Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

turok
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la turok » 24 maj 2020, 09:16

Jel istina za James Rodriguez da prelazi u atletico?

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 25 maj 2020, 12:09

turok je napisao/la:
24 maj 2020, 09:16
Jel istina za James Rodriguez da prelazi u atletico?
Nadam se da nije, svašta pišu u zadnje vrijeme, ali ništa još nije pouzdano. Cavani bi trebao preći na ljeto, mislim da je to za sada najrealnije.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 31 maj 2020, 13:27

Inter potvrdio da Icardi prelazi u PSG. Nekih 50 miliona plus bonusi. Ovo bi i definitivno moglo značiti da Cavani dolazi na ljeto.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 04 jun 2020, 11:47

German Burgos napušta Atletico na kraju sezone kako bi nastavio trenersku karijeru kao prvi trener. Potražit će novu ekipu. Mislim da su sve utakmice koje je on vodio sa klupe umjesto Chola završene sa pobjedom. Hvala mu za sve. Neizostavan član kluba.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 14 jun 2020, 21:52

Konačno je nastavljena i liga nakon pauze što nam je donijelo još jedan remi, 1-1 na San Mamesu. Mislio sam da će biti preokret nakon brzog izjednačenja, ali nije iskorištena nijedna prilika, doslovno sve je isto kao i prije prekida La Lige. Da je barem Arias pogodio pred kraj utakmice. Previše je neriješenih utakmica ove sezone, bit će veoma nezgodno do samog kraja. Ima tu nekoliko ekipa koje su spremne preuzeti 4. poziciju.

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 14 jun 2020, 22:48

Previse oprezna i ne bas hrabra igra danas. Ali, oprostit cemo im zbog duge pauze. Sada slijedi brzi ritam, puno utakmica u kratkom vremenu i tu bi trebala fizicka sprema momcadi doci do izrazaja. Llorente odusevio danas, igra s puno sigurnosti i zelje, vidi se veliki napredak i da je ona utakmica s Liverpoolom samo pocetak.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 jun 2020, 22:54

Gledao sam vas u prvom poluvremenu bio je dosta blize golu i stvarno je izgledao dobro,mozda mu ova nova pozicija bude vise odgovarala.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 18 jun 2020, 00:02

Večeras lagana pobjeda protiv Osasune, lakše nego što se očekivalo. Llorente ponovo odigrao vrhunsku utakmicu, izgleda odlično na terenu. Lijepo je što je Felix dao dva gola, svaki njegov doprinos puno znači ekipi i olakšava stvari. Nova utakmica slijedi ubrzo, kod kuće protiv Valladolida.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 21 jun 2020, 00:06

Valladolid je imao par solidnih prilika, ali dobro je prošlo. Nekako se izvukla pobjeda. Drago mi je što je Vitolo pogodio, baš sam pomislio kako bi bilo dobro da on svojim ulaskom riješi utakmicu i to se stvarno desilo. Volio bih da on starta narednu utakmicu, svakako zaslužuje puno više minuta. Costa je trebao zabiti za drugi gol par minuta prije kraja, ali dobro se završilo. Slijedi gostovanje protiv Levantea u utorak.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 23 jun 2020, 23:36

Minimalna, ali važna pobjeda danas u gostima protiv Levantea. Sada je potrebno održati formu i protiv Alavesa za par dana, a onda slijedi derbi sa Barcelonom na Nou Campu. U ovakvom naletu je sve moguće i treba ići po pobjedu.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 28 jun 2020, 00:05

Dobra forma se nastavlja. Priželjkivao sam ovakvu pobjedu večeras i 2-1 je sasvim ok rezultat. Gol iz prekida uvijek dobro dođe, Saul je bio na pravom mjestu i najviše pomogao svojim golom. Najsretniji sam kada on pogodi. Šteta za onaj lijep pokušaj Felixa na početku utakmice, dobro je uhvatio onu loptu. Penal nije trebao biti ni dosuđen, mislim da ondje nije bilo dovoljno elemenata za to, a za penal Alavesa nisam siguran. Koke je poriješio, nema potrebe da se onako baca na kraju utakmice i čisto sumnjam da bi ona lopta završila u golu. Sada će on zbog kartona propustiti gostovanje na Nou Campu koje slijedi. U svakom slučaju treba ići po pobjedu tamo, može se pripremiti dobar sastav i bez njega u veznom redu. Neka Saul preuzme njegovo mjesto uz Thomasa pored sebe, Vitolo i Correa mogu na krila.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 28 jun 2020, 00:14

Pa i cilj mu je bio da propusti. ;)
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 01 jul 2020, 15:38

Sinoć na Nou Campu se moglo i do pobjede, ali ipak 2-2 na kraju. Utisak je sličan kao u većini ligaških utakmica sa Barcelonom, malo je nedostajalo. Najprije treba reći da se ekipa odlično borila nakon rano primljenog gola i zahvaljujući Saulu koji je ponovo preuzeo odgovornost dva puta smo se vraćali u utakmicu. Carrasco je bio najbolji na terenu i definitivno se pokazalo ono što smo pisali ovdje. On je idealan igrač za Atletico. Može dobro pokrenuti kontru, ima dribling, brz je i dosta trči. Žilav igrač kakav i treba biti. Nije bez razloga igrao za Monaco i Atletico. Možda mu je bilo potrebno da se negdje resetuje prije nego što se vratio u klub. Sinoć je bio odličan, na početku prvo pretrčao dvojicu igrača Barcelone, mislim i da je ostavio Piquea na podu pa izborio penal plus kasnije skoro svaki napad je išao preko njega. Mislim da će Cholo odlučiti da se zadrži u klubu.

Felipe je napravio veliku grešku svojim penalom iako je taj penal veoma diskutabilan, doduše kao i svaki. Trebao je paziti jer su oni strašno osjetljivi i padaju na minimalan kontakt, a sudija leti da svira penal.

Thomas i Saul odlični zajedno na sredini. Bez Kokea su se dobro pokazali. Treba pohvaliti mladog Puiga kod Barcelone. Momak je uradio dosta posla i igrao je veoma hrabro.

Nije mi jasna ona izmjena Llorentea za Felixa. Costa je trebao izaći umjesto Llorentea jer je bio najlošiji i napravio skoro svaku grešku, a Llorente ostati na terenu uz Felixa. Llorente puno pomaže i unosi mobilnost u napadu. Odličan je u zadnje vrijeme. Također, Vitolo je mogao ranije ući. Uglavnom, treba nastaviti sa dobrom formom u nastavku lige, rezultati su tu.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 04 jul 2020, 12:19

Nastavlja se niz bez poraza. Drago mi je što je mladi Manu Sanchez dobio priliku sinoć. Kamo sreće da je imao više minuta tokom sezone, po mom mišljenju trebao je igrati kao zamjena za Lodija, a ne Saul kojeg nema smisla stavljati na tu poziciju. Naravno, Saul je svestran i to svi znamo, pokrivao je dosta pozicija, ali nema potrebe da se spušta na beka. Puno je bolje da neko iz mlađih kategorija kao Sanchez dobije priliku, pa makar i po cijenu grešaka koje može napraviti, sve je to normalno i treba imati strpljenja. Pogotovo zato jer nije dovedena zamjena za Lodija.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 08 jul 2020, 00:08

Dobar početak utakmice, ali Celta ipak nekako dođe do gola. Ne iznenađuje me to previše, ipak Celta uvijek najbolje odigra protiv ekipa sa vrha tabela, a gostovanje kod njih je nezgodno. Arias je dobro odigrao večeras, trebao bi on više imati prednost ispred Trippiera.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 10 jul 2020, 12:46

Žrijebom Lige prvaka danas je odlučeno da će Atletico igrati protiv RB Leipziga u četvrtfinalu. Dueli će se odigrati u Lisabonu, odnosno igrat će se na jednu utakmicu nekada u augustu. Sve je moguće i mislim da se svakako može proći dalje u polufinale. Bit će zanimljivo, Leipzig se ne smije podcijeniti kao i bilo koji protivnik, oni igraju Nagelsmannov napadački fudbal, veoma brzo i organizovano. Nisu bez razloga dogurali ovako daleko.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 10 jul 2020, 14:54

Trunks je napisao/la:
10 jul 2020, 12:46
Žrijebom Lige prvaka danas je odlučeno da će Atletico igrati protiv RB Leipziga u četvrtfinalu. Dueli će se odigrati u Lisabonu, odnosno igrat će se na jednu utakmicu nekada u augustu. Sve je moguće i mislim da se svakako može proći dalje u polufinale. Bit će zanimljivo, Leipzig se ne smije podcijeniti kao i bilo koji protivnik, oni igraju Nagelsmannov napadački fudbal, veoma brzo i organizovano. Nisu bez razloga dogurali ovako daleko.
Mislim da bi Atletico imao veće šanse na 2 utakmice, nego ovako na 1. Svakako su favoriti, ali s obzirom da se igra 1 utakmica na neutralnom, sve je moguće. Iskustvo je na Atleticovoj strani. Plus RBL neće igrati mjesec dana, a i pali su u formi nakon pauze.
Čak se i žrijeb fino otvorio. PSG i Atalanta su ekipe koje bi po stilu odgovarale Atleticu.

Uglavnom, sad ili nikad za Chola i Atletico. :)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 12 jul 2020, 13:54

Mokes je napisao/la:
10 jul 2020, 14:54
Trunks je napisao/la:
10 jul 2020, 12:46
Mislim da bi Atletico imao veće šanse na 2 utakmice, nego ovako na 1. Svakako su favoriti, ali s obzirom da se igra 1 utakmica na neutralnom, sve je moguće. Iskustvo je na Atleticovoj strani. Plus RBL neće igrati mjesec dana, a i pali su u formi nakon pauze.
Čak se i žrijeb fino otvorio. PSG i Atalanta su ekipe koje bi po stilu odgovarale Atleticu.

Uglavnom, sad ili nikad za Chola i Atletico. :)
Mislim da ovo zapravo i nije tolika prilika za osvajanje samo iz razloga jer je ovaj Atletico najslabiji u zadnjih nekoliko godina, ali opet, mislim da u ovom timu ima dovoljno snage i kapaciteta za trofej. Još se i put otvorio ako se može tako reći. Također, s obzirom da se igra jedan duel potrebno je drugačije pripremiti utakmicu, slažem se s tobom :).

Bit će zanimljivo u svakom slučaju.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 12 jul 2020, 13:58

Sinoć konačno nešto korisno i od Coste, iako nisam siguran da li je onaj gol ispravan jer se na onom snimku ništa nije vidjelo.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 16 jul 2020, 23:09

Llorente i Thomas za 0-2 protiv Getafea. Još jedna dobra utakmica Llorentea koji igra sjajno, očigledno mu godi kada igra bliže golu jer na većem prostoru može iskoristiti i brzinu i šut, a svakako pokriva dosta terena i pomaže odbrani. Ona utakmica protiv Liverpoola mu je bila veliki vjetar u leđa i od tada je odličan. Veliki plus je Manu Sanchez u prvom sastavu, potrebno mu je iskustvo u prvom timu, a dobro je i zbog rotacije naravno.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.