AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 20 avg 2019, 18:08

Ama problem je što je Suso od početka predviđen da bude prodan jer nije adekvatna solucija za desetku i da bi se taj novac uložio u kvalitetnog veznjaka, bolje žrtvovati njega nego Donarumu ili Romagnolija. Ali frajer neće da ide i sad sve visi u zraku.

Zato mi najviše smeta. On je taj koji koči dolazak veznjaka i koji će potencijalno sjebati sezonu radi toga. Taman nam treba da niko ne dođe i da se umjesto toga uzdamo u nekonstantnog igrača koji će igrati na neprirodnoj poziciji. :roll:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 avg 2019, 18:11

A ko to njega hoće pa on ne želi da ide?
Il Club più titolato al mondo!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 20 avg 2019, 19:45

Što se tiče Susa on je u svom prvom mandatu u klubu igrao veznog iza napadača i bio igrač manje na terenu, pa je otišao do Genove tu isto nije ništa pokazao, vratili ga nama, silom prilka ga gurnuli na krilo i tu je počeo pokazivati da zna igrati. Njegov problem je što bukvalno ima jedan potez (koji istina maestralno radi). Njegova igra može doći do izražaja samo na poziciji krilg napadača kod 433 formacije, u sredini taj njegov trzaj ulijevo ne doprinosi ništa. Mi smo bukvalno 3 godine žrtve Susa (iako je on koristan kao individua i vjerovatno naš tehnički najbolji igrač), jer bukvalno na silu igramo 433 samo da bi Suso imao mjesta. I Montela i Gatuso su željeli mijenjati formaciju jer nemamo igrača za 433, ali šta god da promijeniš to znači da Suso (kao realno najbolji igrač) mora na klupu obzirom da nema bukvalno gdje igrati. Ja bi njega prodao dok se može, koliko god dobar bio on sam, mi zavisimo na koju nogu će ustati. Kada izvagamo sa jedne strane njegovg doprinos ekipi (cijelu sezonu) i štetu koju trpimo jer na silu igramo 433, mislim da ipak više štete imamo i zbog toga bi ga ja prodao.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 avg 2019, 19:50

Kako je bolje zrtvovati Susa, nego Donarumu?
Za prvog ces uzeti pare koje ti cak nisu ni dovoljne da ga zamijenis (probas na zimu sa prodajom ako naleti neko i uganjas dobrog veznjaka), dok ces za Donnarumu kupiti onog poljaka iz Fiorentine i namirices 10-15mil za Correu npr.
Volio bih i ja da se proda Suso, ali niti imas kupaca niti ces uzeti velike pare.
A ujedno ces i FFP korigovati cistim parama jer je iz tvog pogona.

Dosta je tih varijanti, ali neko nece kod tebe, neko preskup, moras se uklapati u racunicu. I sam Maldini je izjavio da je prvo prioritet prodaja, jer ne smijes ponovo kamarati igrace, a i trebaju nam za kupovinu.
Laxalta izgleda hoce na posudbu uz obavezu kupovine, sto i nije lose. Ostaje jos 1 bek da se proda, to je Maldini rekao takodjer.

Koliko nam je bitan taj veznjak, bitan nam je za ovu formaciju i SS (second/support striker), jer on u nasoj formaciji ima dosta loptu u nogama za razliku od CF, dosta pomaze sredini u fazi odbrane, vraca se nazad. Tu moramo ubosti dobrog igraca.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 avg 2019, 20:06

Što se mene lično tiče mogu prodati obojicu

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 avg 2019, 20:12

Zato što je Donaruma veliki potencijal i jedan raritet među golmanima, jer mu je tek 20 godina i već sezonama igra u prvoj postavi u Milanu.
Ko zna šta budućnost nosi, ali je vjerovatno jedini uz Romagnolija koji ima potencijala biti wc igrač.

Zato mi ga žao dirati jer je bolje prodati jednog Susa kojem je već 26 godina i koji nikad u karijeri nije pokazao nikakav kontinuitet. Broj zainteresovanih kupaca pokazuje šta Evropa misli o njemu. :mrgreen:

A to ko hoće ili neće ići... pa nije ni Curton htio ići što je jasno pokazivao, na onim snimkama sa aerodroma je bio ljut i na rubu suza :mrgreen: ali je otišao jer je stavljen na tržište. I momak fino prihvatio.
Problem sa Susom je što mu još i Giampaolo dodatno čuva leđa, a nema pojma koje go.vno će pojesti ako se radi njegovog ostanka ne dovede veznjak.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 avg 2019, 20:16

Ja vas pitam, ko to želi Susa i koliko je ponudio?

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 avg 2019, 20:36

Lucci vazda visi u Casi i sigurno da je bilo nekih ponuda jer ne bi džaba svakih par dana imao sastanke sa klubom, ako se ne varam Lyon je bio najviše zagrizao, a moguće da je bilo i drugih ponuda koje nisu poznate javnosti. Pa i prihvatilo bi se smanjenje cijene ako je potrebno, samo da ode.

Stvar je u tome što se dotičnom ne ide + Giampaolo ga navodno favoriše, što ovom daje još veći vjetar u leđa. :roll:

Ja opet kažem, bilo bi idealno da ostane I da se dovede novi veznjak, neovisno o Susu. Ali bojim se da je to dvoje povezano i da ne možemo imati oboje.
Ustvari, danas sam Maldini prizna da je prioritet prodaja igrača i da se prije toga ne možemo nadati pojačanjima.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 avg 2019, 20:45

Nego napad za ovu sezonu Pjontek-Icardi, sta vi kazete :D

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 20 avg 2019, 20:52

Pero, prodao bi ti njega i za 20 miliona€. :D

Pa nisu ludi, velikih ponuda vjerovatno i nema, a da ga daju za kikiriki, koga bi to boljeg dobili za taj isti kikiriki ?!
Treba biti realan, tako da nema ništa od toga.
Loš je bio x puta, stoji sve, ali ja vjerujem da bi uz nekog vrhunskog CM, cijela ekipa bila bolja bar 20-30%.

P.S. ICARDI napisao new home, a slika stana u Milanu.
Nije valjda Vanda odlučila da nas yebe ovaj put ?!? :D

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 avg 2019, 21:21

Spustio bih na 30 miliona. :kafa:

Radije bih ga prodao za 20 miliona nego iduće sezone ušao u zadnju godinu ugovora i izgubio ga ispod cijene. Ili još gore, da potpiše da novi ugovor, što ne dolazi u obzir jer traži nerealno visoku platu... čak i da smanji zahtjeve na 3-4 miliona, opet je previše za nekoga na koga se ne treba ozbiljno računati i ko u najboljem slučaju može biti samo backup.
Mi smo u dobroj situaciji s njim jer je doveden besplatno, sa gledišta rashoda/prihoda, sva lova dobijena za njega je odlična.

I taj tvoj CM je povezan s njim. Paqueta na desetku, veznjak na LCM. :problem:

Ali možemo ga duvati jer neće da ide.

FORZA MILAN !

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 20 avg 2019, 22:34

Roma i Lyon su nudili keš za Susericu 100 %, stalno se pisalo o nekim ponudama ali to sigurno nije zadovoljilo upravu.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 20 avg 2019, 23:36

Trebali smo se kutarisat igrača davnih dana, sad sve na vrat, na nos.

@Šefket nije Bennacer nikakav poluprodukt nego jedan od najperspektivnijih veznjaka u Italiji, veliki potencijal :thumbup:

Pisao sam ima neko vrijeme kako bi tata Galliani momentalno doveo Icardija, vjerujem da se novinari zabavljaju i da nema istine u tim glasinama...

@Rope kažeš WC potencijal Donnarumma, ja tvrdim da je već WC, i to ima već neko vrijeme. Haj da navedemo 5-10 golmana boljih od njega? Nema ih toliko, a daleko je mlađi od ostalih top10. Pepe Reina je sigurno pozitivno uticao na karijeru Gigioa, te Buffon preko repke.

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 20 avg 2019, 23:53

Zenga je napisao/la:Trebali smo se kutarisat igrača davnih dana, sad sve na vrat, na nos.

@Šefket nije Bennacer nikakav poluprodukt nego jedan od najperspektivnijih veznjaka u Italiji, veliki potencijal :thumbup:

Pisao sam ima neko vrijeme kako bi tata Galliani momentalno doveo Icardija, vjerujem da se novinari zabavljaju i da nema istine u tim glasinama...

@Rope kažeš WC potencijal Donnarumma, ja tvrdim da je već WC, i to ima već neko vrijeme. Haj da navedemo 5-10 golmana boljih od njega? Nema ih toliko, a daleko je mlađi od ostalih top10. Pepe Reina je sigurno pozitivno uticao na karijeru Gigioa, te Buffon preko repke.
Zenga druže...

Imaš wc igrača, vrhunskog igrača, dobrog igrača, pa taj neki igrač koji se razvija, znači Benna je treća klasa zasad, to budi siguran!

Kao prvo uzeo bi ga sigurno neko od velikih, da je toliki potencijal koliko ti misliš da jest, a kao drugo cijena mu isto dosta toga govori.

Kad krene sezona, vidjet ćeš ovo o čemu pričam, čisti POLUPRODUKT od igrača, kao i svi koje smo doveli, niko nije ni vrhunski igrač, niti bilo šta blizu extra dobrog igrača... Nadam se da će svi kod nas bar malo napredovati, ali kad se sjetim da smo uništavali i vrhunske igrače, čisto sumnjam da će napredovati!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 avg 2019, 00:35

Po meni je Donaruma još daleko od wc igrača. Wc potencijal da, ali wc igrač ne.

Kad odradi nekoliko sezona uz minimum greški i pokaže kontinuitet, onda se može smatrati klasom. Ovakav poput njega koji svakih par kola napravi grešku ili lošu reakciju koja rezultira golom je daleko od te titule. Mada mu se zasad nalaze opradanja radi mlađahnih godina, ali neće se dovijeka moći na to izvlačiti.

Prema Di Marziu, Suso se neće prodavati. :puke:

Yebo mu Giampaolo mater, a i on njemu. Ako se radi toga ne dovede nijedan veznjak, treba ih obojicu nabiti nogom iz kluba.

FORZA MILAN !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 21 avg 2019, 07:15

Ovog su klepili od Lazia navodno zbog njihovog administrativnog propusta, malo čudnih dimenzija za jednog ofanzivca pri tome Brazilac. Eto vele potencijal dobar..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 21 avg 2019, 07:40

Momak ima 19 godina i vjerovatno će u primaveru. U normalnoj ekipi bi dobio priliku i prodali bi ga za 50M naredno ljeto.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 21 avg 2019, 08:02

Fantasista je napisao/la:Momak ima 19 godina i vjerovatno će u primaveru. U normalnoj ekipi bi dobio priliku i prodali bi ga za 50M naredno ljeto.
E hoće ga i usrećit, a'l hajd, valjda se i primavera mora izvući iz kanala.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 21 avg 2019, 08:17

Eto sad je loš potez dovodjenje mladog igrača za primaveru. Pretjerujete.

U napadu vec imaš jednog momka od 19 godina koji mora dobiti značajnu minutazu kako bi napredovao.
Ne mogu svi odmah dobiti priliku u prvom timu, zato i postoji ta primavera. Ako pokaže određeni kvalitet u primaveri, naredne sezone ga prekomanduješ u prvi tim i problem riješen.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.