Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Eh, sad, posto ovaj doticni gospodin ocigledno ima nesto protiv Dzeke, njemu ni 10000 golova njegovih ne bi promijenilo misljenje. Momak, moras skontati jednu stvar, meni je veoma drago sto postoji neko poput Djurica ko moze zamijeniti Dzeku, jer slucaj protiv Izraela dovoljno govori kolika smo mi taraba bez njega, a i bez Vede. Svakom napadacu na svijetu se desi suha godina, to je se Dzeki desilo ove sezone, jos je covjek i postizo golova bog ti jadan, ali ne, bitno je reci kako je on van forme, te kako ne treba repki. Pa vidio si protiv Svicarske kolkiku razliku on moze napraviti na terenu, osim, naravno, ako nisi slijep, u tom slucaju ti se izvinjavam za prethodnu izjavu. Da bogdom Djuric igra negdje drugo, u nekom kvalitetnijem takmicenju i da bogdom ima jacu tehniku u nogama, onda bi nas selektor bio na slatkim mukama, kao sto su selektori u odredjenim reprezentacijama. Jednostavno, Dzekina tehnika i klasa ga cine kilometrima daleko ispred nasih ostalih napadaca, i dok se to ne promjeni on itekako treba reprezentaciji. A ti kako hoces.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
- Goalgetter
- Kontakt:
Ma jedno je o Dzeki na klupskoj razini, a drugo u reprezentaciji. Ja se slazem da je ova sezona u Romi bila dno dna. U reprezentaciji pruza uvijek svoj maksimum, i redovno zabija. U proslim kvalama 2 put zabijo Belgiji, jednom Izraelu, tricu Andori a i Irskoj je takodjer zabio i bio u oba dvomeca najbolji pojedinac. Ostale utakmice [Izrael u gostima, Wales kuci, Kipar vani] propustio je zbog povrede, i kako da budem nezadovoljan njegovim ucinkom u reprezentaciji?
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ali, ali.... ne sprinta za loptom koliko bi treb'o!Goalgetter je napisao/la:Ma jedno je o Dzeki na klupskoj razini, a drugo u reprezentaciji. Ja se slazem da je ova sezona u Romi bila dno dna. U reprezentaciji pruza uvijek svoj maksimum, i redovno zabija. U proslim kvalama 2 put zabijo Belgiji, jednom Izraelu, tricu Andori a i Irskoj je takodjer zabio i bio u oba dvomeca najbolji pojedinac. Ostale utakmice [Izrael u gostima, Wales kuci, Kipar vani] propustio je zbog povrede, i kako da budem nezadovoljan njegovim ucinkom u reprezentaciji?

- Pasha_car_aga
- Kontakt:
Što se mene tiče Dzekica naš je najbolji fudbaler i najveći ambasador ove države bio. Hvala mu na tome.
Mi moramo ići dalje i ostvarivati nove ciljeve, njegova kurcobolja za fudbalom u poslednje dvije godine se ne podudara sa ambicijama reprezentacije, tako da iako je trenutno nas najbolji napadač, mislim da treba pružati šansu mladjim igračima, željnim dokazivanja!
Sent from my SM-N900 using Tapatalk
Mi moramo ići dalje i ostvarivati nove ciljeve, njegova kurcobolja za fudbalom u poslednje dvije godine se ne podudara sa ambicijama reprezentacije, tako da iako je trenutno nas najbolji napadač, mislim da treba pružati šansu mladjim igračima, željnim dokazivanja!
Kakav mu je učinak u te dvije godine "kurcobolje"?Pasha_car_aga je napisao/la:Što se mene tiče Dzekica naš je najbolji fudbaler i najveći ambasador ove države bio. Hvala mu na tome.
ako te ne prozivam, onda te gotivim
- Goalgetter
- Kontakt:
Sta mislis recimo da Mesa u kvalifikacionoj utakmici protiv Estonije stavi Dzeku na klupu, a Armina Hodzica gurne u napad. Ili recimo protiv Belgije, i onda zijanimo mozda zbog toga? Ili Djurica? Istovremeno nas narod zeli podmladjivanje reprezentacije a u istu ruku zeli i rezultat. Nazalost, te dvije stvari ne idu zajedno. Bas ovakve utakmice i ovi turniri, ove prijateljske ne treba uopste, ili rijetko koristiti igrace poput Spahica i Dzeke, upravo da testiramo ove nove igrace, a kad su kvalifikacije, na provjerene opcije racunati, sto ne znaci da se trebamo odreci nekog od mladih, sve po svojoj zasluzi. Ali i dalje stoji da je Dzeko uz Pjanica najbolji igrac i ujedno najvazniji u ovoj ekipi.Pasha_car_aga je napisao/la: Mi moramo ići dalje i ostvarivati nove ciljeve, njegova kurcobolja za fudbalom u poslednje dvije godine se ne podudara sa ambicijama reprezentacije, tako da iako je trenutno nas najbolji napadač, mislim da treba pružati šansu mladjim igračima, željnim dokazivanja!
- Pasha_car_aga
- Kontakt:
Re: RE: Re: Edin Džeko
Učinak mu je takav, da više ni jedan ozbiljan klub u ligi petice ne razmišlja da ga dovede, žalosno ali je tako!Maticar je napisao/la:Kakav mu je učinak u te dvije godine "kurcobolje"?Pasha_car_aga je napisao/la:Što se mene tiče Dzekica naš je najbolji fudbaler i najveći ambasador ove države bio. Hvala mu na tome.
U ostalom zašto bi se ja sikirao za njegovom karijerom, kad on cijelu sezonu u Romi pokazuje da ga libo racku za fudbalom!
Pitam te zabija li golove za reprezentaciju?Pasha_car_aga je napisao/la:Učinak mu je takav, da više ni jedan ozbiljan klub u ligi petice ne razmišlja da ga dovede, žalosno ali je tako!Maticar je napisao/la:Kakav mu je učinak u te dvije godine "kurcobolje"?Pasha_car_aga je napisao/la:Što se mene tiče Dzekica naš je najbolji fudbaler i najveći ambasador ove države bio. Hvala mu na tome.
U ostalom zašto bi se ja sikirao za njegovom karijerom, kad on cijelu sezonu u Romi pokazuje da ga libo racku za fudbalom!
ako te ne prozivam, onda te gotivim
- MocMahale444
Re: RE: Re: RE: Re: Edin Džeko
Ti mislis da Džeko nema mjesta u prvih 11?DenchiNL je napisao/la:da te pitam nešto , kad je tek počeo igrati za repku koliko golova više je imao Bolić? Barbarez?MocMahale444 je napisao/la: Edin Džeko is the top goalscorer for Bosnia and current captain.
FW Edin Džeko (captain) (1986-03-17) 17 March 1986 (age 30) 79 caps 46 goals (Roma)
FW Milan Đurić (1990-05-22) 22 May 1990 (age 26) 9 caps 5 goals (Cesena)
FW Armin Hodžić (1994-11-17) 17 November 1994 (age 21) 2 caps 0 goals (Dinamo)
FW Vedad Ibišević (1984-08-06) 6 August 1984 (age 31) 73 caps 25 goals (Hertha)
(2015) 7 apps - 7 goals Edin Dzeko.
Samo nastavi pljuvati![]()
Vedo mu je blizu malo a ostali su, Bogu iza nogu!
u čemu je problem ? zašto ne bi mogli pustiti momka da se sabere malo u klubu i uđe u neki vid forme prije nego ga opet pozovemo u repku???
treba pružiti šansu drugim momcima , mlađim da ne bi bili previše ovisni o jednom igraču....i onda ako mu se nešto desi imaš samo 2-3 dana da ga zamjeniš a nisi ništa probao.....Sušić i Izrael najboljii primjer....
Kao prvo NIKAD repka nije patila sto Dzeko igra ili ne u klubu. Uvijek je za repku davao 100% (mozda 2-3 tekme) se vuko po terenu kao prebijena macka. Ostalo je sve odradio fer I korektno. 2015, od 7 tekmi 7 golova.
Normalno da treba pružiti šansu drugim napadacima, ali Dzeko je jos broj 1 sto se tice repke uz duzno postovanje svim napadacima.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- Goalgetter
- Kontakt:
Premalo zabija, 44 golova u 72 meca je nula.Maticar je napisao/la: Pitam te zabija li golove za reprezentaciju?

4 Andori ?MocMahale444 je napisao/la:

Šteta, što u prethodnim kvalifikacijama za Euro Džeko nije zabio po gol Njemačkoj, Italiji, Španiji, Argentini i BraziluZra je napisao/la:4 Andori ?MocMahale444 je napisao/la:

Andora-----3
Austrija----0
Izrael-------1
Belgija-----1
Andora-----1
Irska--------1
irska--------0
Znaci u pet utakmica davao golove, a u dvije nije...malo je to, treba u svakoj po dva gola dati, a da u svakoj da po dva onda bi se nasli nezadovoljni sto nije dao po tri.
Austrija----0
Izrael-------1
Belgija-----1
Andora-----1
Irska--------1
irska--------0
Znaci u pet utakmica davao golove, a u dvije nije...malo je to, treba u svakoj po dva gola dati, a da u svakoj da po dva onda bi se nasli nezadovoljni sto nije dao po tri.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Tacno da iz BiH dolazi bar 80% ljudskog odrona. Koliki moras biti imbecil da pljujes neprestano po najboljem igracu od osamostaljenja BiH.
Svjestan sam ja toga da ima ovdje prikrivenih papana (koji navijaju za komsijsko/susjedne reprezentacije)pa toboze oni brinu za formu najboljeg napadaca drzave koji je ujedno i najbolji strijelac sa prostora Balkana sto se reprezentacija tice, ali ima i "nasih" papana koji slijede ove navedene papane.
Znaci Dzeko postavio rekord od 46 golova za reprezentaciju koji se nece skinuti ni za 50 godina i dodju likovi da ga pljuju.
Svjestan sam ja toga da ima ovdje prikrivenih papana (koji navijaju za komsijsko/susjedne reprezentacije)pa toboze oni brinu za formu najboljeg napadaca drzave koji je ujedno i najbolji strijelac sa prostora Balkana sto se reprezentacija tice, ali ima i "nasih" papana koji slijede ove navedene papane.
Znaci Dzeko postavio rekord od 46 golova za reprezentaciju koji se nece skinuti ni za 50 godina i dodju likovi da ga pljuju.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
+1Pivopija je napisao/la:Andora-----3
Austrija----0
Izrael-------1
Belgija-----1
Andora-----1
Irska--------1
irska--------0
Pljuvaci ce shvatiti koliko vrijedi Edin tek kad okonca svoju karijeru. S obzirom kakvim napadacima raspolazemo za buducnost, neka nam je Bog na pomoci

Edin Džeko
Sto prije okonca to bolje.
isx je napisao/la:Sto prije okonca to bolje.

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Previse se vjeruje Dzeksonu...
Hajde bar ima obraza pa ne objavljuje slike sa odmora 

79 meceva u dresu repke, 46 golova. Navedi mi jednog igraca koji je vise golova postigao ili igraca koji bi mogao oboriti taj rekord.Memara je napisao/la:Previse se vjeruje Dzeksonu...