FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
63
21%
2. Borbu za Evropu
139
47%
3. Sredinu tabele
50
17%
4. Borbu za opstanak
46
15%

Ukupno glasova: 298

mavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mavi » 30 okt 2021, 16:50

Legenda80 je napisao/la:
30 okt 2021, 15:14
Benderrr je napisao/la:
29 okt 2021, 22:20
Nije ni čudno ovi komentari kad su to lezihljebovici nisu plate zaradili u životu. Čovjek zaradio pare, kriva je prošla uprava sto čovjeka nije isplatila. A ovu uhljebi u klubu sad, njima je bitno da oni imaju za svoje plate. Svi na Grbavicu i sranja
Niko u klubu trenutno ne prima platu(pa ni ekonom) jedina istina i zbog toga kažem da volontiraju...u ovom trenutku skupština je jedina svijetla tačka...ljudi koji su ostali u upravi se "možda" i trude ali nemaju kapaciteta da se iznesu sa situacijom koja je kritična,trebaju što prije otići i hvala im što su uzeli vruć krompir dali su sve u skladu s njihovim mogucnostima i imali su podrsku...očekujem vandrednu skupstinu
A skupština je svijetla tačka zbog?

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 30 okt 2021, 17:25

Stvar FILOZOFIJE!

slika

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 okt 2021, 18:04

Uskoro stižu nove tužbe!

Dogovor sa Mehmedom je upitan, ne želi nova nagađanja i odgodu, jer nisu ispoštovali ovo od prije, jednom je dogovor bio polovica iznosa da se uplati - nije uplaćeno, par dana nakon toga trećina i ništa nije ispoštovano zbog toga je predao papire u savez.

Hoćemol' žaliti što Zubanova ekipa nije ušla u klub?

Ja sam našao par ljudi koji su bili spremni ući u klub sa jakim čovjekom na čelu (financijski). To je bilo u zadnjih mjesec dana, pisao sam određenim članovima skupštine koje poznajem i dobio sam odgovor proslijediti će predsjedniku i podpredsjedniku skupštine i da ću dobiti odgovor. Naravno taj isti odgovor nikad nije stigao. Ljudi su bili spremni pomoći uložiti novac uz pokriće (ne da vratr novac, već da znaju gdje, šta i kako novac ide), tražili su samo dva mjesta u UO i jedno mjesto u NO ništa više.

Nek' nam je Bog na pomoći a nemojte se iznenaditi ako bude upitno odigravanje nekih utakmica.
Brko iz druge galaksije!

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 30 okt 2021, 18:27

Kako se mi nismo sjetili ove originalne ideje da nas dodje samo 100 za rodjendan. Bravo za ideju

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 30 okt 2021, 18:32

1921boy je napisao/la:
30 okt 2021, 18:04
Uskoro stižu nove tužbe!

Dogovor sa Mehmedom je upitan, ne želi nova nagađanja i odgodu, jer nisu ispoštovali ovo od prije, jednom je dogovor bio polovica iznosa da se uplati - nije uplaćeno, par dana nakon toga trećina i ništa nije ispoštovano zbog toga je predao papire u savez.

Ja sam našao par ljudi koji su bili spremni ući u klub sa jakim čovjekom na čelu (financijski). To je bilo u zadnjih mjesec dana, pisao sam određenim članovima skupštine koje poznajem i dobio sam odgovor proslijediti će predsjedniku i podpredsjedniku skupštine i da ću dobiti odgovor. Naravno taj isti odgovor nikad nije stigao. Ljudi su bili spremni pomoći uložiti novac uz pokriće (ne da vratr novac, već da znaju gdje, šta i kako novac ide), tražili su samo dva mjesta u UO i jedno mjesto u NO ništa više.

Nek' nam je Bog na pomoći a nemojte se iznenaditi ako bude upitno odigravanje nekih utakmica.
Od 2 mjesta nemaju ništa, ovo sve treba pomesti, a ti ljudi nek idu i uzmu sva mjesta u UO. Iznesu plan pred skupštinu i za 3 mjeseca podnesu izvještaj, onda opet tako... I nema tu neke filozofije velike. Ove ublehe i lažove treba otjerati što prije. Na čelu sa onima koji su ih predložili i danas se bore da ostanu.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 30 okt 2021, 18:53

1921boy je napisao/la:
30 okt 2021, 18:04
Uskoro stižu nove tužbe!

Sjecam se kad si mi pricao o ovome i ne mogu da vjerujem da odgovor iz kluba nisi jos uvijek dobio.. :shock: :(

Ne mogu da vjerujem da ljudima i u skupstini i u upravi nije u interesu da finansijski jaki ljudi udju u klub. I onda ce predsjednik kluba da izadje i da laze da su vrata kluba otvorena svima koji mogu pomoci. :puke:

Navijacka skupstina, bla bla, pa zar nije gospodo draga vrijeme za vanrednu skupstinu ili cemo cekati decembar ili cak januar pa da onda vidimo jel Nazif slagao i u vezi investitora?

Zar ovo sto nas igraci tuze(zato sto ih je ova uprava zavlacila mjesecima i marke im nije uplatila uprkos tome sto su izasli klubu u susret i nisu odmah trazili citav iznos dugovanja ) i blokirani racuni kluba nije dovoljan razlog za raspustanje citavog ovog nesposobnog i ublehaskog upravnog odbora?

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 30 okt 2021, 19:07

Zna li se kakva je sad situacija sa platama? Dobijaju li igraci bar sad tekuce plate mjesecno ili je jos uvjek svakih 3-4 mjeseca?
Pročepit će negdje.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 okt 2021, 19:09

Sva sreća pa je navijačima dozvoljeno na tribine, prodaja ulaznica i fan shop su trenutno jedini izvori financiranja.

Dogovori sa Ikićem, Veselinovićem, Alispahićem i Erićem su bili prekršeni. Nakon potpisa da pristaju na odgodu iz uprave se niko ne javlja dok taj rok ne istekne pa dok ne dođe u pitanje odigravanje utakmica.

Nazif reče transparentnost na prvom mjestu, dokle smo sa investitorima ? Kompanija Haro iz Malezije je uznapredovala u pregovorima za preuzimanje, ali vrijedi istaći da na službenom instagram profilu imaju 324 followera, službena stranica je u izradi, na facebooku 218 lajkova na njihovu službenu stranicu ?

Uostalom čime se uopšte bave, na službenim profilima jedino ima čestitka za hidžretsku godinu :mrgreen:

@MojaMalenkost za sada su redovne, kasnile su par dana ali su redovne, izgleda da se opet ne plaćaju prihodi na plate i da novac ide preko računa od fan shopa, svi prihodi su od ulaznica i fan shopa, uprava slabo šta donese u klub.
Brko iz druge galaksije!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 30 okt 2021, 19:21

Katastrofa. Slavis stoti rodjendan, imas strasan marketingski prostor, napravila se bila i poprilicna euforija, posjeta bila vrhunska i opet nema sposobnog insana da taj momenat iskoristi.. Ne kontam na kakve mrve smo mi nagazili pa smo osudjeni na nesposobnjakovice..
Pročepit će negdje.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 30 okt 2021, 20:10

mavi je napisao/la:
30 okt 2021, 16:50
Legenda80 je napisao/la:
Benderrr je napisao/la:
29 okt 2021, 22:20
Nije ni čudno ovi komentari kad su to lezihljebovici nisu plate zaradili u životu. Čovjek zaradio pare, kriva je prošla uprava sto čovjeka nije isplatila. A ovu uhljebi u klubu sad, njima je bitno da oni imaju za svoje plate. Svi na Grbavicu i sranja
Niko u klubu trenutno ne prima platu(pa ni ekonom) jedina istina i zbog toga kažem da volontiraju...u ovom trenutku skupština je jedina svijetla tačka...ljudi koji su ostali u upravi se "možda" i trude ali nemaju kapaciteta da se iznesu sa situacijom koja je kritična,trebaju što prije otići i hvala im što su uzeli vruć krompir dali su sve u skladu s njihovim mogucnostima i imali su podrsku...očekujem vandrednu skupstinu
Samo mi ne spominjite Zubanovu ekipu koja je imala rješenje prodajom imovine kluba. Hvala NE!

Ovi nisu sposobni to se vidi, i pouzdano znamo svi da niko u UO ne prima platu, a ni administracija je nema već mjesec od kako smo blokirani. Igrači pružaju što mogu i u kom momentu igraju nema se šta zamjeriti. Nadati se dolasku investitora, ili ulasku DOBRONAMJERNIH sa novcem.
Skupština osim formiranja radnih grupa ništa nije uradila, niti dala klubu.

Moramo se svi uključiti i pomoći, svako na svoj način. Evo hajmo se javiti u klub svi koji mogu bilo kako pomoći. Evo od poslova prodaje karata, čišćenja stadiona, bilo šta, da klub manje para troši.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 30 okt 2021, 20:23

Halo ja dajem vec 50 godina pare klubu.Kupujem kartu idem na tekme.Dok sam bio mladji iso na tekme u gostima mariso se po Zenici i sta treba da jos halu cistim da bi pomogo.Ublehe pohlepe su nas klub doveli do ovoga.Hahari razni haveri.Nek bude gazda Si Mu Jung samo da ne propadnemo jer nema sansi vise da budemo ono sto smo nekad bili.Ko je zaduzen da ganja investitora nek zaboravi sebe havera hababa nego nek misli na klub zvani Zeljo.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 okt 2021, 20:42

Ulazak DOBRONAMJERNIH sa novcem - ne vidim da takvih ima a i da ima ne vidim svrhu ulaganja novca u nešto gdje nema informacija koliko si kome dužan, gdje nema nikakvog pokrića, neko dođe i traži isplatu dugovanja iz perioda 2008. bez ikakvog papira (ne insinuiram na Amara) bilo ko može doći i tako tražiti a da nema valjan dokaz. I zašto bi sad ja, peti ili deseti vraćali dugovanja od Gredića, Žuje, Telibećirevića itd itd.

Uostalom prevelik je broj dušmana oko kluba, tako da će svaki pokušaj ulazak kvalitetnih ljudi u klub biti spriječen bilo direktno ili indirektno.

Zubanovićeva ekipa dan prije skupštine dobije informaciju da mogu ući ali sa proširenim UO, njih sedam + osam iz saziva koji je smijenjen. I tako u svakoj situaciji kokuzi mogu nadglasati ljude koji su imali spreman milion da uđe u klub + nekoliko jakih sponzorskih ugovora.

Ko je blokirao Gredićev i Vukotićev plan da uđu u klub? Bilo je još par skupina ljudi koji su htjeli nešto pokušati ali nekim čudom ništa.

Ne znam ali ja nešto ne vjerujem da Nijaz i Faruk Brković, Drinjaković, Gežo i Duvnjak žele loše klubu, svi su bili dio Zubanove ekipe koja je trebala ući u klub.

Situacija je katastrofa, treći put pišem da je glavni izvor financiranja trenutno fan shop i prodaja ulaznica uz poneku donaciju navijača. Uposlenici rade za minimalne cifre, a doći će na red i ta potraživanja a ne samo od igrača i stručnog štaba.

Gdje je nestao Zdravko Mamić pregovori su bili čak dva puta, šta je sa Austrijancima gdje su oni ? Ovog Fahrizala Hasana je predložio Cerić, a kompaniju ovog Malezijca ovu Haro Sports je još Cerić spominjao dakle možemo pretpostaviti o kakvom se investitoru radi.
Brko iz druge galaksije!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 30 okt 2021, 20:46

@Admire, Napisao ti je iznad @1921boy da je on licno kontaktirao i zavrsio uspjesno razgovore sa par ljudi i jednim bas finansijski jakim covjekom sto znaci da je
@1921boy trosio svoje vrijeme da bi u Zelju doveo finansijski jake ljude, vjerovatno sati i sati razgovora, pregovora, ubjedjivanja itd i sta je na kraju bilo? Nisu mu ublehasi iz kluba bili u stanju odgovoriti i ti onda pricas o nekom javljanju u klub..

Cunami87

Post Postao/la Cunami87 » 30 okt 2021, 21:02

1921boy je napisao/la:
30 okt 2021, 20:42
Ulazak DOBRONAMJERNIH sa novcem - ne vidim da takvih ima a i da ima ne vidim svrhu ulaganja novca u nešto gdje nema informacija koliko si kome dužan, gdje nema nikakvog pokrića, neko dođe i traži isplatu dugovanja iz perioda 2008. bez ikakvog papira (ne insinuiram na Amara) bilo ko može doći i tako tražiti a da nema valjan dokaz. I zašto bi sad ja, peti ili deseti vraćali dugovanja od Gredića, Žuje, Telibećirevića itd itd.

Uostalom prevelik je broj dušmana oko kluba, tako da će svaki pokušaj ulazak kvalitetnih ljudi u klub biti spriječen bilo direktno ili indirektno.

Zubanovićeva ekipa dan prije skupštine dobije informaciju da mogu ući ali sa proširenim UO, njih sedam + osam iz saziva koji je smijenjen. I tako u svakoj situaciji kokuzi mogu nadglasati ljude koji su imali spreman milion da uđe u klub + nekoliko jakih sponzorskih ugovora.

Ko je blokirao Gredićev i Vukotićev plan da uđu u klub? Bilo je još par skupina ljudi koji su htjeli nešto pokušati ali nekim čudom ništa.

Ne znam ali ja nešto ne vjerujem da Nijaz i Faruk Brković, Drinjaković, Gežo i Duvnjak žele loše klubu, svi su bili dio Zubanove ekipe koja je trebala ući u klub.
I u ovaj novi UO je trebalo uci par malo ozbiljnijih ljudi,zasto nisi,prava adresa je podpredsjednik skupstine!
Pozz
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 30 okt 2021, 22:35

Admir74 je napisao/la:
30 okt 2021, 20:10
mavi je napisao/la:
Legenda80 je napisao/la:

Samo mi ne spominjite Zubanovu ekipu koja je imala rješenje prodajom imovine kluba. Hvala NE!

Ovi nisu sposobni to se vidi, i pouzdano znamo svi da niko u UO ne prima platu, a ni administracija je nema već mjesec od kako smo blokirani. Igrači pružaju što mogu i u kom momentu igraju nema se šta zamjeriti. Nadati se dolasku investitora, ili ulasku DOBRONAMJERNIH sa novcem.

Moramo se svi uključiti i pomoći, svako na svoj način. Evo hajmo se javiti u klub svi koji mogu bilo kako pomoći. Evo od poslova prodaje karata, čišćenja stadiona, bilo šta, da klub manje para troši.
Glupa je priča da UO prodaje imovinu, skupština to jedino može odobriti. Tako da se imovina ne treba spominjati. I to im nije bio plan, al eto, ako slušaš hiškače oko imovine, Amara, Misketa tako to ide. SKUPŠTINA ODOBRAVA PRODAJU IMOVINE.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 30 okt 2021, 22:44

Pametinikaddosta je napisao/la:
30 okt 2021, 22:35
Admir74 je napisao/la:
mavi je napisao/la:

Glupa je priča da UO prodaje imovinu, skupština to jedino može odobriti. Tako da se imovina ne treba spominjati. I to im nije bio plan, al eto, ako slušaš hiškače oko imovine, Amara, Misketa tako to ide. SKUPŠTINA ODOBRAVA PRODAJU IMOVINE.
Imali su skupštinske ruke. Toliko. Zato je u toj mjeri ova Skupština i dobronamjerna.

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 30 okt 2021, 23:24

Admir74 je napisao/la:
30 okt 2021, 22:44
Admir74 je napisao/la:

Imali su skupštinske ruke. Toliko. Zato je u toj mjeri ova Skupština i dobronamjerna.
To je ubleha da su imali za to ruke... To isto možeš reći za bilo koga ima ruke, nema niko ruke za takve poteze. Može se sad postaviti takva teza: ovaj UO i skupština nisu namjerno plaćali reprogram i doprinose, sada će poreska upisati hipoteku na teren, pa kad ne budeš plaćao ode to na bubanj da neko kupi ispod realne cijene... Sve može biti teorija zavjere. A jel stvarno misliš da je bilo 36 ljudi koji su se utalili da to urade?

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 30 okt 2021, 23:32

Admir74 je napisao/la:
30 okt 2021, 22:44
Admir74 je napisao/la:

Ma, nigdje veze, skupstina je vec bila raspustena kad su ovi ljudi trebali uci u klub.
Uostalom, sama priča Zuban i zavaljivanje Zelje ne idu nikako u istu rečenicu

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 30 okt 2021, 23:33

Imali su dovoljnu većinu od ukupnog broja. I nikako mi nije jasno zašto niko ni od Zubanovih nije predstavio javno plan, možda bi dobili podršku, a nakon toga mi je nejasno kako da , ako su kvalitetniji - a eto jesu, nisu uspjeli pored ovih sada da budu u klubu :crazy:
Zadnja izmjena: Admir74, dana/u 30 okt 2021, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 30 okt 2021, 23:35

Admir74 je napisao/la:
30 okt 2021, 23:33
Imali su dovoljnu većinu od ukupnog broja.
Majstore, pričamo o Zubanu...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 43 gosta.