FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ma gdje ce suljic drugo, samo kod nas moze rukicama mlatiti i vrtiti piruete
Danas poslah mail u klub u kome predložih da pokušaju angažovati Dominica Thalhammera. Mislim da bi se mogao završiti. Mada sumnjam da ima išta od toga. Obzirom na vokabular naših struktura, nije ni čudo što se vazda ista imena vrte. Al' eto, bar, reko', da pokušam. Ako ništa, da bar dobiju neku ideju.
Čitam forum dugo ali do sada nisam ništa pisao. Pratim dugo i Sarajevo ali do sada nisam gori tim gledao. Ovo je moje neko viđenje polusezone.
Krenulo je dobro pobjedom protiv Borca. Protiv Sloge dobro drugo poluvrijeme, Posušje nas namučilo ali dobra igra. Onda ide City i tu je bio kraj bajke koja je trajala tri kola. Šta se desilo na poluvremenu utakmice ili na kraju u svlačionici niko ne zna, ali nešto jest puklo u svlačionici (ne želim reći da je zbog toga neki bojkot bio). Onda idu Igman i Sloboda i tu je već bilo jasno da će pobjeda i bodova biti jako malo ove sezone. Na derbiju možda i najbolja igra, pobjeda protiv Leotara i onda crna serija sa kantanjem od Zrinskog. Kao šlag na tortu dolazi ispadanje iz kupa od federalnog drugoligaša u realizaciji momka koji je sutra morao na nastavu u tehničku školu. Nakon pozitivnog šoka i dvije vezane pobjede nastavljamo po starom bez postignutog gola protiv davljenika.
Trener
Većina nas je podržavala dolazak Feđe Dudića u klub. Krenuo je dobro, ali je prerano poletio visoko, **** nekim visokim presingom protiv ekipe koja je u onoj utakmici igrala ko sat. Ego na prosječno znanje i dobiješ bombu u svlačionici.
Ekipa
Na početku sezone blizu 20 igrača je napustilo klub. Nakon par kola dolazimo u situaciju da na pojedinim pozicijama nema ko igrati, pa se onda igračima izmišljaju pozicije. Musa se povrijeđuje oni dovode Mustafića. Kasnije su tek skontali da treba bek pa dođe Vršajević. Ko je krojio ekpu, Hadžić ili Dudić ili su obojica, to ne znam, ali znam da je ovo škart koji je oborio mnoge negativne rekorde. Ko god da bude trener neće mu lahko biti. Nadam se da ćemo leđa uskoro vidjeti manje-više svima osim Šahinoviću i Đokanoviću. Mulalić bi mogao biti dobar igrač ukoliko bude dobijao minutažu.
Sportski direktor
Dokazani muljator koji je već jednom letio iz kluba. Kaže čovjek pratili smo Rašida (i to duže vrijeme). Ne samo da mislim da ga nisu pratili već da ga nisu ni mogli pratiti jer mi frajer uopšte ne djeluje kao fudbaler. I onaj najgori fudbaler ima nešto fudbalersko, ovaj mi djeluje da nije igrao ništa jače od termina. Kakav god da je , sramota ide na onoga ko ga vrati u klub. I onda tu dolazimo do njegovog veličanstva.
Gazda/babuka/vlasnik/investitor/predsjednik
Zahvalan sam mu bio kad je došao kao novi suvlasnik i poplaćao dugove i ponovo nas spasio od bankrota. Poslje toga je napravio puno više štete napravio okružujući se ublehama koje je doveo u klub. Pao mi je u očima kada se počeo okruživati polusvijetom poput Seje Brajlovića, Stojnića, Baketa i sl. likova. I što je najgore i dalje vjeruje istim ublehama. Ne želim da odustane jer bi to značilo onda pravu katastrofu ali nešto i on mora promjeniti i konkretno učiniti.
Stadion
Sve u vezi rekonstrukcije stadiona je pogrešno od samog starta. U normalnim zemljama rekonstrukcija terena se radi na ljetnoj pauzi, ne poslje 3. kola. Nakon raskopavanja terena sve je stajalo puna 2 mjeseca. Mogle su se još 4 utakmice komotno odigrati. Onda u oktobru donose hrpu pijeska pa se čeka novembar da se ide sa postavljanjem grijača. Pitanje je koliko će vremenski uvjeti dozvoljavati postavljanje trave jer je njeno postavljanje u zimskim uvjetima u Sarajevu rizično. Nadam se da će do derbija biti sve spremno za povratak, ali nemojte se čuditi ako se bude ipak u Zenici odigralo. Svo ovo vrijeme naša uprava šuti, ni da upita o radovima, ni da vrši pritisak preko medija na opštinu i savez. Opet opštinu boli k. za vlastitu imovinu, radovi se plaćaju novcem poreskih obveznika i saveza, nema govora o tužbi ili nešto sl.
Ovu katastrofalnu polusezonu donekle može opravdati to što ne igramo na Koševu, sigurno bi tu bilo par bodova ako ništa, bar ona 2 protiv širokog. Tu dodati i neke sudijske odluke, povrede. Nije opravdanje ali sigurno jeste neki faktor u ovom neuspjehu.
Sve je isto ko i u vrijeme Baljka i Granova. Isti mahalizam i amaterizam samo je razlika što je nekada bilo velika sramota ako se ne izbori evropa, danas se na to nakon gledanja u filđan odgovori samo nezrelim i bahatim storijem na instagramu.
Od Sarajeva nemam baš nikakva očekivanja zbog ovoga kako sada stvari stoje u klubu. Ide izbor trenera do Nove godine, naravno SD ne gubi vrijeme, čistka je počela već sada bez opcije da se vidi da li novi trener možda ima neke planove sa tim igračima. Onda ide novih 5-6 prinova, uigravanje, istrpljavanje, podrška i onda negdje sredinom aprila ide tjeranje, jeb.vanj.. zadnja 2-3 kola vodi pomoćni trener, onda ide saga oko izbora novog trenera, gomila prinova, želje pozdravi i crtanje formacija, maštanje, dr.anje, potom ide razvaljivanje crnogorskog drugoligaša, euforija, šampioni priprema, niz i novi brzi pad odprilike kad djeca krenu u školu. Umoran sam ja od ovoga, polako se predajem i odustajem, prihvatam da je takva situacija. Sve nas je manje na stadionu, posjeta iz sezone u sezonu je sve manja. Krajnje je vrijeme za promjene.
Oprostite na predugom postu, ali morao sam.
Krenulo je dobro pobjedom protiv Borca. Protiv Sloge dobro drugo poluvrijeme, Posušje nas namučilo ali dobra igra. Onda ide City i tu je bio kraj bajke koja je trajala tri kola. Šta se desilo na poluvremenu utakmice ili na kraju u svlačionici niko ne zna, ali nešto jest puklo u svlačionici (ne želim reći da je zbog toga neki bojkot bio). Onda idu Igman i Sloboda i tu je već bilo jasno da će pobjeda i bodova biti jako malo ove sezone. Na derbiju možda i najbolja igra, pobjeda protiv Leotara i onda crna serija sa kantanjem od Zrinskog. Kao šlag na tortu dolazi ispadanje iz kupa od federalnog drugoligaša u realizaciji momka koji je sutra morao na nastavu u tehničku školu. Nakon pozitivnog šoka i dvije vezane pobjede nastavljamo po starom bez postignutog gola protiv davljenika.
Trener
Većina nas je podržavala dolazak Feđe Dudića u klub. Krenuo je dobro, ali je prerano poletio visoko, **** nekim visokim presingom protiv ekipe koja je u onoj utakmici igrala ko sat. Ego na prosječno znanje i dobiješ bombu u svlačionici.
Ekipa
Na početku sezone blizu 20 igrača je napustilo klub. Nakon par kola dolazimo u situaciju da na pojedinim pozicijama nema ko igrati, pa se onda igračima izmišljaju pozicije. Musa se povrijeđuje oni dovode Mustafića. Kasnije su tek skontali da treba bek pa dođe Vršajević. Ko je krojio ekpu, Hadžić ili Dudić ili su obojica, to ne znam, ali znam da je ovo škart koji je oborio mnoge negativne rekorde. Ko god da bude trener neće mu lahko biti. Nadam se da ćemo leđa uskoro vidjeti manje-više svima osim Šahinoviću i Đokanoviću. Mulalić bi mogao biti dobar igrač ukoliko bude dobijao minutažu.
Sportski direktor
Dokazani muljator koji je već jednom letio iz kluba. Kaže čovjek pratili smo Rašida (i to duže vrijeme). Ne samo da mislim da ga nisu pratili već da ga nisu ni mogli pratiti jer mi frajer uopšte ne djeluje kao fudbaler. I onaj najgori fudbaler ima nešto fudbalersko, ovaj mi djeluje da nije igrao ništa jače od termina. Kakav god da je , sramota ide na onoga ko ga vrati u klub. I onda tu dolazimo do njegovog veličanstva.
Zahvalan sam mu bio kad je došao kao novi suvlasnik i poplaćao dugove i ponovo nas spasio od bankrota. Poslje toga je napravio puno više štete napravio okružujući se ublehama koje je doveo u klub. Pao mi je u očima kada se počeo okruživati polusvijetom poput Seje Brajlovića, Stojnića, Baketa i sl. likova. I što je najgore i dalje vjeruje istim ublehama. Ne želim da odustane jer bi to značilo onda pravu katastrofu ali nešto i on mora promjeniti i konkretno učiniti.
Stadion
Sve u vezi rekonstrukcije stadiona je pogrešno od samog starta. U normalnim zemljama rekonstrukcija terena se radi na ljetnoj pauzi, ne poslje 3. kola. Nakon raskopavanja terena sve je stajalo puna 2 mjeseca. Mogle su se još 4 utakmice komotno odigrati. Onda u oktobru donose hrpu pijeska pa se čeka novembar da se ide sa postavljanjem grijača. Pitanje je koliko će vremenski uvjeti dozvoljavati postavljanje trave jer je njeno postavljanje u zimskim uvjetima u Sarajevu rizično. Nadam se da će do derbija biti sve spremno za povratak, ali nemojte se čuditi ako se bude ipak u Zenici odigralo. Svo ovo vrijeme naša uprava šuti, ni da upita o radovima, ni da vrši pritisak preko medija na opštinu i savez. Opet opštinu boli k. za vlastitu imovinu, radovi se plaćaju novcem poreskih obveznika i saveza, nema govora o tužbi ili nešto sl.
Ovu katastrofalnu polusezonu donekle može opravdati to što ne igramo na Koševu, sigurno bi tu bilo par bodova ako ništa, bar ona 2 protiv širokog. Tu dodati i neke sudijske odluke, povrede. Nije opravdanje ali sigurno jeste neki faktor u ovom neuspjehu.
Sve je isto ko i u vrijeme Baljka i Granova. Isti mahalizam i amaterizam samo je razlika što je nekada bilo velika sramota ako se ne izbori evropa, danas se na to nakon gledanja u filđan odgovori samo nezrelim i bahatim storijem na instagramu.
Od Sarajeva nemam baš nikakva očekivanja zbog ovoga kako sada stvari stoje u klubu. Ide izbor trenera do Nove godine, naravno SD ne gubi vrijeme, čistka je počela već sada bez opcije da se vidi da li novi trener možda ima neke planove sa tim igračima. Onda ide novih 5-6 prinova, uigravanje, istrpljavanje, podrška i onda negdje sredinom aprila ide tjeranje, jeb.vanj.. zadnja 2-3 kola vodi pomoćni trener, onda ide saga oko izbora novog trenera, gomila prinova, želje pozdravi i crtanje formacija, maštanje, dr.anje, potom ide razvaljivanje crnogorskog drugoligaša, euforija, šampioni priprema, niz i novi brzi pad odprilike kad djeca krenu u školu. Umoran sam ja od ovoga, polako se predajem i odustajem, prihvatam da je takva situacija. Sve nas je manje na stadionu, posjeta iz sezone u sezonu je sve manja. Krajnje je vrijeme za promjene.
- egocentrik
- Kontakt:
Ne iznosi neistinenokee je napisao/la: ↑21 nov 2022, 21:30Nikakva akcija i organizacija ovog okupljanja nije od strane hordi zla. Niti zahtjevaju odlazak ikoga osim Hadzica. Koji i jeste sa Dudicem napravio sta je napravio.fks74 je napisao/la: ↑21 nov 2022, 21:19Kakva glupost poslati inspekciju da ti klub izbaci u kantonalnu, dok se drugi koriste raznim malverzacijama čak sa dugom od 15 miliona svim i svačim se koriste da ostanu a naši pošteni navijači bi izbacili klub zbog Ajle, koja nema veze sa lošim rezultatima.egocentrik je napisao/la: ↑21 nov 2022, 19:59
sto nas @venamahrabrih rece ima materijala za inspekciju rada, nismo papci necemo zene tuci. Treba im kultur shuk, poslati revizora u klub pa makar nas to u kantonalnu odvelo, necemo biti taoci par ljudi sto veze sa fudbalom nemaju, vrle drage direktorke i njene kompanjonke sto su na sisi kluba odyeb je lansiran. Emir sam ide iz kluba, dao je obecanje.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
- JavierBosnia
- Kontakt:
Hadzija je najveci i najpoznatiji sportski direktor u BiH, njemu telefon zvoni svako 2 minute
Nas kapetan ima najbolji roling u ligi, samo nekad pretjera
Imamo najljepsu direktoricu i najbogatije vlasnike
Golemo si Sarajvo
Nas kapetan ima najbolji roling u ligi, samo nekad pretjera
Imamo najljepsu direktoricu i najbogatije vlasnike
Golemo si Sarajvo
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- napoleon72
- Kontakt:
Moze zamjena za dvije tone peleta i 5 koka nosilja, uz nasu doplatu naravno
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
napoleon72 je napisao/la: ↑21 nov 2022, 22:08Moze zamjena za dvije tone peleta i 5 koka nosilja, uz nasu doplatu naravno

- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Ako se ne riješe Suljića to će biti bruka i za Sarajevo kao klub i grad i Bosnu kao državu
Suljica nikad nije trebalo vracati iz estetskih razloga. Kad vidim da onu kapitensku dva puta zamota oko rucice, ja bih je zapalio
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne nude oni puno u našoj ligi, 200-300 hiljada maximalno. Ja bi za Dala to prihvatio.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
To je otprilike to, ni uzmi ni podajHerZ je napisao/la: ↑21 nov 2022, 22:03Čitam forum dugo ali do sada nisam ništa pisao. Pratim dugo i Sarajevo ali do sada nisam gori tim gledao. Ovo je moje neko viđenje polusezone.
Trener
Ekipa
Sportski direktor
Stadion

Ovaj Tuzla City se raspao, maltane pred gašenjem, da li bi se kod njih šta moglo probrati ?
- JavierBosnia
- Kontakt:
Smailagic vec otisao, probrali smo mj Tomasevica i Dzafica

EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ne bi bilo lose probat dovest Nemanju Andjusica, pokriva pozicije koje ce nama trebat a daleko je od nekog fudbalskog primea, tj. ne bi mu samo u glavi bio prvi u mjesecu.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- ElCartel11
- Kontakt:
Tebra pa oni mu ne znaju ni izgovoriti prezime.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑21 nov 2022, 22:02Danas poslah mail u klub u kome predložih da pokušaju angažovati Dominica Thalhammera. Mislim da bi se mogao završiti. Mada sumnjam da ima išta od toga. Obzirom na vokabular naših struktura, nije ni čudo što se vazda ista imena vrte. Al' eto, bar, reko', da pokušam. Ako ništa, da bar dobiju neku ideju.
Mogu misliti kad vide mail ide nesto u smislu:
"(gospodja koja otvara mail)...predlazem da angazujete Dominica Thalme, Thalhahaha hajte raja vidjajte ovo!"
U tom momentu prilazi koleginica sa vec širokim smjeskom i ona pokusava procitati ime "ammm Dominik Thalmjer, Alzhajmer" hahah
I tako ti ode mail na smetljiste historije moj Žile

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Ma ja iskreno ne mogu ni Dala pljuvat kad niko vala nije valjao. Treba biti iskren i rec da nas svakako vecina njega ovdje pljuje zbog Mirze i eto kao sto ga guraju, al ko da ti igra? Niko se ziv sa loptom ne zna sastaviti. Treba biti iskren rec da niko nije odigrao kako treba na svojoj poziciji, niko se nije izdvajao, sem eto Andreja koji je davno zasluzio da ide negdje gdje je bolje jer i igra jedini kolko tolko kako treba.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
mirvic nikada nije ulozio ni marku u klub. znaci sada ce uloziti 100 puta vise, sto je opet 0OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑21 nov 2022, 09:31Mirvic je obećao uložiti 100 puta više ako bude potrebno, Ajla je obećala da ćemo biti najbolji na Balkanu. Jel može neki novinar da im postavi pitanje u vezi s tim?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.