Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Suton: Ako mi Utah ne ponudi ugovor, dolazim na pripreme reprezentacije!
Tekst: Marko Petrak
Foto: AFP
NA POPISU koji je danas objavio Jasmin Repeša nije bilo imena Gorana Sutona, talentiranog 24-godišnjeg Sarajlije koji je tek nedavno izabrao Hrvatsku ispred BiH. Izbornik nije posebno objašnjavao svoje razloge, a nitko od novinara nije tražio dodatno objašnjenje iako je njegovo izostavljanje pomalo začudilo. Radi se o jednom od najboljih NCAA centara koji je prije nekoliko dana draftiran od strane Utah Jazza kao 50. pick prve runde pa je većina očekivala da će se takav potencijal ipak naći na popisu od 17-igrača.
Repeša: Sutona nisam zvao jer ne bi bio dovoljno koncentriran
Svoju odluku Repeša je za Index prokomentirao u telefonskom razgovoru.
"Goran ovo ljeto ispred sebe ima vrlo zahtjevan program koji će gotovo sigurno odrediti njegov put i nastavak karijere. On je na takav rasplet ukazao na kraju sezone. I dalje će ostati u programu reprezentacije, no zbog njegove velike zauzetosti odlučio sam da vjerojatno ne bi mogao biti dovoljno koncentriran i da neće uhvatiti potreban ritam", kratak je bio izbornik.
"Ako ne potpišem ugovor, javit ću se Repeši"
A Suton je trenutačno zaista okupiran igranjem ljetne lige za svoj potencijalni klub. U protekla tri dana odigrao je tri utakmice u dresu Utah Jazza, a prema izvještajima lokalnih medija za sada se još uvijek traži. Muči ga prilagodba i problematičan šut koji bi trebao biti njegova najjača strana.
Telefonski poziv iz Hrvatske pomalo ga je iznenadio, no potencijalni reprezentativac bio je iznenađujuće iskren. On kaže kako još uvijek nije odlučeno hoće li se priključiti pripremama reprezentacije ili ne.
"Da, istina je, Rekao sam Repeši da vjerojatno neću imati vremena zbog ljetne NBA lige i planova u Americi. Prva godina je razumljivo najteža", objasnio je Suton dodavši:
"No, ništa nije sigurno. Sve će se znati za nekoliko dana. Sljedeći tjedan planiram nazvati Repešu, a prije toga ću razgovarati s ljudima u Utah Jazzu koji će mi reći kako razmišljaju."
Sve naravno ovisi o tome hoće li s Utahom potpisati ugovor ili ne...
"Ne znam da li postoji i ako postoji koji je krajnji rok, no već sam rekao svom menadžeru da pokuša ubrzati stvari. Danas ili sutra će razgovarati s direktorom momčadi koji će imati više informacija. Zbog toga nisam htio zvati Repešu jer niti sam nemam informaciju."
Ukoliko od Jazza dobije odbijenicu, dojam je da bi se 24-godišnji centar rado priključio pripremama.
"Da vam iskreno kažem, ukoliko potpišem ugovor s Jazzom nakon ljetne lige najvjerojatnije ću ostati ovdje. Ukoliko ne bude ništa od toga, nazvat ću Repešu i vidjeti što on misli i da li bi se mogao priključiti pripremama", iskreno će Suton.
"Ja sam Hrvat i ponosan sam na to"
O igranju za BiH reprezentaciju, kaže, nije niti razmišljao.
"Hrvatska je bolja momčad, jača reprezentacija, ima bolji imidž u Europi i nije tajna da ti je bolji rejting ukoliko igraš za Hrvatsku. Uostalom ja sam Hrvat, moj djed je Hrvat i moj otac je Hrvat. Oni su iz Hercegovine i ponosni smo što smo Hrvati", zaključio je potencijalni reprezentativac.
hvala ti boze koji si na nebesima sto ovaj nije zaigrao nikada za nas.....pa makar bio novi M.J. nek nisi poigrao za nas.....idi tamo mars pizda ti materina djubre jedno hinjsko..........
Tekst: Marko Petrak
Foto: AFP
NA POPISU koji je danas objavio Jasmin Repeša nije bilo imena Gorana Sutona, talentiranog 24-godišnjeg Sarajlije koji je tek nedavno izabrao Hrvatsku ispred BiH. Izbornik nije posebno objašnjavao svoje razloge, a nitko od novinara nije tražio dodatno objašnjenje iako je njegovo izostavljanje pomalo začudilo. Radi se o jednom od najboljih NCAA centara koji je prije nekoliko dana draftiran od strane Utah Jazza kao 50. pick prve runde pa je većina očekivala da će se takav potencijal ipak naći na popisu od 17-igrača.
Repeša: Sutona nisam zvao jer ne bi bio dovoljno koncentriran
Svoju odluku Repeša je za Index prokomentirao u telefonskom razgovoru.
"Goran ovo ljeto ispred sebe ima vrlo zahtjevan program koji će gotovo sigurno odrediti njegov put i nastavak karijere. On je na takav rasplet ukazao na kraju sezone. I dalje će ostati u programu reprezentacije, no zbog njegove velike zauzetosti odlučio sam da vjerojatno ne bi mogao biti dovoljno koncentriran i da neće uhvatiti potreban ritam", kratak je bio izbornik.
"Ako ne potpišem ugovor, javit ću se Repeši"
A Suton je trenutačno zaista okupiran igranjem ljetne lige za svoj potencijalni klub. U protekla tri dana odigrao je tri utakmice u dresu Utah Jazza, a prema izvještajima lokalnih medija za sada se još uvijek traži. Muči ga prilagodba i problematičan šut koji bi trebao biti njegova najjača strana.
Telefonski poziv iz Hrvatske pomalo ga je iznenadio, no potencijalni reprezentativac bio je iznenađujuće iskren. On kaže kako još uvijek nije odlučeno hoće li se priključiti pripremama reprezentacije ili ne.
"Da, istina je, Rekao sam Repeši da vjerojatno neću imati vremena zbog ljetne NBA lige i planova u Americi. Prva godina je razumljivo najteža", objasnio je Suton dodavši:
"No, ništa nije sigurno. Sve će se znati za nekoliko dana. Sljedeći tjedan planiram nazvati Repešu, a prije toga ću razgovarati s ljudima u Utah Jazzu koji će mi reći kako razmišljaju."
Sve naravno ovisi o tome hoće li s Utahom potpisati ugovor ili ne...
"Ne znam da li postoji i ako postoji koji je krajnji rok, no već sam rekao svom menadžeru da pokuša ubrzati stvari. Danas ili sutra će razgovarati s direktorom momčadi koji će imati više informacija. Zbog toga nisam htio zvati Repešu jer niti sam nemam informaciju."
Ukoliko od Jazza dobije odbijenicu, dojam je da bi se 24-godišnji centar rado priključio pripremama.
"Da vam iskreno kažem, ukoliko potpišem ugovor s Jazzom nakon ljetne lige najvjerojatnije ću ostati ovdje. Ukoliko ne bude ništa od toga, nazvat ću Repešu i vidjeti što on misli i da li bi se mogao priključiti pripremama", iskreno će Suton.
"Ja sam Hrvat i ponosan sam na to"
O igranju za BiH reprezentaciju, kaže, nije niti razmišljao.
"Hrvatska je bolja momčad, jača reprezentacija, ima bolji imidž u Europi i nije tajna da ti je bolji rejting ukoliko igraš za Hrvatsku. Uostalom ja sam Hrvat, moj djed je Hrvat i moj otac je Hrvat. Oni su iz Hercegovine i ponosni smo što smo Hrvati", zaključio je potencijalni reprezentativac.
hvala ti boze koji si na nebesima sto ovaj nije zaigrao nikada za nas.....pa makar bio novi M.J. nek nisi poigrao za nas.....idi tamo mars pizda ti materina djubre jedno hinjsko..........
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ma pusti ba lovačke priče, on je oportunista i ništi više. kakva nacionalnost, kakvi bakrači, karijera,karijera,karijera.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
j....bo sebi mater eto mu hrvatska a treba mu zabraniti ulazak u bosnu jer je gnjida fuj
šta bi hrvati da im nije Hercegovine. cc
Koji glupan, ko ga j... , rodjen je u Sarajevu, a kaze da je Hrvat. Ne moze nikako biti Hrvat, covjek mijesa pojmove religije i nacionalnosti.
- adnan_nanda
- Kontakt:
dabogda nogu slomio u prvoj utakmici to mu ja od srca zelim.AMIN!
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)
ja ko da ce zaigrati u NBA hoce na pripremama i onda fajrunt 

i obrnuto...mone je napisao/la:šta bi hrvati da im nije Hercegovine. cc
Vjerovatno bi bili 50+ na rang listi u fudbalu, dok bi u kosarci o EP mogli samo sanjatmone je napisao/la:šta bi hrvati da im nije Hercegovine

newbie je napisao/la:ja ko da ce zaigrati u NBA hoce na pripremama i onda fajrunt
Ma previse su ga uzdigli, momak je imao par dobrih partija u zavrsnici NCAA, a ovo ostalo blago receno nidje veze

- Omerbavarac
- Kontakt:
Hebo ga djed, babo ga pravio u Sarajevu, rodio se u Sarajevu, pa sta hoce vise.... Cuj Hercegovac hahahahahaha. Ma kretencino jedan, imamo mi Sutona i Gorana u reprezentaciji, treba mu zabraniti da kroci na nase tlo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ma **** ga, k'o neki igrac, ma kar'na obicna ba...
ja nesto ne vjerujem bas previse u ovaj tekst ali svejedno je jer suton nije toliko dobar igrac koliko ga se napuhalo. pa edin bavcic je ima bolje brojke od njega u ljetnoj lizi nba. kaseeb powel bivsi bosnin igrac ima tri puza bolju statistiku ok mozda cete reci da je to malo neumjesno poređenje jer nisu ista pozicija itd. ne treba uvijek vjerovati u sve sto novinari pisu ali cinjenica je da MB uspijeva otjerati iz repke i puno bolje i vaznije igrace od ovog amerikanca sutona.
You are someone else I am still right here
E ovo je dno dna ljudske vrste. Daljni komentari su suvišni!
A stvarno vas ljudi moji ne kontam...Pa ako čovjeku srce kuca za Hrvatsku,neka igra za njih...Ja sam ubjeđen da bi situacija bila drugačija da BIH ima kvalitet kao Hrvatska...Pokušajte biti širi u svom razmišljanju,stavite se u njegovu poziciju...I na kraju šta smeta,ako je rekao da je Hercegovac,mada je rođen u Sarajevu...Ne smeta vam kada se neki Hercegovci nazivaju Bosancima! 

- bosanac723
- Kontakt:
Ljudi meni ova situacija sa Sutonom mirise kao obicno sranje, ovo je sva napuhano od strane medija u Hrvatskoj, kao sto vec svi znamo oni su po tome poznati. Majka mi pravoslavne vjeroispovjesti, bosanka, otac mu katolik, bosanac, mali igrao za mladu repku BIH poslije rata, da mu se cale osjecao kao hrvat i toliko volio hrvatsku decko bi od pocetka igrao za njih. Sad medije u Hrvatskoj pusu slonu u guzicu kako bi digao surlu.
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!
Ovo što index piše za Sutona, ne treba uzeti ni 2% za ozbiljno, u ostalom nije se jednom pokazalo kako ovi ljudi pišu tolike budalaštine i gluposti da je to nevjerovatno, a većina toga se odnosi na našu državu i naše sportiste, tako da dok on (Suton) ne da neku izjavu za naše BH medije je u ovo nevjerujem.
SAMO ŽELJO
- Kralj_Tvrtko
- Kontakt:
Ili možda ti to radiš...Biko#1 je napisao/la: covjek mijesa pojmove religije i nacionalnosti.
To Sutone svaka čast odabrao si najbolje.....

uhhh umalo da me strefi hvala Allahu pa ovaj krenzibil nece igrati za nas ionako mu se po faci vidi da je Hrvat inace bi nas obrukoooo bilo bi me stid gledati ga pored onih nasih ljepotana.... 

VEDAD IBIŠEVIĆ...THE LEGEND IS BACK!!!!!!
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.