AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 21 avg 2019, 15:59

Pa eto muxo, nabroji mi klubove koji od juna imaju nekolicinu igrača za prodaju i koji do dana današnjeg nijednog nisu prodali? Svi ih se na ovaj ili onaj način riješe.

Silva, Samu, Suso, Hakan, Laxalt, Strinić... svi su još tu, desetak dana pred kraj merkata.

Prodao se jedino Curton koji je više bio kolateralna šteta, mislim da ni nije prvobitno bilo zamišljeno da ode.

Mi ne da ne možemo prodati pod svojim uslovima nego ih ne znaju prodati nikako, čak i kad smanjiš zahtjeve. A što je najgore, aktivnosti na merkatu uveliko zavise od prodaja pa su sad ruke svezane. Na kraju će se u stanju očaja pristajati na posudbe i prodaje debelo ispod planirane cijene.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 21 avg 2019, 16:03

Milan se riješi debila samo kad im istekne ugovor. Realno ko bi kupio amatere poput Strinića ili Lezbe.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 avg 2019, 16:08

Taman oko novembra kad Suserica posustane, ulijeću ova pojačanja da izguraju sezonu :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 avg 2019, 16:11

Kad pregovaraju s drugim klubovima, tad se igra kako drugi sviraju. U pregovorima sam Realom i Lilom, svi su dobili šta su htjeli. Dobiti će i Atletico, kako stvari stoje.

A kad se treba prodati, onda ne umiju pa da im i život ovisi o tome. Ili ga prodaju pod TUĐIM uslovima. Kakav beta mentalitet. :yawn:

Evo izgleda da lezba definitivno ode u Atalantu, uspjet će se prodati u zadnjoj hefti merkata. Čak. :mrgreen:

Ali opet on pokriva recimo Theovu kupovinu, mislim da je i bilo tako zamišljeno. Za Koreju i (valjda) veznjaka se trebaju drugi žrtvovati, a po tom pitanju se stvari nisu pomjerile već mjesecima i pitanje hoće li se 50% toga realizovati.

FORZA MILAN !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 avg 2019, 16:14

dje vam je kapiten montolivo, dobro bi vam dosao na ovaj vezni red

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 avg 2019, 16:16

Jel prodat Gomez i Locateli? Poslati na posudbu i onda otkupljeni. Zatim Cutrone. A onda i Djalo u Lille (mislim da je 5mil, vec bacen u vatru momak, 2 tekme odigrao i za dvije godine ce uzeti 15-20 miliona na njemu jer je momak strasan potencijal). Simic takodjer u Hajduk, ne znam jel besplatno ili neka simbolicna cifra.
A nije produzen ugovor sa Abateom, Montom, Maurijem, Bertom, Zapata... dakle, vec 10 igraca manje.
Tako da nije da se nije rjesavalo skarta, dok ove sa vecom platom je malo teze prodati, a i trziste je takvo da ako dadnes prejeftino, tesko ti je naci adekvatnu zamjemu pa vjerovatno ne srljaju.

A navodno je gotov i Laxalt u Atalantu, ali sa mogucnoscu posudbe sto mi je bezvezno. Vrlo moguce da ga ne otkupe i nista ne dobijas, osim sto mu godinu nisi davao platu.
Zadnja izmjena: Beduin, dana/u 21 avg 2019, 16:24, ukupno mijenjano 1 put.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 avg 2019, 16:24

Gomez i Locateli se računaju za prošlu godinu, a i oni su mi nekako otišli ispod cijene. Juventus bi za Lokatelija uzeo bar 25 miliona, mi jedva 11m.

Djalo spada pod ovo što sam rekao, prodali smo pod tuđim uslovima. Lile htio Djalu i novac, dobili šta su htjeli. Mada dobro i njima i nama, nije da se bunim.

Tim pomenutim bukvama je srećom istekao ugovor, inače ni njih ne bi mogli otjerati, još jednu godinu bi se kiselili na platnoj listi. A nije baš da ću veličati Maldinija što im nije ponudio NOVI ugovor. :mrgreen:

Ove glavne zlatne koke od kojih je ovisio merkato su još tu. I veliki dio njih uopšte neće da ide, jedino je Silva raspoložen za prodaju, ali i tu je nešto debelo zapelo.

FORZA MILAN !

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 21 avg 2019, 16:34

rope11 je napisao/la:Kad pregovaraju s drugim klubovima, tad se igra kako drugi sviraju. U pregovorima sam Realom i Lilom, svi su dobili šta su htjeli. Dobiti će i Atletico, kako stvari stoje.

A kad se treba prodati, onda ne umiju pa da im i život ovisi o tome. Ili ga prodaju pod TUĐIM uslovima. Kakav beta mentalitet. :yawn:

Evo izgleda da lezba definitivno ode u Atalantu, uspjet će se prodati u zadnjoj hefti merkata. Čak. :mrgreen:

Ali opet on pokriva recimo Theovu kupovinu, mislim da je i bilo tako zamišljeno. Za Koreju i (valjda) veznjaka se trebaju drugi žrtvovati, a po tom pitanju se stvari nisu pomjerile već mjesecima.
Svako malo pročitam ovakvu izjavu na temi Milana.
Stvarno ne razumijem šta znači to "ne znaju prodati igrača"? Prodaješ igrače za koje niko nije ozbiljno zainteresovan i možeš prihvatiti cijenu koju ti neko ponudu ili ne. To je sve.

Da bi izvukao neki ozbiljan novac, moraš imati kupca koji je ozbiljno zagrizao za igrača ili u idealnom slučaju da postoje više klubova koji će natjecati za njegovo dovodjenje. U tom slučaju zacrtaš cijenu koju želiš i čekaš.
Ko će zagrisit za Samua, Strinića, Laxalta? Koji je to klub koji ih želi dovesti pod svaku cijenu?

Maldini je odgovoran što je uopšte doveo Samua i Laxalta. Tu je njegova krivica.

Da sad Paqueta odigra fenomenalnu sezonu i da na vrata pokucaju PSG, Real, City i sl. vidio bi da itekako znaju prodati igrača. Također nastup u LP dosta doprinosi cijeni igrača. Da Suso imao par nastupa u LP, koji gol i asistenciju, mislim da bi otišao bez ikakvih problema za 40-ak mil.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 avg 2019, 16:38

rope11 je napisao/la:Which maestro? :think:
Forumaš onaj.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 21 avg 2019, 17:03

rope11 je napisao/la:Kad pregovaraju s drugim klubovima, tad se igra kako drugi sviraju. U pregovorima sam Realom i Lilom, svi su dobili šta su htjeli. Dobiti će i Atletico, kako stvari stoje.

Ali opet on pokriva recimo Theovu kupovinu, mislim da je i bilo tako zamišljeno. Za Koreju i (valjda) veznjaka se trebaju drugi žrtvovati, a po tom pitanju se stvari nisu pomjerile već mjesecima i pitanje hoće li se 50% toga realizovati.
Ko bi to po tebi bolje obavio njihov posao? Možda ti, ja, ili svi mi ovdje što mlatimo praznu slamu i sve na svijetu bi bolje uradili od drugih. Pogledaj kakav izlazni mercato ima Juventus, a ljudi su godinama ispred nas. Misliš da je lahko kad ti neko ostavi klub u rasulu i skupinu poluamatera, izvesti klub iz g*vaba? Leonardu ste i nakon 2 mercata tražili opravdanja, a sad nijedan nije završio vi drvlje i kamenje na upravu. Da se razumijemo, ni ja s mnogim stvarima nisam zadovoljan, al ne mogu za sva sr*nja odmah kriviti Maldiniju i Bobana. Dobro znate sta sam na tu temu pisao kad su postavljeni na pozicije. Da su najviše kritikovali i da je sad vrijeme da pokažu koliko su sposobni. Budite sigurni da ću prvi kritikovati kad vidim da njihov rad nije opravdao očekivanja. Za sada nije, ali kao što sam već rekao, zbog svih okolnosti, ne mogu biti toliko kritičan pa odmah na prvu kriviti ih bez da su imali vremena pokazati svoje (ne)znanje. Znam, ako dodje do toga, da će par pojedinaca ovdje pisati kako muxa i dr. forumasi sad mijenjaju mišljenje, a to bi samo bila kritika u pravo vrijeme. Barem ja tako razmišljam. Naravno, svako ima pravo na svoj način gledati na dešavanja u klubu.
Il Club più titolato al mondo!

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 21 avg 2019, 17:51

rope11 je napisao/la:Pa eto muxo, nabroji mi klubove koji od juna imaju nekolicinu igrača za prodaju i koji do dana današnjeg nijednog nisu prodali? Svi ih se na ovaj ili onaj način riješe.

Silva, Samu, Suso, Hakan, Laxalt, Strinić... svi su još tu, desetak dana pred kraj merkata.

Prodao se jedino Curton koji je više bio kolateralna šteta, mislim da ni nije prvobitno bilo zamišljeno da ode.

Mi ne da ne možemo prodati pod svojim uslovima nego ih ne znaju prodati nikako, čak i kad smanjiš zahtjeve. A što je najgore, aktivnosti na merkatu uveliko zavise od prodaja pa su sad ruke svezane. Na kraju će se u stanju očaja pristajati na posudbe i prodaje debelo ispod planirane cijene.

Pero 100% si u pravu.
Nesposobni su ljudi za ovog posla, jedino pojedinci ovdje to ne vide! :crazy:

Izgleda da im je logika, ako je bio dobar igrač, treba biti dobar i u ekonomiji !?!
Kakva logika, šampionska. :lol:

Kažu neće niko naše panjeve? Panjevi jesu, ali svaka roba na svijetu ima svog kupca, još se mnogo gori panjevi prodaju za mnogo više love. Ja imam drugova to hljeb ne bi uspjelo prodati za 1 KM, džabe pamet, škola, iskustvo, ako nemaš šlifa za prodaju...
Ne možeš ti to objasniti nekim likovima ovdje, da ljudi rade katastrofalan posao. :!:

Da dodam, evo ono što sam pričao prošli mjesec, kako Olmu cijena raste opasno.
Sad je Olmu cijena 40 miliona €, ponudili su Bayern i Everton 28 i odbili ih hladno.
Znači, kao što gledam, ako ne bude neke lude sreće i prodaje kakve, a rekao sam i to davno, oni će dovesti još max jednog igrača ( vjerovatno polovnjaka nekog) i zatvoriti Mercato.

Sreća pa Roma ima nikakvu ekipu, pa i Lazio, pa možemo makar gajiti neke nade oko tog 4. mjesta. Prva 3 sigurno ne sanjajte, da budemo jasni...

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 21 avg 2019, 19:07

Žrtve smo loših prelaznih rokova zadnje dvije godine (one Galijanijeve od ranije neću ni spominjati). Prvo su Fasone i Mirabeli zeznuli stvar, pa prošle godine Leonardo. Kalinić, Laxlat, Samu i Strinić su Leonardove kupovine. Kako stvari stoje zeznuti ćemo i ovaj.

Evo čitam Sturridge ode u Trabzon i to za đabe, a mi doveli ovog iz Lila i to ga za naše uslove i masno platili. Sumnjam da je bolji od Starridga, a još bi ovaj đaba došao. Ma neka smo mi doveli i tog iz Lila, ali mogli su i Daniela zaganjati. Inače mislim da je za Milan rješenje pokupiti iskusnije igrače koji nemaju mjesta i svojim klubovima ili su nezadovoljni, ili igraju u egzotičnim ligama i dovesti ih. Duga je lista takvih igrača koji bi za Milan bili top pojačanja, a došli bi u Milan, ipak još uvijek je Milan Milan, nismo totalno grohnuli. Sa takvim igračima postaviti temelj, odgirati dobru sezonu, izboriti LP pa tek onda od takvih temelja graditi ekipu. A ne ovako lošim ili osrednjim igračima dodaješ bukvano iste ili lošije igrače i čekuješ poboljšanje. Teško. Samo prmijer: naš vezni red prošle godine je bio među gorima u ligi (svi nas pojeli), e takvom veznom redu smo dodali dva igrača koja su činili vezni red i gori od našeg. Kako možemo očekivati poboljšanje.

Nadao sam se da će Maldini i Bobam prodrmati malo klub, ali za sada nisam nešto puno vidio od njih, obzirom koliko su kritikovali i pričali, mislio sam da imaju rješenja.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 avg 2019, 19:08

muxa je napisao/la:

Ko bi to po tebi bolje obavio njihov posao? Možda ti, ja, ili svi mi ovdje što mlatimo praznu slamu i sve na svijetu bi bolje uradili od drugih. Pogledaj kakav izlazni mercato ima Juventus, a ljudi su godinama ispred nas. Misliš da je lahko kad ti neko ostavi klub u rasulu i skupinu poluamatera, izvesti klub iz g*vaba? Leonardu ste i nakon 2 mercata tražili opravdanja, a sad nijedan nije završio vi drvlje i kamenje na upravu. Da se razumijemo, ni ja s mnogim stvarima nisam zadovoljan, al ne mogu za sva sr*nja odmah kriviti Maldiniju i Bobana. Dobro znate sta sam na tu temu pisao kad su postavljeni na pozicije. Da su najviše kritikovali i da je sad vrijeme da pokažu koliko su sposobni. Budite sigurni da ću prvi kritikovati kad vidim da njihov rad nije opravdao očekivanja. Za sada nije, ali kao što sam već rekao, zbog svih okolnosti, ne mogu biti toliko kritičan pa odmah na prvu kriviti ih bez da su imali vremena pokazati svoje (ne)znanje. Znam, ako dodje do toga, da će par pojedinaca ovdje pisati kako muxa i dr. forumasi sad mijenjaju mišljenje, a to bi samo bila kritika u pravo vrijeme. Barem ja tako razmišljam. Naravno, svako ima pravo na svoj način gledati na dešavanja u klubu.
To je ono sto i ja neki dan napisah, ljudi jednostavno imaju potrebu da se u startu opredijele za misljenje i to forsiraju po zivu glavu.
J3bote, ne smijes nesto pohvaliti pa ako ne valja kuditi ili obratno, jer ce pojedinci odmah reci kako si prevrtljiv i nemas svoje ja, stav, uceralo im ono "jesam ti rek'o" ili "napokon ucis, a ja ti govorim svo vrijeme". Takve ljude mrzim ko i Juventusa. :)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 21 avg 2019, 20:13

Kolega Beduin ova zadnja recenica ti zlata vrijedi. Samo da ne potakne nove prepirke do sitnih sati :lol:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 21 avg 2019, 20:16

Gdje ćeš mrzit nešto više od intera, nema odvratnije ekipe.

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 21 avg 2019, 20:18

Za Juventus bi mu vec nekako moglo progledati kroz prsti, ali ovom recenicom direktno proziva, pa moze se reci i vrijedja, forumasa Sefketa. Nedopustivo od strane jedne kamile. Ides na Siamovu block listu. :kafa:
pocasni precjednik @ FK Formula

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 21 avg 2019, 20:32

Sarrifufna je napisao/la:Za Juventus bi mu vec nekako moglo progledati kroz prsti, ali ovom recenicom direktno proziva, pa moze se reci i vrijedja, forumasa Sefketa. Nedopustivo od strane jedne kamile. Ides na Siamovu block listu. :kafa:

Ja sam zato i napisao ko su bolesni umovi, imenom lijepo, da normalna raja može obratiti pažnju, jel' ja te likove PRVI prozivam i vrijedjam ili oni mene !?
JOŠ BOLESNICI ČESTITAJU JEDAN DRUGOM, KAKVE SAM IM KOMPLEKSE NABIO, SVAKI POST IM SE SVODI NA SPOMINJANJE MENE! :lolno:

Svako, ko god spomene Shevcheta bez ikakvog razloga, neka mi duva lagano u surlu, u frulu, u trubu...
Nema potrebe više da bolesnike citiram! :kafa:

Hvala!

P. S. Shevchet za razliku od takvih ima jasan stav uvijek i ne mijenja mišljenje tako lako, kako vjetar puhne. :puke:
To su najgori ljudi u životu, priklone se gdje vjetar puše, pa hvale na sva usta kad je dobro, a kude na sva usta kad ne valja. Dvolični ljudi, još to pravdaju! :lol:

Ponavljam, da dovedu Ronalda, ja bih rekao da ne rade dobro svoj posao, što je i više nego očito!
Jedan dobar potez ne znači da si WC u bilo kojem sportu i poslu, tako i ovom... :!:

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 21 avg 2019, 20:36

Ma sta zna jedna pustinjska kamila. Njemu je svaka tvoja i prosto prosirena recenica ko fatamorgana, moj Sefko. Ali, ne brini, ima i nas koji te shvataju. ;)
pocasni precjednik @ FK Formula

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 avg 2019, 20:38

Ne brini Ševčete,imam preko 100 najbolesnijih umova foruma na ignoreu.Lista pažljivo sklapana kroz zadnje dvije godine.Obrati se preko pp ako imaš potrebu.Iako,mogu ti reći da je na njoj čak više Interista nego Milanista pa nisam siguran da ćeš pronaći ono što tražiš.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 avg 2019, 20:40

Imam neodoljivu želju da vidim Siamovu blok listu. :ljepota:

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.