FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 13 apr 2010, 01:04

Braco moja barcelonisti, iako smo dobili Reala, jos nam se valja namuciti do titule, naredne dvije tekme po meni su najbitnije da dobijemo.Messija mozda treba malo odmoriti i pricuvati ga, al ko ce igrat u napadu ne znam, Ibre nema, Henry je cini mi se vec otpisan. Mislim da ne smijemo kiksati nikako, ovu prednost sto imamo moramo cuvati tamo do gostovanja Sevilji i Viljarealu. Tu su i mečevi protiv Intera, valjda se Henry probudi malo i Ibro prizdravi, tesko je bez njih sve ove napore podnijeti. Ali opet ne sumnjam nesto da cemo do kraja oderati sve, Pep je majstor u tempiranju forme, i vidimo sto sezona vise odmice da igramo sve bolje i bolje.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 13 apr 2010, 01:48

Henry je završio svoje u Barceloni, ceka se samo kraj sezone da mu se klub zahvali na svemu (a posebno na onoj sramoj izdajnickoj izjavio kako jednostavno nece da igra protiv Arsenala)...tom izjavom je sam sebi zatvorio vrata u Barci zauvijek.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 13 apr 2010, 02:30

Romariooo je napisao/la:Braco moja barcelonisti, iako smo dobili Reala, jos nam se valja namuciti do titule, naredne dvije tekme po meni su najbitnije da dobijemo.Messija mozda treba malo odmoriti i pricuvati ga, al ko ce igrat u napadu ne znam, Ibre nema, Henry je cini mi se vec otpisan. Mislim da ne smijemo kiksati nikako, ovu prednost sto imamo moramo cuvati tamo do gostovanja Sevilji i Viljarealu. Tu su i mečevi protiv Intera, valjda se Henry probudi malo i Ibro prizdravi, tesko je bez njih sve ove napore podnijeti. Ali opet ne sumnjam nesto da cemo do kraja oderati sve, Pep je majstor u tempiranju forme, i vidimo sto sezona vise odmice da igramo sve bolje i bolje.
To stoji na mjestu, jer kad se pogleda raspored, nije nimalo lagan, dok imam neki predosjecaj da ce Real nekako nafakaski da pobjedi do kraja sve utakmice iako i oni imaju teskih ali duplo manje.

April 14th: Barça – Depor (Liga)

April 17th: Espanyol – Barça (Liga)

April 20th: Inter – Barça (Champions)

April 24th: Barça – Xerez (Liga)

April 28th: Barça – Inter (Champions)

May 2nd: Villarreal – Barça (Liga)

May 5th: Barça – Tenerife (Liga)

May 9th: Sevilla – Barça (Liga)

May 15th: Barça – Valladolid (Liga)

May 22nd: Champions Final
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 13 apr 2010, 02:38

drop je napisao/la:Henry je završio svoje u Barceloni, ceka se samo kraj sezone da mu se klub zahvali na svemu (a posebno na onoj sramoj izdajnickoj izjavio kako jednostavno nece da igra protiv Arsenala)...tom izjavom je sam sebi zatvorio vrata u Barci zauvijek.
Uvijek mi je bio drzak, čak i dok je igrao u Arsenalu, pa u ovim kvalifikacijama je dokazao kakav je šupak postižući namjeran gol rukom.Ni prije mi nije bio drag al' sada sam ga zamrzio totalno.

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 13 apr 2010, 02:49

FC BAYERN je napisao/la:
drop je napisao/la:Henry je završio svoje u Barceloni, ceka se samo kraj sezone da mu se klub zahvali na svemu (a posebno na onoj sramoj izdajnickoj izjavio kako jednostavno nece da igra protiv Arsenala)...tom izjavom je sam sebi zatvorio vrata u Barci zauvijek.
Uvijek mi je bio drzak, čak i dok je igrao u Arsenalu, pa u ovim kvalifikacijama je dokazao kakav je šupak postižući namjeran gol rukom.Ni prije mi nije bio drag al' sada sam ga zamrzio totalno.
Nije postigao gol rukom vec je ustopao loptu rukom zatim asistirao gallasu ?! i nije on kriv zbog tog, vec sudije valjda... Maradona je dao go rukom, Messi je dao go rukom... bil' ti da igras za neki klub a isto ti se desi drugacije postupio ? Sumnjam 8-) Mada ga sad svi kritiziraju zbog ponasanja protiv Arsenala sto mu apsolutno nikako nije trebalo
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 13 apr 2010, 02:53

prasovic89 je napisao/la:
FC BAYERN je napisao/la:
Nije postigao gol rukom vec je ustopao loptu rukom zatim asistirao gallasu ?! i nije on kriv zbog tog, vec sudije valjda... Maradona je dao go rukom, Messi je dao go rukom... bil' ti da igras za neki klub a isto ti se desi drugacije postupio ? Sumnjam 8-) Mada ga sad svi kritiziraju zbog ponasanja protiv Arsenala sto mu apsolutno nikako nije trebalo
Malo sam pomjesao nije dao nego asistiro al' eto isti klinac bilo je namjerno.

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 13 apr 2010, 02:55

Malo sam pomjesao nije dao nego asistiro al' eto isti klinac bilo je namjerno.[/quote]

Ali opet brate nisi odgovorio :D bil' ti da igras za neki klub a isto ti se desi drugacije postupio ? Sumnjam 8-)

Ma, nebitno... vidimo se aBd u finalu 8-)

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 13 apr 2010, 03:01

LFP je napisao/la:
PIKAMER je napisao/la:LFP polako ulazi u uzi krug za forumasa godine, svaki njegov post odvojim po pola sata fino procitam i naucim nesto.
P.S. Zar Barca nije vec ispred Reala :D
Ne daleko sam od toga :lol: :lol:
P.S "nije" kad je bila???? :lol: :lol:
Zizou, nemoj da ti zovem Stoichkova da ti na uho kaze one izjave 8-)

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 13 apr 2010, 03:13

LFP je napisao/la:MRZIM BARCU...VOLIM REAL MADRID C.F :mrgreen: :mrgreen: ....SVI NAVIJACI BARCE KOJI SU POCELI ZA NJU DA NAVIJAJU OD 2005/6 SU DIJECA I TO SE VIDI NA FORUMU..RESPECT SAMO ONIMA STARIJIMA..JA SAM ZA RM POCEO JOS OD 1998..VOLIM MADRID 8-) 8-) BARCA===PICKA....PICKIN DIM :lol: :lol:
haj fino je kad se sjecas pogotka mijatovica juventusu xD

al nije mi jasno koji djavo dolazis ''nama'' da pricas svoje nostalgije 8-)

Barca je jednostavno dokazala da je trenutno najbolji klub na svijetu i to ce ti svi normalni navijaci reala reci, kao sto su meni mnogi na blogger servisu :D

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 13 apr 2010, 09:43

Cule je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:Evo bit ce prenos utakmice u srijedu protiv Deportiva u 22H ;)
drug gdje ce biti prenos :idea:

prenos je na hayatu u 22h ;)
Por que ? Por que somos los mejores...

RE-SU
Kontakt:

Post Postao/la RE-SU » 13 apr 2010, 10:16

prasovic89 je napisao/la:
LFP je napisao/la:MRZIM BARCU...VOLIM REAL MADRID C.F :mrgreen: :mrgreen: ....SVI NAVIJACI BARCE KOJI SU POCELI ZA NJU DA NAVIJAJU OD 2005/6 SU DIJECA I TO SE VIDI NA FORUMU..RESPECT SAMO ONIMA STARIJIMA..JA SAM ZA RM POCEO JOS OD 1998..VOLIM MADRID 8-) 8-) BARCA===PICKA....PICKIN DIM :lol: :lol:
haj fino je kad se sjecas pogotka mijatovica juventusu xD

al nije mi jasno koji djavo dolazis ''nama'' da pricas svoje nostalgije 8-)

Barca je jednostavno dokazala da je trenutno najbolji klub na svijetu i to ce ti svi normalni navijaci reala reci, kao sto su meni mnogi na blogger servisu :D
Posto mu je post izbrisan, moram da mu ovako nesto napisem...
Evo ja sam malo stariji, imam 30 godina! Bicu malo duzi, nadam se da mi necete zamjeriti!? Kao klinac sam poceo navijati za Ajax, međutim kada je nas proslavljeni golgeter Meho Kodro dosao u Barcu, otkrio sam nesto novo... Malo po malo, dobijajuci sve vise informacija o tom klubu, shvatio sam sta taj klub znaci! Barcelona je simbol otpora, Barcelona je nesto posebno u srcima svih njenih navijaca, Barca je vise od kluba... Jedina ekipa na svjetu koja nikada u svojoj istoriji nije imala ime sponzora na grudima svog dresa iako je to najplacenije i najskuplje mjesto za reklamu, a zasto...
Pa jednostavno, vec sam odgovorio na to pitanje, Barca je vise od kluba, prodavajuci to mjesto ukaljace se svetost tog velicanstvenog dresa, a samim time se prodaje dusa Barcelone...
Nije slucajno da sam prvo zavolio Ajax prije Barce jer na neki nacin ta dva kluba imaju mnogo povezanosti, jer tvorac i zacetnik Barce koju poznajemo danas jeste Johan Cruyff koji je iz holandije i igrao je za Ajax, prenio je ''totalni nogomet'' i igranje sa 3 špica sto je postalo standard u Barci...
Barcina skola je jako ojacala, dovode se sa raznih krajeva svijeta jako mlada djeca koja imaju talenta i uce od rane mladosti da igraju Barcin stil nogometa, koji je postao jedinstven i prepoznatljiv u svijetu...
Ajax je tako nesto radio sredinom devedesetih i to im je dalo uspjeha jer su jakom selekcijom mladih igraca napravili evropski i svjetski rezultat...
Barca to isto ponavlja ali u mnogo vecem i ljepsem obimu i to je prava snaga Barce...
Znate za onu narodnu: ''svaki pjetao je najjaci na svom bunjistu'' eh nesto slicno je sa Barcom, jer mlad igrac koji se godinama borio da obuce taj sveti dres, kada jednom dođe do cilja, ne ispusta ga lahko jer zna koliko truda mu treba za to, a dok igra za Barcu brani je kao svoju rođenu kuću, a ne kao Realovi plaćenici bez duse, kao neciju tuđu, pa brzo odustanu... To je prava snaga Barce, ljubav prema klubu koji im je sve dao, mislim da su neki spremni i poginuti na terenu zbog Barcelone jer to prevazilazi okvire profesionalizma, jednostavno da bi uspjesno igra u Barci moras se podrediti klubu i voljeti ga svim srcem...
Vidis, u proslosti, cim se neki igrac izdigao iznad kluba, vrlo brzo je bio prodan negdje, jer tako stvari ne stoje u Barceloni...
Ovo je najbolja ekipa koja je ikada igrala nogomet ili ti ga fudbal i ja im se divim...
Sretan sam sto sam navijac Barce i sto zivim u ovom vremenu kada mogu sve ovo da vidim i dozivim...
Znam puno o sportu, na kraju krajeva i sportski sam radnik tako da imam određenu kompetenciju u tome...
Sport općenito, fudbal pogotovo je nesto posebno ali Barca je ipak jos jednu stepenicu iznad i kako rece jedan poznati fudbaler koji je imao prilike igrati uprotiv Barce u zadnjih par godina ''To je najbolji tim ikada napravljen''. Znam, predugo i presiroko, ali ovim zelim ovom navijacu Reala da porucim, da mrzi nesto sto je lijepo i sto je napravljeno na visoko moralnim i zdravim odnosima, a ipak uspjeva u svijetu profesionalizma i sto je najbitnije, daje velicanstvene rezultate...
Barca je ljubav, zajednistvo, harmonija - Barca je vise od kluba ;)
Najbolji tim ikada - Barcelona fc

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 apr 2010, 11:00

Tako je buraz, vidis ima nas vjerujem jos mnogo takvih, i ja sam recimo isto navijao za Ajax i za Barcu, cak mozda i podjednako, volio sam Ajax i poslije one mocne Van Gaalove generacije kad su bili nesto slabiji, i danas dan su mi dragi jer imaju slicnu filozofiju napadacku kao i mi. Pored toga Barca i Ajax su nekako kao pobratimljeni klubovi jos od vremena kada je Krojf dosao u Barcu, kao i Neskens, kasnije je i veliki dio tog strasnog Ajaxa sredinom devedesetih zavrsio kod nas (Van Gaal, Reiziger, De Boer, Overmars, Kluivert). I ja mislim da je ovo najjaca generacija Barce ikada, cak jace i od one s pocetka devedesetih kad sam zavolio ovaj klub u kojem su igrali tada najveci svjetski majstori Romario, Hadži, Stoickov, Kuman, Guardiola... Tada je to bio dream team, a ovo danas je nesto jos bolje. Godinama, odnosno decenijama igramo najljepsi fudbal, i danas je tako, samo sto danas mozemo reci da igramo apsolutni totalni fudbal koji ne samo sto je efektan i efikasan, nego ne dozvoljava protivniku da uopste ugrozi nas gol u vecini slucajeva, a prije to nismo imali i znali smo cesto gubiti neke vazne utakice i prvenstva. Ovo sto danas imamo gradilo se dugo, planski, rekao bi jos od dolaska Laporte na mjesto predsjednika. Postoji neki sistem rada dugorocni, velike zasluge za danasnji tim ima recimo i Rajkard kojeg ne trebamo zaboraviti, a Pep je ovdje mislim najzasluzniji. Ono sto nas razlikuje od svih klubova danasnjice je to sto imamo skoro cijeli tim domacih igraca koji su tu od svoje desete godine i koji vrlo vjerovatno nikada nece otici negdje drugo (Valdez, Puyol, Pique, Sergio, Xavi, Iniesta, Messi, Pedro, Bojan) i uz jos nekoliko pametno dovedenih pojacanja to cini nevjerovatan tim koji se skoro telepatski razumije na terenu. Ne samo sto smo sad najjaci, pravo pitanje za sve nas je koliko ce jos godina ovaj tim dominirati u Evropi.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 13 apr 2010, 13:43

Danas je rodjendan kapitenu.Nek mu je sa srecom !

slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 13 apr 2010, 13:57

iniesta opet out mjesec dana :( nema srece u azdnje vrijeme.

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 13 apr 2010, 14:02

Šta mu je bilo?

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 13 apr 2010, 14:03

Da,evo i ja citam,Iniesta out mjesec dana. :(

Izgleda da je obnovio povredu na treningu danas.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

VFCB
Kontakt:

Post Postao/la VFCB » 13 apr 2010, 14:05

evo jedna zanimljiva slika :D

slika

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 13 apr 2010, 14:07

ovo nije valdes.

VFCB
Kontakt:

Post Postao/la VFCB » 13 apr 2010, 14:13

ne znam brato, lici pravo na valdesa, ma on je 100% :D

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 13 apr 2010, 14:18

vjeruj mi nije, on prije nije bio celav, vec je bio sminker ono, fruzurice :D

http://up2.m5zn.com/photo/2009/2/25/02/ ... vk.jpg/jpg

vo slika kad je bio mladji, ne lici uopste na ovoga tipa sa slike.

a bojan jeste.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.