AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Fantasista
- Kontakt:
Re: AC Milan
Za sve loše što se dešava krivi su trener i uprava, u bilo kojem klubu pa tako i Milanu.
I kako mu pada na pamet gurati retarda u vezni red pored Nasera i Kese.
Rope to stoji, al nije prvi put da igrač ne želi napustiti ekipu zbog manje plaće. Da se moglo ranije i to mnogo više moglo je, al znate moje mišljenje po tom pitanju i kad ću ostaviti komentar na to. Da se ne ponavljam.
Il Club più titolato al mondo!
Naravno, samo čovjek treba sve sagledati, nije to baš tako jednostavno. Pa nema niko od njih čarobni štapić. Fassone i Mirabelli nisu razmišljali o FFP potrošili brdo para i nisu izborili LP. Zamisli ti dodjes poslije toga i opterećen si FFP, fin. direktor ti kaže imaš za potrošiti lupam 50 mil, ako i toliko + prihod od prodaje igrača. I onda ti dodju navijači pametovati kako nam trebaju wc igrači a ne prosjek.Fantasista je napisao/la:Za sve loše što se dešava krivi su trener i uprava, u bilo kojem klubu pa tako i Milanu.
- Fantasista
- Kontakt:
Shvatam šta govoriš. Ali mnogo grešaka su napravili Zvone i Maldini. Nisu smjeli dopustiti da ode Cutro i to za smiješnu cifru. Odmah u junu je trebalo potjerati sav šljam uključujući Strinića, Lezbu, Bigliu i Borinia.muxa je napisao/la:Naravno, samo čovjek treba sve sagledati, nije to baš tako jednostavno. Pa nema niko od njih čarobni štapić. Fassone i Mirabelli nisu razmišljali o FFP potrošili brdo para i nisu izborili LP. Zamisli ti dodjes poslije toga i opterećen si FFP, fin. direktor ti kaže imaš za potrošiti lupam 50 mil, ako i toliko + prihod od prodaje igrača. I onda ti dodju navijači pametovati kako nam trebaju wc igrači a ne prosjek.Fantasista je napisao/la:Za sve loše što se dešava krivi su trener i uprava, u bilo kojem klubu pa tako i Milanu.
Smijem se kladit da će i Kesa otići jer ne paše stručnjaku. To je još davno pisao na twiteru jedan insajder.
Tako je i govedo ostalo prošle sezone jer je Rino tražio a znamo gdje je bio čitavu sezonu. Dopuštaju da trener otjera dva mladića dok gura debile i najmanje 4 igrača igraju na neprirodnim pozicijama. Pa koga da krivim ako ne njih.
Oni su na Lea, Benasera, Krunića i Thea potrošili nekih 60ak miliona ugrubo, imaju nijet da na Koreu potroše još 40ak miliona, dakle 100 miliona na transfere igrača, pa toliko ti ovog ljeta nije potrošilo 90% klubova liga petice, i o kakvoj finansijskoj opterećenosti govorimo, kada si dao živih 100 miliona na igrače, a upitno je hoće li ti i jedno biti pravo pojačanje.
Druga stvar, prodali su Cutronea za 20m, a mogli su izvući još bar 60-70 miliona na Silvu, Rodrigueza, Laxalta, Kastiljeha, a Susa neću ni spominjati. Ove levate poput Borinija, Biglije, Strinića, to im je naučna fantastika prodati.
Znači, praktično si mogao iznivelisati +/- od transfera za ovo ljeto i onda dovesti još jednog vrhunskog veznjaka i to bi bio strašan mercato. Al' ne može se to uraditi kada do sredine jula nisi uopšte aktivan na mercatu.
Druga stvar, prodali su Cutronea za 20m, a mogli su izvući još bar 60-70 miliona na Silvu, Rodrigueza, Laxalta, Kastiljeha, a Susa neću ni spominjati. Ove levate poput Borinija, Biglije, Strinića, to im je naučna fantastika prodati.
Znači, praktično si mogao iznivelisati +/- od transfera za ovo ljeto i onda dovesti još jednog vrhunskog veznjaka i to bi bio strašan mercato. Al' ne može se to uraditi kada do sredine jula nisi uopšte aktivan na mercatu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Slažem se što se tiče odlazaka, trebalo se to ranije da znaš na čemu si i s kojim budžetom raspolažes kako bi na vrijeme pojačao ekipu. Što se Cutronea tiče, daj Bože da griješim (a koga sada briga
) al on je meni u najavi novi Borielo, Matri... Čisto sumnjam da će imati neku karijeru. Što se Kessia tiče on def nije opravdao ono što se od njega očekivalo i ne vidim ja tu problem da se proda i dovede adekvtna zamjena. Eh sad, tu je problem što se to trebalo ranije završavati kako bi se mogla dovesti zamjena. Kažem moglo se puno bolje, vidjet ćemo na kraju na sta ce izaći, al brate nije ni sve tako crno. Možda i jest al mi dosadio pesimizam tebe i ropeta 

- Fantasista
- Kontakt:
Ljudi ne znaju. Treba biti maher za ovaj posao a oni to nisu. Igrače preplaćuju a svoje daju džaba, komedija.
Mi smo druže pesimisti jer je sve crno već 7 godina i ja ne vidim niti jednu svijetlu tačku zbog koje bi mogao reći da će biti bolje.
Pogledam ko je trener i najavljenu postavu za vikend i sve mi je jasno, cirkus od ekipe.
Mi smo druže pesimisti jer je sve crno već 7 godina i ja ne vidim niti jednu svijetlu tačku zbog koje bi mogao reći da će biti bolje.
Pogledam ko je trener i najavljenu postavu za vikend i sve mi je jasno, cirkus od ekipe.
Ma nije ovdje fol ko je pesimista ko je optimista, ja sam optimista sve dok pišem ovdje i sve dok pratim Milanove utakmice, al' to ne znači da neću iskritikovati nešto što mi se ne sviđa, što opet ne znači da sam pesimista ako oštrije kritikujem.
Kad jednog dana ne budem gledao utakmice Milana, onda se može reći da sam pesimista i da sam odustao od tog kluba, sve do tada ja sebe smatram optimistom, i to optimistimom koji svoj optimizam drži na vrlo slabim temeljima.
Možda se i ubode sa ovim pojačanjima, ako se Leao, Benaser i Theo pokažu kako su se pokazali Paketa i Pjontek, onda je realno da se imamo čemu nadati. Al' ja to dok ne vidim na terenu, ne mogu davati takve prognoze zaista.
Kad jednog dana ne budem gledao utakmice Milana, onda se može reći da sam pesimista i da sam odustao od tog kluba, sve do tada ja sebe smatram optimistom, i to optimistimom koji svoj optimizam drži na vrlo slabim temeljima.
Možda se i ubode sa ovim pojačanjima, ako se Leao, Benaser i Theo pokažu kako su se pokazali Paketa i Pjontek, onda je realno da se imamo čemu nadati. Al' ja to dok ne vidim na terenu, ne mogu davati takve prognoze zaista.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Liga nije ni pocela, prelazni rok nije ni zavrsen a vec drvlje i kamenje po Maldiniju, fino smo krenuli bgm.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Tako ti je čitav ovaj prelazni rok. Dobar menadžer se plaća kao i WC igrač. Ali ti nema ni tu garancija, pogledaj Moncia u Romi. Maldini i Boban su bili igrači, kakvi će biti menadžeri vidjeti ćemo na kraju, koje mjesto bude zauzeo ACM. Ali čitavo vrijeme gradimo kuću od zidova, treneri se mijenjaju, ali sve su početnici ili treneri upitnog kvaliteta. Svaki trener traži svoje igrače, zato imamo škarta kojeg se ne može riješiti ni pomoću trikova.milanist je napisao/la:Liga nije ni pocela, prelazni rok nije ni zavrsen a vec drvlje i kamenje po Maldiniju, fino smo krenuli bgm.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Nije pero pesimista već realista. Velika razlika. 
Prvi ću ih pohvaliti ako do 2 septembra odrade ono što su naumili, a treba biti realan i reći da je odron ovo što su dosad uradili. Ne mogu reći da je dobro kad nije.
Prodali jednog rezervnog napadača, doveli drugog. Uzeli četvrtog lijevog beka. Uzeli dva igrača iz ekipe koja je ispala iz lige.
I to je sve, ekipa uopšte nije jača nego prethodne sezone, a potrošilo se osamdesetak miliona. Niti smo se pojačali niti ispunili prioritete niti šta prodali, a ostalo još 9 dana do kraja.
Ko može biti optimističan u ovim okolnostima, blago njemu. Mada i ja čekam kraj da donesem konačan sud, uvijek se kao zadnja budala nečemu nadam.

Prvi ću ih pohvaliti ako do 2 septembra odrade ono što su naumili, a treba biti realan i reći da je odron ovo što su dosad uradili. Ne mogu reći da je dobro kad nije.
Prodali jednog rezervnog napadača, doveli drugog. Uzeli četvrtog lijevog beka. Uzeli dva igrača iz ekipe koja je ispala iz lige.
I to je sve, ekipa uopšte nije jača nego prethodne sezone, a potrošilo se osamdesetak miliona. Niti smo se pojačali niti ispunili prioritete niti šta prodali, a ostalo još 9 dana do kraja.
Ko može biti optimističan u ovim okolnostima, blago njemu. Mada i ja čekam kraj da donesem konačan sud, uvijek se kao zadnja budala nečemu nadam.

Zadnja izmjena: rope11, dana/u 23 avg 2019, 19:16, ukupno mijenjano 1 put.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ma nisam ni optimista niti pesimista, nego u stanju neke letargije, sa nadanjem da će biti bolje
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
jest vas berlusconi razmazio :kafa:
al zato vas je i pripremio na to kakva ce vam bit buducnost - tmurna!
al zato vas je i pripremio na to kakva ce vam bit buducnost - tmurna!
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 23 avg 2019, 19:28, ukupno mijenjano 1 put.
Boga mi ja pratim Milan u eri gdje je Berlusconi navijača Milana mogao samo iznervirati, razmaziti nikako 

Eh o tome ja pričam brate. Dok se ne vidi na terenu ne treba onda ni drvlje i kamenje. Nije sad da ja nesto kao branim i opravdavam upravu. Ko je duže na forumu zna sta sam pričao kad su isti ovi ljudi solili pamet drugima. Al ovdje pojedinci žale za Leonardom a šta je on napravio u 2 prelazna roka? Počeo sam se ponavljati ko rope i sam sebi sam postao dosadanRaonffa je napisao/la:Ma nije ovdje fol ko je pesimista ko je optimista, ja sam optimista sve dok pišem ovdje i sve dok pratim Milanove utakmice, al' to ne znači da neću iskritikovati nešto što mi se ne sviđa, što opet ne znači da sam pesimista ako oštrije kritikujem.

- Beduin
- Kontakt:
Sve to stoji, ali mi smo morali dovesti igraca poput Krunica ili Benacera radi rotacije, jer nam je otislo bruka igraca bez odstete + nismo vratili Locatelija, Bakayoko otisao i nije htio ni cuti o potpisivanju za nas.Raonffa je napisao/la:Oni su na Lea, Benasera, Krunića i Thea potrošili nekih 60ak miliona ugrubo, imaju nijet da na Koreu potroše još 40ak miliona, dakle 100 miliona na transfere igrača, pa toliko ti ovog ljeta nije potrošilo 90% klubova liga petice, i o kakvoj finansijskoj opterećenosti govorimo, kada si dao živih 100 miliona na igrače, a upitno je hoće li ti i jedno biti pravo pojačanje.
Strinica ili Biglu skoro pa je nemoguce prodati jer su dugo bili povrijedjeni, pogotovo ovaj prvi.
Theo se nametao kao moranje jer nam je sljakala ta lijeva strana, nemoj reci da je bilo pametno i narednu sezonu igrati sa RR i Kikicom? Svi smo ovdje pisali o tome kako lijevi bek se mora dovesti. Nazalost, nismo uspjeli prodati RR, ali jos bolje ako je on zamjena, a Kikica i Strinic odlaze.
Zao mi je Cutronea u neku ruku (vec je ubrao 3 asista u LE), jer bismo imali dobar backup na klupi, ali svakako nam treba SS, da li Corea ili Leao, vidicemo ali se barem jedan od njih morao dovesti, posto nismo imali ni jednog, a formacija to zahtijeva.
To za prodaje poput Samua, Silve, Susa se slazemo, medjutim, i tu je problem sto je rijetko ko zainteresovan za njih. Jucer negdje procitah kako je Samu odbio 3 igraca iz Spanije, ako je istina onda je Boban ili Maldini mu morao objasniti da se ne racuna na njega i da je najbolje da ode, ako i tu nije usrao trener pa ga htio ostaviti jer nema SS-a. Suso je prica za sebe, svi smo rekli nase misljenje o njemu, ali ga izgleda moramo gledati i dalje, dok su nas za Silvu izlevatili Monako klosari, nismo mi tu krivi, jos uvijek mu se trazi pravi klub pa vidicemo.
Sve u svemu, moglo je daleko bolje sigurno. Da si ostavio Zapatu, vratio Locatelija, ne bi morao trositi pare na Duartea i Krunica npr. (neka Benacera jer bi on mogao biti zalog za buducnost( i odmah si ustedio 20+ mil i iskoristis ih pametnije, ali Boze moj. Ovo su mi, mozda, i 2 najvece njihove greske trenutno po pitanju dolazaka-odlazaka, jer bi imao vise para i ne bi trosio vrijeme na njihovo dovodjenje.
FACTS:
Od 5 bekova koje smo koristili, postigli su ukupno 1 gol u prvenstvu i 6 asistencija, prelose. Al su zato najbolji u povredama.
Vezni red takodjer, zakazao u svakom segmentu, o golovima je smijesno i pricati, ali 15 asistencija svih nasih veznjaka u cijeloj sezoni je JADNO.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Beduin
- Kontakt:
Scaroni:
“Milan? I don’t want to sound venal to you, but it’s all a question of money,” he told the Rimini Meeting during ‘Stories of Managers, Men and Women’ (via Calciomercato.com).
“Why is Milan not good? I’ll explain it briefly: Milan’s revenues are €200m while Real Madrid’s are €700m. This means that Real can buy better players and pay them more.
“But how do we get to a billion in revenue? You have in front of you two mountains to climb at the same time: the first mountain is sporting results, if you lose all the games you don’t go anywhere.
“The second is a mountain of economic results: you have to have a new stadium, you have to look for new sponsors, you have to sell your TV rights as much as you can, you have to go and get your fan base in the world and make it receptive to your products to increase your turnover.”
On Juventus: “In the world Juventus do not even come close to Milan. Milan is a global club because they have won seven Champions League titles.
“Juventus is an Italian club because they won so many league titles. And hats off to them because they’ve been great.”
“Milan? I don’t want to sound venal to you, but it’s all a question of money,” he told the Rimini Meeting during ‘Stories of Managers, Men and Women’ (via Calciomercato.com).
“Why is Milan not good? I’ll explain it briefly: Milan’s revenues are €200m while Real Madrid’s are €700m. This means that Real can buy better players and pay them more.
“But how do we get to a billion in revenue? You have in front of you two mountains to climb at the same time: the first mountain is sporting results, if you lose all the games you don’t go anywhere.
“The second is a mountain of economic results: you have to have a new stadium, you have to look for new sponsors, you have to sell your TV rights as much as you can, you have to go and get your fan base in the world and make it receptive to your products to increase your turnover.”
On Juventus: “In the world Juventus do not even come close to Milan. Milan is a global club because they have won seven Champions League titles.
“Juventus is an Italian club because they won so many league titles. And hats off to them because they’ve been great.”
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Transfer Corrae bi uskoro mogao biti zavrsen, dns je njegov agent bio u milanu, valjda su se rijesile neke stvari
-
- Kontakt:
On je već par dana u Milanu tako da to ništa ne znači. A i to su trebali prvih par dana riješiti, hoćeš ili nećeš i gotovo i posveti se drugim stvarima.
- LegendKiller
- Kontakt:
Ja bi vratio Saponaru u Milan, fali nam taj prednji vezni 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.