AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Fantasista
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Fantasista » 08 avg 2019, 21:30

Joj šta vama smeta bog te neyebo. Lik napisao da ga ni Allah ne bi prodao i vama smeta a toliki ste vjernici da lagano nekoga saljete u picku materinu. Niste vi prošli kraj vjernika i muslimana. Takvih mi je pun qrac, zavodite red na nekom balijskom forumu a ne ovdje.

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 08 avg 2019, 21:32

Ja sam uz ropea, dosta je islamskog militarizma vala. :kafa:
pocasni precjednik @ FK Formula

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 avg 2019, 21:36

Fantasista je napisao/la:Joj šta vama smeta bog te neyebo. Lik napisao da ga ni Allah ne bi prodao i vama smeta a toliki ste vjernici da lagano nekoga saljete u picku materinu. Niste vi prošli kraj vjernika i muslimana. Takvih mi je pun qrac, zavodite red na nekom balijskom forumu a ne ovdje.
Jel nekog persiras ili?
Il Club più titolato al mondo!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 08 avg 2019, 21:37

Lijepo se igrajte.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 08 avg 2019, 21:42

Navodno ništa od Luke, prema Bobanu. Šteta što nismo koga uvalili Englezima, imamo kandidata za prodaju na sve strane; Laxalt, Strinić, Kessie, Suso, Castillejo, A.Silva.

Dosadni ste s tim vjerama, držite za sebe, ovo je sportski forum. Samo je napisano "ni Bog ga nebi prodao", nema tu ništa loše, zato smirite doživljaj :stop:

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 08 avg 2019, 21:51

Fantasista je napisao/la:Joj šta vama smeta bog te neyebo. Lik napisao da ga ni Allah ne bi prodao i vama smeta a toliki ste vjernici da lagano nekoga saljete u picku materinu. Niste vi prošli kraj vjernika i muslimana. Takvih mi je pun qrac, zavodite red na nekom balijskom forumu a ne ovdje.
Molio bih bez pogrdnih rijeci, koje usput omalovazavaju cijelu naciju. Rijec "balija" su koristili cetnici kad su klali Bosnjake po Srebrenici, Prijedoru, dok su granatirali Sarajevo...
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 avg 2019, 21:52

Sad ste gotovi. :kafa:

Ne znam zašto bih ja ikoga trebao uvažavati i prestati pisati jer određenoj gospodi smeta, iako smatram da nisam rekao ništa ružno. I još ispasti nekulturan što ne želim da mi neki "vjernik" koji pichkara naređuje i kontroliše šta pišem. Opet ponavljam, manite me se.

Tehnički, Allah ni ne može nekoga prodati, šta ste se svi zakačili za benignu izjavu. Elem, nastavimo dalje sa fudbalom, dosta je ovoga. :kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 08 avg 2019, 21:53

Sarrifufna je napisao/la:Ja sam uz ropea, dosta je islamskog militarizma vala. :kafa:
U pravu si. Postoji i katolicki, pravoslavni militarizam.. a ne samo islamski.
free Palestine!!!

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 08 avg 2019, 22:14

Postovi poslije ti ne idu na čast ni kao vjerniku, niti kao čovjeku. Nisi trebao psovati. Sada im daješ povoda da te prozivaju. Ovo ti govorim kao vjernik
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 08 avg 2019, 22:16

Ima jedna stara poslovica: " sa gospodinom razgovaraj gospodski, sa ciganom ciganski"...
free Palestine!!!

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 08 avg 2019, 22:19

Vidim da je stres mercata na vrhuncu :kafa:
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 avg 2019, 22:25

Pravi vjernik i sa ciganom razgovara gospodski. :kafa:

Toliko je interesantno na mercatu da moraju potezati ovakve teme.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Sarrifufna

Post Postao/la Sarrifufna » 08 avg 2019, 22:31

koraj je napisao/la:
Sarrifufna je napisao/la:Ja sam uz ropea, dosta je islamskog militarizma vala. :kafa:
U pravu si. Postoji i katolicki, pravoslavni militarizam.. a ne samo islamski.
Ja nisam gospodin, ne moras sa mnom tako kulturno, budi memaga slobodno. :mrgreen:
pocasni precjednik @ FK Formula

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 08 avg 2019, 22:31

Highlightsi prelaznog roka
1. Memaga-dvostruki identitet
2. Mozaik religija
3. Bennacer
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 avg 2019, 23:16

A ti si kao pametan momcic, od dobrih roditelja i vaspitan da ovako pises sa nama koji godinama se druzimo i bodrimo isti klub, zivimo u istoj drzavi i trebali bismo se postovati i uvazavati?
Ti druze ne da nisi pros'o kraj vjernika, nego po ovakvom pisanju mogu zakljuciti da nisi prosao pored homosapijensa.
I nemoj replicirati Tita ti, nego razmisljaj prije nego pises jer dugo smo mi ovdje zajedno da bismo ovako nepostivali druge, omalovazavali nasu ili tudju vjeru i ne budi Rope, jer je ovo barem treci put da ga boli kita kad ga zamolimo za ipak postuje nesto sto drugi postuju, makar i nazor.

Hvala, dovidjenja i prijatno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 08 avg 2019, 23:20

Meni je preglupo i odlika jako loseg kucnog i vjerskog odgoja kad ti svoje stavove,uvjerenja namećeš nekom na silu ko sto vi ovdje pokusajete.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 avg 2019, 23:21

muxa je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
muxa je napisao/la:Ne govorim o isplati. Nemamo mi problema sa isplatom. Govorim o FFP i kako on gleda na sve to.
Ja govorim o isplati brate, na Benasera, Krunića, Leao-a, Duartea i Thea smo potrošili, lupam 80 miliona, Cutru smo prodali za 20, pa zato kažem da njegov transfer pokriva dio troškova koje smo imali, i zato moramo prodati još nekoga da bi doveli nekoga, jer mi zadnje dvije godine konstantno poslujemo u minusu (i to prilično velikom) što se tiče transfera, tako da nije ništa čudno što nam taj FFP jaše za vratom.
Nisi me shvatio. Naravno da je odliv novca veći, ali jedno je trošak (tereti fin rezultat te godine) a drugo odliv novca kroz novčani tok. Ko se razumije u finansije zna o čemu govorim. Za ostale ću pokusat ukratko objasniti na primjeru kupovine jedne mašine u firmi :) Ti kupiš mašinu i rok plaćanja je recimo 60 dana. To je max rok plaćanja po Zakonu bez obezbjeđenja nekog od sredstava osiguranja plaćanja. Ti tu mašinu od npr 100.000 platiš za 60 dana i imaš odliv novca, ali tih 100.000 nije tvoj trošak u toj godini. Knjigovodstveno se taj trošak rasporedi kroz amortizaciju na period od npr. 10 god i ti u prvoj godini imaš trošak od 10.000,dok se ostatak rasporedi na ostalih 9 godina odnosno broj godina eksploatacije mašine. E tako ti je otprilike i sa fudbalerima :)
Prodali smo Gomeza i Locatelija pa ce i to pokriti jedan dio ulaznog transfera.
Locateli je iz naseg pogona pa bi trebala biti ista situacija kao i sa Cutroneom?
Takodjer, Silvu smo rentali proslu sezonu za cca 4mil sto ce ujedno za proslu sezonu i smanjiti troskove ffp-a za ta 4mil, ako sam dobro skontao?

Dalje, sta ulazi sve u FFP, samo trgovanje igracima? Kako se obracunavaju prodaja karata, sponzorstva, tv prava i ostala primanja?

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 avg 2019, 23:27

Rosicky je napisao/la:Meni je preglupo i odlika jako loseg kucnog i vjerskog odgoja kad ti svoje stavove,uvjerenja namećeš nekom na silu ko sto vi ovdje pokusajete.
Naprotiv, los odgoj bi bio napad na nekoga da MORA raditi onako kako ja zelim (sebe za primjer uzimam, ne ulazeci u njihove rasprave), ali ako te lijepo zamolim da me vrijedja nesto onda bi ti valjda trebao pokusati razumiti zasto me to vrijedja i naci nacin da preskocis to ubuduce iz postovanja prema toj osobi, a ako odmah kazes da te boli kita i da odj3bes ako ti to smeta, e to je vec kucni (ne)odgoj.
Jer, dosta nas ovdje pisemo dugo vremena i nekako vec smatras ove momke "drugovima", navijamo za isti klub, tugujemo i radujemo se rezultatima tog kluba i onda bi trebalo i biti nekog uzajamnog postovanja.
Ali opet svakome svacije, ja cu takodjer za slicnu stvar ubuduce na block staviti njih par da ne citam ovakvo nepostovanje od nekoga s kim komentarisem svaki dan moj klub i razmjenjujemo misljenja, a da znam da ih boli cundara za mojim misljenjem i osjecanjima.

075 ❤

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 08 avg 2019, 23:29

Ulazi cijelokupno poslovanje kluba.
Onaj izvještaj na kraju godine koji kaže dal je klub u plusu i minusu nakon svih mogucih stavki koje se obračunaju.

Zbog toga sve više klubova zeli svoje neovisne stadione itd. Jer je onda prihod od svega samo stvar kluba a isto tako mogu raznim rentanjima stadiona namaknut koju paru :D

Npr. Neki seik organizira na etihadu okupljanje old timera ili sl i tim eventom city prihoduje 50M :D

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 08 avg 2019, 23:31

Only a club's outgoings in transfers, employee benefits (including wages), amortisation of transfers, finance costs and dividends will be counted over income from gate receipts, TV revenue, advertising, merchandising, disposal of tangible fixed assets, finance, sales of players and prize money. Any money spent on infrastructure, training facilities or youth development will not be included.

FFP, izvor Wiki/UEFA.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.