Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la JuveSissoko » 31 jan 2011, 22:19

Krasic je jos uvijek tajna, dobar je , bljesne, al nadam se da nece puci, od njega se sad ocekuje uvijek najvise, navikao nas odmah na pocetku, a to zna bit zajebano, ako malo usporis, nema te 2-3 utakmice, pocnes se brinut jer navijaci ocekuju bas od tebe da rijesis to, nesto se slicno desilo sa Melom, jest da je kod njega bila u pitanju ogromna cifra koja je placena za njeg kao pritisak ,na stranu sto je mahnit :mrgreen: , al pritisak i stalna ocekivanja su zajebana , vijedli ste sta bi sa Rooneyem, ko bi rekao da ce i on mozda na klupu u man U, a to je zbog toga jer od samog pocetka je davao najbolje i davao sve od sebe , navikao na dobre partije i dodje mala kriza pa se uvuce strah, fudbal je velika psihologija, al imamo mi Del Neria psihologa ;) :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 31 jan 2011, 22:20

Toni je doveden kao pojacanje..al se povrijedio...to niko nije mogao predviditi.... :roll:

iaquinta se opet povrijedio..doduse, vjecno je povrijedjen...amauri??? :lol:

alex ne moze sam,a martinez nije spic.....i jednostavno se morao spic dovesti.dao bog d abude od koristi..novac je manje vazan sad....jer ako izgubimo mjesto u LP...tek tad cemo biti u minusu....

ovo je ocajnicki potez...matri je dobar igrac...al Juventus je veliki klub..svjedoci smo da su mnogi slicni igraci prodefilofali kroz klub u proteklom periodu i nisu se dokazali....

mozda je vrijeme da se to promjeni....

utakmica sa palermom je biti ili ne biti....ako dobijemo...mozda se i da popravit nesto...samopouzdanje ce porasti....i mozemo se nadat necemu...ako ne....prosla sezona se ponavlja :cry: :cry:

moramo brzo reagovati..nema mnogo vremena

edit: milos se umorio...primjetno..a ostali nisu na tom nivou da drze igru Juventusa
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 31 jan 2011, 22:21

Puma je napisao/la:Pa jel preso Matri il nije ?? :?

Ovi na ss.ba pisu kako su odustali od matrija, a doso je Dominguez
Matri je oficijelno, ss se zajebao al pravo :lol:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 31 jan 2011, 22:23

Mi jesmo Juventus i nikad ne odustajemo, ali ja sam skroz pesimističan kad je u pitanju Champions League sljedeće sezone...sinočnja tekma je sve pokazala, jedva nekako povedemo i to propustimo i to na domaćem terenu...Nedavno sam počeo pisati na forumu, ali ovi redovni članovi su možda već raspravljali o tome, ali sve je krenulo po zlu kad se Quagliarella povrijedio, ni Krasić više nije isti, jer je protok lopte pravo spor, Alex stalno lijevo, dok je Quaglirella igrao i lijevo i desno i zahvaljujući njemu Krasić je imao više prostora...Nadam se da će se nešto promijeniti, igrači ko igrači nisu loši, ovaj mjesec nas dosta i pehova prati, sudije više neće da sviraju Krasiću faul i kad je on očigledan nakon onog iz Bologne, nekako ništa ne ide u našu korist, zato je sad vrijeme da se pokaže ko je največi klub u Italiji kad nas svi smatraju otpisanim...Tekma protiv Palerma je idealna prilika za to, jer ukoliko tu pobijedimo vraćamo se u igru, a remi i poraz nas ostavljaju u realnoj situaciji tj 6-7 mjesto...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 31 jan 2011, 22:23

preso je matri...

cuj preso :lol: :mrgreen: :roll: :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 31 jan 2011, 22:25

Dominguez je bio alternativa za Matrija, pošto je Matri došao, posudba Domingueza nije realizovana...valjda neće biti nekih penala, pa da i tu se mora davati bezveze milon...
Ž '21!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 31 jan 2011, 22:25

Jednostavno, sezona je za nas zavrsena.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 31 jan 2011, 22:26

Mozda Mozda sada nakon kad je Amauri otiso da se diglo pouzadnje u ekipi i ovaj Matri izgleda simpatican, mozda se preokrene jednog dana?? A ako bi slucajno dobili Palermo, to sumnjam onda je nesto dobro na putu.. Posto mi bolje igramo na strani imamo sansu,, A palermo je skoro izgubio jaku bitnu utakmicu protiv inter i njihov nivo mora da je spusten,,,
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 31 jan 2011, 22:29

Po meni će biti teško skrzo, ali nije ni nemoguće da se desi to 4 mjesto, ali moramo dobiti do kraja direktne konkurente za to mjesto, a to su Napoli, Lacio, Roma, pa i Palermo. Naravno tu se podrazumijeva i povoljni rezultati protiv Intera i Milana.

E sad kad bi ovi igrači bili zdravi do kraja sezone, ja mislim da bi mogli dogurati nekako do tog 4 mjesta.

--------------------------------Buffon----------------------
Grygera(Sorensen)---Chiellini--Bonucci------------De Ceglie
Krasić (Pepe)---------Aquilani (Marchisio)----Melo (Sissoko)--------Marchisio (Martinez)
--------------------------Matri--Del Piero (Iaquinta)

Najbitnije od svega je da se De Ceglie vrati u tim, i da dostigne, ako je ikako moguće onu formu koju je imao do Milana. I da se kako krpimo na drugom beku (protiv sporiji krila Sorensen, protiv brži Grygera i Motta, ja da sam trener ovdje bi igrao Hasan i siguran sam da bi poslije De Cegliea najbolje radio taj posao, ali nisam ja trener)

Melo da se uozbilji i sad već treba igrati u sredini sa Melo Marcha, dok Aquilania uvoditi sa klupe, jer je on daleko od one forme od početka sezone. I uzdati se u majstorije Krasića i Alex, nadati se da će Martinez proraditi i to je jedino rješenja. Inače nema od ovog ništa doći će u pitanje i 6-7 mjesto.

Da su uspjeli dovesti jednog beka na desnoj strani, mislim da bi imali realne šanse za to 4 mjesto, ovako će to ići teško. Znači sad je najbitnije da nas sreća pogleda i da se povrede smanje na što je moguće manji nivo.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 31 jan 2011, 22:32

Il capitano je još jednom pokazao svoju veličinu...Posljednji dan januarskog prelaznog roka na svojoj oficijalnoj fb stranici je prokomentarisao: Doviđenja Ama, ćao Nicola, dobro došao Alessandro...Za nadati je se da u srijedu bude Ale + Ale = Gol i spektakl... :D
Ž '21!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 31 jan 2011, 22:36

Bianconeri1988 je napisao/la:

Dominguez je bio alternativa za Matrija, pošto je Matri došao, posudba Domingueza nije realizovana...valjda neće biti nekih penala, pa da i tu se mora davati bezveze milon...
Dominguez je bio "mamac" Marotte kako bi smanjo cijenu Matria, ali mu na kraju i nije baš pomogao, jel je plaćen i onako puno. Ali da nije bilo ovog Domingueza, iz Calgaria su htjeli samo novac, ali su kasnije popustili i pristali da se i Ariaudo ukljuci u transfer.

Odavno nije bilo zanimljivije ovdje na ovoj temi i fino se diskutuju uz mnogo juventina online u isto vrijeme (možda je ovo dobar znak za početak :D)

FC Ljuta Krajina

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 31 jan 2011, 22:38

aha znaci prešo je :D :lol:

ma nece vam ni on nista promjeniti, dolazi iz kluba u kojem je David Suazo harao, a znamo sta je Suazo napravio u Interu -- nista, znaci jos jedan u nizu polovnjaka kojima su takvi klubovi vrhunac karijere, sto kaze Monolog, jos jedan koji u svoj CV moze upisati da je nosio dres juventusa

poslali Amaurija-doveli njega, to je isto, samo eto ko da su nesto radili tokom prelaznog roka, sve lafo nova neka uprava, a prakticki iste igrace dovode, ovo me podsjeti na Inter od prije destak godina, na transfere tipa Gresko (odma mi muka), no 2003-e nama je na poziciju klupskog direktora dosao Branca, i onda su dosli Cambiasso, Samuel itd. - prakticki dzaba

sta sam htio reci, a da, ma nije ni ovaj Del Neri toliko kriv sto se nasao tu gdje jeste, pa nije se on sam postavio tu, neko ga je morao odabrati
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 31 jan 2011, 22:38

juventus 0244 je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:

Dominguez je bio "mamac" Marotte kako bi smanjo cijenu Matria, ali mu na kraju i nije baš pomogao, jel je plaćen i onako puno. Ali da nije bilo ovog Domingueza, iz Calgaria su htjeli samo novac, ali su kasnije popustili i pristali da se i Ariaudo ukljuci u transfer.

Odavno nije bilo zanimljivije ovdje na ovoj temi i fino se diskutuju uz mnogo juventina online u isto vrijeme (možda je ovo dobar znak za početak :D)

ahahah slazem se stim zadnjem,,, moguce je sve, kako je ovaj Amauri otiso svi nekako dobili osmjeh nazad,, ko zna mozda je on bio ta vjestica koja nam zlo donio:P

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 31 jan 2011, 22:45

Jel zna ko koliko ce Amauri sad primati platu u Parmi, i jel Parma placa sve??

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 31 jan 2011, 22:48

SoloJuve26 je napisao/la:ahahah slazem se stim zadnjem,,, moguce je sve, kako je ovaj Amauri otiso svi nekako dobili osmjeh nazad,, ko zna mozda je on bio ta vjestica koja nam zlo donio:P
Ma Amauri je meni uvijek bio sumnjiv, on i one njegove kosice :D, čudan lik pravo :D . Možda je on imao nekakvu negativnu energiju, pa će sad aBd biti bolje.

@puma, dobro tako su govorili i za Quagliarelu kad je dolazio, nije ga faktički bilo nigdje, ali momak je ekslodirao u Juventusu i možda bi već sad bili tu negdje gore pri vrhu da se nije desilo, šta se desilo. Za nekadašnji Juventus Matri bi bio treći-četvrti napadač u ovom trenutku onu je tu u dva. To je to. U ovom trenutku je doveden najbolji na tržištu, ali ne kažem da nije napravljana greška kod neki igrača koji su otišli u druge klubove.

A Amaurija i Matria ove sezone je smijesno porediti, pa ova KLOCINA gola nije dala u ligi godinu dana u zadnji 50 utakmica dao 8 golova. :roll:

FC Ljuta Krajina

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 31 jan 2011, 22:51

"When there is a rebuilding process, it's better to bring in at least two good players a year. You need to sign players who make the difference and don't make up the numbers" - Capello.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 31 jan 2011, 22:54

ma ne znam Quaglia je ipak druga prica, bar za mene, mozda sto ovog Matrija nisam bas puno gledo ali mozda ovaj pokaze nesto, ko zna

valjda je dobar, samo nek je bolji od Amaurija :mrgreen:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 31 jan 2011, 22:57

Quag jeste dobro odigrao poluseoznu,.ako ne i najbolju u svojoj karijeri, ali sa ovom povredom tesko da ce vratiti na isti nivo, i zato ga ja na ljeto ne bi odkupio. Hvala mu za sve, ali prevelik je to rizik.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 31 jan 2011, 23:01

Matri navijačima: Morate me razumeti

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=842
Novi napadač Juventusa Alessandro Matri izjavio je kako nikada neće zaboraviti četiri sezone koje je proveo u Cagliariu i zahvalan je navijačima, predsedniku i saigračima na podršci.

Posle četiri godine u Cagliariu i 36 datih golova u Seriji A Matri je prešao u Juventus, ali se na zvaničnom sajtu Cagliaria obratio "bivšim" navijačima:

"Nikada vas neću zaboraviti ali morate da shvatite da moj život zavisi od fudbala i ovu priliku nisam smeo da propustim" naglašava Matri.

"Četiri godine koje sam proveo u Cagliariu su mi pomogle da se razvijem u pravog fudbalera, hvala svima na podršci koju su mi pružali tokom mog boravka u Cagliariu".

"Jedna velika zahvalnost predsedniku, saigračima, menadžerima, tehničkom osoblju i naravno najvatrenijim pristalicama Cagliaria na Sardiniji. Nadam se da će Cagliari imati mnogo uspeha u budućnosti i da će uskoro sagraditi novi stadion koji je san svakog navijača Cagliaria. Uvek ću pamtiti moj prvi gol protiv Napolija, ali i gol u 90-tom minutu takodje protiv Napolitanaca koji nam je obezbedio opstanak, pa zašto i ne gol protiv Juventusa pre dve godine (nasmejao se Matri) sve su to bitni golovi. Naravno drago mi je da sam se oprostio na pravi način prošlog vikenda na utakmici protiv Barija kada sam bio dvostruki strelac" rekao je sada već bivši fudbaler Cagliaria Alessandro Matri.

Marchisio: Palermo će videti "Grande" Juve

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=840
Uprkos jučerašnjem porazu od Udinesea na domaćem terenu 1-2 fudbaler Juventusa Claudio Marchisio siguran je da će Juventus pravu snagu pokazati već u sredu kada Juve gostuje Palermu.

U 60-tom minutu jučerašnje utakmice sve je izgledalo kao bajka za fudbalere i navijače Juventusa kada je Marchisio "makazicama" poslao loptu u nebranjeni deo mreže Samira Handanovića, medjutim krajnji ishod je opet razočarao pristalice Juventusa.

Navijači Juventusa žele promene, žele drugačiju igru i drugačije rezultate a Marchisio je siguran da će "stara dama" obradovati sve već protiv Palerma.

"Mi se nalazimo u jednom teškom periodu, ali ne treba očajavati. Jednostavno nismo imali sreće protiv Udinesea ali i ta sreća jednom će morati da pogleda nas".

Januar se polako završava, i ljudi u Juventusu neće po dobrom pamtiti ovaj mesec. Medjutim prilika za iskupljenje je već u sredu i to protiv Palerma a Juventus će biti jači za Alessandra Matria i verovatno oporavljenog Lucu Tonija.

"Fudbal vam daje mogućnost da se brzo ispravite, to mi moramo uraditi u sredu protiv Palerma. Obećavam da će Palermo videti jedan "Grande" Juve. Vreme je da pokažemo svima gde nam je mesto" rekao je Claudio Marchisio.
Puma je napisao/la:valjda je dobar, samo nek je bolji od Amaurija :mrgreen:
Samo da nije Amuri on se zgadio svima, pa i navijačima drugi ekipa :D

FC Ljuta Krajina

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 31 jan 2011, 23:03

Arogantni je napisao/la:
Ted Mosby je napisao/la:Ovakav Juventus nije zaslužio ni Europsku ligu a ne nešto više
Polako nije jos kasno dok postoji nada sta je stici otprilike 15 bodova koliko nam sad bjezi Milan, obicni pussy smoke za nas velikane sreca pa ima jos 24 h prelaznog roka valjda su dosad uvidjeli da nam fali po najmanje 1 igrac na svakoj poziciji osim golmana pa da odrijese malo zahefterenu kesu. Dosta je bilo price, nakon sto kasnimo za konkurentima po 10-15 bodova, ma ima iduca sezona bice bolje sigurno to nam jos uvijek pricaju i prosipaju a mi to pijemo... Sto se tice Europa Ligu cemo sigurno obezbjedit ali ipak mislim da mozemo napast i Ligu Prvaka ali valja vratit ono poljuljano samopouzdanje sa pocetka sezone... Sutra kad ustanem valjda ce osvanut neko pojacanje ili po meni jos bolje Del Neri dobio otkaz ali nece mene to sunce ogrijati...
Evo izgleda da me ipak ogrijalo sunce, da se razumijemo nije Matri neka igracina ali ipak ce momak igrati srcem a ne kao oni placenici poput Jakinte i Amaurija i sigurno ce biti bolji od njih a sto se tice Marotte od njega me nebi iznenadilo da dovede do veceras jos neku ''vedetu'' ala Barzalji recimo mladjasnog Pelisiea ili jos bolje da nam vrati iz Brese nedovoljno iskusnog Zebinu ebiga kad je bal nek je maskenbal. Samo mi nije jasno sto nije pokusao recimo Krkica dovest na posudbu ne moramo mi njega ni otkupit na kraju sezone ali je brat bratu Dzeko za ove sve gore u napadu, a Krkic i nema toliku minutazu u Barci pored napadackog trojca.
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.