve italijanski klubovi osvojili i gde bi sve Criujff, Keegan, Pele, Eusebio, Best, Rivelino, Netzer, Overath, Breitner, Repp, Neskeens, Kempes, Ardiles, Cubillas i dr. igrali?Puma je napisao/la:Eusebio je trebao u paketu sa Peleom doci u Inter, to je poznato, ali neke mutne radnje su se isprjecile

Ž '21!
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
ništa neregularan gol intera ponovo samo ovaj put je bio jedini na utakmici i direktno su mu sudije donijele 2 boda, jbg mogu svi ostali sad plakati i žaliti se, a interisti jadnički kao naivni i nevini pitati ja i,
al činjenica da inter na krilima sudijskog guranja ide prema vrhu, ništa novo u seriji a
al činjenica da inter na krilima sudijskog guranja ide prema vrhu, ništa novo u seriji a

Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Jedno je sigurno, u italijanskim fubalom vladaju ljudi iz sjene, oni koji imaju svoje ljude u savezu ti i pobjeđuju...jadni Zamparini je primjer toga, on se žali, priča, kuka stalno, a nikad ništa ne može da poduzme pa se na jadnim trenerima iskali...melanholicar je napisao/la:Mene ne čudi što ovaj Cagliari iako je nula u pogledu nekih velikana koji više nisu u Serie A opstaju ovako dugo ili ti se brzo vraćaju u istu,jednostavno mafijaški klanovi stoje iza njih,kojima naravno ništa ne može niko,pa ni sam još doduše neoptužen pedofil i potrošač piletine maloljetne u vidu ženske osobe sumnjivog porijekla i još sumnjivijih profesionalnih djelatnosti i predsjednik Berlusconi (vlasnik Milana).

Ma gdje bi oni to!?ništa neregularan gol intera ponovo samo ovaj put je bio jedini na utakmici i direktno su mu sudije donijele 2 boda, jbg mogu svi ostali sad plakati i žaliti se, a interisti jadnički kao naivni i nevini pitati ja i,

Ž '21!
- Interista di cuore
- Kontakt:
Penal na Motti u 3. minuti
ja vam necu trazit,al ako ce te vec tako pricat,onda budite realni do kraja.ha ya. Ofsajd je bio al je sudiju vjerovatno zeznulo sto se sve izvelo na brzinu i zato nije vidio....Isto tako ko sto nije vidio ofsajd nije vidio ni penal tako da...
@Tony
kakvo ba guranje ? pa vi ste nekakve tabele stavili kolko su sudije pomogle kojem klubu i Inter je tu bio daleko od vrha...bzvze vam prica,jedva ste svi cekali da se nesto svira za Inter...

@Tony
kakvo ba guranje ? pa vi ste nekakve tabele stavili kolko su sudije pomogle kojem klubu i Inter je tu bio daleko od vrha...bzvze vam prica,jedva ste svi cekali da se nesto svira za Inter...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.