Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - opcenito
sve je kriv babomitet
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
-
- Kontakt:
Jos se sjecam one tekme u Orasju kad je dobio Zeljo, ja dernek kuci napravio 4 dana se pilo. Ironija je da smo im tada valjali, "Zeljo treba u vrh", "tradicija ovo ono", a sad se vide prava lica, dusmanska.
Slazem se.castro27 je napisao/la:Ma ljudi budimo realni Zeljo je za ovu ligu STROJ ZA UBIJANJE i nema tu sta ko da trazi pored Zelje,vidjet cete i na sledecoj utakmici u Banja Luci iskreno drago mi je sto je sve vise iznenadjenje u nasoj ligi,al zeljo je za klasu ispred svih ostalih,jednostavmo su odskocili ispred svih i to se iz daleka vidi,mada je to zalosno sto stvarno ni ove sezone Zeljo nece imati nekog posebnog konkurenta za osvajanje ove tzv.PREMIER LIGE.
-
- Kontakt:
Meni je zanmiljvio nakon 3 kola pola premijerligasa nemaju pobjedu 

Komitet za normalizaciju (kako i ime kaze) je normalizovao dosta toga.
Desavaju nam se gostujuce pobjede kao nikad prije, sto je sasvim normalno. Ako je Barcelona mogla uzimati Levante u gostima, zasto Zeljo da ne uzme Zvijezdu iz Gradacca?!
Neki od najvecih problema jos nisu rijeseni ali za njih treba vremena i rada. To su npr. broj klubova, stadioni, kultura navijaca itd itd...
Bilo kako bilo, bar se moze normalno pobijediti, ako si vec bolji.
Desavaju nam se gostujuce pobjede kao nikad prije, sto je sasvim normalno. Ako je Barcelona mogla uzimati Levante u gostima, zasto Zeljo da ne uzme Zvijezdu iz Gradacca?!
Neki od najvecih problema jos nisu rijeseni ali za njih treba vremena i rada. To su npr. broj klubova, stadioni, kultura navijaca itd itd...
Bilo kako bilo, bar se moze normalno pobijediti, ako si vec bolji.
Moze sto da nefedeltafrotta je napisao/la:velež

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Normalno da igramo, kupimo, namjestimo, ukrademo, kad god mozemo to uradimo, vas ostale nabijemo nogom da ostanete iza nas, mi budemo sampionu, vama potrgamo zivce, vi obolite od toga i jednom ili dva puta dnevno pomislite na fcz i amara, on vam se nasmije i zalupi vrata vase selendre i kaze KRAJ PRICE !Armageddon2012 je napisao/la:ovaj siroki uopste nije losa ekipa...
da zeljo ne igra ovaj atomski fudbal,mozda bi se cak mogli i ukljuciti u borbu za titulu.
Oni koji kazu da je liga kvalitetnija bila u vrijeme kada se na gostovanju moglo dobiti samo ako kupite ili preko stranke odradite domacina, su ili ludi ili zaboravni. Ja sam tada mogao pogoditi unaprijed 98% utakmica kola, a sada nemogu 2 od 8. Sudenje 100 puta bolje, infrastruktura ista ili malo bolja. Jos kada se poprave travnjaci i skrati liga dolaze bolji dani abd. Nakon tri kola:
Zeljeznicar - ao drzi konce i dok je tako prvi su favoriti lige, svidjelo se to nama ili ne
Siroki Brijeg - iskusna ekipa sa stabilnim rukovodstvom, ove godine drugi favorit
Sarajevo - uffffffffffffffff
Zrinjski - favorit 4, solidan igracki kadar i ojacana uprava
Olimpic, celik i velez vrebaju kiks cetvorke
Pozitivno sam iznenaden dosadasnjim predstavama borca, svaka cast jovicu.
Zeljeznicar - ao drzi konce i dok je tako prvi su favoriti lige, svidjelo se to nama ili ne
Siroki Brijeg - iskusna ekipa sa stabilnim rukovodstvom, ove godine drugi favorit
Sarajevo - uffffffffffffffff
Zrinjski - favorit 4, solidan igracki kadar i ojacana uprava
Olimpic, celik i velez vrebaju kiks cetvorke
Pozitivno sam iznenaden dosadasnjim predstavama borca, svaka cast jovicu.
Zadnja izmjena: FCS, dana/u 12 avg 2013, 12:22, ukupno mijenjano 1 put.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Očekujem da će se podmanjačka elita predvođena Haitijem od Manjače okupiti u solidnom broju da uživa u atomskom fudbalu. Predviđam da će fudbalski potkovana pomenuta elita znati cijeniti atomski fudbal i da će isti nagraditi na sebi svojstven i nadasve originalan način - prekrasnim bacanjem cigli i briljantnim muzičkim repertoarom valcera i polki kojim je podmanjačka elita dodala i fantastičan prigodan tekst, čega se levati poput Straussa mlađeg nisu sjetili.Armageddon2012 je napisao/la:ovaj siroki uopste nije losa ekipa...
da zeljo ne igra ovaj atomski fudbal,mozda bi se cak mogli i ukljuciti u borbu za titulu.
- invincible1921
- Kontakt:
dakle liga za ovu godinu:
TITULA :
1.ZELJEZNICAR-prvi favorit jer smo iznad svih ostalih u svakom pogledu htjeli vi to priznati ili ne.Igracki kadar koji se ne mijenja puno eo vec 3 4 sezone je nesto o cemu drugi mogu sanjati.na celu kluba AO covjek kojeg mozete mrziti,voljeti,ne voljeti,postovati,ali jednostavno covjek koji zna sta radi i sta da uradi da bi se titula donijela.Vec u prva tri kola su pokazali snagu i pobjednicki mentalitet koji je i najveca snaga zelje,pobjedjuju i kad igraju lose.
2.SIROKI-najozbiljniji koknuretn,uz zelju jedini stabilan klub u nasoj ligi koji ima mogucnost da zadrzi igracki kadar i sigurno najbolje financijski organizovan klub.Siroki vidim na drugoj poziciji na kraju sezone ne zato sto navijam za zelju nego zato sto oni cesto rasipaju bodove na malim utakmicama gdje se titula i osvaja.Mogu parirati zelji u medjusobnom duelu ali tesko u 30 utakmica.
3.SARAJEVO-svake godine velika usudio bi se reci nerealna ocekivanja.U ovu kategoriju sam ih stavio prvenstveno radi tradicije ,mada siguran sam da oni titulu nece vidjet.
EVROPA:
1.BORAC-situacija u klubu je ocajna,mada ipak mislim da usudio bi se reci nikad slabijoj ligi imaju kvaliteta i prije svega ime i tradiciju koja ce ih odvesti u evropu
2.OLIMPIC-sve sto vazi za borac i sarajevo sto se tice tradicije to olimpicu najvise i fali.Igracki i organizacijski se sigurno mogu mjeriti i sa zeljom i sa sirokim ali uvijek pokazu da su ipak samo mali klub koji je nastao kao privatni projekat.Ove godine uz malo srece koja im konstatno nedostaje trebali bi osiguraati evropu.
3.CELIK-"tresla se gora rodio se mis" kad god cujem ovu frazu upravo mi oni padnu napamet.Svake godine najave za evropu pa cak i za titulu,i uvijek nakon 5-6 kola pocinje psovanje i osipanje paljbe po upravi koja je "nesposobna" psovanje zelji jer je sve utakmice kupio,sarajevu zato sto su iz sarajeva,i svim ostalim jer svi su protiv celika i zenice,svi se udruze u zavjeru protiv crveno crnih.Ove godine nadam se da ce imati malo drugaciji pristup mada ovi grafiti dokazuju da se nista nije promijenilo,ali ipak mislim da ce bit ako nista u borbi za evropu jer liga je nikad slabija po mom misljenju
4.VELEZ I ZRINJSKI-dva mostarska kluba koji iz godine u godinu se muce sa ocajnim upravama koje su ih doveli na prosjacki stap.Ove godine bar u velezu cini mi se da stvar idu na bolje tako da bi uz malo srece mogli da dohvate evropu mada iskreno mislim da im je krajnji domet 5 mjesto.Zrinjski takojder ocekujem na toj diobi 5-7 mjesto.
SREDINA TABELE:
Ovdje necu nikoga posebno analizirati ali ovdje spadaju klubovi koji su preslabi da bi napravili nesto znacajnjije ali su prejaki da bi ispali iz lige,dakle jednostavno postoje igraju i popunice broj od 16 ejipa:VITEZ,RADNIK,RUDAR,SLAVIJA
OPSTANAK:
TRAVNIK-mislim da je krajnje vrijeme da i oni se vrate u federalnu ligu,licno jedan od omrazenih kluoba u nasoj ligi,prvenstveno zbog svog nacina igre koji se moze nazvati mesarskim a zatim i zbog stalnih optuzbi za stimanja i ostanje u ligi na racun domacih pobjeda i na racun ekipa koje su losije cak i od njih pa moraju ispast(gradina,buducnost,kozara..).Sto je dosta dosta je.
MLADOST:novajlija u ligi,iznenadili su me u ova prva tri kola,ali mislim da su i sebe iznenadili.Fino igraju iskreno volio bi da ostanu mada mislim da ce to biti nemoguce jer ce sve vise padati u igri kako liga bude odmicala.Moguce je i da ostanu mada ne vjerujem u to.
LEOTAR:iskren da budem da sam ovo pisao prije sezone ne bi ih stavio ovdje ali primiti 16 golova u 4 kola a ne dati nijedan je zabrinjavajuce.Trenutno su zakucani na dno,ali mislim da ce ostati u ligi jer bilo je sezona kada su bili i gori pa su opet ostajali jer se izdignu u drugom dijelu sezone,tako da sam misljenja da ce i sada biti isto.
ZVIJEZDA-od jednog stabilnog premijerligasa sada su se doveli u situaciju da im prijeti ispadanje vec nakon prvog dijela sezone.Mislim da ce se polako dizati kako sezona bude odmicala i da ce ostati u ligi.
TITULA :
1.ZELJEZNICAR-prvi favorit jer smo iznad svih ostalih u svakom pogledu htjeli vi to priznati ili ne.Igracki kadar koji se ne mijenja puno eo vec 3 4 sezone je nesto o cemu drugi mogu sanjati.na celu kluba AO covjek kojeg mozete mrziti,voljeti,ne voljeti,postovati,ali jednostavno covjek koji zna sta radi i sta da uradi da bi se titula donijela.Vec u prva tri kola su pokazali snagu i pobjednicki mentalitet koji je i najveca snaga zelje,pobjedjuju i kad igraju lose.
2.SIROKI-najozbiljniji koknuretn,uz zelju jedini stabilan klub u nasoj ligi koji ima mogucnost da zadrzi igracki kadar i sigurno najbolje financijski organizovan klub.Siroki vidim na drugoj poziciji na kraju sezone ne zato sto navijam za zelju nego zato sto oni cesto rasipaju bodove na malim utakmicama gdje se titula i osvaja.Mogu parirati zelji u medjusobnom duelu ali tesko u 30 utakmica.
3.SARAJEVO-svake godine velika usudio bi se reci nerealna ocekivanja.U ovu kategoriju sam ih stavio prvenstveno radi tradicije ,mada siguran sam da oni titulu nece vidjet.
EVROPA:
1.BORAC-situacija u klubu je ocajna,mada ipak mislim da usudio bi se reci nikad slabijoj ligi imaju kvaliteta i prije svega ime i tradiciju koja ce ih odvesti u evropu
2.OLIMPIC-sve sto vazi za borac i sarajevo sto se tice tradicije to olimpicu najvise i fali.Igracki i organizacijski se sigurno mogu mjeriti i sa zeljom i sa sirokim ali uvijek pokazu da su ipak samo mali klub koji je nastao kao privatni projekat.Ove godine uz malo srece koja im konstatno nedostaje trebali bi osiguraati evropu.
3.CELIK-"tresla se gora rodio se mis" kad god cujem ovu frazu upravo mi oni padnu napamet.Svake godine najave za evropu pa cak i za titulu,i uvijek nakon 5-6 kola pocinje psovanje i osipanje paljbe po upravi koja je "nesposobna" psovanje zelji jer je sve utakmice kupio,sarajevu zato sto su iz sarajeva,i svim ostalim jer svi su protiv celika i zenice,svi se udruze u zavjeru protiv crveno crnih.Ove godine nadam se da ce imati malo drugaciji pristup mada ovi grafiti dokazuju da se nista nije promijenilo,ali ipak mislim da ce bit ako nista u borbi za evropu jer liga je nikad slabija po mom misljenju
4.VELEZ I ZRINJSKI-dva mostarska kluba koji iz godine u godinu se muce sa ocajnim upravama koje su ih doveli na prosjacki stap.Ove godine bar u velezu cini mi se da stvar idu na bolje tako da bi uz malo srece mogli da dohvate evropu mada iskreno mislim da im je krajnji domet 5 mjesto.Zrinjski takojder ocekujem na toj diobi 5-7 mjesto.
SREDINA TABELE:
Ovdje necu nikoga posebno analizirati ali ovdje spadaju klubovi koji su preslabi da bi napravili nesto znacajnjije ali su prejaki da bi ispali iz lige,dakle jednostavno postoje igraju i popunice broj od 16 ejipa:VITEZ,RADNIK,RUDAR,SLAVIJA
OPSTANAK:
TRAVNIK-mislim da je krajnje vrijeme da i oni se vrate u federalnu ligu,licno jedan od omrazenih kluoba u nasoj ligi,prvenstveno zbog svog nacina igre koji se moze nazvati mesarskim a zatim i zbog stalnih optuzbi za stimanja i ostanje u ligi na racun domacih pobjeda i na racun ekipa koje su losije cak i od njih pa moraju ispast(gradina,buducnost,kozara..).Sto je dosta dosta je.
MLADOST:novajlija u ligi,iznenadili su me u ova prva tri kola,ali mislim da su i sebe iznenadili.Fino igraju iskreno volio bi da ostanu mada mislim da ce to biti nemoguce jer ce sve vise padati u igri kako liga bude odmicala.Moguce je i da ostanu mada ne vjerujem u to.
LEOTAR:iskren da budem da sam ovo pisao prije sezone ne bi ih stavio ovdje ali primiti 16 golova u 4 kola a ne dati nijedan je zabrinjavajuce.Trenutno su zakucani na dno,ali mislim da ce ostati u ligi jer bilo je sezona kada su bili i gori pa su opet ostajali jer se izdignu u drugom dijelu sezone,tako da sam misljenja da ce i sada biti isto.
ZVIJEZDA-od jednog stabilnog premijerligasa sada su se doveli u situaciju da im prijeti ispadanje vec nakon prvog dijela sezone.Mislim da ce se polako dizati kako sezona bude odmicala i da ce ostati u ligi.
=\_1921_/=
@invincible1921 objasnio stvarno kako jeste.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
- Kontakt:
Pocetak sezone je otkrio da je Siroki opasan kandidat , pa imali su ljudi evropu pa opet pregazise jakog Veleze i Sarajeva , dok je Zeljo igrao sa rasppalom Zvijezdom , I pokusnim kunicima Vitezom 

Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!
Ne znam što ste se toliko digli,manijaci,tri pobjede protiv ekipa iz donjeg dijela tablice.
Ovo je moja prognoza:
1.Široki
2.Olimpic
3.Željo
4.Zrinjski

Ovo je moja prognoza:
1.Široki

2.Olimpic

3.Željo

4.Zrinjski

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Možda, al samo možda, zato što je Željo tri puta prvak (uz jedno treće mjesto) u četiri godine, možda, al samo možda, što u te četiri godine ima dva kupa i dva finala i možda, al samo možda, zato što iz tri utakmice ima 9 bodova i nije primio gol.Aragorn98 je napisao/la:Ne znam što ste se toliko digli,manijaci,tri pobjede protiv ekipa iz donjeg dijela tablice.![]()
Ovo je moja prognoza:
1.Široki![]()
2.Olimpic![]()
3.Željo![]()
4.Zrinjski
Mislim, nikakav razlog da bi se pomislilo da Željo opet može bit prvak, al eto budale vjeruju u to.
ne volim prognoze ko će biti prvi, a ko će ispasti...treba pustiti da stvari idu svojim tokom, jer mi ne znamo šta može biti na kraju, možda neko iznenadi od koga se to najmanje očekivalo...
Hlađenje stiže već ovo kolo.DukeOfWellington je napisao/la:Možda, al samo možda, zato što je Željo tri puta prvak (uz jedno treće mjesto) u četiri godine, možda, al samo možda, što u te četiri godine ima dva kupa i dva finala i možda, al samo možda, zato što iz tri utakmice ima 9 bodova i nije primio gol.Aragorn98 je napisao/la:Ne znam što ste se toliko digli,manijaci,tri pobjede protiv ekipa iz donjeg dijela tablice.![]()
Ovo je moja prognoza:
1.Široki![]()
2.Olimpic![]()
3.Željo![]()
4.Zrinjski
Mislim, nikakav razlog da bi se pomislilo da Željo opet može bit prvak, al eto budale vjeruju u to.

Vrlo moguce da Zeljo izgubi u Banjoj Luci, a onda ide naslađivanje dusmana. I nararavno price kako to nismo kupili, i neizbjezno Sarajevo najbolje u drzavi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Mislim da siroki jucer napravio doduse jako sretno veliki posao protiv sarajeva i po meni su br. 1 kandidat za titulu jer ce vrlo vjerovatno uzeti 6 bodova izmedju ova dva tima sto zeljo nece 100% sam siguran u to. Isto tako mi Olimpik izgleda odlicno spremljen i ukomponovan, ali isto tako imaju sindrom malog tima te predvidjam da ce tesko pobijediti slijedece timove: zeljo, sarajevo, celik, velez, borac itd. zbog nedostatka navijacke podrske. Inace po meni najljepse igraju i najbolje su fizicki spremni. Rano je govoriti jios uvjek ali izgleda siroki i zeljo za titulu. Ostalo ko zna....
- Armageddon2012
- Kontakt:
ja mislim da je nemoguće da takva mašinerija poklekne.Elegant
Vrlo moguce da Zeljo izgubi u Banjoj Luci
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Šteta što Sarajevo nema više bodova da se uklopi u ovu "mislim da Željo neće" priču. Ipak hercegovačka i krajiška ispostava ne miruju, žestoko se svađaju za prestižnu titulu "šampioni augusta" koju inače uzima Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.