Moramo zapeti danas zestoko.Bice veliki pritisak na nas tim,vrijeme je sparno i dobro je sto se igra ovako vecernji termin,koliko toliko da ublazi ovu vrucinu.Bez obzira na spremu igraca po ovakvom vremenu je tesko i hodati.Psihicki moramo biti hladnih glava i ako to uspijemo,mislim da cemo se moci ravnopravno nositi.Ocekujem da je Serif ako ista brzi od nas i tu treba biti oprezan.Ne mislim da su svemirci,ali ove utakmice nasih kolega klubova koje su igrale evropu daju jasniju sliku gdje smo i koliko je to u evropi sve naprednije.Nije upitno to sto je Moldavski predstavnik,nego upravo to sto oni svojim novcem ucine da u takvom timu ima veoma malo domacih,a dosta stranih i dobro placenih igraca koji donose kvalitet.Oni su favoriti,ali mislim da nas vezni red danas treba da odigra kljucnu ulogu.Imamo par dobrih znalaca,tehnicki dotjeranih igraca poput Zebe,Stanceskog,Visce i onih koji trkom moraju stizati i nemoguce danas kao sto je Svraka.Od tog veznog reda zavisi koliki ce biti pritisak na nasu odbranu te i kakav ce biti prenos lopte prema krilu ili nasem jedinom napadacu.Puno trke mora biti u vezi i tacnih dodavanja,prikljucivanja i odbrani i napadu kako bi bili opasniji.Ako to ne bude funkcionisalo kako treba,napad ce biti odsjecen,necemo biti opasni,a i odbrana ce imati veliki pritisak na sebi.
Samo hrabro i neka nasi ginu na terenu,neka ostave srce za svoj klub i za svoje navijace i ja cu biti presretan bez obzira na rezultat(naravno,kad odigras ovako,onda i rezultat ne bi trebao biti katastrofalan,nego obrnuto,a tome se iskreno nadam).SRETNO PLAVI!!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !