Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la MaGiCa » 17 feb 2011, 21:45

JuveSissoko je napisao/la:ma Juve bi ja prodao kakvim arapima, ovi vlasnici uloze 380 ,miliona u kriket a Juventusu polovnjake da se guze sa Lech Poznanom i ostaliim sranjima, tako je i sa ostalim italijanskim klubovima, hoce da osvajaju a ne daju marke, pa ako ne date ili nemate , prodajite onima koji imaju i hoce, a ima takvih
Ako citas sta pise Juventusworld sa vaseg portala, mogao si da vidis da Juventus ne moze da se proda Arapima ili bilo kakvom strancu.
A Elkanni mogu da daju svoje pare gde god zele. Uzgred, cricket je sport koji se najvise razvija i to ce u narednim decenijama biti jedini rival fudbalu po popularnosti.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 17 feb 2011, 22:04

Dabogda se svi raspali, hebale vas i navijacke kartice i sve ostalo, dabogda svi u stecaj otisli, stoko

hebo te ova liga i ovaj fudbal, ovde nema vise nade nikakve, niti se sta radi po tom pitanju, osim sto se tjeraju navijaci sa stadiona, mafijo !!

mrš...skoro 15 godina pratim ovu ligu i ovo je najveca bruka, mafijaska drzava, mafija u jogurtu dolazi, u hljebu, hebo te i fudbal vise, ode mi zdravlje zbog onih koje nije briga nizasta

PROPAST !!!
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 feb 2011, 22:06

Puma je napisao/la:Dabogda se svi raspali, hebale vas i navijacke kartice i sve ostalo, dabogda svi u stecaj otisli, stoko

hebo te ova liga i ovaj fudbal, ovde nema vise nade nikakve, niti se sta radi po tom pitanju, osim sto se tjeraju navijaci sa stadiona, mafijo !!

mrš...skoro 15 godina pratim ovu ligu i ovo je najveca bruka, mafijaska drzava, mafija u jogurtu dolazi, u hljebu, hebo te i fudbal vise, ode mi zdravlje zbog onih koje nije briga nizasta

PROPAST !!!

Ajd se smiri malo. :D

[youtube][/youtube]

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 17 feb 2011, 22:09

Ma smiren sam ja, pomirio sam se jos davno sa tim :D

al ovako nesto nisam ocekivao, ovo je bruka
Call the coroner!

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 17 feb 2011, 22:11

Covjek je u pravu ba . . . U Italiji se definitivno mora nesto uraditi . . . Ako ovako nastave nigdje ih nema . . .

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 feb 2011, 22:14

Puma je napisao/la:Ma smiren sam ja, pomirio sam se jos davno sa tim :D

al ovako nesto nisam ocekivao, ovo je bruka
Nevjernice, Italija nije u padu. Italija se dize. Ovo je bolje nego u 2006-2010. Ali je konkurencija iz Engleske i Spanije napredovala, pa se stice dojam da Italija tone.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 17 feb 2011, 22:20

ma da se samo gubi od eng. i špa. pa ok, al talijani nemogu dobiti austrijske(rb), poljske(lech), holandske(ajax), ukrainske(sahtar) i sl. klubove i to samo iz glave što znam ove sezone, vrlo moguće da je bilo i još kikseva
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 17 feb 2011, 22:20

Tako sam i ja mislio, ali sta reci kad top ekipe iz Italije dobijaju pljuske od super-ekipa tipa Lausseane, Red Bull, Shakhtar kuci u 1/8 finala :roll:

stanje je jako lose, UEFA jbm vam sve za EURO 2012 !
Call the coroner!

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 17 feb 2011, 22:26

Puma je napisao/la:Tako sam i ja mislio, ali sta reci kad top ekipe iz Italije dobijaju pljuske od super-ekipa tipa Lausseane, Red Bull, Shakhtar kuci u 1/8 finala :roll:

stanje je jako lose, UEFA jbm vam sve za EURO 2012 !
Ej momak, da nemas mozda ti neku ideju kako da Italijanski fudbal izadje iz krize ???
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 17 feb 2011, 22:28

Nemam ja ideju, ja sam samo posmatrac i ljubitelj calcia, kojem zelim samo najbolje
Call the coroner!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 feb 2011, 22:28

tony-mortale je napisao/la:ma da se samo gubi od eng. i špa. pa ok, al talijani nemogu dobiti austrijske(rb), poljske(lech), holandske(ajax), ukrainske(sahtar) i sl. klubove i to samo iz glave što znam ove sezone, vrlo moguće da je bilo i još kikseva
Hej, vec sam @Sarajliji odgovorio: samo su se Inter&Napoli adekvatno pojacali i igraju bez kalkulacija, svi ostali ili kalkulisu (Palermo i Juve) ili nisu nista ulozili (Sampa i Roma) ili nemaju ekipu za oba takmicenja (Milan).

pazzoetoogol
Kontakt:

Post Postao/la pazzoetoogol » 17 feb 2011, 22:47

Udinese je po meni jak i hebo me svak ako ne bi pobjedili Totham ili bar remi izvukli kuci, da su umjesto Milana bili u ligi sampiona
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 17 feb 2011, 22:51

pazzoetoogol je napisao/la:Udinese je po meni jak i hebo me svak ako ne bi pobjedili Totham ili bar remi izvukli kuci, da su umjesto Milana bili u ligi sampiona
po meni je inter jak al ipak s totenhemom u 2 duela je bio kraći za gol :roll:
ono hajmo sad podcjenjivati jedan od najjačih timova ubjedljivo najjače lige, stvarno nema smisla

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 17 feb 2011, 22:51

ja još smatram da Milan može pobjediti Tottenhama u gostima i proći dalje....
također tvrdim da Napoli neće izgubit na El Madrigalu !!!
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

pazzoetoogol
Kontakt:

Post Postao/la pazzoetoogol » 17 feb 2011, 22:54

ne podcjenjujem Milan, al jbg prva utakmica mi daje za pravo da kazem da bi Udinese bolje odigrao, al et ima revans pa cemo vidjeti snagu trenutno prvoplasiranog na tabeli
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 17 feb 2011, 22:56

pazzoetoogol je napisao/la:ne podcjenjujem Milan, al jbg prva utakmica mi daje za pravo da kazem da bi Udinese bolje odigrao, al et ima revans pa cemo vidjeti snagu trenutno prvoplasiranog na tabeli
nisam ni mislio da podcjenjuješ milan nego totenhem, jer ponavljam inter bi na ispadanje ispao od tog kluba, a udinese bi bio izmasakriran, a nijedan talijanski klub ove sezone da igra u engleskoj(hipotetički) LP nebi izborio ;)
vratimo se na planet zemlju italijanska je sad tek osrednja liga

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 17 feb 2011, 22:58

silenT. je napisao/la:ja još smatram da Milan može pobjediti Tottenhama u gostima i proći dalje....
također tvrdim da Napoli neće izgubit na El Madrigalu !!!
Tesko da Milan prodje.
Ima tezak raspored tekmi, dok Tottenham ovaj vikend odmara, i ima jednu tekmu da odigra do revansa sa Milanom. Plus na svom terenu igraju i imaju dobar rezulatat iz prve tekme. Tesko.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 18 feb 2011, 00:26

http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/zla ... lost/51995
Ono sto bode oci je greska napisana da su italijanski klubovi u zadnjih 15 godina samo 2 puta osvajali naslov prvaka evrope :roll: Milan ima sam 2 naslova (2003,2007)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 feb 2011, 13:38

Nakon jučerašnje diskusije došao sam na jednu zanimljivi ideju da napravim kao pregled Serie A, imao sam namjeru odraditi sve sezone, ali nisam našao tabele od sezone 1898 do 1929 (Znači ovo se odnosi na sezone otkako se igra po ligaškom sistemu). Tako da sam odradio šta sam uspio pronaći. U razmatranje sam uzeo 9 ekipa, razlog zašto baš ovih 9 ekipa, je zbog toga, jer su ove ekipe igrale najviše puta u Seria A, možda sam trebao uzeti u obzir i Sampdoriju, ali eto nisam :D . Odmah da kažem da sam išao kako je koje prvenstvo završilo, znači ako je nekoj ekipi naknadno oduzeto nisam to računao, znači išao sam kako je moj izvor podataka pokazivao mjesta na tabeli.

Mislim da će biti zanimljivo vidjeti ovo, znam da će biti reakcija za sezone 2004-2005, 2005-2006, ali bože moj ja sad odradio ovako ako neko ima potrebu neka uradi i drugačije.

Tabela je odrađena na principu mjesta na tabeli u određenoj sezoni, (napomena gdje stoji npr. (-18-) (-20-) (-16) to je sezona u kojoj taj tim nije igrao u Seria A), a to je zbog kasnijeg računanja, znači koja ekipa ima najmanji zbir na kraju je bolja od one sa većim zbirom. Bologna me je prijatno iznenadila znao sam za titula, ali vidim da su mnogo puta bili u vrhu i titule im izmicale za dlaku.

Evo slika tabele Serie A u periodu od 1930 do 2010 godine:

slika

http://img98.imageshack.us/img98/9421/t ... ijenat.jpg
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 feb 2011, 13:46

A sad nešto što će nas sigurno više zanimati odnosno nešto novije, a to je period od 1991-2010 godine. Ovdje je tabela preglednija i ovdje su snage među vodećim puno izjednačenije nego prije. Jeste da tu Juve ima jednu sezonu u Seria B, pa zbog toga nije vodeći :D.

slika

Zelena boja u polju- Prvak
Žuta boja u polju- Nije igrao u Seria A

Evo ispravio sam, sad su tu sve ekipe koje su obilježile ovi zadnjih 20 godina.

A za ove sezone farsopolia molim da bezveze ne replicirate i ne vraćate se nazad, evo bujrum vi napravite tabelu, ja vam neću ništa pametovati, ja imam svoje vi svoje i stvar gotova.

Pitam jel dobro odrađena u globalu, evo kako magica napiše pravi post, da malo napravimo nešto zanimljivo,a ne samo da se ponavljamo, evo vidite kako je Parma bila dobra u ovom peridu i bila je puno jača konkurencija proizvodilo se mnogo dobri igrača zbog toga je Italijaski fudbal bio na višoj razini. Ali evo vraćaju se neke ekipe kao Napoli, pa i Parma po meni ponovo ima manje više dobru politiku. Sampa se po meni polako raspada, Fiorentina onako treba im malo bolji trener i mislim da bi i oni bili bolji. Lazio se također vratio nakon jedne lošije sezone.
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 18 feb 2011, 15:36, ukupno mijenjano 2 puta.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.