Ostali nemaju uticaj, jedino da u TK izbace Azmira, a da njegovo mjesto dodje Secerbegovic ili Mosorovic kriminalac.ledesma je napisao/la: ↑17 nov 2023, 18:10Kako nece? Pa svi su ista bosnjacka gov.na, klimoglavci yebem li im najmilijeWanderson je napisao/la: ↑17 nov 2023, 14:58Samo sto ce nasi prodati mjesto Vici, a imat cemo u IO jos jednog Bosnjaka vise, jer ce zbog Igmana u HNK ici Bosnjak, a ne Hrvat.
Najvaznije je da se Sarajevo i Zeljo dogovore, da izdrkotina Colpa ne ide u IO ispred FS Sarajevo i da u USK Tigar dobije krimi kartel iz Cazina. Ostali pro bosnjacki savezi se nece prodati.
Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Nogometni savez BiH
Nogometni savez Bosne i Hercegovine ne brine poraz koliko bakljada!
Predsjednik Vico Zeljković se nakon bruke od Luksemburga javno obratio te za prekide utakmica u Lihtenšajnu i Luksemburgu okrivio određene interesne grupe koje žele ući u savez.
Nezvanično doznajemo da se u tim „određenim interesnim grupama“ nalaze jedan sadašnji član Izvršnog odbora fudbalskog Saveza BiH, jedan bivši predsjednik jednog od klubova te jedan bivši visokopozicionirani član Saveza.
„Određena interesna grupa“ krenula je žestoko, a hoće li imati snage i znanja da smijene trenutno-vladajuću strukturu saveza.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sastali se Husic, Selimovic i Begic ili sta
Ma medijska patka ljudi, BHF nikad nije bio potkupljiv, to odgovorno tvrdim. Pa momci su prevalili onolike kilometre do Luksemburga, obavili svoj posao i sami napustili stadion kao 2007. birvaktile u Oslu. Njima ne trebaju tudje pare da bi uspjeli u svojim namjerama 
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
Yebem mamice i sekice cijelom savezu, pic.kice retardirane
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
Poceo sam se nadati i sve vise vjerovati da igraci svijsno igraju kako igraju kao znak protesta protiv saveza. Ruku na srce, znam da moraju za klubove dati 120% koji ih uredno i placaju za obavljanje svog posla. Za reprezentaciju se igra ipak srcem i zbog patriotizma, a sumnjam da ga nema niko bar trunke od igraca. Ako se obistini ta teorija, onda igracima treba oprostiti svakakav javasluk i marljivi trud. Sjetite se sta je bilo 2011: mi do suspenzije smo igrali onako toplo-hladno, bilo je astronomskih rezultata, ali u glavnom jer smo kao ekipa mnogo jaci bili, ne zbog trenera tadasnjih. Od suspenzije je sve bilo do igraca, a dokaz tome je poraz od Rumunije i Papetovo ruzenje igraca. Sve to je urodilo plodom i rezultat je bio plasman na SP. Mi poslje SP smo dozivjeli laksi pad forme i rejtinga, ali nije da nismo imali losu ekipu i trenere jer su se idalje igrali barazi, osvojio prvi plasman u jacu grupu LN, osvojio Kirin kup sa B ekipom, a pri tome imao jednu bitnu stvar: koliko toliko zdraviji savez nego sad! Ja se bas i ne sjecam da je se tad uzvikivalo "Savez napolje" dok nije nastupila pandemija i krenulo montirano i sistematski sve nizbrdo i unutar repke i u ligi. Vec tada je Vico upetljao svoje prste kao predsjednik FSRS i forsirao Borac, te kontrirao protiv svakog uspjeha repke. Postavljanje njega kao predsjednika NFSBiH je samo bila formalnost jer se Begicu nije pisalo dobro, sto zbog onog skandala sa aerodromom, sto zbog zamjerivanjem s Hadzibegicem (koji je tada bio savjetnik i u komitetu za normalizaciju) i nekoliko clanova iz IO. Tada je sve onako krenulo nizbrdo i to je bila prilika da Vico bude "spasitelj" koji ce ugasiti vatru. Prvo je Begica smatrao pocasnim predsjednikom, da bi se posvadjao sa njim i odstranio ga skroz, samo da mu niko vise ne pametuje u savezu. Sve ovo sto je danas ostalo u savezu su klimoglavci i aminovanci, i to Vici odgovara jer su dio svijesnog rusenja bh. fudbala.
Ja idalje ne zelim direktno da krivim igrace za sav ovaj cirkus, jer kao sto rece Dzeko, oni se tu najmanje pitaju. Savo kao trenere je izabrat i kriv sto svijesno ucestvuje u tom rusenju kao neko, ko je odbio igrati za BiH, a rodjen je u njoj. Ne mozes mi bolan reci da nisi znao ili zaboravio za zute kartone! Ne mozes reci da uigravas ekipu za baraz, a odobravas izostanke da bi pri tom postavljao sumnjivu postavu protiv Luksemburga!
Ako se mi i igraci ne dignemo protiv saveza, nece nam onda pomoci niko! Uspjeli smo jednom, uspjet cemo opet aBd! SAVEZ NAPOLjE !!!
Ja idalje ne zelim direktno da krivim igrace za sav ovaj cirkus, jer kao sto rece Dzeko, oni se tu najmanje pitaju. Savo kao trenere je izabrat i kriv sto svijesno ucestvuje u tom rusenju kao neko, ko je odbio igrati za BiH, a rodjen je u njoj. Ne mozes mi bolan reci da nisi znao ili zaboravio za zute kartone! Ne mozes reci da uigravas ekipu za baraz, a odobravas izostanke da bi pri tom postavljao sumnjivu postavu protiv Luksemburga!
Ako se mi i igraci ne dignemo protiv saveza, nece nam onda pomoci niko! Uspjeli smo jednom, uspjet cemo opet aBd! SAVEZ NAPOLjE !!!
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
Ne znam zasto, ali isto i ja mislim. Ne moze me niko ubijediti da su nam svi igraci ocajni, pa da nas jedan Luksemburg nabije 2 puta prelagano. Naravno, uz duzno postovanje njima. Mozda su ovako oni odlucili da iskazu neku vrstu bojkota, umjesto sto bi izasli u javnost, jer bi vjerovatno bili prekrizeni dok je cetnika u savezu, a oni bi stavili neke svoje igrace iz Borca i slicnih timova. To je neko moje misljenje.Mow je napisao/la: ↑19 nov 2023, 15:13Poceo sam se nadati i sve vise vjerovati da igraci svijsno igraju kako igraju kao znak protesta protiv saveza. Ruku na srce, znam da moraju za klubove dati 120% koji ih uredno i placaju za obavljanje svog posla. Za reprezentaciju se igra ipak srcem i zbog patriotizma, a sumnjam da ga nema niko bar trunke od igraca. Ako se obistini ta teorija, onda igracima treba oprostiti svakakav javasluk i marljivi trud. Sjetite se sta je bilo 2011: mi do suspenzije smo igrali onako toplo-hladno, bilo je astronomskih rezultata, ali u glavnom jer smo kao ekipa mnogo jaci bili, ne zbog trenera tadasnjih. Od suspenzije je sve bilo do igraca, a dokaz tome je poraz od Rumunije i Papetovo ruzenje igraca. Sve to je urodilo plodom i rezultat je bio plasman na SP. Mi poslje SP smo dozivjeli laksi pad forme i rejtinga, ali nije da nismo imali losu ekipu i trenere jer su se idalje igrali barazi, osvojio prvi plasman u jacu grupu LN, osvojio Kirin kup sa B ekipom, a pri tome imao jednu bitnu stvar: koliko toliko zdraviji savez nego sad! Ja se bas i ne sjecam da je se tad uzvikivalo "Savez napolje" dok nije nastupila pandemija i krenulo montirano i sistematski sve nizbrdo i unutar repke i u ligi. Vec tada je Vico upetljao svoje prste kao predsjednik FSRS i forsirao Borac, te kontrirao protiv svakog uspjeha repke. Postavljanje njega kao predsjednika NFSBiH je samo bila formalnost jer se Begicu nije pisalo dobro, sto zbog onog skandala sa aerodromom, sto zbog zamjerivanjem s Hadzibegicem (koji je tada bio savjetnik i u komitetu za normalizaciju) i nekoliko clanova iz IO. Tada je sve onako krenulo nizbrdo i to je bila prilika da Vico bude "spasitelj" koji ce ugasiti vatru. Prvo je Begica smatrao pocasnim predsjednikom, da bi se posvadjao sa njim i odstranio ga skroz, samo da mu niko vise ne pametuje u savezu. Sve ovo sto je danas ostalo u savezu su klimoglavci i aminovanci, i to Vici odgovara jer su dio svijesnog rusenja bh. fudbala.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Samo me zanima kako naši genijalci u Savezu nisu razmisljali ekonomski i skontali da ih jeftini i istrošeni treneri ne mogu odvesti na Euro i do ove premije?!Fudbaleri Srbije plasirali su se na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine.
Za to im je bio dovoljan remi u Leskovcu protiv selekcije Bugarske - 2:2.
Golove vredne plasmana na Evro posle 24 godine postigli su Miloš Veljković i Srđan Babić u 16. i 82. minutu, dok su za Bugare pogađali Rusev i Despodov u 59. i 69. minutu.
Pored toga Orlovi su, kako piše NovaS, osvojili i pozamašnu svotu novca, jer će u kasu Fudbalskog saveza Srbije "leću" 9,5 miliona eura (nešto manje od 19 miliona KM).
Pare za pristojnog trenera ima, a i da nema moglo se naći. Ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor.
Dvije minimalne pobjede nad Lihtenštajnom, i jedna odlična individualna partija Amara Dedića protiv Islanda. 9 boda. Iz drugog pota smo završili na petom mjestu. Promijenili tri selektora. Jedna historijska sramota.
U svakoj državi u Evropi (osim BiH) bi sad svi članovi takozvanog Izvršnog Odbora, kao i takozvani direktor reprezentacije, predsjednik Saveza i selektor, dali ostavku. Međutim, mi ćemo sigurno nastaviti po starom.
U svakoj državi u Evropi (osim BiH) bi sad svi članovi takozvanog Izvršnog Odbora, kao i takozvani direktor reprezentacije, predsjednik Saveza i selektor, dali ostavku. Međutim, mi ćemo sigurno nastaviti po starom.
Nisi u pravu, u Bugarskoj je isto sr.anje ko kod nasVucevich je napisao/la: ↑20 nov 2023, 00:17Dvije minimalne pobjede nad Lihtenštajnom, i jedna odlična individualna partija Amara Dedića protiv Islanda. 9 boda. Iz drugog pota smo završili na petom mjestu. Promijenili tri selektora. Jedna historijska sramota.
- invincible1921
- Kontakt:
Al ruki na srce oni su odavno u kanalu...ljudima najbolji igraci igraju po njihovoj ligi..mi smo ipak tu ispredJimmyPage je napisao/la: ↑20 nov 2023, 00:40Nisi u pravu, u Bugarskoj je isto sr.anje ko kod nasVucevich je napisao/la: ↑20 nov 2023, 00:17Dvije minimalne pobjede nad Lihtenštajnom, i jedna odlična individualna partija Amara Dedića protiv Islanda. 9 boda. Iz drugog pota smo završili na petom mjestu. Promijenili tri selektora. Jedna historijska sramota.
U svakoj državi u Evropi (osim BiH) bi sad svi članovi takozvanog Izvršnog Odbora, kao i takozvani direktor reprezentacije, predsjednik Saveza i selektor, dali ostavku. Međutim, mi ćemo sigurno nastaviti po starom.![]()
Inace nestvarno lose kvalifikacije...piso sam ma drugoj temi. Nas sklj tim nije uopste puno losiji od najajcefg slovackog..a o islandu i lux da ne pricam
=\_1921_/=
Da su pametni doveli bi "strucnjaka" za baraz i obećali mu 2 miliona za plasman na Euro. Vjerujem da bi bilo onih koji bi se prihvatili posla.
S dr.strane, ovih 9 bodova daju lažnu sliku. U ovim kvalifikacijama je osvojeno mnogo manje bodova nego u eri Peteva koji je imao i jaču grupu. Izbrisati 6 bodova protiv Lihtenštajna i dodjemo do brojke od samo 3 osvojena boda u kvalifikacijama. Odnosno 1 pobjeda i 7 poraza. Gol razlika 5:19.
Ovo su daleko najgore i najjadnije kvalifikacije u povijesti reprezentacije...a oni ljudi anamo i dalje sjede u Savezu. Bez imalo stida. Pocrkali dabogda svi odreda.
S dr.strane, ovih 9 bodova daju lažnu sliku. U ovim kvalifikacijama je osvojeno mnogo manje bodova nego u eri Peteva koji je imao i jaču grupu. Izbrisati 6 bodova protiv Lihtenštajna i dodjemo do brojke od samo 3 osvojena boda u kvalifikacijama. Odnosno 1 pobjeda i 7 poraza. Gol razlika 5:19.
Ovo su daleko najgore i najjadnije kvalifikacije u povijesti reprezentacije...a oni ljudi anamo i dalje sjede u Savezu. Bez imalo stida. Pocrkali dabogda svi odreda.
Haj što sjede, nego prosipaju neki agresivan stav po instagramu i sl. Ko biva šta hoćete.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Apsolutno si upravu, jos na to kad dodas da nisi spojio 20minuta dobrog fudbala skontas da od ovoga gore ne moze.hurem je napisao/la: ↑21 nov 2023, 13:00Da su pametni doveli bi "strucnjaka" za baraz i obećali mu 2 miliona za plasman na Euro. Vjerujem da bi bilo onih koji bi se prihvatili posla.
Vicu treba poslati da vrati Petevu kako zna bes obzira sta ko misli jedini koji je nesto pokusao a da je to imalo smisla
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Ja mislim da savez nema para vise. Imaju sa redovno odrzavanje i svoje plate. Od Brazila nisu nista zaradili posebno, mislim da bi smo mogli uskoro saznati da su im opuhane kase i da nisu placali porez.hurem je napisao/la: ↑21 nov 2023, 13:00Da su pametni doveli bi "strucnjaka" za baraz i obećali mu 2 miliona za plasman na Euro. Vjerujem da bi bilo onih koji bi se prihvatili posla.
- JohnCleese
- Kontakt:
dinoze je napisao/la: ↑22 nov 2023, 16:52Ja mislim da savez nema para vise. Imaju sa redovno odrzavanje i svoje plate. Od Brazila nisu nista zaradili posebno, mislim da bi smo mogli uskoro saznati da su im opuhane kase i da nisu placali porez.hurem je napisao/la: ↑21 nov 2023, 13:00Da su pametni doveli bi "strucnjaka" za baraz i obećali mu 2 miliona za plasman na Euro. Vjerujem da bi bilo onih koji bi se prihvatili posla.
Od Njemacke će dobit jednu finu injekciju .I.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Mislio sam na novac koji bi dobili od plasmana..cini mi se preko 10 miliona eura.
Dogovori s ozbiljnim stručnjakom da će dobiti za plasman 2 miliona i vjeruj da ce biti zainteresovanih. A savezu opet ostaje 8 miliona.
Bolje 8 nego 0.
Dogovori s ozbiljnim stručnjakom da će dobiti za plasman 2 miliona i vjeruj da ce biti zainteresovanih. A savezu opet ostaje 8 miliona.
Bolje 8 nego 0.
A ako se ne plasira onda, cevapi i noga nema para.
Lako je sa Njemackom ali sta ako ne bude nista od nje?JohnCleese je napisao/la: ↑22 nov 2023, 16:55dinoze je napisao/la: ↑22 nov 2023, 16:52Ja mislim da savez nema para vise. Imaju sa redovno odrzavanje i svoje plate. Od Brazila nisu nista zaradili posebno, mislim da bi smo mogli uskoro saznati da su im opuhane kase i da nisu placali porez.hurem je napisao/la: ↑21 nov 2023, 13:00Da su pametni doveli bi "strucnjaka" za baraz i obećali mu 2 miliona za plasman na Euro. Vjerujem da bi bilo onih koji bi se prihvatili posla.
Ovo su daleko najgore i najjadnije kvalifikacije u povijesti reprezentacije...a oni ljudi anamo i dalje sjede u Savezu. Bez imalo stida. Pocrkali dabogda svi odreda.![]()
Od Njemacke će dobit jednu finu injekciju .I.
Zadatak se sljedeci, naci ozbiljnog strucnajaka i reci mu ako odves ovu repku koja je u apsolutnom downu doboti ces 2 miliona eura a ako ne platimo ti putne troskove i Vico te vodi na cevape kod Brajlovica.
Zvuci primamljivo,mozda i ima takvih trenera.