FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la geronimo » 09 jan 2009, 21:43

Rz88 je napisao/la:svaka cast bilale, haha, da hoces otici, neka onda bude krivo uliju i njegovim glupim ponasanjima, jos da se bojkotuje tekma hahaah pa gorjelo bi u njemackoj, da jedan veci europski tim dozivi tu sramotu ali sve samo da ode uli, i najvatreniji navijaci su protiv ulija ima snimka protiv verdera preprosle godine kada su mu svasta govorili, neka on dovodi olice, sose, jansene, lelici i ottl neka mu igraju a ne igraci poput lucha gonzalesa....tymoschcuka, inieste, tottenham vise ulaze u ekipu.....
Jest, zato je Tottenham tu gdje jeste...naime na samom dnu. :mrgreen: :evil:
Smiri strasti...bice dobro kad ti babo kaze. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 09 jan 2009, 22:23

Cuj Ribery da ode... Sta vam je ba, kako samo ovi novinari, od muhe naprave "međeda" :mrgreen:
Svaku rijec koju mogu, oni izokrenu, samo da bi zvucalo "bombasticno". Ribery ostaje, maloprije sam ga zvao i to mi je potvrdio. Kaze da malo provocira Ullia, cisto da bi slijedeci ugovor bio bolji :mrgreen:

big_amko
Kontakt:

Post Postao/la big_amko » 09 jan 2009, 22:27

Prvo hvala na prevodu amerosm.
A ti Rz 88 haj ne seri vise celika ti, u kojim dugovima je bio Bayern prije dolaska Ulija ;)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 jan 2009, 23:11

Ja ne znam sto su toliko zagrijani za Gomesa, nije on los igrac...uz to jos i mlad, pa gdje misle oni da im on igra...jedino da smjeste na klupu Klosea ili bolje da ga prodaju ako ovoga kupe. Totalno slicni igraci, eh sad da je Klose na zalasku karijere pa hajde...po meni ne treba nam Gomes...da hoce Studgart podici sumu sa sadasnjih 30mil...samo da ih odbiju. Trazio je Studgart Krosa + x mil. pa da im ustupe Gomesa, srecom Klinsi i Co su odlucili da mladog talenta ostave i da mu pruze sansu...i trebalo bi.
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jan 2009, 15:38

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 01:23, ukupno mijenjano 1 put.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 10 jan 2009, 16:20

Rz88 je napisao/la:neka hahaha, po broj jedan gomez je bezze igras isti kuranyi nemaju ni jedan ni drugi pojma, dalje geronimo neka ti znas gdje **** bio prije hoenessa, ahahah , smijesan si ti meni, gdje su vremena elbera,andersona,sergia,jeremisa fika zicklera i jos stariji papin, ritizeli, mattheus, i jos mnogi , svake godine kazu ovo je najjaci bayern sto je ikad bio OK mozda jesti po placama, ali nikad po igri onda su harali, real dobili u gostima euogolom elbera, takodjerman utd na old traffordu, stefan effenberg vrhusnki vodja, sta sada radi dovode igraci sto bi bili u b timu man utd, chelsea, liverpoola, intera, milana, barce cak u c tim, kupili bommela onda sad kapiten a u barci na klubi, kako ih nije stid reci da idu na ligu prvaka, navijac sam bayerna odkad znam za sebe i za razliku od tebe ja sam realana, i sam ribery je rekao dovediti igraci koji znaju igrati ako necete ja odo, moze otici kad hoce jer je dobar igrac, ali nemoze sam........
Ne bih rekao da si realan. Ako mi nekad pretjeramo u optimizmu i zajebanciji, onda si ti sada pretjerao pa pitanju pesimizma.
Fudbal se je drasticno promijenio zadnjih godina, tako da se te generacije tesko mogu porediti. Effenbergov Bayern nije bio najjaci u evropi po imenima, ali je imao onaj duh, jedinstvo, koji rijetko koja ekipa ima i kojeg Bayern nema odkako je on otisao... Da je Ballack ostao bila bi to mozda druga prica... Da sam ja Klinsman, iduce sezone kapitensku traku bih dao Riberyu. Dok je Ribery u Bayernu, velike su sanse za osvajanjem titule. Ne samo zbog njegovih igrackih kvaliteta, imam osjecaj da bi on mogao postati taj novi Effenberg, mislim da su to i Hoenes i Rummenige i Klinsman uvidjeli... I zato se nadam da ostaje 8-)
Uostalom, svadjat se oko glupih novinskih spekulacija i nije pametno. A i da ode iz Bayerna, nije ni prvi ni posljednji koji bi otisao. Za svakog ima zamjena.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 jan 2009, 16:50

Rz88 je napisao/la:neka hahaha, po broj jedan gomez je bezze igras isti kuranyi nemaju ni jedan ni drugi pojma, dalje geronimo neka ti znas gdje **** bio prije hoenessa, ahahah , smijesan si ti meni, gdje su vremena elbera,andersona,sergia,jeremisa fika zicklera i jos stariji papin, ritizeli, mattheus, i jos mnogi , svake godine kazu ovo je najjaci bayern sto je ikad bio OK mozda jesti po placama, ali nikad po igri onda su harali, real dobili u gostima euogolom elbera, takodjerman utd na old traffordu, stefan effenberg vrhusnki vodja, sta sada radi dovode igraci sto bi bili u b timu man utd, chelsea, liverpoola, intera, milana, barce cak u c tim, kupili bommela onda sad kapiten a u barci na klubi, kako ih nije stid reci da idu na ligu prvaka, navijac sam bayerna odkad znam za sebe i za razliku od tebe ja sam realana, i sam ribery je rekao dovediti igraci koji znaju igrati ako necete ja odo, moze otici kad hoce jer je dobar igrac, ali nemoze sam........
Eh moj Celikovac...sta nam sve naprica. :roll: Evo da pokusam redom...tesko te brate razumjeti, sve nesto izatrka.
Gomez nije bogzna neki igrac...ja ga ne bi kupio,ok..tu se slazemo,dalje..ja nisam reko gdje je bio Bayern prije Henesa, cuj gdje je bio...bio na tronu Evrope, tri puta zaredom osvajao LP(KS-nekadasnji) sa njim zajedno, ali kao igracem..pa je nedugo zatim zauzeo menadzersku poziciju koju i dan-danas drzi(30god)!
Ove igrace sto si nabrojao su mahom bili dobri,ovi boldirani su karinasi bili ako te ko upita, toliko o tvom nostalgicnom osvrtu unazad.
Pa i budala zna kakav je bio Efenberg vodja...prije epizode u Italiji a pogotovu posle kad je potpuno sazreo kao igrac...Balack kao njegov naslednik,hmm..ni blizu(ja molio boga da ode)vuce noge ko neki dedo.
Elber jedan od najboljih centarfora ikad sto su igrali u Bayernu,Mattheus legenda, ne samo Bayerna..ali je sebi guzicom zatvorio vrata u Bayernu...Ulli je jedne prilike rekao da ga ni na parkingu nece zaposliti..toliko o karakteru jednog Lotara. :mrgreen:
Ti ostali igraci koje si nabrojao su manje-vise odigrali epizodne uluge..velikog traga nisu ostavili.
Bolje da si pomenuo bekovski par Lizerazu-Salihamidzic..o njima ce se u Bayernu pricati i za 30god.,a ne pominjes mi nekog Zicklera koji je bio brzi od lopte, ali je zato molio da se ne sastavi sa njom ;)
Ti za sebe kazes da si realan...pa vidis li sta se sad desava..te Abramovici,te Seici,te Ameri, te razni Berluskoniji i ti bi da njima Henes parira, daj ne budi dijete! Ili opsta prezaduzenost u Spanskoj ligi.
Sit sam ja takvih navijaca kao sto si ti...
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jan 2009, 21:46

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 01:23, ukupno mijenjano 1 put.

coffa
Kontakt:

Post Postao/la coffa » 10 jan 2009, 22:54

Ljudi cemu sikiracija kad ce na kraju sezone biti sve u redu.Osvojit cemo titulu, a vjerujem da cemo i do polufinala doci.Ulija ne treba spominjati u negativnom smislu ni u snu,on je napravio ovaj Bayern i zahvaljujuci njemu Bayern nikad nece bankrotirat,za razliku od nekih vecih klubova iz jacih liga.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 10 jan 2009, 23:25

Kada pises kilometarski post, barem ga napisi uredno da se moze citati.
Necu nista reci, jer se ne slazem sa tobom, mozemo ovako do sutra.
Pitanje: Mislis da bi Bayern bio medju 3-4 najbogatija, da bacaju pare ko ludi... Veliki je riziki za bilo kojeg igraca dati vise od 30 mil. eura... Nedaj Boze povrede, loma noge...Odradi pola ugovora, a nije ni istrcao na teren.Jesi li ti svjestan da smo nedavni izgradili onakav stadion, a da nismo ni eura u dugu. I to je dogovor bio da ce i Munchen1860 placati svoj dio, no nisu mogli to finansijski izdrzati, pa je Bayern platio dosta i njihovog dijela...Sad ne znam da li oni vracaju te pare, vjerovatno da, ali svejedno, dok je Ulli tu, baram znam da nismo u rukamo nekog Abramovica koji propadne kao zeton nakon finansijske krize. Sada gleda nacin da ga se rijesi...Ne mozes gledati ne stvari samo iz jedne perspektive...
Ja rekoh da necu nista rec, a raspis'o se... :mrgreen:
Vozdraaa! :)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 jan 2009, 23:31

Nije lose ovo sve sto si iznijeo,ima tu faha, kompotentnosti...ali sta sad? :idea:
Iz svega ovoga moze se izvuci ono glavno sto tebi smeta, a to je ta cuvena skrtost ljudi u Bayernu, plus pogresna transfer politika...
Pa pobogu, nije to nista novo...oduvijek su takvi bili, pa sto bi mi sad toliko smetalo!?
Ne mozes da gledas da ga u zadnje vrijeme nema u evro-vrhu, u pravu si...i ja to tesko podnosim...ali sta treba sad moliti se da ih Barca ili bilo ko nakanta 5-0, nebi li Ulli odrijesio kesu...ma daj, treba biti uz klub i u manje sretnim danima. Svi veliki klubovi su prolazili kroz iste ili slicne rezultatske i bilo koje krize, pogledaj samo koliko je Barca od osnivanja LP,gledala to takmicenje kao posmatrac, gdje bio L'pool 90-tih,sta je sada sa Milana,gdje Real u zadnje vrijeme..pa Inter pokupova pola svijeta...pa nikad ni finale da lizne. :mrgreen:
Znaci nije sve u tome da bacis 100-150 mil..i osvajas sve...vidi Celzi.
To za scaute si u pravu, nisu nesto dobro doveli iz juzne Amerike ima ohoho, ustvari sve ovi "njihovi" Brazilci su igrali negdje drugo u BL (pretezno u Leverkusenu) pa onda oni sprovodili onu njihovu pojacaj sebe, oslabi konkurenta.
Eto sad im je Elber scaut za podrucje juzne Amerike...da vidimo jeli on sposoban za taj zadatak.
Vjeruj mi, nije sve tako crno, znam da je tesko stvoriti onaj duh (sto reko ribery) sto je bio sa Effenbergom i Co.
Jos nesto, sto mi u danasnjem fubalu smeta...sto je slabo tipova poput Effe-a,Roy Kean-a,Kantone...koji su briljirali i po znanju i po karakteru...a ne ove danasnje p....e poput Schweinija...puuh, njega da promovisu za Effe-og naslednika, njemu bitnija frizurica nego igra...papak ...daj boze da dodje sebi...ima potencijal.

P.S. Post je namjenjen za Rz88 :lol: 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 jan 2009, 13:18

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 01:22, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 jan 2009, 13:22

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 01:30, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 jan 2009, 13:26

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 11 jan 2009, 14:57

A necete sada 20 stranica pisati hoce li ribery otici ili nece ,on je tu i dalje i dalje ce igrati kako najbolje zna ,a igra fenomenalno,i dok je takav treba ga ostaviti na miru ,ako ode nece biti smak svijeta ,al nebitno ,da ne govorimo vise o riberiju .Ne znam da li je neko spomenuo jucerasnju prijateljsku sa Al Jazirom ....teska pobjeda al s obzirom da da je bezvezna prijateljska uredu je .Donovan je debitovao juce ,ja koliko sam citao odigrao je fino ,svi su igraci oprobani ,i eto :),Oddo je takodje izjavio da nebi nista protiv imao da ostane i slijedecih godina u minhenu ,mada po mom misljenju nek se vrati u Milan al eto ...okanite se vise riberija i politike bayerna :)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 jan 2009, 15:12

Ton1
Kontakt:

Post Postao/la Ton1 » 11 jan 2009, 21:41

mislim da je pomalo glupo da uporedjujete sadasnji fudbal i sadasnju generaciju Bayerna sa generacijom "Effe i Co."...to je bio fudbal kada se igralo za gol vise, za navijace, nije bilo tih utakmica tipa Liverpool - Chelsea (da se ne uvrijede njihobi navijaci) gdje u njihovih 10 medjusobnih susreta u LP padne 2 gola :S...
prije je sve to bilo drugacije uz legendarne susrete (npr godina kada je Bayern od Man utda izgubio LP)...sjetite se tog finala,tuzno za nas ali ipak legendarno koje se ne ponavlja,pa zatim polufinale te iste godine , Manchester - Juve,manchester gubi 2 0 do 80-te min i dobije 3 2...to se sada ne ponavlja...samo se sjetite tih legendi tipa Effenberg,Elber,Basler u Bayernu,Rivalo i Kluivert u Barci,Zola i Hasselbaink u Chelsea,Giggs i Scholes u svojim najboljim danima i cuveni dvojac Dwight Yorke i Andy Cole u Manci...to je bio fudbal ;)..toliko o tom vasem vracanju unazad u fudbal..od toga nemamo nista,vjerujte ;)..sada je sve u parama, i prije je bilo ali ne u ovolikoj mjeri...
Abramovici,Seici , Ameri nabijem vas sviju,pokvariste nam fudbal :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 jan 2009, 13:28

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 01:29, ukupno mijenjano 1 put.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 12 jan 2009, 21:35

Bayern nastavlja sa pobjedama na pripremnom periodu...danas su "tukli" Al-Wehdu sa 3-1...dva gola Riberya i Borowski...nije lose ...idemo dalje...na jace utakmice.
Od sada gledamo "samo" sadasnjost ...kakva puka proslost...ko' od toga zivi ;) :lol:
A necemo gledati ni daleko u buducnost...pa nismo mi vidoviti...ko' zna sta ce biti....
Nesto ste mi se usutili...dragi bavarci...da vas neko naruzio nije?! 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 12 jan 2009, 22:16

treci gol je postigao Donovan 8-)
van bommel povrijedio koljeno sutra ce se vise znati...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.