Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

loptica
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la loptica » 28 jun 2012, 10:32

Orhan Pamuk turski pisac sve knjige preporuka odlične su Snijeg,Istambul,Zovem se Crvena .......merak ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 28 jun 2012, 12:05

ako nekog zanima kakva e-knjiga imam par gigabajta na računaru, iako nema nekih naslova koje sam tražio ima dosta zanimljivih stvari ;) romani, pripovjetke, drame, epovi, sevdalinke, kulinarstvo, računarstvo, religija... ma svega, zainteresovani nek pošalji pp pa ću im poslati knjigu ;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 jun 2012, 12:08

loptica je napisao/la:Orhan Pamuk turski pisac sve knjige preporuka odlične su Snijeg,Istambul,Zovem se Crvena .......merak ;)
Čitao sam Snijeg, nešto mi se i nije svidjela, jednostavno, nije bila ono što sam tražio
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 05 jul 2012, 20:08

Vako znal ko kakvu knjigu da je dobra,da ima dobru radnju kao Da Vincijev Kod,LoTR,Harry Potter a da se nalazi u audio formatu jer mi se ne da citat preko kompa a nikako da odem u biblioteku(na nasem jeziku vjerovatno ih nema).Moze i kakva u PDF formatu dobra i napeta
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 06 jul 2012, 00:16

Ako si raspolozen za oko 5 hiljada strana onda Pjesma leda i vatre. Mislim da zadrzi to sto trazis. Na scribd-u ces vjerovatno naci u pdf formatu.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 06 jul 2012, 00:25

Nail for Real je napisao/la:Ako si raspolozen za oko 5 hiljada strana onda Pjesma leda i vatre. Mislim da zadrzi to sto trazis. Na scribd-u ces vjerovatno naci u pdf formatu.
cek malo 1 knjiga 5 000 strana :o :o :o ti meni zaebavas il sta vec il sve knjige sta su izasle od Martina o SOIAF
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 06 jul 2012, 00:26

Pa svaka oko 500, neke malo vise a to ce biti 6 :mrgreen:. Eto, nije 5000 ali govorimo big stuff :mrgreen: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 06 jul 2012, 00:31

Nail for Real je napisao/la:Pa svaka oko 500, neke malo vise a to ce biti 6 :mrgreen:. Eto, nije 5000 ali govorimo big stuff :mrgreen: .
ma nije 500 puno,barem meni,nego bil mi moga dati link dobar od 1 knjige Igra prijestolja ja naso al izbaci invalid or deleted file
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 06 jul 2012, 00:33

Mogu jedino na e-mail da ti prebacim sve, od igre do plesa, jer sam skinuo sa baneprevoza kojeg su nazalost ugasili. Aj na pp cemo se dogovoriti.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 06 jul 2012, 00:41

Nail for Real je napisao/la:Mogu jedino na e-mail da ti prebacim sve, od igre do plesa, jer sam skinuo sa baneprevoza kojeg su nazalost ugasili. Aj na pp cemo se dogovoriti.
javio sam ti se pa cemo se dogovoritt
btw.potpis ti je drama dobar
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 jul 2012, 00:53

Odlična je knjiga imaš raspust za nju Senaide :D .
Tyrion i Jaime su mi sve draži kako čitam mada je i malo do toga što sam pogledao par epizoda prve sezone i glumci koji ih glume najbolje rade taj posao nakon Seana :mrgreen:

Inače ako ovako nastavim mogao bih do 20. pročitat sve :mrgreen: Moraću usporit malo nisam odavno vidio sunca :cry: :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 06 jul 2012, 19:59

E Naile bili mi moga na mail poslat Song of Ice and Fire?? Na onaj isti na koji si slao Silmarillion :) hvala unaprijed :)
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 06 jul 2012, 21:35

I jos jednom sa knjigom/ma serijala ASOIAF je dokazano da je knjiga bolja od bilo koje ekrenizacije.Ja uopce dok nisam procitao prvih 20 str. knjige nisam znao za ono Deny zovu U-oluji-rodjena
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 07 jul 2012, 01:30

I'm Daenerys Stormborn and I will take what is mine
2. sezona, eto tu su nam dali informaciju. Ko je **** bgt, kurvetina. Stannisa za kralja!

@Tritolone, poslacu ti.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 07 jul 2012, 10:05

Nail for Real je napisao/la:
I'm Daenerys Stormborn and I will take what is mine
2. sezona, eto tu su nam dali informaciju. Ko je **** bgt, kurvetina. Stannisa za kralja!

@Tritolone, poslacu ti.
ma dali su znam za to,al nigdje nisu objasnili zasto se zove tako,nego tek u knjigi ima gdje je rodjena i kako.I meni ona nesto pravo gotivna u seriji,viddjet cu kakva je u knjizi.
Btw.King on the North
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 jul 2012, 14:06

Dany je najbolja ;)

Dobar je i King on the North samo mi se čini da je preslab da zadrži sjever,al vidjeću možda se i iznenadim :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 09 jul 2012, 12:53

Senaid L.F.C je napisao/la:I jos jednom sa knjigom/ma serijala ASOIAF je dokazano da je knjiga bolja od bilo koje ekrenizacije.Ja uopce dok nisam procitao prvih 20 str. knjige nisam znao za ono Deny zovu U-oluji-rodjena

Potpis za ovo...ja sam pregledala 2 epizode i bas ne mozes pratiti desavanja. Knjigu sam neki dan pocela citati i super je, samo mi nema logike zasto onog Edarda Starka zovu Ned :roll: Tirion najbolji lik :D Ona mala Sansa krava najveca :D Uglavnom, ne znam o kojem je djavolu ovaj Martin ovoliko pisao, jer, ako se ne varam, imaju jos 4 zavrsena i 2 nedovrsena dijela....
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 09 jul 2012, 13:24

reds_forever je napisao/la:
Senaid L.F.C je napisao/la:I jos jednom sa knjigom/ma serijala ASOIAF je dokazano da je knjiga bolja od bilo koje ekrenizacije.Ja uopce dok nisam procitao prvih 20 str. knjige nisam znao za ono Deny zovu U-oluji-rodjena

Potpis za ovo...ja sam pregledala 2 epizode i bas ne mozes pratiti desavanja. Knjigu sam neki dan pocela citati i super je, samo mi nema logike zasto onog Edarda Starka zovu Ned :roll: Tirion najbolji lik :D Ona mala Sansa krava najveca :D Uglavnom, ne znam o kojem je djavolu ovaj Martin ovoliko pisao, jer, ako se ne varam, imaju jos 4 zavrsena i 2 nedovrsena dijela....
ima 5 zavrsenih i 2 nedovrsena i ako sam procito da je 6 knjiga gotovo dovrsena

Nem sanse da ja ovo procitam bole me oci od ovih e-knjiga i e-citanja a i nije to to kad ja ne mogu da osjetim korice knjige i listove pod prstima i da je jace stisnem kad je interesantno

btw. Sansa jest krava i potpuna suprotnost Aryi i svim Starkovima
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 jul 2012, 20:16

Vidim navukli ste se na Pjesmu Leda i Vatre, preko serije... Knjige su bolje... Prva tri dijela rasturaju, dok treći prilično smara i usporava, peti već mi je nekako nedefinisan... Zima dolazi, ali Martin je počeo da kel.nja i nikako da dodje... Trilion je super lijepo, Džejmi nekako ga čovjek gotovo može žaliti, Stanis je veliki promašaj od čovjeka... Najbolja stvAr u serijalu su smrt, izdaja i prevara... Očekujete neočekivano... Neću da pisem ništa konkretno jer je znam dokle je ko stigao... E da šta mislite o jezovukovima? Ljeto, Duh, Nimerija, Sivi vjetar, Kudrov i Dama?
I za kraj ne očekuje tako brzo 6. knjigu... 5 smo čekali pa gotovo 5 godina....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 09 jul 2012, 20:29

O strahovukovima imam mišljenje kao i Džon onog dana kad je rekao Nedu da ih uzmu.Oni su tu da štite Starkove mislim da sam skont'o i zašto je Duh bijel,ali neću ništa spominjat dok ne nađem u djelu odgovor.Dama je mrtva i zato se Sansa otuđila ;)

Da ne otkrivam previše,ako neko još nije stigao do tog dijela pokušaću jedno pitanje sročit što razumnije :D Kada Catelyn bježi sa juga nakon neuspjelih pregovora s Baratheon braćom jel Stannis stvarno kriv za smrt određenog lika.Tada me baš razočarao :?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.