Skijanje

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Claus
Kontakt:

Re: Skijanje

Post Postao/la Claus » 08 feb 2015, 14:37

Naravno, nisam ni očekivao da jedan ljubitelj opere i pozorišta zaviruje na takva mjesta. :mrgreen:

Šta ćeš, izgleda da je raja bila razočarana rezultatima, obzirom da ne mogu prihvatiti izgovor da je nekom Super G zanimljiviji od spusta.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 feb 2015, 14:49

Jedna od zanimljivijih spust utrka u zadnje vrijeme, to je sigurno.

Ko vam je kriv kad imate favorite i antifavorite, navijajte za dobro skijanje :tralala:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 feb 2015, 14:55

Dobro skijanje bi trebalo biti nešto što se podrazumijeva, jer to daje draž ovom sportu, tako da se isto u svakom slučaju priželjkuje.

Kažu da čovjek uvijek mora nekog favorizirati, nemoj očekivati da ti povjerujem da ti nemaš svog (anti)favorita. :nene:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 feb 2015, 14:58

Favorite imam, antifavorite nikad. Meni ni Sarajevo ili Liverpool ne predstavljaju antifavorite, a kamo li da imam antifavorite u skijanju, skokovima, CC-u, NC-u ili bijatlonu. Moja deviza je što više kvalitetnijih takmičara za što uzbudljivije takmičenje :salut:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 feb 2015, 15:05

DukeOfWellington je napisao/la:Favorite imam, antifavorite nikad. Meni ni Sarajevo ili Liverpool ne predstavljaju antifavorite, a kamo li da imam antifavorite u skijanju, skokovima, CC-u, NC-u ili bijatlonu. Moja deviza je što više kvalitetnijih takmičara za što uzbudljivije takmičenje :salut:
To je u redu. Posebno se slažem sa zadnjom rečenicom. :thumbup: Ako ćemo iskreno, isti sam po pitanju antifavorita kao i ti, s tim da ne gotivim Austrijance generalno (osim Hirschera). :mrgreen:

Baš me zanima kako bi izgledala ova rasprava da je neki Britanac napravio breakthrough i da se u nekoj SF varijanti bori za globuse. :hmmmmm:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 08 feb 2015, 15:09

Ja nemam nekog favorita posebno osim sto inace favorizujem Norvezane. Ovi ostali su mi svi ok, opet, osim onih koji svojim ponasanjem zasluze suprotno tj da ih hejtam.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 feb 2015, 15:46

Claus je napisao/la: Baš me zanima kako bi izgledala ova rasprava da je neki Britanac napravio breakthrough i da se u nekoj SF varijanti bori za globuse. :hmmmmm:
Gledao bi moje šepurenje po temi kao recimo po temama biciklizam, atletika, plivanje i slično.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 feb 2015, 19:43

Prije svega moram da izrazim nadu da je Bank dobro, grozno je izgledao onaj pad. Mislim da nije bila njegova greška nego da je naletio na neravninu ali pošto je bio samo jedan snimak ne isključujem da nisam dobro vidio i da je izgubio balans tako što mu je lijeva skija pobjegla naprijed. Šteta zaista, tako dobra vožnja je to bila da bi bio favorit za pobjedu i to veliki favorit, to je sada, nakon što su najbolji odskijali prvu vožnju, sasvim jasno.

Ovako je prvi favorit rekao bih Janka, on u slalomu može biti bolji od Jansruda za 1.17 koliko iznosi njegov zaostatak ali moram reći da je propustio veliku priliku da bude i u puno boljoj poziciji, dopustio je sebi da ga Jansrud deklasira u spustu. Što se tiče Jansruda i Feuza, oni su napravili maksimum u spustu ali postavlja se pitanje šta mogu u slalomu. Prije neku godinu rekao bih da su u puno boljoj poziciji nego danas jer Jansrud teško kontroliše brzinu u slalomu i velike su šanse da izleti a Feuz ko zna kad je odvezao zadnji ozbiljan slalom. Eh sad posebno treba obratiti pažnju na Thomasa Mermillod-Blondina, on bi možda mogao biti dosta brži od spustaša u slalomu ali i dovoljno brz da jači slalomaši ne nadoknade zaostatak za njim. Zurbriggen, Pinturault i Zrnčić-Dim se nisu proslavili, posebno se od ovog drugog očekivao boji rezultat, vrlo teško će do borbe za medalju. O vožnji Ligetyja, Kostelića i Hirschera ću samo reći to da je Bank u cilj ušao u boljem vremenu od njih, a vidjeli smo kako je ušao u cilj. Skromno čak i sramotno izdanje uz konstataciju da Hirscher ipak može daleko bolje u slalomu od ove dvojice. Ipak, ovaj put se Hirscher ne pita nego će prije svega čekati da mu se otvori prilika ali mislim da će do toga jako teško doći. Victor Muffat-Jeandet svojim ispadanjem propustio je priliku da se možda okiti i medaljom, odličan gornji dio spusta je to bio. Eto tako.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 feb 2015, 20:39

DukeOfWellington je napisao/la:Favorite imam, antifavorite nikad. Meni ni Sarajevo ili Liverpool ne predstavljaju antifavorite,
Kakvi antifavoriti, kakav je to termin uopće, favorit i autsajder valjda. Ako misliš na na to koga više voliš, logično da ako navijaš za Želju da ne voliš Sarajevo, ili United i Liverpool u drugom slučaju, međutim to ne znači da ih mrziš, već obzirom da su ti rivali, ne želiš da budu ispred tvog kluba, jednostavno objašnjenje. :)

Ili tvoje ekipe iz NY i moje iz Bostona, to je rivalstvo, ni ja ne želim gledati te tvoje na tabeli ispred svojih, ni ti ne želiš gledati ove iz Bostona ispred svojih. A logično da navijam za dobru tekmu ili dobru utrku, kad se ne radi o ovome o čemu govorim :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 feb 2015, 20:44

rio_Ferdy88 je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Favorite imam, antifavorite nikad. Meni ni Sarajevo ili Liverpool ne predstavljaju antifavorite,
Kakvi antifavoriti, kakav je to termin uopće, favorit i autsajder valjda. Ako misliš na na to koga više voliš, logično da ako navijaš za Želju da ne voliš Sarajevo, ili United i Liverpool u drugom slučaju, međutim to ne znači da ih mrziš, već obzirom da su ti rivali, ne želiš da budu ispred tvog kluba, jednostavno objašnjenje. :)
To je termin koji sam ja uveo za one koji navijaju protiv nekog kluba ili sportiste, tj. žele mu što je moguće lošiji plasman. To nema nikakve veze s onim što ti pričaš jer ja jednako ne želim da ispred kluba za koji navijam budu ni Burnley ni Liverpool ali mi je savršeno svejedno da li će Liverpool biti ispred ili iza Burnleya.

Dakle ovdje izraz favorit koristim u smislu ličnog favorita, ne objektivnog favorita, pa autsajder ne predstavlja opozit.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 feb 2015, 20:56

Pa dobro i meni je svejedno gdje će biti, ako nisu ispred onih za koje ja navijam, u skijanju sam oduvijek za Bodea i ostatak američke svite, mada su mi i Norvežani znali biti simpatični, pogotovo Lasse Kjus recimo, uvijek mi je bio draži od Aamodta :)

Austrijance ne gotivim čisto jer su favorizirani, ali to ne znači da ih ne poštujem zbog njihovih rezultata i onoga što predstavljaju za skijanje, tu im skidam kapu :salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 feb 2015, 21:08

To je sasvim uredu, onda se nisi trebao osjećati prozvan :D

Hajde neko daj gol, ako budu produžeci onda će se kasniti na start druge vožnje. A ako se taj crni scenario ostvari očekujem da se ovdje postave linkovi na brzinu.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 feb 2015, 21:23

ma svi su simpatičniji od austrijanaca, to barem nije nikakav problem.
kad svindal prestigne bode-a za stotinku a bode mu usred intervjua kaže u šali you asshole ... to je opuštenost kakva u srednjoj evropi ne postoji. mada naravno izuzetaka ima, kod austrijanaca herman u pozitivnom smislu a kod amera vonn u negativnom

a svi mi imamo favorite i antifavorite ... ko drukčije kaže kleveće i laže :mrgreen:

inače kombinacija je superinteresantna, nemam blage veze ko će pobjediti
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 08 feb 2015, 21:32, ukupno mijenjano 1 put.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 feb 2015, 21:31

Šanse će se bolje moći procijeniti kad vidimo kako je postavljen slalom i koliko duga je slalomska vožnja. Moje ranije procjene bazirane su na ni pretjereano teškom niti pretjerano laganom slalomu, što uopšte ne mora biti slučaj.

I hajde više daj gol neko :arrow:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 feb 2015, 21:33

apsolutno za produžetke i penale :mrgreen: :wave:

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 feb 2015, 21:36

gdje je Lajkert?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 feb 2015, 21:43

jestamaji je napisao/la:apsolutno za produžetke i penale :mrgreen: :wave:
Ako misliš da snaga argumenata leži u tome što meni udaraš kontru, varaš se :D
bistrikboy je napisao/la:gdje je Lajkert?
U SG-u je bio zadnji (među onima koji su završili), u spustu i kombinaciji nije ga bilo na startnoj listi.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 feb 2015, 21:43

još je na super-g stazi, kažu trebaju mu još 3-4 kapije

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 feb 2015, 21:49

jestamaji je napisao/la:
još je na super-g stazi, kažu trebaju mu još 3-4 kapije
trazi ga gorska sluzba.Ne znam po kojem osnovu mi posaljemo sedam takmicara :crazy:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 feb 2015, 21:52

Znao sam, mrš :arrow:

EDIT: Ima na HRT-u ako ne bude zatamnjeno. A ima i ovdje ako ne blokiraju: http://www.eurovisionsports.tv/

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.