OKK Spars

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

kovacic
Kontakt:

Re: OKK Spars

Post Postao/la kovacic » 14 apr 2015, 23:21

Sramotno, a trebao je biti veliki derbi.
Sačuvali rezultat u ostatku meča nakon 30:4, ali nije se moglo.

Neke promjene su potrebne ovdje, kakva to ekipa i kakav trener dopusti ovakvu 1/4.

Moramo se moralno srediti i vratiti na pobjednički kolosijek, ozbiljno shvatiti Slobodu, makar se njima već naziru kalkulacije...

Ipak smo mi ti koji idemo za sada na Široki, naše je da obnovimo formu i sredimo odnose unutar ekipe i onda smo čak i blagi favoriti ako dođe do tog duela.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 14 apr 2015, 23:29

Samo mi nije jasno kako ekipa ciji je kostur Buza,Nikolic,Zahiragic,Glogovac pa i Salic na okupu zajedno vec 4-5 godina igra ovako lose?

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 15 apr 2015, 09:15

Iskreno, ja nisam ni ocekivao da ce Sparsi pruziti neki bolji otpor Igokei. Igosi su iskusna ekipa ,sa dva Amerikanca koji su za ovu ligu vrh vrhova. Koliko god je Jones za ABA ligu skroman play,toliko je za ovu ligu vrh. O Heislip-u da ne govorim,Jordan iz najboljih dana,u ovoj nasoj ligi :D Kad tu dodamo jos Bunica,Jorovica, Cakarevica,Katnica...vise nego dovoljno ko bar malo pozanje kosarku. Buza,Nikolic,Opacak,Josipovic,Glogovac,Salic jos ne mogu u istu recenicu s ovim gore navedenim,koliko god bili iskusni/talentovani i slicno. Jednostavno nije to taj nivo i nije to taj kvalitet.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 15 apr 2015, 10:20

vec godinama kosarka i sarajevo ne idu u istu recenicu.

dok se god u sarajevu igraci od 21-22 godine smatraju talentovanim tu se za mene prica zavrsava.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 15 apr 2015, 18:55

Ne možemo ih sada nipodištavati i zaboravljati sve dobre trenutke. Situacija je takva kakva jeste, u njoj su ove sezone bili i Sloboda i Leotar i Široki i Zrinjski, naravno i Igokea do dolaska Lukajića, samo se trebaju srediti redovi i može se napasti vrh.

Imaju 5 kola da se srede i spreme za Široki koji će vjerovatno biti prvi, nakon utakmice Široki-Igokea kreću ozbiljne kalkulacije ;)

A usput: Nikolić, Buza, vjerovatno i Opačak/Šalić/Glogovac bi sigurno bili u 9/12 tj 10+ minuta rotaciji Igokee.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 18 apr 2015, 13:43

Danas važna utakmica, sve će zavisiti od toga da li smo razriješili problem u ekipi, nezvanično Nikolić, Glogovac i Šalić se izdvojili od ekipe, neće da komentarišu, Hodžić nije dobro prihvaćen od njih.

Ali pošto znam momke lično, ne sumnjam da će se to popraviti. Teška je situacija, moramo probati bar 15-20 razlike pobijediti odličnu Slobodu u naletu, iako je +7 dovoljno za 3.mjesto.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 18 apr 2015, 20:57

Sramotno sudjenje. Pa ovo se ne svira na kantonalnom iz kosarke. Sramota da pored ovakvog potencijala ekipe da vam sudije navlace
Jedan grad, jedna ljubav!

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 18 apr 2015, 22:05

Realno izrazito dominantno i zasluženo sa naše strane, sudije su pokvarile utakmicu, ali dosta bolje suđenje u drugom poluvremenu i važna pobjeda za nastavak prvenstva.

Sada probati bar 3 od 4 pobjede do kraja, nadati se da Igokea preuzme pr u poziciju ili ako izgube bar da napadnemo drugu...

Nego ono što me nasmijalo jeste tehnička u korist Slobode dok Fukare skandiraju: "Lopovi, lopovi..." :)

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 18 apr 2015, 22:12

Druze, pa naravno da ce suditi bolje kad imate 20 razlike. Da dobiju prolaznu ocjenu kad su zasrali sve sto su mogli.
A normalno da cemo skandirati kad se od pocetka vidilo u kojem smjeru ce svirati
Jedan grad, jedna ljubav!

concombre
Kontakt:

Post Postao/la concombre » 22 apr 2015, 20:36

Sta se desava sa Salicem, jel se racuna idalje na njega?
Tesko da ce imati neke sanse protiv Sirokog ili Igokee bez njega

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 22 apr 2015, 21:04

Nezvanično suspendovan, ali zna se kako to ide. Možda ga vrate kao što je već bio slučaj :)

68-74, dva produžetka, teže od očekivanog, ali treba uzeti u obzir da domaćin nije desetkovan kao u Skenderiji, razbili smo im playoff nade Sloboda se ne mora brinuti za leđa i već su poznati učesnici playoffa :thumbup:

Mora se ranije ići na gostovanja kao u regularnom dijelu, ne isti dan kao neka ultra siromašna niželigaška ekipa i to sada kad je najpotrebnije, a prije se i u Višegrad išlo dan ranije. :mrgreen:

Probati se odmoriti za Zrinjski, Široki ako sve bude uredu možemo pobijediti, Igokei probati nešto, ali meč po meč.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 24 apr 2015, 21:45

OKK Čelik posudio Ibrahima Durmu OKK SPARS za finale juniorske Eurolige u Madridu!
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 27 apr 2015, 08:00

Odličan potez nema šta.
Nije mi se svidjelo opuštanje protiv Zrinjskog, poveli 21 i opustili se do kraja, pomalo podsjeća na igru sa početka sezone...

No dobro, iduća je tek 3.5, gostujemo Širokom kojeg nije niko pobjedio, mada nam leži teren i moramo se spremati za vjerovatni playoff sa njima.
Onda 9.5, Igokea konačno u Sarajevu, pošto smo sami sebe izradili za kup :(

Očekujem dvije dobre utakmice, livestream iz Širokog :) i bar jedni pobjedu.
Uff kad bi Igokea pala...ali moramo dati 110%, kao u Januaru protiv Širokog, nekako smo ovdje bili najbolji protiv Leotara i mrvicu slabiji protiv Slobode, bar po situaciji na terenu.

Postoji mogućnost da sebi kontrolišemo protivnika, ali i da spasimo Slobodu Igokee ako ih nekim slučajem pobjedimo. Svakako ne želim kalkulisati, ali male su nam šanse u takvoj seriji, jedva 20%

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 03 maj 2015, 19:43

Poraz na Pecari 11 razlike,77-66,
Glogovac 20p,8sk,3ast
Buza 16p,12sk,4ast
Josipovic 17p,8sk,1ast
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 10 maj 2015, 19:57

link za Spars vs Igokea..Valjda nece biti hardcore

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 10 maj 2015, 22:33

Eh review:
Odlično isplaniran meč taktički, dobro smo se držali, ali od početka griješili, sreća odbrana je bila čvrsta, šut je išao pa se nije toliko primijetilo. Nakon toga Igosi ispituju snagu Sparsa, i dalje se dobro odgovara na njihove šuteve, Hodžić promašuje dva zakucavanja pokušavajući tomahawk, što nijedan playmaker u NBA ne bi pokušao na korak od protivnika.
Mnogo se griješilo, Igokea vrlo iskusno odigrala. pogađala nemoguće, sudija ih čak malo pogurao kod nesvirane tehničke nad Nikolićem kad im je dao možda i ključna dva bacanja...

Svakako da su mnogo jaki, ali ne i nepobjedivi, sada se treba spremiti za Široki, pobjeda na Pecari bi značila više nego sve do sada. :opaopa:

LeBronfan
Kontakt:

Post Postao/la LeBronfan » 10 maj 2015, 22:40

kovacic je napisao/la:Eh review:
Odlično isplaniran meč taktički, dobro smo se držali, ali od početka griješili, sreća odbrana je bila čvrsta, šut je išao pa se nije toliko primijetilo. Nakon toga Igosi ispituju snagu Sparsa, i dalje se dobro odgovara na njihove šuteve, Hodžić promašuje dva zakucavanja pokušavajući tomahawk, što nijedan playmaker u NBA ne bi pokušao na korak od protivnika.
Mnogo se griješilo, Igokea vrlo iskusno odigrala. pogađala nemoguće, sudija ih čak malo pogurao kod nesvirane tehničke nad Nikolićem kad im je dao možda i ključna dva bacanja...

Svakako da su mnogo jaki, ali ne i nepobjedivi, sada se treba spremiti za Široki, pobjeda na Pecari bi značila više nego sve do sada. :opaopa:
kada počinje PO?
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
7. LeBron James 4631 (Play-off)
641 uzastopna utakmica s 10+ poena

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 10 maj 2015, 23:27

Valjda za 7 dana?

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 10 maj 2015, 23:44

Ima li igdje jasan raspored? Sad sam ganjala po stranicama saveza i na Bhbasket, ali ne nađoh ništa. Vjerujem i ja da će odmah početi, nema potrebe za pauzom.

Nego, odavno me nije neki igrač na bilo kojoj utakmici iznervirao kao Josipović večeras. Nisam od onih što se okome na igrača, pa bacaju drvlje i kamenje, ali mi je večeras čak izletjelo i "nemoj njemu dodavati, pobogu". Baš zna čovjeka nekad iznervirati. Sve u svemu, bila je jako interesantna utakmica za publiku. Onako, ponekad i neizvjesna, ali smatram da je to bila neka manja brzina Igosa, iskusno su priveli utakmicu kraju. Očekivala se njihova pobjeda...

Sretno u playoffu, nadam se da će odmah za vikend! :opaopa:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

concombre
Kontakt:

Post Postao/la concombre » 11 maj 2015, 19:07

Djoko Salic napustio Sparse, otisao je u Metalac...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.