2013-14 NBA Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će osvojiti titulu ove sezone?

Indiana Pacers
8
7%
Miami Heat
19
18%
San Antonio Spurs
40
37%
Oklahoma City Thunder
19
18%
LA Clippers
5
5%
Houston Rockets
4
4%
neko drugi (PHOENIX SUNSI recimo)
12
11%

Ukupno glasova: 107

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: 2013 NBA Off-Season

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 jul 2013, 23:40

rio_Ferdy88 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Nemam sta halaliti kad si izvukao stvari iz konteksta...Statistika je potrebna za ono sto sam zelio izraziti,ali se definitivno sve stvari ne mogu izraziti i docarati njome,posebno kad je u pitanju igrac poput Ginobilija...
I ti si nekad stvarno preozbiljan, opusti se niko ti ne želi i ne misli zlo, zafrkancija obična, oprosti ako sam te uvrijedio :(
Ja sam opusten,ali imas dosta likova koji ce jedva docekati da nesto pogresno napises,te onda bazirati svoje misljenje na tome...Nisi ti mene nicim uvrijedio... ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 jul 2013, 00:03

NEZALAGANJE je napisao/la: Ja sam opusten,ali imas dosta likova koji ce jedva docekati da nesto pogresno napises,te onda bazirati svoje misljenje na tome...Nisi ti mene nicim uvrijedio... ;)
Ma dobro, nemam o tebi šta steći pogrešno mišljenje, kad si ovdje na pdf-u jedan od najboljih forumaša i znaš o čemu pričaš za razliku od većine drugih ;)

Nego ne reče šta misliš o Stevensu kao našem novom treneru (znam da si rekao da će biti mlad i novo ime) ili slabije pratiš NCAA :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jul 2013, 00:12

NEZALAGANJE je napisao/la: Ja sam opusten,ali imas dosta likova koji ce jedva docekati da nesto pogresno napises,te onda bazirati svoje misljenje na tome...Nisi ti mene nicim uvrijedio... ;)
Ma dobro, nemam o tebi šta steći pogrešno mišljenje, kad si ovdje na pdf-u jedan od najboljih forumaša i znaš o čemu pričaš za razliku od većine drugih ;)

Nego ne reče šta misliš o Stevensu kao našem novom treneru (znam da si rekao da će biti mlad i novo ime) ili slabije pratiš NCAA :mrgreen:
Slabije to pratim,osim kad ima nekih igraca koji me bas zanimaju...Vidim da ima jako dobru biografiju,a mlad je,sto znaci da covjek ima znanje...Usput,vi svakako imate sad mnogo mladih igraca,tako da ce i njemu biti lakse da to postavi na svoje mjesto,ali mislim da mu je kljucno pitanje odnos s Rondom? :? Ono sto bih ja jos gledao kod njega je kakav ce sistem uspostaviti?Znaci ne zanima me rezultat,vec ono sto covjek zeli da 'vrti' i u odbrani i u napadu,kad osoblje bude pravo.Jos ti mogu dodati,da vi i sa takvom ekipom mozete u borbu za PO na Istoku,jer,po meni,samo je 5 sigurnih,dok ce se za ta 3 preostala boriti WSH,CLE,MIL,pa i vi...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 jul 2013, 00:18

Admir_Sa je napisao/la: šta ja znam koliko ima, najavljivao si trejdove, pikove, prostor u salariju i slicno, pa nešto ne vidim da do sada ima išta od toga :roll:

gori ne može biti od augustina, younga, b hansbrugha i slicnih poluigraca :D
Da li ti shvatas da je FA period tek poceo, te da tek treba da pocnu pravi trejdovi i ostala cudesa? Ti fkt mislis da se sve rijesi prvih par dana, zar ne? Imas ekipu Hawksa koja ne zna da li ce tankirati, zbog situacije oko Howarda, imas Rocketse koji ne znaju sta ce se desiti sa Howardom i da li ce im trebati Asik, imas Lakerse koji ne znaju sta je sa Howardom i ako ostane Howard, vjerovatno ode Gasol i ostalih milion solucija.

Kada krene sezona, ni tada nije sve gotovo sto se tice trejdova, jer ima mnogo zanimljivosti kada treba da bude trade deadline, jer tada ekipe imaju jasnu sliku u kojem smjeru ce da krenu.

Sto se tice salary capa, on nije nestao, ima prostora za max igraca, a bit ce i iduce godine, tako da nema frke da li nam treba max igrac sada ili u 2014. godinu kada je FA klasa 5 puta bolja nego sada. Ako se mogne napraviti trade dobar po nas, bit ce napravljen, ali nece se trade raditi samo da se trade uradi, nego da nas poboljsa i kratkorocno i dugorocno i da ostane ta salary cap fleksibilnost, zato se Grant i ne zalece. Takodjer ni pickovi nisu nestali, oni su tu.

Stvarno se nekad zapitam da li uopste imas pojma kako te stvari idu ili je samo tvoj gust za NBA smjesten u box score nakon utakmice.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 jul 2013, 00:21

adriano_leite je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la: šta ja znam koliko ima, najavljivao si trejdove, pikove, prostor u salariju i slicno, pa nešto ne vidim da do sada ima išta od toga :roll:

Da li ti shvatas da je FA period tek poceo, te da tek treba da pocnu pravi trejdovi i ostala cudesa? Ti fkt mislis da se sve rijesi prvih par dana, zar ne? Imas ekipu Hawksa koja ne zna da li ce tankirati, zbog situacije oko Howarda, imas Rocketse koji ne znaju sta ce se desiti sa Howardom i da li ce im trebati Asik, imas Lakerse koji ne znaju sta je sa Howardom i ako ostane Howard, vjerovatno ode Gasol i ostalih milion solucija.

Kada krene sezona, ni tada nije sve gotovo sto se tice trejdova, jer ima mnogo zanimljivosti kada treba da bude trade deadline, jer tada ekipe imaju jasnu sliku u kojem smjeru ce da krenu.

Sto se tice salary capa, on nije nestao, ima prostora za max igraca, a bit ce i iduce godine, tako da nema frke da li nam treba max igrac sada ili u 2014. godinu kada je FA klasa 5 puta bolja nego sada. Ako se mogne napraviti trade dobar po nas, bit ce napravljen, ali nece se trade raditi samo da se trade uradi, nego da nas poboljsa i kratkorocno i dugorocno i da ostane ta salary cap fleksibilnost, zato se Grant i ne zalece. Takodjer ni pickovi nisu nestali, oni su tu.

Stvarno se nekad zapitam da li uopste imas pojma kako te stvari idu ili je samo tvoj gust za NBA smjesten u box score nakon utakmice.
ti ako ne ideš na kakav fakultet apsolutno upiši pravo, rodjen si za advokata. uvijek milion nekih solucija, varijanti i sve to na mlin klivlenda. et necu više niš pricati, a vidjecemo hocel na kraju u rosteru biti oldridz, jeferson (vec ga drugi kaparisali) love, horfod i slicni koje si TI najavljivao kao sigurna pojacanja
nema potpisa

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 jul 2013, 00:25

Admir_Sa je napisao/la:

ti ako ne ideš na kakav fakultet apsolutno upiši pravo, rodjen si za advokata. uvijek milion nekih solucija, varijanti i sve to na mlin klivlenda. et necu više niš pricati, a vidjecemo hocel na kraju u rosteru biti oldridz, jeferson (vec ga drugi kaparisali) love, horfod i slicni koje si TI najavljivao kao sigurna pojacanja
Nadji mi gdje sam ja to najavljivao njih kao SIGURNA pojacanja???? Ono sto sam ja navodio je to da imamo prostor u salary capu, da imamo pickove, da imamo stvari koje ekipa trazi za svoju zvijezdu. To sto Portland nece da trejda Aldridgea ili Minnesota Lovea, nikako nije problem Clevelanda, a Cleveland i dalje drzi tu fleksibilnost da ako bude prilike za trade, taj trade i uradi.

Mes Que Un Club!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 jul 2013, 00:26

Pusti Admire covjeka :) I tvoja je Indiana sad kao Bullsi prije godinu dvije haha...treba ti jos jedan a nemas prostora trebabpotpisat Noaha, a kod vas Gorga I td.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 jul 2013, 00:31

NEZALAGANJE je napisao/la:Jos ti mogu dodati,da vi i sa takvom ekipom mozete u borbu za PO na Istoku,jer,po meni,samo je 5 sigurnih,dok ce se za ta 3 preostala boriti WSH,CLE,MIL,pa i vi...
Ma znam da bi mogli, ali nema onda svrhe ovo što se radi, a radi se zbog što boljih pickova dogodine i oslobađanja prostora u SC, a od prve runde PO nemamo nikakve koristi ;)

Tako da ću ja uživati u tankanju i čekati tu lutriju :mrgreen:

A što se tiče osoblja, nadam se da će povesti ovog lika sa sobom :D

http://sportsillustrated.cnn.com/-colle ... on-butler/
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 jul 2013, 00:32

SaltCityAttack je napisao/la:Pusti Admire covjeka :) I tvoja je Indiana sad kao Bullsi prije godinu dvije haha...treba ti jos jedan a nemas prostora trebabpotpisat Noaha, a kod vas Gorga I td.
Bas on zna koliko mu koji igrac u ekipi ima ugovor. Dodje ujutro pogleda box score i boli ga briga, sad ga malo dosada ubija pa se zainteresovao, jer nema box score da prati. Pa neki dan je pitao ima li jos koja runda drafta :roll: .

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jul 2013, 00:35

NEZALAGANJE je napisao/la:Jos ti mogu dodati,da vi i sa takvom ekipom mozete u borbu za PO na Istoku,jer,po meni,samo je 5 sigurnih,dok ce se za ta 3 preostala boriti WSH,CLE,MIL,pa i vi...
Ma znam da bi mogli, ali nema onda svrhe ovo što se radi, a radi se zbog što boljih pickova dogodine i oslobađanja prostora u SC, a od prve runde PO nemamo nikakve koristi ;)

Tako da ću ja uživati u tankanju i čekati tu lutriju :mrgreen:

A što se tiče osoblja, nadam se da će povesti ovog lika sa sobom :D

http://sportsillustrated.cnn.com/-colle ... on-butler/
Ovaj mi lici na mladog Thibsa i Popa,kad su pocinjali sa poslovima ass.Barem po ovom clanku.Pa mnogi ce zeljeti da tankiraju,ali neko ce morati da upadne na to 8 mjesto koje ce ostati :D ,ako se uzme u obzir da ce CLE i WSH zeljeti to...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 jul 2013, 00:37

SaltCityAttack je napisao/la:Pusti Admire covjeka :) I tvoja je Indiana sad kao Bullsi prije godinu dvije haha...treba ti jos jedan a nemas prostora trebabpotpisat Noaha, a kod vas Gorga I td.
Bas on zna koliko mu koji igrac u ekipi ima ugovor. Dodje ujutro pogleda box score i boli ga briga, sad ga malo dosada ubija pa se zainteresovao, jer nema box score da prati. Pa neki dan je pitao ima li jos koja runda drafta :roll: .
bar se ne pravim neki znalac za razliku od tebe, samo logicno gledam na stvari i pamtim šta pišeš i onda vidim da se to uopšte ne ostvaruje, npr portland ide u rebulding, a sada kao ne ide i nece trejdat oldridza i slicne nebuloze
nema potpisa

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 jul 2013, 00:48

Admir_Sa je napisao/la:
bar se ne pravim neki znalac za razliku od tebe, samo logicno gledam na stvari i pamtim šta pišeš i onda vidim da se to uopšte ne ostvaruje, npr portland ide u rebulding, a sada kao ne ide i nece trejdat oldridza i slicne nebuloze
Kada koristis logiku i pogledas roster Portlanda, mozes skontati da nemaju sansu uci u PO na Zapadu i da im je bolje tankirati nego se opet muciti kao prosle sezone, pogotovo ako se uzme u obzir da je sljedeca draft klasa najavljivana kao slicna onoj iz 2003. godine. Kada sagledas to, pa vidis da imaju Aldridgea, onda takodjer logicki mozes skontati da ce jedan takav igrac biti nezadovoljan u tom timu. Onda daljom logikom shvatis da bi taj lik mogao biti trejdan. Nesto slicno se desilo sa Loveom koji je bio nezadovoljan u Minnesoti, ali haman bi sreca da se povrijedio pa se smirio i ne trazi vise trade. Da se Boston vodio logikom Portlanda, izborili bi PO i ove godine i onda bili suhog kurca naredne 3 godine. Portland ce i ovako i onako ostati suha kurca, a u to cemo se uvjeriti, jer nemaju sanse Lillard i Aldridge na zapadu izboriti PO. Spursi, OKC, Houston, GSW, LAC, Memphis, Denver, sigurni su putnici u PO, a onda imas 1 mjesto za ekipe poput Lakersa, Minnesote, Jazza. Svi ti timovi imaju bolje rostere od Portlanda, pa gdje je tu onda Portland? Doduse propust Jordana i propust Duranta pokazuje da ta fransiza ima ogromnih failova, tako da bi ovo mogao biti jedan u nizu failova ako se ne odluce na tankiranje. Uostalom, jos uvijek ima vremena da se trejda Aldridge ;) . Za tvoju informaciju, trejdati se moze do trade deadline, te ako jedna ekipa udje u sezonu sa jednim rosterom, ne mora znaciti da ce i zavrsiti sezonu za neizmijenjenim rosterom. Takodjer, niti jedna ekipa nece javno reci da tankira i ide u rebuilding. Boston napravi to sto napravi i Ainge opet ne zeli reci da ce tankirati i ici u rebuilding. Treba sacuvati navijace, iako je svima jasno kada se treba u rebuilding.

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 jul 2013, 01:15

Logika ne igra veliiu ulogu jer papir je papir . Netsi su na papiru bili jaci od Bullsa miljama pa ispadose od istih. Sport je **** ga, iznenadjenja su sastavni dio toga. Sa 2 superstara si siguran u Po I onda moras zavisiti na role players zavisno koji ce explodirati koju tekmu. Zato je vazno sastaviti ekipu sa jakom klupom, normalno da timovi bez superstara trebaju ganjat istog jer bi im to trebalo biti najvaznije prema putu naprijed ali to ih stavlja u prvu rundu PO I to je to. Its a long way to the top

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 jul 2013, 07:20

alemsa je napisao/la:Logika ne igra veliiu ulogu jer papir je papir . Netsi su na papiru bili jaci od Bullsa miljama pa ispadose od istih. Sport je **** ga, iznenadjenja su sastavni dio toga. Sa 2 superstara si siguran u Po I onda moras zavisiti na role players zavisno koji ce explodirati koju tekmu. Zato je vazno sastaviti ekipu sa jakom klupom, normalno da timovi bez superstara trebaju ganjat istog jer bi im to trebalo biti najvaznije prema putu naprijed ali to ih stavlja u prvu rundu PO I to je to. Its a long way to the top
Portlandov deficit nikako ne mozes porediti sa deficitom Bullsa, ne mozes porediti Thibsa sa Stottsom, ako je jos uvijek trener. Portland ima tupu na svim mjestima osim PF i PG. All-Star je Aldridge i to je sve sto imaju. Na Zapadu je jako tesko uci u PO i jedan igrac nije dovoljan sigurno. Ono sto se desi u PO nema nikakvih pravila, svako od svakog moze ispasti, a to kako doci do PO, ipak je mnogo lakse prognozirati i predvidjeti. Ako Portland udje u PO, to ce biti jako veliko iznenadjenje.

Mes Que Un Club!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 jul 2013, 07:30

Earl Clark Reportedly Agrees to 2-Year Deal with Cavs. (Vjerovatno je adriano vec napisao :mrgreen: )...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 jul 2013, 07:32

BernardBarnjak je napisao/la:Earl Clark Reportedly Agrees to 2-Year Deal with Cavs. (Vjerovatno je adriano vec napisao :mrgreen: )...
Ima Micko napisao na temi Cavsa, njega niko ne moze preduhitriti :lol: . 2 godine, 9 miliona, druga godina je team option.

Mes Que Un Club!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 jul 2013, 07:36

BernardBarnjak je napisao/la:Earl Clark Reportedly Agrees to 2-Year Deal with Cavs. (Vjerovatno je adriano vec napisao :mrgreen: )...
Ima Micko napisao na temi Cavsa, njega niko ne moze preduhitriti :lol: . 2 godine, 9 miliona, druga godina je team option.

Znao sam. :mrgreen:
Lijepo ce to Mike Brown složiti...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 jul 2013, 11:33

Internacionalni sastav Wolvesa:
G. Rubio-Spain. G. Barea- PuertoRico. G. Shved- Russia. F. Gelabale- France. C. Pekovic- Montenegro F. Dubljević- Montenegro. C. Dieng- Senegal.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 jul 2013, 12:07

BernardBarnjak je napisao/la:

Znao sam. :mrgreen:
Lijepo ce to Mike Brown složiti...
sve osim finala istoka i žestoke borbe sa majamijem je neuspjeh
nema potpisa

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 05 jul 2013, 13:33

kad bi Howard trebao odluciti gdje ce igrati?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.