Nakon jučerašnje diskusije došao sam na jednu zanimljivi ideju da napravim kao pregled Serie A, imao sam namjeru odraditi sve sezone, ali nisam našao tabele od sezone 1898 do 1929 (Znači ovo se odnosi na sezone otkako se igra po ligaškom sistemu). Tako da sam odradio šta sam uspio pronaći. U razmatranje sam uzeo 9 ekipa, razlog zašto baš ovih 9 ekipa, je zbog toga, jer su ove ekipe igrale najviše puta u Seria A, možda sam trebao uzeti u obzir i Sampdoriju, ali eto nisam

. Odmah da kažem da sam išao kako je koje prvenstvo završilo, znači ako je nekoj ekipi naknadno oduzeto nisam to računao, znači išao sam kako je moj izvor podataka pokazivao mjesta na tabeli.
Mislim da će biti zanimljivo vidjeti ovo, znam da će biti reakcija za sezone 2004-2005, 2005-2006, ali bože moj ja sad odradio ovako ako neko ima potrebu neka uradi i drugačije.
Tabela je odrađena na principu mjesta na tabeli u određenoj sezoni, (napomena gdje stoji npr. (-18-) (-20-) (-16) to je sezona u kojoj taj tim nije igrao u Seria A), a to je zbog kasnijeg računanja, znači koja ekipa ima najmanji zbir na kraju je bolja od one sa većim zbirom. Bologna me je prijatno iznenadila znao sam za titula, ali vidim da su mnogo puta bili u vrhu i titule im izmicale za dlaku.
Evo slika tabele Serie A u periodu od 1930 do 2010 godine:
http://img98.imageshack.us/img98/9421/t ... ijenat.jpg
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina