XBMC

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

*p!p!t@*
Kontakt:

Re: XBMC

Post Postao/la *p!p!t@* » 11 mar 2013, 21:47

NG1 je napisao/la:trudio sam se da pomognem sa svoja zadnja 3 posta na ovoj temi...
al zbog takvih poput tebe necu vise.
iskuliraj, popij nešto...

samo sam ti rekao kako stvari stoje ;)
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

NG1
Kontakt:

Post Postao/la NG1 » 11 mar 2013, 21:50

*p!p!t@* je napisao/la:
NG1 je napisao/la:trudio sam se da pomognem sa svoja zadnja 3 posta na ovoj temi...
al zbog takvih poput tebe necu vise.
iskuliraj, popij nešto...

samo sam ti rekao kako stvari stoje ;)
ma jasno je meni sve..znam ja takvih mali milion :lol:

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 11 mar 2013, 21:51

kako gledat te sportske programe??? ove nase sport klub ii to??
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 11 mar 2013, 22:06

Ako neko može te sportske kanale u HD rezoluciji da otkrije, pa da pošalje link, bilo bi drama...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 11 mar 2013, 22:54

ma nema nasih sportskih kanala na xbmcu ,mozda neki bezze sa slabom slikom al nisam naiso jos i na to ,ustvari jesam jedino na arenasport 1 al bezze slika isto nista :D , uglavnom install navi x i pretrazujte po onim raznim userima ,ak nadjete sta nadjete al slabe sanse
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 11 mar 2013, 22:57

NG1 je napisao/la:
Blek_Stena je napisao/la:Mogu li se gledati neki domaci kanali preko ovog programa?
mozes,sa onim fajlom koji je Dzoni postavio..doduse vecina kanala je slabijeg kvaliteta(npr OBN,HRT,PINK,RTS..) dok ima par kanala u HD-u

Ja nisam nasao vise domacih kanala...ako neko jeste,neka napise jer bi nam to svima dosta pomoglo :)
na kojem programu to ste nasli te sportske ,jel na ovom navi x ??
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 12 mar 2013, 00:38, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

NG1
Kontakt:

Post Postao/la NG1 » 11 mar 2013, 23:27

Da.

Kada otvoris Navi-x odaberi most -recently updated

kad ti to otvori,vidjet ces masu nekih zajebancija,al ti odaberi "LIVE TV Channels".

ja sam trazio i preko searcha,trazeci "yugo tv"...i bas ima jedan folder pod tim imenom gdje imaju nasi kanali.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 12 mar 2013, 00:15

NG1 je napisao/la:Da.

Kada otvoris Navi-x odaberi most -recently updated

kad ti to otvori,vidjet ces masu nekih zajebancija,al ti odaberi "LIVE TV Channels".

ja sam trazio i preko searcha,trazeci "yugo tv"...i bas ima jedan folder pod tim imenom gdje imaju nasi kanali.
edit:naso sam hvala ti ,trazio sam ja po tom navi x al et nisam naiso na ovo :D
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 12 mar 2013, 00:48, ukupno mijenjano 2 puta.

MES QUE UN CLUB !!!

NG1
Kontakt:

Post Postao/la NG1 » 12 mar 2013, 00:19

nema na cemu,ako nadjes i ti nesto domace dobro, javi :D

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 12 mar 2013, 12:22

Može li se napraviti vlastita lista na xbmc i na nju dodavati određeni kanali? Ja sam probao i nisam znao :)
Pustiću sunce da topi ljubav!

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 18 mar 2013, 05:01

program dobar al samo na prvi pogled, inace je zakurac, pola filmova sto pokrenem stane nakon 1 minute i nece da ide dalje :x

nije do racunara i konekcije jer 50% filmova radi super

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 18 mar 2013, 08:40

MrShadow je napisao/la:program dobar al samo na prvi pogled, inace je zakurac, pola filmova sto pokrenem stane nakon 1 minute i nece da ide dalje :x

nije do racunara i konekcije jer 50% filmova radi super
preko cega gledas ,1channel ,ice films ili navi x ??
meni nikad se to ne desava,ako udje u film udje i ide do kraja ne prekine ,mozda od 50 puta jednom izbaci al bezze na pola filma nesh tako al ja opet udjem u taj isti film premotam dokle sam doso sa gledanjem i onda normalno ide. .Imas razne linkove za jedan film probaj na vise nema sanse da svaki ti izbaci poslije 1 minute ,
na ice films movreall i 180 upload ja uvijek sa njih pokrecem
i nema sanse da svaki od ovih programa tako izbacuje,1 channel probaj eto ako nemas ,on ima za jedan film bas jedno 15 linkova kliknes na link putlocker ili shockshare(oni su najbolji) i mora ic nema sanse da prekine .ako opet nastavi prekidat reinstaliraj ponovo xbmc jer to se ne smije desavat toliko cesto ko sto ti govoris.

MES QUE UN CLUB !!!

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 18 mar 2013, 12:32

Kod mene radi super i nikad ne izbacuje, a filmove gledam u 720p rezoluciji, pogledao sam oko 10 filmova dosad, većinu preko Icefilms. Kad pokrenem neki film u 1080p tad me izbacuje(zbog brzine interneta naravno, 5 Mbps). Nemam problema ni sa gledanjem kanala. Uglavnom sve pohvale za program.
Pustiću sunce da topi ljubav!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 18 mar 2013, 12:51

kod mene odlicno radi,stvaro je xbmc dobra stvar,samo treba cackati i traziti svasta se nadje,;)
VOLIM BAYERN

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 18 mar 2013, 17:15

Koristim Icefilms za vecinu, sinoc sam htio da gledam simpsonove zadnju sezonu i koju god epizodu da otvorim krene 30 sekundi i stane skroz, probao vise puta. Onda ukucao u search da gledam Girl With The Dragon Tatoo i ni jedan link nije bio ispravan-izbaci neki error.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 18 mar 2013, 19:06

MrShadow je napisao/la:Koristim Icefilms za vecinu, sinoc sam htio da gledam simpsonove zadnju sezonu i koju god epizodu da otvorim krene 30 sekundi i stane skroz, probao vise puta. Onda ukucao u search da gledam Girl With The Dragon Tatoo i ni jedan link nije bio ispravan-izbaci neki error.
za serije koristi 1channel plug in sto jest jest 1channel ima vecu bazu serija i epizoda od ice filmsa ,a i koji ti nece film na tom ice filmsu isto ima na 1channel ,tu onda mora moc :)

MES QUE UN CLUB !!!

EdenHazard
Kontakt:

Post Postao/la EdenHazard » 19 mar 2013, 23:19

koja je ovo zaraza jbt :lol:

danas nastimao sve i cijeli dan skoro gledam filmove, k'o da sam u kinu :mrgreen:
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 20 mar 2013, 08:53

EdenHazard je napisao/la:koja je ovo zaraza jbt :lol:

danas nastimao sve i cijeli dan skoro gledam filmove, k'o da sam u kinu :mrgreen:
neka ,gledaj sta fali :D
najvaznije je da ti sve radi ok ,sad deri ,gledaj :mrgreen:

MES QUE UN CLUB !!!

Adebayor
Kontakt:

Post Postao/la Adebayor » 22 mar 2013, 11:39

Inače ima add on i za livestreamove utakmica. Zove se Sportsdevil.

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=100031" onclick="window.open(this.href);return false;

Skupljeni su streamovi svih boljih livestream stranica (lshunter, atdhe, firstrow i dr.)
Kvaliteta je malo lošija.

Bolja kvalitete se može naći i na kanalima koji se nalaze na Navi-x, npr. jučer sam na ITV4 našao Brazil - Italija.
Pa možemo ovdje stavljati na kojem smo kanalu našli da će biti utakmica...
Ja sad tražim Izrael - Portugal. Pa ako nađem stavim....

Raspored prijenosa na engleskim kanalima --> http://www.wheresthematch.com/tv/home.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
Raspored prijenosa na kanalima al jazeere --> http://www.en.aljazeerasport.tv/Schedule" onclick="window.open(this.href);return false;

Većina kanala se može naći na Navi - X

Adebayor
Kontakt:

Post Postao/la Adebayor » 22 mar 2013, 12:42

Evo još jedna zanimljivost za sve korisnike XBMC-a

Možete pretvoriti svoj android uređaj u daljinski za XBMC :D

https://play.google.com/store/apps/deta ... oid.remote" onclick="window.open(this.href);return false;

Skinete ovu aplikaciju preko mobitela (preko google playa) ^^ koja je besplatna.
Otvorite aplikaciju, kliknete na add host i stavite sljedeće postavke:
Name: (bilo koje ime)
Host ili IP Adress: IP adressa vašeg PC-a ili drugog uređaja na kojem koristite XBMC (ako netko ne zna kako naći IP adresu, nek slobodno pita)
HTTP API Port: 8080
Username: Staviti isti Username koji vam je i na XBMC (kod mene je bio Xbmc, a to provjerite u postavkama XBMC-a)
Password: ne morate ništa postavljati
Ostalo sve ostavite kako je već...

Zatim odete u postavke XMBC-a.
Upalite --> Allow control of XBMC via HTTP
Port: 8080 (ovo obavezno stavite, tj. promjenite 80 u 8080, jer ako ostane 80, neće htjeti raditi)
Ostalo ostavite.

Ako bude problema javite...

Za korištenje je potrebna INTERNET veza, pa ako nemate Wi-Fi ne bi vam preporučio da koristite aplikaciju jer bi moglo dovesti do neželjenih TROŠKOVA.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.