FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kakav je ovaj Jovičić, je li ga neko nekad gledao, pratio ?
- SarajevoForza
- Kontakt:
Puno je 200-300k. Evo im 125k max i jednosmjerna avionska karta do Ljubljane gratis, nek oni preuzmu dalje smještaj.
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
odakle plate ovolike onda?andol je napisao/la: ↑22 nov 2022, 03:00mirvic nikada nije ulozio ni marku u klub. znaci sada ce uloziti 100 puta vise, sto je opet 0OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑21 nov 2022, 09:31Mirvic je obećao uložiti 100 puta više ako bude potrebno, Ajla je obećala da ćemo biti najbolji na Balkanu. Jel može neki novinar da im postavi pitanje u vezi s tim?
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Od ulaznicaFCUM je napisao/la: ↑22 nov 2022, 07:59odakle plate ovolike onda?andol je napisao/la: ↑22 nov 2022, 03:00mirvic nikada nije ulozio ni marku u klub. znaci sada ce uloziti 100 puta vise, sto je opet 0OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑21 nov 2022, 09:31Mirvic je obećao uložiti 100 puta više ako bude potrebno, Ajla je obećala da ćemo biti najbolji na Balkanu. Jel može neki novinar da im postavi pitanje u vezi s tim?

10 godina investitora nekih mi nikad gori,u klubu ako nije Sabrina jest Ayla i naravno vagon jos citav "sumnjivih pomocnika".
Sta misle i zasto daju pare ovi investitori za ovakvo stanje nama vjerovatno nikad nece biti jasno jer je ovo ocito bacanje para ,da li ima nesto u pozadini kako oni to vracaju da imaju neku dobit stvarno ne znam ali je cinjenica da nikad nece biti bolje.Ovo sve tvrdim, jer da misle ozbiljno vec nakon 5 kola su trebali svi biti bivsi,ovako se jedan klub ne vodi to je i laiku jasno
Sta misle i zasto daju pare ovi investitori za ovakvo stanje nama vjerovatno nikad nece biti jasno jer je ovo ocito bacanje para ,da li ima nesto u pozadini kako oni to vracaju da imaju neku dobit stvarno ne znam ali je cinjenica da nikad nece biti bolje.Ovo sve tvrdim, jer da misle ozbiljno vec nakon 5 kola su trebali svi biti bivsi,ovako se jedan klub ne vodi to je i laiku jasno
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Aferim za sve napisano, u sridu.HerZ je napisao/la: ↑21 nov 2022, 22:03Čitam forum dugo ali do sada nisam ništa pisao. Pratim dugo i Sarajevo ali do sada nisam gori tim gledao. Ovo je moje neko viđenje polusezone.
Krenulo je dobro pobjedom protiv Borca. Protiv Sloge dobro drugo poluvrijeme, Posušje nas namučilo ali dobra igra. Onda ide City i tu je bio kraj bajke koja je trajala tri kola. Šta se desilo na poluvremenu utakmice ili na kraju u svlačionici niko ne zna, ali nešto jest puklo u svlačionici (ne želim reći da je zbog toga neki bojkot bio). Onda idu Igman i Sloboda i tu je već bilo jasno da će pobjeda i bodova biti jako malo ove sezone. Na derbiju možda i najbolja igra, pobjeda protiv Leotara i onda crna serija sa kantanjem od Zrinskog. Kao šlag na tortu dolazi ispadanje iz kupa od federalnog drugoligaša u realizaciji momka koji je sutra morao na nastavu u tehničku školu. Nakon pozitivnog šoka i dvije vezane pobjede nastavljamo po starom bez postignutog gola protiv davljenika.
Trener
Većina nas je podržavala dolazak Feđe Dudića u klub. Krenuo je dobro, ali je prerano poletio visoko, **** nekim visokim presingom protiv ekipe koja je u onoj utakmici igrala ko sat. Ego na prosječno znanje i dobiješ bombu u svlačionici.
Ekipa
Na početku sezone blizu 20 igrača je napustilo klub. Nakon par kola dolazimo u situaciju da na pojedinim pozicijama nema ko igrati, pa se onda igračima izmišljaju pozicije. Musa se povrijeđuje oni dovode Mustafića. Kasnije su tek skontali da treba bek pa dođe Vršajević. Ko je krojio ekpu, Hadžić ili Dudić ili su obojica, to ne znam, ali znam da je ovo škart koji je oborio mnoge negativne rekorde. Ko god da bude trener neće mu lahko biti. Nadam se da ćemo leđa uskoro vidjeti manje-više svima osim Šahinoviću i Đokanoviću. Mulalić bi mogao biti dobar igrač ukoliko bude dobijao minutažu.
Sportski direktor
Dokazani muljator koji je već jednom letio iz kluba. Kaže čovjek pratili smo Rašida (i to duže vrijeme). Ne samo da mislim da ga nisu pratili već da ga nisu ni mogli pratiti jer mi frajer uopšte ne djeluje kao fudbaler. I onaj najgori fudbaler ima nešto fudbalersko, ovaj mi djeluje da nije igrao ništa jače od termina. Kakav god da je , sramota ide na onoga ko ga vrati u klub. I onda tu dolazimo do njegovog veličanstva.
Gazda/babuka/vlasnik/investitor/predsjednik
Zahvalan sam mu bio kad je došao kao novi suvlasnik i poplaćao dugove i ponovo nas spasio od bankrota. Poslje toga je napravio puno više štete napravio okružujući se ublehama koje je doveo u klub. Pao mi je u očima kada se počeo okruživati polusvijetom poput Seje Brajlovića, Stojnića, Baketa i sl. likova. I što je najgore i dalje vjeruje istim ublehama. Ne želim da odustane jer bi to značilo onda pravu katastrofu ali nešto i on mora promjeniti i konkretno učiniti.
Stadion
Sve u vezi rekonstrukcije stadiona je pogrešno od samog starta. U normalnim zemljama rekonstrukcija terena se radi na ljetnoj pauzi, ne poslje 3. kola. Nakon raskopavanja terena sve je stajalo puna 2 mjeseca. Mogle su se još 4 utakmice komotno odigrati. Onda u oktobru donose hrpu pijeska pa se čeka novembar da se ide sa postavljanjem grijača. Pitanje je koliko će vremenski uvjeti dozvoljavati postavljanje trave jer je njeno postavljanje u zimskim uvjetima u Sarajevu rizično. Nadam se da će do derbija biti sve spremno za povratak, ali nemojte se čuditi ako se bude ipak u Zenici odigralo. Svo ovo vrijeme naša uprava šuti, ni da upita o radovima, ni da vrši pritisak preko medija na opštinu i savez. Opet opštinu boli k. za vlastitu imovinu, radovi se plaćaju novcem poreskih obveznika i saveza, nema govora o tužbi ili nešto sl.
Ovu katastrofalnu polusezonu donekle može opravdati to što ne igramo na Koševu, sigurno bi tu bilo par bodova ako ništa, bar ona 2 protiv širokog. Tu dodati i neke sudijske odluke, povrede. Nije opravdanje ali sigurno jeste neki faktor u ovom neuspjehu.
Sve je isto ko i u vrijeme Baljka i Granova. Isti mahalizam i amaterizam samo je razlika što je nekada bilo velika sramota ako se ne izbori evropa, danas se na to nakon gledanja u filđan odgovori samo nezrelim i bahatim storijem na instagramu.
Od Sarajeva nemam baš nikakva očekivanja zbog ovoga kako sada stvari stoje u klubu. Ide izbor trenera do Nove godine, naravno SD ne gubi vrijeme, čistka je počela već sada bez opcije da se vidi da li novi trener možda ima neke planove sa tim igračima. Onda ide novih 5-6 prinova, uigravanje, istrpljavanje, podrška i onda negdje sredinom aprila ide tjeranje, jeb.vanj.. zadnja 2-3 kola vodi pomoćni trener, onda ide saga oko izbora novog trenera, gomila prinova, želje pozdravi i crtanje formacija, maštanje, dr.anje, potom ide razvaljivanje crnogorskog drugoligaša, euforija, šampioni priprema, niz i novi brzi pad odprilike kad djeca krenu u školu. Umoran sam ja od ovoga, polako se predajem i odustajem, prihvatam da je takva situacija. Sve nas je manje na stadionu, posjeta iz sezone u sezonu je sve manja. Krajnje je vrijeme za promjene.
Oprostite na predugom postu, ali morao sam.
Meni je samo neka šuha da li su ovi najavljeni raskidi sa igračima koji imaju najveća primanja znak da i Mirvić polako diže ruke od nas. Drobarov, Suljić, Avramovski, Tomašević i Musa su mislim najplaćeni kod nas
- Shategabri
- Kontakt:
Što je najgore ako sad bude opet remont, s obzirom da je zimski rok i da je bazen igraca koje bi mogli dovesti tanak ko bašlija, raspast cemo se svakakoShategabri je napisao/la: ↑22 nov 2022, 09:38Još jedan remont ili smo se raspali ko TC?
Grdna rano FKS![]()
- napoleon72
- Kontakt:
Ma nek digne ruke, goni ga. Gori tesko da mozemo bit
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Najgore je što iz kluba nema nikakvih informacija, ne zna niko šta oni sada planiraju, kakve su ambicije....., što me posebno zabolilo retardirani Obuča ni jednu riječ nije zucnuo o katastrofama u Banovićima i Trebinju.Evropa je dostižna, - 4 u odnosu na kone se može nadoknaditi (po dva puta trebamo igrati protiv njih i Širokog), ali treba se adekvatno pojačati.Ko napiše da treba Ališaha i slične ublehe forsirati na proljece, odmah ga izbaciti sa foruma, vidjeli smo tog Ališaha u nedjelju protiv ovih poluprofesionalaca iz Leotara.pitara je napisao/la: ↑22 nov 2022, 09:41Što je najgore ako sad bude opet remont, s obzirom da je zimski rok i da je bazen igraca koje bi mogli dovesti tanak ko bašlija, raspast cemo se svakakoShategabri je napisao/la: ↑22 nov 2022, 09:38Još jedan remont ili smo se raspali ko TC?
Grdna rano FKS![]()
Inače, jutros sam očekivao da ce Avaz da "gori", reko na dvije strane će se raspisati o krizi največeg kluba u državi, ono samo vijest da je Drobarov otišao, a kojeg li apsurda debilni ublehaš Dudić u opširnom izlaganja analizira Svjetsko prvenstvo

Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 22 nov 2022, 09:57, ukupno mijenjano 1 put.
- Shategabri
- Kontakt:
Raspali smo se već.pitara je napisao/la: ↑22 nov 2022, 09:41Što je najgore ako sad bude opet remont, s obzirom da je zimski rok i da je bazen igraca koje bi mogli dovesti tanak ko bašlija, raspast cemo se svakakoShategabri je napisao/la: ↑22 nov 2022, 09:38Još jedan remont ili smo se raspali ko TC?
Grdna rano FKS![]()
Ne nadam se ničemu od ove sezone.
Jedino da ne ispadnemo iz lige.
O nekakvom remontu na zimu je neozibljno pričati.
Treba dovesti nekog ko će pokušati pripremati ekipu za narednu sezonu.
Šta ima u ekipi da mu valja, šta treba dovesti.
Nećemo ništa riješiti ovom neozbiljnom taktikom 10 in 10 out.
Koševo Zapad
Raznih ubleha i nesposobnjakovica sam se nagledao za ovih 27 godina nakon rata kod nas, ali ovaj Mirvic je ocito najveci od svih. Sramota je sta se od kluba napravilo.
Pa to je i jedina pametna opcija, rastereti budzet sad koliko toliko, riječi se plata koje primaju Suljić, Drobarov, Avramovski, Tomasevic, mislim da na ljeto ističu ugovori Musi i Anicicu i to ti je manje vise pola budzeta za plate.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2022, 09:57Raspali smo se već.pitara je napisao/la: ↑22 nov 2022, 09:41Što je najgore ako sad bude opet remont, s obzirom da je zimski rok i da je bazen igraca koje bi mogli dovesti tanak ko bašlija, raspast cemo se svakakoShategabri je napisao/la: ↑22 nov 2022, 09:38Još jedan remont ili smo se raspali ko TC?
Grdna rano FKS![]()
Ne nadam se ničemu od ove sezone.
Jedino da ne ispadnemo iz lige.
O nekakvom remontu na zimu je neozibljno pričati.
Treba dovesti nekog ko će pokušati pripremati ekipu za narednu sezonu.
Šta ima u ekipi da mu valja, šta treba dovesti.
Nećemo ništa riješiti ovom neozbiljnom taktikom 10 in 10 out.
Sad ti trebaju 2 stopera, lijevi bek i eventualno centralni veznjak i krilo, i to pod uslovima da su kvalitetni igraci na koje ces da racunas iduce godine a ne daj ih samo da sta dovedemo, da prebrodi do kraja sezonu i da ih malo uigras, na ljeto vjerovatno idu Varesanovic i Đokanovic, tako da ti opet treba pola ekipe novih igraca. Dovesti nekog normalnog trenera i razraditi sa njim plan za ovih pola godine pa valjda prosere iduce sezone.
- napoleon72
- Kontakt:
Gledam nekunoc Zelju i Stiliceve prekide, pa barem pola golova ove sezone su dali iz prekida, sto korneri, sto oni slobodnjaci. Frajer u obrvu pogodi igraca. Onda gledam nas protiv Leotara i nase prekide... Tobejarabi. Ne znam kako se nikad na treninzima ne posveti paznja tome. Nekom je svaki prekid pola gola, Englezi na SP2018 zabili 80% svojih golova iz prekida, ja se ne mogu sjetit od 2018. pa ovamo ukupno 5-6 golova nakon kornera. Ovako na prvu, Mujakic Banants, Oremus Celtic, Lazic derbi i Rudar prosle sezone, na Pejovicevom debiju je neko zabio nakon kornera u Bijeljini kad je on centrirao, Cmiljanic Sloboda u 93. minuti prosle sezone... Ja se ne mogu sjetit vise majke mi. U prosjeku gol.ili dva po sezoni iz kornera. A mijenjali su se i igraci i treneri i izvodjaci prekida...
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
sve receno.FKSDoGroba je napisao/la: ↑22 nov 2022, 08:34Aferim za sve napisano, u sridu.HerZ je napisao/la: ↑21 nov 2022, 22:03Čitam forum dugo ali do sada nisam ništa pisao. Pratim dugo i Sarajevo ali do sada nisam gori tim gledao. Ovo je moje neko viđenje polusezone.
Krenulo je dobro pobjedom protiv Borca. Protiv Sloge dobro drugo poluvrijeme, Posušje nas namučilo ali dobra igra. Onda ide City i tu je bio kraj bajke koja je trajala tri kola. Šta se desilo na poluvremenu utakmice ili na kraju u svlačionici niko ne zna, ali nešto jest puklo u svlačionici (ne želim reći da je zbog toga neki bojkot bio). Onda idu Igman i Sloboda i tu je već bilo jasno da će pobjeda i bodova biti jako malo ove sezone. Na derbiju možda i najbolja igra, pobjeda protiv Leotara i onda crna serija sa kantanjem od Zrinskog. Kao šlag na tortu dolazi ispadanje iz kupa od federalnog drugoligaša u realizaciji momka koji je sutra morao na nastavu u tehničku školu. Nakon pozitivnog šoka i dvije vezane pobjede nastavljamo po starom bez postignutog gola protiv davljenika.
Trener
Većina nas je podržavala dolazak Feđe Dudića u klub. Krenuo je dobro, ali je prerano poletio visoko, **** nekim visokim presingom protiv ekipe koja je u onoj utakmici igrala ko sat. Ego na prosječno znanje i dobiješ bombu u svlačionici.
Ekipa
Na početku sezone blizu 20 igrača je napustilo klub. Nakon par kola dolazimo u situaciju da na pojedinim pozicijama nema ko igrati, pa se onda igračima izmišljaju pozicije. Musa se povrijeđuje oni dovode Mustafića. Kasnije su tek skontali da treba bek pa dođe Vršajević. Ko je krojio ekpu, Hadžić ili Dudić ili su obojica, to ne znam, ali znam da je ovo škart koji je oborio mnoge negativne rekorde. Ko god da bude trener neće mu lahko biti. Nadam se da ćemo leđa uskoro vidjeti manje-više svima osim Šahinoviću i Đokanoviću. Mulalić bi mogao biti dobar igrač ukoliko bude dobijao minutažu.
Sportski direktor
Dokazani muljator koji je već jednom letio iz kluba. Kaže čovjek pratili smo Rašida (i to duže vrijeme). Ne samo da mislim da ga nisu pratili već da ga nisu ni mogli pratiti jer mi frajer uopšte ne djeluje kao fudbaler. I onaj najgori fudbaler ima nešto fudbalersko, ovaj mi djeluje da nije igrao ništa jače od termina. Kakav god da je , sramota ide na onoga ko ga vrati u klub. I onda tu dolazimo do njegovog veličanstva.
Gazda/babuka/vlasnik/investitor/predsjednik
Zahvalan sam mu bio kad je došao kao novi suvlasnik i poplaćao dugove i ponovo nas spasio od bankrota. Poslje toga je napravio puno više štete napravio okružujući se ublehama koje je doveo u klub. Pao mi je u očima kada se počeo okruživati polusvijetom poput Seje Brajlovića, Stojnića, Baketa i sl. likova. I što je najgore i dalje vjeruje istim ublehama. Ne želim da odustane jer bi to značilo onda pravu katastrofu ali nešto i on mora promjeniti i konkretno učiniti.
Stadion
Sve u vezi rekonstrukcije stadiona je pogrešno od samog starta. U normalnim zemljama rekonstrukcija terena se radi na ljetnoj pauzi, ne poslje 3. kola. Nakon raskopavanja terena sve je stajalo puna 2 mjeseca. Mogle su se još 4 utakmice komotno odigrati. Onda u oktobru donose hrpu pijeska pa se čeka novembar da se ide sa postavljanjem grijača. Pitanje je koliko će vremenski uvjeti dozvoljavati postavljanje trave jer je njeno postavljanje u zimskim uvjetima u Sarajevu rizično. Nadam se da će do derbija biti sve spremno za povratak, ali nemojte se čuditi ako se bude ipak u Zenici odigralo. Svo ovo vrijeme naša uprava šuti, ni da upita o radovima, ni da vrši pritisak preko medija na opštinu i savez. Opet opštinu boli k. za vlastitu imovinu, radovi se plaćaju novcem poreskih obveznika i saveza, nema govora o tužbi ili nešto sl.
Ovu katastrofalnu polusezonu donekle može opravdati to što ne igramo na Koševu, sigurno bi tu bilo par bodova ako ništa, bar ona 2 protiv širokog. Tu dodati i neke sudijske odluke, povrede. Nije opravdanje ali sigurno jeste neki faktor u ovom neuspjehu.
Sve je isto ko i u vrijeme Baljka i Granova. Isti mahalizam i amaterizam samo je razlika što je nekada bilo velika sramota ako se ne izbori evropa, danas se na to nakon gledanja u filđan odgovori samo nezrelim i bahatim storijem na instagramu.
Od Sarajeva nemam baš nikakva očekivanja zbog ovoga kako sada stvari stoje u klubu. Ide izbor trenera do Nove godine, naravno SD ne gubi vrijeme, čistka je počela već sada bez opcije da se vidi da li novi trener možda ima neke planove sa tim igračima. Onda ide novih 5-6 prinova, uigravanje, istrpljavanje, podrška i onda negdje sredinom aprila ide tjeranje, jeb.vanj.. zadnja 2-3 kola vodi pomoćni trener, onda ide saga oko izbora novog trenera, gomila prinova, želje pozdravi i crtanje formacija, maštanje, dr.anje, potom ide razvaljivanje crnogorskog drugoligaša, euforija, šampioni priprema, niz i novi brzi pad odprilike kad djeca krenu u školu. Umoran sam ja od ovoga, polako se predajem i odustajem, prihvatam da je takva situacija. Sve nas je manje na stadionu, posjeta iz sezone u sezonu je sve manja. Krajnje je vrijeme za promjene.
Oprostite na predugom postu, ali morao sam.
Ja garantujem da smo igrali na kosevu imali bi bar 10 bodova vise. Teren nas je ubio. Kad skontas 3/3 na pocetku smo imali. Euforija strasna . Po 10 milja je bilo protiv Posusja i Sloge. Jednostavno se moralo drugacije postupiti sa terenom. Znam da se zimi ne moze raditi ali na ljeto prije evrope se moglo.
Kad se sjetim da protiv Tuzle nismo mogli igrati na KOsevu a radovi poceli 10 dana poslije. Veoma neozbiljno od svih u klubu
FC United Of Manchester !
Ne mozes iz prekida golove postizati kad igras sa patuljcima. Ako pogledas visinu igraca, vjeruj mi da je ovo mozda najniza ekipa poslije rata. Gdje ces u u ovoj krkanskoj ligi imati niske igrace. Dudiceva suplja, yebo mu nizak igrac pleme debelo.napoleon72 je napisao/la: ↑22 nov 2022, 10:45Gledam nekunoc Zelju i Stiliceve prekide, pa barem pola golova ove sezone su dali iz prekida, sto korneri, sto oni slobodnjaci. Frajer u obrvu pogodi igraca. Onda gledam nas protiv Leotara i nase prekide... Tobejarabi. Ne znam kako se nikad na treninzima ne posveti paznja tome. Nekom je svaki prekid pola gola, Englezi na SP2018 zabili 80% svojih golova iz prekida, ja se ne mogu sjetit od 2018. pa ovamo ukupno 5-6 golova nakon kornera. Ovako na prvu, Mujakic Banants, Oremus Celtic, Lazic derbi i Rudar prosle sezone, na Pejovicevom debiju je neko zabio nakon kornera u Bijeljini kad je on centrirao, Cmiljanic Sloboda u 93. minuti prosle sezone... Ja se ne mogu sjetit vise majke mi. U prosjeku gol.ili dva po sezoni iz kornera. A mijenjali su se i igraci i treneri i izvodjaci prekida...
Rahmanovic je dosta golova postigao glavom, Ahmetovic i Handzic isto. Lazic meni se cini, a i Glupovac. Al moras imati ljude koji znaju skociti u tom trenutku a ono najbitnije igrace koji znaju uputiti centarsut. Bolje smo bekove imali, a i krila.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 22 nov 2022, 10:59, ukupno mijenjano 1 put.
- ElCartel11
- Kontakt:
Daj Bože

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Dosao, uhljebio lezbistan i Aylahe, napravio najgore FKS koje smo gledali. Jos sad da ode i moze se crnim slovima upisati kao najveca ubleha od svih celnih ljudi kluba.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Samo je pitanje šta onda, za godinu smo u **** ko komšinice
Trenutno korisnika/ca: Burberry46, miguelramos i 8 gostiju.