Sjajan post, pogotovo se slazem za ovo boldiranoScouser je napisao/la:Sezona završena, a Liverpool nažalost nije uspio u pohodu ka četvrtom mjestu.
Dakle, generalno sam umoran od konstantnih priča vezanih oko Suareza i njegovog eventualnog odlaska. Lično ne bih volio da ode, kao i većina forumaša ovdje. Jako sam skeptičan glede toga da li ćemo ga gledati i naredne sezone u dresu Redsa. Mišljenja sam kako se samo čeka dobra ponuda od strane Madrida i on odlazi. El Pistolero je jedini igrač kojeg trenutno imamo u rotaciji a za koga se može reći da je WC igrač. On je ujedno po meni bio i jedan od mamaca zbog kojeg bi potencijalni novi kvalitetni igrači došli da igraju za Liverpool, i pored toga što nećemo igrati Europu naredne sezone. Uz recimo 2/3 nova igrača o kojima smo pričali prethodnih sedmica pored Suareza imali bi baš respektabilnu momčad, koja bi mogla da se bori za povratak u veliku četvorku. Ovako nisam siguran, malo mi je splasnuo onaj početni optimizam kad su se sva ova nova imena pojavila. Između ostalog i zbog toga što smo doveli Aspasa, koji možda i ne bude loše riješenje na kraju krajeva, ali mi smo u poziciji da moramo juriti WC igrače. U suprotnom ako ne osiguramo CL naredne sezone, i ovo malo igrača koji vrijede zatražiće isto što i Suarez ako ne sljedeće godine onda one tamo, a tu mislim na; Johnsona, Aggera, Coutinha, Sterlinga, Dannyja...
Suarez me je također malo razočarao iz razloga što je on generalno sam kreirao svoju sudbinu i imidž na otoku raznim ispadima i glupostima koji su nam svima poznati. Sad izlazi sa izjavama i priča kako su nepravedni prema njemu kako bi želio da napusti Englesku samo iz tog razloga, iako je tokom cijele godine pričao drugu priču, i što je najgore od svega bukvalno se sam nudi Madridu, što me je najviše i šokiralo u cijeloj priči. Napravio si grešku dečko, ujeo si igrača, mislim šta da očekuješ drugo od medija koji su te bukvalno jedva čekali na zub, a i sam si znao da je tako. Na kraju ću pomisliti da je namjerno odradio ugriz nad Ivanovićem kako bi primio suspenziju i imao izgovor da ode na kraju sezone. U smislu shvatite me... Ne znam možda griješim. U svakom slučaju biće mi jako žao ukoliko bude otišao.
Što se tiče novca ne bi trebali da ga pustimo ispod 50m. I taj stav uprave kluba mi se dopada.