Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

BranaVidara
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la BranaVidara » 26 jan 2012, 16:52

Dylan Dog je napisao/la:Pa dobro,protiv bas Makedonaca npr. Jicha je bio skroz zaustavljen,mislim da je postigao 3-4 gola,sto je mizerno od njega,a i uopceno ovo prvenstvo je odigrao ispod svog uobicajnog nivoa,znao je on ici i preko 15 golova za reprezentaciju :mrgreen:

No,prednost nase reprezentacije je sto ce imati snimke protivnika s EP,znat ce odakle prijeti najveca opasnost,a sto se tice nas,mi ni samo ne znamo od koga prijeti najveca opasnost po protivnika,a oni da saznaju :lol:
dzaba tebi sto ti znas od koga prijeti opasnost,kad nema ko tu opasnost zaustavit,evo imaju protivnici makedonije snimke pa opet kiro na svakoj utakmici 7,8-9 golova..ma jicha je ivotninja,jbt koliki je covjek,cc--sta ce njega celica cuvat il neki tam,vrazalic :)
Zadnja izmjena: BranaVidara, dana/u 26 jan 2012, 16:55, ukupno mijenjano 1 put.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 26 jan 2012, 16:54

NEKOJ je napisao/la: Sta se tice vama vi ste jednom imali priliku mi smo vas dobili +7 i smo izvukli nerjeseno na vasi teren na koji je imao edvaj 500 ljudi... Na onaj zadnji duel koji nije resavao nista bilo je 7000 nasi navijaca... Sada smo u barazu u prvi sesir vi ste u treci ne vjerujem da cemo imati priliku da igramo opet... Sta i da bude srecno vama
Nemoj molim te izmišljati da je bilo 500 gledalaca, ja sam bio na toj utakmici i bilo je oko 2000-2500, ljudi su izgubili interes ne znam ni ja zašto, nismo iskoristili neke prilike (baraž Švedska, baraž Mađarska, grupa Srbija) kad smo bili na vrhuncu i u formi a i medijski. Pa nije vama taj duel rješavao a bilo vas je 7000 kažeš, a već ste se kvalifikovali bili, pa i mi bi bolan napunili čitavu Skenderiju da se kvalifikujemo bez obzira na značaj utakmice. Već sam ti slao link na drugoj temi baraž Bosna-Mađarska 8000 gledalaca, protiv Srbije je bilo mislim oko 7000 sve se to igralo u Skenderiji kao i ona vaša utakmica.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jan 2012, 17:03

Dylan Dog je napisao/la:Znas da je prije bilo problema s Prceom,nije mu se sviđalo da bude rezerva Terzicu u napadu,kud bas da nam 2 ponajbolja igraca igraju na istoj poziciji,jel sad to sve ok :?

Iskreno,nisam bas upucen u kvalitetu ovih novih u reprezentaciji,uzdam se najvise u staru gardu,dakle Terzic,Prce,Stojanovic,Toromanovic,nadam se da ce se Saric ipak odazvati,Tahirovic hoce da se oprosti,ima li kakve vajde od ovih novih u reprezentaciji,jesu li po tvome misljenu bolji od Jaskica,Mustafica,Veselinova,Obradovica.. :?
Sta je sa Darka Martinovica,sto njega nije bilo :roll:

P.S. Ja se uzdam ta ti sve ovo znas da mi odgovoris :mrgreen:
Ne znam ,vidjećemo kad obojica budu na spisku,ali se može ravnomjerno rasporediti minutaža između njih dvojice.
U odbrani moraju igrati ,obojica .
A u napadu mogu Terzić nekad na srednjeg,a Prce na lijevog beka ili da se mjenjaju na lijevom.
Jaškić sad prešo u Goražde,i sigurno će se vratiti u formu u ovoj polusezoni,pa me ne bi iznenadilo da bude ponovo u reprezentaciji.
Ostali igrači ,sve je to tu negdje kao i prije,samo što ovi momci imaju prednost što su najbolje godine tek pred njima.
Mjesto Martinovića i Obradovića tu su Panić i Malinović.
Protiv Grčke me mali Malinović oduševio ,a tvoj je vršnjak jbt.
Ne libi se pucati,izgleda nako sitan,ali skoro sve je pogađao kad se dizao na šut.
I jedan od najboljih .
Panić 91 godište ,momak ima dobar šut,pokretljiv je ,fizički je jak .
Ima prednost što može pucati objema rukama.
Protiv Grka i nije nešto odigrao,pokušavao,nije imao sreće .
Protiv Kipra je bio naš najbolji igrač.
Pred njima su godine .
Karačić me oduševio takođe u obje utakmice ,stilom igre podsjeća na Duvnjaka brz,explozivan i ne boji se preuzeti odgovornost .Protiv Grka je zajedno sa Prceom donjeo preokret .
Čelica u napadu dosta dobar,visok ima dobar šut,malo je fizički slabiji .
On može igrati u napadu ,da se odmore Terzić i Prce ,ima nesreću što igra na našoj najačoj poziciji.
Vražalić takođe mlad 1991 godište ,dosta dobar u kontrama ,siguran sa 7 metara (kao Čupić nako) ,pred njim je budućnost,Velić nije nešto odigrao u ovim utakmicama bio je slab skroz.
Stojanović već znaš ,kakav je ;)
Čakić je bio povrijeđen ,pa nije igrao u ovim utakmicama
Toromanović u napadu ,sjajan ,u odbrani malo škripi .
Vranješ je kao neki specijalista za odbranu,iako to nije pokazao protiv Grka ;)
Tahirović ,Grahovac je dosta dobro popunjena pozicija,još kad bi se Šarić odazvao,njegovih 10-15 odbrana bi puno značilo,iako ne vjerujem da će se odazvati.
Doborac dosta dobar,protiv Grka prerano ušao u probleme sa isključenjima pa se nije mogao u najboljem svjetlu pokazati,ušao Harmandić koji nije ništa pokazao.
Mali Karačić bi trebao biti prvi izbor na srednjem beku.

Martinović je u godinama ,igrao je negdje u Švedskoj ,gdje je sad ne znam.

Vražalić je bolji od Mustafića ,Vranješ i Veselinov su tu negdje ,a i ja bi ispred Obradovića dao prednost Paniću i Malinoviću ,mislim i da je u Borcu Panić prvi izbor prije Branislava ;)

---------------------------Tahirović -----------------

---Stojanović----------------------------------------Vražalić ---

---------------------------Toromanović-------

---------Terzić------------Karačić-----------Panić-----------

Ja bi u napadu igrao ovako u odbrani Karačić sa Prcetom,Panić sa Vranješom.

Izmjene su Grahovac ,Čakić,Prce,Čelica,Doborac,Harmandić,Malinović,Velić ,Mikić/možda Jaškić ;)
Ne izgleda to toliko loše ,kako se misli .
Rukomet je timski sport i mogu se zaustaviti i Kiro i Jicha ,ili se puste njih dvojica ,a zatvore se ostali igrači ,Kiro sa beka zabije 4-5 golova ,smanjiti broj sedmeraca na 2-3 i može .

Ali još nismo ni dobili protivnika,mi želimo Makedonce ,Čehe ili Slovake .
a kakve smo mi kurate sreće ,dobićemo Njemce ili Poljake ,možda i Švede :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 26 jan 2012, 20:59

mala ispravka :)

vrazalic je 1990. godiste a jaskic nemoze biti rezerva (ili obrnuto) mikicu, posto je on desno krilo a mikic lijevo :)

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 27 jan 2012, 20:37

Koga mozemo dobit u barazu ?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 jan 2012, 20:44

MakeTZ je napisao/la:Koga mozemo dobit u barazu ?
Makedoniju,Sloveniju,Mađarsku,Njemačku,Poljsku,Island,Švedsku,Norvešku,Češku,Rusiju,Slovačku ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 27 jan 2012, 22:43

7 Teams in pot 1:
GER, HUN, ISL, MKD, POL, SLO, SWE
(Seven best ranked teams of the EHF EURO 2012 SRB who are not qualified directly for the final tournament in ESP)

4 Teams in pot 2:
CZE, NOR, RUS, SVK (teams ranked 13 to 16 in SRB)

7 Teams in pot 3:
AUT, BIH, BLR, LTU, MNE, NED, POR
(7 winners of the qualification groups)
Draw Procedure

Step 1:
2 balls of pot 2 are drawn to pot 1 and two balls of pot 2 are drawn to Pot 3 (the balls will not be opened).

Step 2:
One team of pot 1 is drawn against one team of pot 3 (9 times).

For each pairing the home and away right will be drawn.
Sutra u 13:00
GER, HUN, ISL, MKD, POL, SLO, SWE + 2 slucajno izabrane ekipe od ove cetiri CZE, NOR, RUS, SVK

Znaci realno molimo Boga da dobijemo Makedoniju, Sloveniju ili da Slovacka i Ceska upadnu u prvi bubanje,inace nemamo sansi,to je neka realnost

Ovdje je potvrda mojih rijeci: Draw Procedure

Step 1:
2 balls of pot 2 are drawn to pot 1 and two balls of pot 2 are drawn to Pot 3 (the balls will not be opened).

Step 2:
One team of pot 1 is drawn against one team of pot 3 (9 times).

For each pairing the home and away right will be drawn.
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 jan 2012, 22:47

aleksandar_veliki je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
MakeTZ je napisao/la:Koga mozemo dobit u barazu ?
Makedoniju,Sloveniju,Mađarsku,Njemačku,Poljsku,Island,Švedsku,Norvešku,Češku,Rusiju,Slovačku ;)
Rusija i Slovacka su sa nama u bubnju, bar takve imam informacije, a mislim da su tacne.
Znači ostaju nam samo Česi :P
Pa vjerovatno da su tačne ,Rusija i Slovačka su 15-ti i 16-ti završili
Mora se napraviti 9 parova ,pa slijedom događaja Rusi i Slovaci moraju u donji dio žrijeba ;)

Pošto ti ,uvjek imaš informaciju viška ;)
Hoćemo li mi dobiti baraž ???
To je sad najbitnije :P

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 28 jan 2012, 11:12

Pričaju u Sarajevu vidjet ćemo samo da dobijemo nekog ok protivnika ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jan 2012, 12:23

aleksandar_veliki je napisao/la:Mislim da ce se baraz igrati u Skenderiji. Lova je potrebna Savezu da bi mogao funkcionirati jer podrske od intitucija gotovo i nema. Svu lovu obezbjedjuju generalni, a drugovi s jedne i druge strane (lose zvuci, ali tako je) nikad ni marke nisu dali za reprezentaciju. S obzirom da nas je Vojo vratio na dno, te da su mnogi sponzori zbog losih rezultata zavrnuli pipu, mislim da je Sarajevo najizglednija opcija. Samo i kvalifikacijama je potroseno oko 140 milja maraka, valjalo je to pronaci, a opet ce doci sveznalice i pljuvat ce protiv tri, cetiri covjeka koji u onom Savezu nesto rade. Ali tako je to kod nas.
Ma znam ja to sve .
Nekoliko puta su Karačić i Muzurović dolazili i pregovarali oko toga ,da savez nema para pa da kanton i privrednici to finansiraju .Pa je kanton i pristao na to protiv Grka.
Ne sumnjam da bi tako bilo i u baražu.
I na pres-konferencijama je to potencirano da će MRK i kanton snositi sve troškove ,zbog lošeg stanja u savezu ;)
Ja vjerujem tebi,samo imam i informacije s drugih strana ,da će biti kod nas pa vidjećemo,ja bi volio :P
Ako ništa mogu nam dati SP ;)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 28 jan 2012, 12:53

Pa normalno da će se igrati u Sarajevu, šta ste vi mislili!? :mrgreen:

Da neka dvorana u nekom drugom gradu može primiti 7 hiljada vjerovatno bi se tamo i igralo, ovako lova je prioritet. :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 28 jan 2012, 12:56

Jel' se zna kad se igra baraz? ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jan 2012, 13:01

Bianconeri1988 je napisao/la:Pa normalno da će se igrati u Sarajevu, šta ste vi mislili!? :mrgreen:

Da neka dvorana u nekom drugom gradu može primiti 7 hiljada vjerovatno bi se tamo i igralo, ovako lova je prioritet. :mrgreen:
Šta ti znaš :mrgreen:
Treba okrenuti leđa reprezentaciji ,bojkotujem Rukometnu reprezentaciju BIH ,jblo ih Sarajevo :cry: :lol:

Može u Zenici :P

Džaba Sarajevu sportski objekti :P kad nema koristi od njih i pune se jednom u 50 godina :mrgreen:
alacious je napisao/la:Jel' se zna kad se igra baraz? ;)
9 i 17 Juna
čini mi se

othello
Kontakt:

Post Postao/la othello » 28 jan 2012, 16:39

Gdje će se igrati baraž? U Skenderiji?

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 28 jan 2012, 17:17

legenda reala je napisao/la:
Može u Zenici :P

Džaba Sarajevu sportski objekti :P kad nema koristi od njih i pune se jednom u 50 godina :mrgreen:
Nemam ništa ni protiv jednog grada, ali mislim da publika u Zenici nije za rukometa oni samo fudbal ganjaju i tako, to se vidjelo kad je rep. Bosne igrala tamo. Mejdan bi bio zanimljiv manji je od Skenderije ali slicne konstrukcije znaci i tamo bi mogla ispasti slicna atmosfera ko u Skenderiji.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Bosnian_Serb
Kontakt:

Post Postao/la Bosnian_Serb » 28 jan 2012, 21:34

Zna li neko u koliko je sati zrijeb i moze li se pratiti online? :D
Neka me biju,neka me tuku
Ja volim Borac i Banja Luku

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 28 jan 2012, 21:38

Molim se da nam dođu Jicha i Ceska :mrgreen:
[youtube][/youtube]
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 29 jan 2012, 00:51

Bosnian_Serb je napisao/la:Zna li neko u koliko je sati zrijeb i moze li se pratiti online? :D
Žrijeb ti je sutra u 13 sati, valjda bude na tv, pošto je u Beogradu, pa ako ova naša tv prenosi čitavo evropsko valjda će i to pošto je očigledno ukalkulisano da sve bude skupa ;)
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 29 jan 2012, 10:56

U Visokom baraz

Bhfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Bhfanatik » 29 jan 2012, 12:12

Mi koji nemam bht ili srbijanski tv imali gdje drugo da se gleda ili prati?
Volim Te BiH

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.