FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Rajaz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rajaz » 20 feb 2015, 00:10

parangal je napisao/la:
MisterGuardiola je napisao/la: 12/13 došao precijenjeni Alba koji je samo brz bio ali podjenako brz je i Adriano tada bio sa ubitačnim šutevima i lijevom i desnom,jak u odbrani.Fasovali smo golova zbog tog istog Albe bruku,pa i evo u pprvom dijelu ove sezone u jačim tekmama je bio igrač manje,niti se može gurati sa nekim niti skočiti u odbrani,u napadu šut sa 10 metara ...
Sa ovim se potpuno slažem...taj mali me u poslednje vreme užasno nervira....nazad ga nikad nema a u napadu samo guši po levoj strani Neymara i Inijestu. Brz jeste tu nema spora ali njegov učinak na polovini protivnika (gde provodi 80% vremena) je ravan NULI. Već sam pisao ranije da je iskoristio sve asistencije koje mu je Mesi na tacni servirao danas bi bio drugi strelac ekipe.
A onaj trk protiv Atletica kada prvo spasi čist go pa se ispali i asistira Neymaru ? :mrgreen:
Ali slažem se da se mora popraviti u zadnjoj trećini, nešto što je fantastično radio kada je tek došao iz Valencie.

slika

@Mister Samper a ?

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 20 feb 2015, 00:14

Nemoj sad da postavljam gifove Adriana kad bunker rješeva bombama izvan 16 ,3 boda nam je nekoliko puta tako donio :mrgreen:

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 20 feb 2015, 00:16

@Rajaz

Lepo je to kad izvadiš ovako ovaj gol... ali probaj nadji ili se seti šta je sve promašio. Jedan Abidal mislim da ima 1 ili možda 2 gola u karijeri za Barsu ali je u onome zašta je bio plaćen bio neprikosnoven...a to je odbrana. Ja nekako volim kad svako radi posao za koji je plaćen ;)

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 20 feb 2015, 00:22

parangal je napisao/la:@Rajaz

Lepo je to kad izvadiš ovako ovaj gol... ali probaj nadji ili se seti šta je sve promašio. Jedan Abidal mislim da ima 1 ili možda 2 gola u karijeri za Barsu ali je u onome zašta je bio plaćen bio neprikosnoven...a to je odbrana. Ja nekako volim kad svako radi posao za koji je plaćen ;)
Ma znam, gif sam i postavio jer je Alba bio daleko bolji tek kada je došao iz Valencie, barem sto se tice zadnje trecine. Danas vecinu Messijevih proigravanja upropasti, ali za nadati se da ce nadoci na svoje

@Mister jel ono Samper ili ?? :mrgreen:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 20 feb 2015, 01:00

barca ovako dobro igra i citava odbrana vi nadjete neku manu ,cuj alba los ,ove sezone je super
u odbrani je dobar ,zatvara dobro lijevu stranu ,u napadu ne smeta bas nikom ,dobro se ubacuje i pravi viska na strani sto je i ideja enriquea
kad je lose igrao ja sam ga kritikovao al sad igra ekstra i nemam ni jedne primjedbe na njegove partije ,lik stize sve ,koliko puta iz napada stigne igraca koji trci kontru i zaustavi ga ,lik je motor
da nam je bogdom jos jedan alba na desnoj strani
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 feb 2015, 01:04

Alba je naš najbolji bek....onaj trk sa našeg gola do Atletikovog (kad je asistirao Neymaru) je bio impresivan :tokralju: taj gol je i prelomio utakmici i odveo nas u polufinale.
Sjetimo se isto trka sa gola na gol kad je zabio Milanu u LP :tokralju:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 20 feb 2015, 01:11

Danilo: "Me siento feliz de sonar para el Barça"

slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 20 feb 2015, 02:18

Ne vjerujem da neko može loše pisati o Albi.
Uz Neymara najbolje pojačanje ove uprave. Momak konstantno igra na zavidnom nivou otkako je došao u Barcu, pokriva ogroman prostor, vrlo rijetko ostavlja rupe u odbrani s obzirom koliko učestvuje u igri na sredini i u napadu gdje umnogome pomaže Neymaru da napravi višak po strani.
Adriano ima bolji šut te vjerovatno nama nebitni centaršut, al' nema teorije da izdrži čitavu utakmicu na Albinom nivou. Zadnju trećinu utakmice je obično neupotrebljiv.
Zadnja izmjena: xaviesta, dana/u 20 feb 2015, 02:19, ukupno mijenjano 1 put.
Don't hate what you don't understand.

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 20 feb 2015, 02:18

barca_87 je napisao/la:barca ovako dobro igra i citava odbrana vi nadjete neku manu ,cuj alba los ,ove sezone je super
,u napadu ne smeta bas nikom ,
Super je ali ovih zadnjih 5 tekmi (nadam se da će nastaviti),primjeti se da više ne smeta mnogo u napadu a razlog tome je što smo prešli na kontre,prije toga 0 bodova no ne krivim njega već Enrikea.Zbog tog načina igre u defanzivi se više ne osjeti mnogo njegova slabost u duelima jer ima veću potporu drugih igrača (najviše Maskerana) i svojim ubitačno eksplozivnim startom reaguje na vrijeme presijecajući lopte ili ih kupi ispred protivnika.
Ali ne zaboravljam ddruge njegove slabosti kao loše postavljanje kod centaršuta protivnika sa boka (vazda skače negdje u stranu i okreće se ko balerina kao da se boji lopte i slabo slabo blokira) i nemogućnost skidanje lopte kada ide centrirana na prvu stativu.
slika (ovo je ništa naspram nekih golova koju su pali zbog njega i Alveša,no ne krivim njih jer Enrike je bio taj koji je trebao znati koga i kad u sastav donedavno mrtve nam Barcelone)

Ne bi taj Alba možda ni bio problem prije da se u isto vrijeme na terenu nije nalazio jedan Alveš pa onda isti problem imamo i sa druge strane.Svaki centaršut protivnika belaj,ne može u duel ni sa kime,idu previsoko obojica ,centaršut napamet kod obojice i šut 0 itd.Znači rupe sa obje strane a igralo se visoko
Pola sezone mi smo to gledali i živce jeli ,ja pogotovo jer mi nije jasno da pored tolikih slabosti u ekipi što smo imali od veznog(nema trokuta-krili se od lopte),loše forme Inieste/Busqetsa,nemogućnosti razbijanja bunkera lik još drži dva mikro beka na terenu u jačim tekmama od kojih je jedan krepao davno,a drugi ne zna šta radi.Oduvaju ih ljudi u duelu i nadskoče a da ne skoče kako treba :pray:
Sjetim se samo prve tekme PSG šta su nam radili zbog njih dvojice :facepalm:
Poslije te tekme Enrike je iduću protiv Raya stavio Mathieua na beka :njanjanja: ali opet veliki fail jer ne treba te otvorene i slabe tekme da igra kruti Robocap već upravo Alba.Izgledao je smiješno u ofanzivi malo je reći i mislim da ga je izveo u drugom pol.Jače tekme = defanzivni bek + ofanzivni tako se trebalo igrati prije jer je Iniesta-Neymar strana već bila preofanzivna a Alveš penzionerski šetao na drugoj strani i čekao loptu u noge.
Kada smo dostigli vrhunac nemoći prije par mjeseci i one očajne tekme protiv Getafea (ako se ne varam) pogledah blog generalposlijebitke gdje je čovjek fino analizirao igru Barce od početka sezone.Svo vrijeme Enrike forisira napad preko bekova gdje nam lako neutarališu loptu i blokiraju prostor ka veznom redu koji se ioanko odavno krije od lopte/odsječen 100%.Tad sam skontao OK, lik ne zna od veznog nešta uraditi pa zato mu igraju stalno dva off.beka da preko njih nešta pokuša ali eto ni tu ništa ne uspjeva u napadu a u odbrani znamo već šta se dešava sa njima lol
Pao mi je u očima kao trener skroz,jasno je bilo da poooojma nema (zato se i sada protivim kad neko kaže da je dobar).Jedino rješenje je bilo kao i većinu polusezone što sam mislio da igramo na kontre jer kad je tim očaj na svim poljima to ti jedino preostaje ili popraviti vezni Mesijem kao čistim CMF što je bilo naučna fantasitka njega na to nagovoriti.Ali jok,svi su se smijali tome gdje će to Barca igrati.
Evo nas danas gdje smo,došlo iz guzice u glavu.Nema davljenja Inieste,Neymara,Albe više.

Sada Alba bolje izgleda na terenu zadnjih nekoliko tekmi jer igramo drugačije a prije toga prebrojte koliko je krš bio...
Ne krivim njega nego trenera i vjerujem da ćemo opet imati belaj ,bez obzira što smo sad kontraši u polukontraši, sve dok i Alveš igra u prvih 11 sa Albom u jačim tekmama.Sad nas čupa MSN ali do kad?
Zato i govorim da bi Adriano trebao mijenjati u jačim tekmama koje dolaze (što će se i pokazati) jednog od trenutna dva beka,a to se prosto i nameće ako ništa zbog prevelike miutaže Alveša.
Nadam se da mu to i spada u onaj plan sa rotiranjem/svježinom što je + za kraj sezone.
U Ligi protiv ubleha neka igra ko hoće ,onako MSN sve nadoknađuje trenutno mada ja sam i i tu vazda za Adriano > Alveš pogotovo sad.

@xaves da mene pogrešno ne shvatiš,dobar je sada trenutno zbog stila i ne smeta mi većinom
Samo spominjem za neke tekme da će biti bolje da ne igra ili da Alveš ne igra.Prosta taktika.
Adriana ne možeš kriviti što ne može da izdrži tempo jer je bio povrijeđen i slabo igrao,pripremni dio sezone nije odradio zbog problema sa srcem ,mada zadnju tekmu je cijelu odigrao na 100% pa...

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 20 feb 2015, 03:34

Vidim da su me neki pogresno shvatili. Ja neam problem s Albom, momak je odlican, medjutim ove sezone nije na nivou kada je zadnja trećina u pitanju, mašio je milion proigravanja od strane Messija a to mora popraviti jer živcira. Sve ostalo ok.

DANILO: “It is important to remember Barça currently cannot sign players. But anyway, I'd be happy to play for a club like Barça.”

Desni bek riješen, ajmo dalje :mrgreen: :mrgreen:

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 20 feb 2015, 15:29

Teško ćemo dalje .Veratija ne daju i pojačavaju se iduće sezone u veznom,jedino je on siguran da ostaje i da se igra gradi oko njega.
Vidal se opasno gubi kao igrač
Nema mira između Maksa Alegrija i Artura Vidala. Odnosi su nategnuti od kada je Toskanac stigao na klupu Juventusa, Vidal više nije nedodirljiv, a kada se igra sa trojicom vezista, njegovo mesto je upitno.

Uz to, klub je ljut ne samo zbog one tuče u ranu zoru ispred diskoteke već jer je Čileanac igrao povređen na Mondijalu. On i sada nije dovoljno spreman, ali se čini da je Juve propustio veliku priliku da ga proda prošlog leta i da mu je cena sada manja. Italijanski mediji tvrde da Vidal ne razmišlja više samo o fudbalu, da želi da ode u Englesku za veći novac, da je mnogo nervozniji nego prošlih sezona.

Već je bio upozoravan, a Juventus je navodno spreman i da izgubi novac, ali da ga se otarasi.

Danas se priča o novom incidentu, sukobu sa Alegrijem na treningu pred večerašnji duel sa Atalantom. Naime, Alegri je besan i zbog promašenog penala, ali i igre Vidala u Ćezeni, čak se pominje da je Čileanac prećutao povredu. Večeras je trebalo da bude na klupi protiv Atalante, ali posle razmene vatre sa trenerom, neće biti u kombinaciji.

Tačnije, meč će gledati sa tribina, a verovatno će duel sa Dortmundom u Ligi šampiona početi sa klupe.

Ali, to je samo vrh ledenog brega, Juventus ga je upozoravao da promeni ponašanje i pristup, izgleda da su njegove misli negde drugde. Zbog toga i ovi ispadi, kako sada stvari stoje čini se da je on odigrao svoje najbolje dane među "Bjankonerima".
Ali tu je Sergio Roberto a.k.a. New Xavi :mrgreen:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 20 feb 2015, 15:56

slika
Manchester United legend Paul Scholes on Leo Messi.

MES QUE UN CLUB !!!

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 20 feb 2015, 16:24

Mogao si dodati i šta je rekao i za onaj penal koji je napravio na Messiju 2008 godine u polufinalu i koji nije suđen :mrgreen:

Scholes je, između ostalog, priznao i kako je u polufinalu Lige prvaka 2008. napravio prekršaj za kazneni udarac na Argentincu kojeg sudac nije svirao. „To je bio trenutak kojeg nikada neću zaboraviti. Prošao me je, ispružio sam nogu i Messi je pao. Kada razmišljam o toj utakmici, uvijek se sjetim tog trenutka. Istina, tada sam zabio gol, ali nikada neću zaboraviti tih par sekundi kada sam faulirao najboljeg igrača na svijetu te sam čekao da se svijet sruši“, prisjetio se Scholes. No, sudac ipak nije pokazao na bijelu točku.

„Trebao je biti penal za Barcelonu, a taj bi ih gol odveo u finale. Ali sudac iz nekog razloga nije pokazao na bijelu točku, a ni Messi se nije previše bunio.“

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 20 feb 2015, 16:44

Da samo tada prošli i uzeli LŠ kojim slučajem Rajkard bi ostao na klupi.Na kraju je sve dobro ispalo...valjda :mrgreen:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 20 feb 2015, 17:13

[youtube][/youtube]

Ricardo2004
Kontakt:

Post Postao/la Ricardo2004 » 20 feb 2015, 17:38

Rajaz je napisao/la:[youtube][/youtube]

:thumbdown:

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 20 feb 2015, 20:21

Raketa samo da je brži i okretniji sa već snažnim šutem i osjećajem za pas koji ima bio bi savršen za Barce.
Ali čim zagusti na malom prostoru ne može dugo da ne pogriješi,neokretan je za bilo kakve finte što tijelom što loptom.Nije za tika-take i komplikovanja zbog fizičkih predispozicija ali da je kliker u glavi to stoji :thumbup:
Zadnja izmjena: MisterGuardiola, dana/u 20 feb 2015, 21:48, ukupno mijenjano 1 put.

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 20 feb 2015, 21:20

MisterGuardiola je napisao/la:
barca_87 je napisao/la:barca ovako dobro igra i citava odbrana vi nadjete neku manu ,cuj alba los ,ove sezone je super
,u napadu ne smeta bas nikom ,
Super je ali ovih zadnjih 5 tekmi (nadam se da će nastaviti),primjeti se da više ne smeta mnogo u napadu a razlog tome je što smo prešli na kontre,prije toga 0 bodova no ne krivim njega već Enrikea.Zbog tog načina igre u defanzivi se više ne osjeti mnogo njegova slabost u duelima jer ima veću potporu drugih igrača (najviše Maskerana) i svojim ubitačno eksplozivnim startom reaguje na vrijeme presijecajući lopte ili ih kupi ispred protivnika.
Ali ne zaboravljam ddruge njegove slabosti kao loše postavljanje kod centaršuta protivnika sa boka (vazda skače negdje u stranu i okreće se ko balerina kao da se boji lopte i slabo slabo blokira) i nemogućnost skidanje lopte kada ide centrirana na prvu stativu.
slika (ovo je ništa naspram nekih golova koju su pali zbog njega i Alveša,no ne krivim njih jer Enrike je bio taj koji je trebao znati koga i kad u sastav donedavno mrtve nam Barcelone)

Ne bi taj Alba možda ni bio problem prije da se u isto vrijeme na terenu nije nalazio jedan Alveš pa onda isti problem imamo i sa druge strane.Svaki centaršut protivnika belaj,ne može u duel ni sa kime,idu previsoko obojica ,centaršut napamet kod obojice i šut 0 itd.Znači rupe sa obje strane a igralo se visoko
Pola sezone mi smo to gledali i živce jeli ,ja pogotovo jer mi nije jasno da pored tolikih slabosti u ekipi što smo imali od veznog(nema trokuta-krili se od lopte),loše forme Inieste/Busqetsa,nemogućnosti razbijanja bunkera lik još drži dva mikro beka na terenu u jačim tekmama od kojih je jedan krepao davno,a drugi ne zna šta radi.Oduvaju ih ljudi u duelu i nadskoče a da ne skoče kako treba :pray:
Sjetim se samo prve tekme PSG šta su nam radili zbog njih dvojice :facepalm:
Poslije te tekme Enrike je iduću protiv Raya stavio Mathieua na beka :njanjanja: ali opet veliki fail jer ne treba te otvorene i slabe tekme da igra kruti Robocap već upravo Alba.Izgledao je smiješno u ofanzivi malo je reći i mislim da ga je izveo u drugom pol.Jače tekme = defanzivni bek + ofanzivni tako se trebalo igrati prije jer je Iniesta-Neymar strana već bila preofanzivna a Alveš penzionerski šetao na drugoj strani i čekao loptu u noge.
Kada smo dostigli vrhunac nemoći prije par mjeseci i one očajne tekme protiv Getafea (ako se ne varam) pogledah blog generalposlijebitke gdje je čovjek fino analizirao igru Barce od početka sezone.Svo vrijeme Enrike forisira napad preko bekova gdje nam lako neutarališu loptu i blokiraju prostor ka veznom redu koji se ioanko odavno krije od lopte/odsječen 100%.Tad sam skontao OK, lik ne zna od veznog nešta uraditi pa zato mu igraju stalno dva off.beka da preko njih nešta pokuša ali eto ni tu ništa ne uspjeva u napadu a u odbrani znamo već šta se dešava sa njima lol
Pao mi je u očima kao trener skroz,jasno je bilo da poooojma nema (zato se i sada protivim kad neko kaže da je dobar).Jedino rješenje je bilo kao i većinu polusezone što sam mislio da igramo na kontre jer kad je tim očaj na svim poljima to ti jedino preostaje ili popraviti vezni Mesijem kao čistim CMF što je bilo naučna fantasitka njega na to nagovoriti.Ali jok,svi su se smijali tome gdje će to Barca igrati.
Evo nas danas gdje smo,došlo iz guzice u glavu.Nema davljenja Inieste,Neymara,Albe više.

Sada Alba bolje izgleda na terenu zadnjih nekoliko tekmi jer igramo drugačije a prije toga prebrojte koliko je krš bio...
Ne krivim njega nego trenera i vjerujem da ćemo opet imati belaj ,bez obzira što smo sad kontraši u polukontraši, sve dok i Alveš igra u prvih 11 sa Albom u jačim tekmama.Sad nas čupa MSN ali do kad?
Zato i govorim da bi Adriano trebao mijenjati u jačim tekmama koje dolaze (što će se i pokazati) jednog od trenutna dva beka,a to se prosto i nameće ako ništa zbog prevelike miutaže Alveša.
Nadam se da mu to i spada u onaj plan sa rotiranjem/svježinom što je + za kraj sezone.
U Ligi protiv ubleha neka igra ko hoće ,onako MSN sve nadoknađuje trenutno mada ja sam i i tu vazda za Adriano > Alveš pogotovo sad.

@xaves da mene pogrešno ne shvatiš,dobar je sada trenutno zbog stila i ne smeta mi većinom
Samo spominjem za neke tekme da će biti bolje da ne igra ili da Alveš ne igra.Prosta taktika.
Adriana ne možeš kriviti što ne može da izdrži tempo jer je bio povrijeđen i slabo igrao,pripremni dio sezone nije odradio zbog problema sa srcem ,mada zadnju tekmu je cijelu odigrao na 100% pa...
Aferim za Albu :thumbup:
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 feb 2015, 21:20

Rajaz je napisao/la:BOMBA !

Official: Barcelona announce tv rights for 2015/2016 season (last season teams can close individual deals) have been sold to Telefonica.

Apparently the deal is 180mil (40mil more than RM's contract with Mediapro). Also, the deal includes things such as WiFi at Camp Nou, production for BarcaTV etc

Po prvi put ce imati bolji ugovor od Madrida, 180 yebenih miliona :o
Da upotrijebimo onu tvoju "dzaba vam novci moji sinovci". Na jednoj temi ovakve stvari kritikuje a na drugoj velica:mrgreen

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], Lavcina i 5 gostiju.