Slovenija - BiH 06.02.2013

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

zgembo89
Kontakt:

Re: Slovenija - BiH 06.02.2013

Post Postao/la zgembo89 » 10 jan 2013, 12:26

četiri mlada fudbalera porijeklom iz BiH koji još nisu donijeli odluku o svojoj reprezentativnoj sudbini, biti pozvana da se pridruže A-reprezentaciji BiH tokom predstojeće prijateljske utakmice protiv Slovenije, koja je zakazana za 6. februar.

Dinamov dragulj Alen Halilović, Šalkeov stameni stoper Sead Kolašinac, Arsenalov talent Sead Hajrović i Fiorentinina nada Haris Seferović dobit će poziv da dođu u Koper i da se upoznaju s radom našeg tima. Tom prilikom imat će priliku razgovarati s ljudima iz NSBiH i selektorom Safetom Sušićem, ali i družiti se s reprezentativcima BiH.

Otvorena vrata

- Ovim gestom želimo pokazati ovim mladim fudbalerima da su im vrata naše reprezentacije širom otvorena. Želimo da se prekine sa pričama o tome da Nogometnom savezu NBiH nije stalo do naših mladih fudbalera, jer to nije istina.

Neka dođu u Kopar, upoznaju se s dešavanjima i atmosferom kod nas, razgovaraju s kim žele i vide kako sve to izgleda. No, ako ovi fudbaleri i u bližnjoj budućnosti i dalje budu neodlučni, to ne znači da ćemo obustaviti naše aktivnosti da ih vratimo tamo gdje pripadaju - kaže predsjednik NSBiH Elvedin Begić.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 10 jan 2013, 13:22

zgembo89 je napisao/la:četiri mlada fudbalera porijeklom iz BiH koji još nisu donijeli odluku o svojoj reprezentativnoj sudbini, biti pozvana da se pridruže A-reprezentaciji BiH tokom predstojeće prijateljske utakmice protiv Slovenije, koja je zakazana za 6. februar.

Dinamov dragulj Alen Halilović, Šalkeov stameni stoper Sead Kolašinac, Arsenalov talent Sead Hajrović i Fiorentinina nada Haris Seferović dobit će poziv da dođu u Koper i da se upoznaju s radom našeg tima. Tom prilikom imat će priliku razgovarati s ljudima iz NSBiH i selektorom Safetom Sušićem, ali i družiti se s reprezentativcima BiH.

Otvorena vrata

- Ovim gestom želimo pokazati ovim mladim fudbalerima da su im vrata naše reprezentacije širom otvorena. Želimo da se prekine sa pričama o tome da Nogometnom savezu NBiH nije stalo do naših mladih fudbalera, jer to nije istina.

Neka dođu u Kopar, upoznaju se s dešavanjima i atmosferom kod nas, razgovaraju s kim žele i vide kako sve to izgleda. No, ako ovi fudbaleri i u bližnjoj budućnosti i dalje budu neodlučni, to ne znači da ćemo obustaviti naše aktivnosti da ih vratimo tamo gdje pripadaju - kaže predsjednik NSBiH Elvedin Begić.
Dokaz da nastavljaju gdje su stali dobro je , fina je ovo stvar znat cemo makar odprilike ko ima makar malo vise zelje da bude dio naseg tima...

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 10 jan 2013, 14:29

[youtube][/youtube]

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 jan 2013, 17:34

Ne znam zato janezi hoce da se igra na ovom malom stadionu 4.100 mjesta, bas sramota pa nasi bi navijaci to napunili dok kazes kesk. Ovako ce nam dati malo ulaznica.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 jan 2013, 18:02

Prosla utakmica protiv Slovenije je bila Ibiseviceva utakmica. Sada je ponovo u formi, da vidimo sta ce on i Dzekson uraditi.

Ovako cemo vjerovatno igrati, osim ako bude forsirao Vranjesa umjesto Zukanovica.

---------------------------Begovic----------------------------
-----Mujdza------Zukanovic------Spahic-------Salihovic-
------------------------Zahirovic-----------------------------
----Stevanovic----------Pjanic-------------Lulic------------
--------------------Dzeko------Ibisevic----------------------

A mogli bi i ovako.

---------------------------Begovic----------------------------
-----Mujdza------Vranjes--------Spahic-------Salihovic---
------------------------Zukanovic-----------------------------
----Stevanovic----------Pjanic-------------Lulic------------
--------------------Dzeko------Ibisevic----------------------

Ako Steva i Lula budu bili u svom elementu (Pjanic, Dzeko i Ibisevic ce to biti), bit ce to interesantno za gledati kakve cemo sve prilike stvoriti pred slovenskim golom.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 10 jan 2013, 19:44

Imal na ovo forumu "slovenaca" :?: :P
Kad izlaze karte u prodaju, i gdje se mogu kupiti?

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 11 jan 2013, 00:07

I MEdunjanin je solidnu imao sezonu u Gaziantepu nije nemoguce da igra u prvih 11,onda bi Steva isao napolje sobzirom da je ZAhirovic zadnji vezni..mada bi ja radije ZAhirovica izbacio

Adio
Kontakt:

Post Postao/la Adio » 11 jan 2013, 07:54

Samo seru. Čuj neka dođu da vide. Majmuni jedni, obezbjedite prevoz i prenoćište za mlade talente. Čuj neka dođu. Haha

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 11 jan 2013, 08:06

Sto se tiče najbolji sastav koji trenutno ima reprezentacija Bosna i Hercegovina.

slika
Zadnja izmjena: MrAmani96, dana/u 11 jan 2013, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 11 jan 2013, 08:24

----------------Begovic
Mujdza Vranjes Spahic Zukanovic

--------------Salihovic
----Stevanovic Pjanic ------Lulic

------Dzeko ------Ibisevic

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 11 jan 2013, 08:41

Batko je napisao/la:----------------Begovic

--------------Salihovic

ovo mi se cini najzanimljivije ako zukanovic moze igrati po lijevoj strani. vjerujem da bi salihovic bio beton u sredini + podrska pjanicu. najslabija karika je vranjes ali nije on los toliko- ono protiv grcke u prvom poluvremenu je samo dobra skola.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 11 jan 2013, 09:16

džakailibu je napisao/la:
Batko je napisao/la:----------------Begovic

--------------Salihovic

ovo mi se cini najzanimljivije ako zukanovic moze igrati po lijevoj strani. vjerujem da bi salihovic bio beton u sredini + podrska pjanicu. najslabija karika je vranjes ali nije on los toliko- ono protiv grcke u prvom poluvremenu je samo dobra skola.
moze i zukanovic lijevo ali je bolje njega na stopera vranjesa na beka gdje je bolji a mujdzu lijevo koji to nerijetko i podjednako dobro igra u freiburgu.

vranjes....spahic...zukanovic...mujdza

Semir Tuce
Kontakt:

Post Postao/la Semir Tuce » 11 jan 2013, 09:39

Jel se zna kad izlaze karte u prodaju?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Majstor10
Kontakt:

Post Postao/la Majstor10 » 11 jan 2013, 10:45

Dobro jutro ljudi

slika

Pozdravite Kolu

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 11 jan 2013, 11:12

.................Džeko.......Ibišević
...Lulić................Pjanić..........Stevanović
.......................Zahirović
Salihović....Zukanović..Spahić....Mujdža
.......................Begović

Ovo je možda najbolja opcija jer je najvjerovatnija za Grčku. Treba uigrati ovaj zadnji red. Ne znam kako možete stavljati u prvu postavu na štopera, stub odbrane Alanije, k'o da niste gledali protiv Grčke? Ni brzine ni visine. Samim tim što Zukanović ponekad igra beka govori mi da bi trebao imati brzinu, a sigurno je da je barem viši od svih drugih štopera.
Znam da Zahirović nije kvalitet, ali kad vidim Medunjanina mrak mi pada na oči. :D Naravno treba to miješati tokom utakmice da vidimo recimo Salihovića ili Zukanovića na zadnjem veznom.Mada, treba biti oprezan, ono što izgleda dobro protiv Slovenije ne mora protiv Grčke. ;)

Edit: Sjetio sam se Svrake i Sesara, oni su obojica zadnji vezni. E, njih bih volio vidjeti protiv Slovenije radije nego Zahirovića... Recimo obojici po poluvrijeme.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jan 2013, 11:40

Ev' ipak bi moglo da se preseli u Stožice, nešto više od 16.000 kapaciteta, zaista onaj stadion u Koperu je apsurdan za odigravanje utakmica nacionalnih selekcija.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 11 jan 2013, 12:41

Sta cemo u Ljubljani :D Neka nas u Kopru,pokupujemo im sve ulaznice i dovidjenja.
Neko je pitao zasto Koper,zato sto je na moru pa je toplije nego u Ljubljani i Mariboru. Ipak je februar.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jan 2013, 12:48

'ta ima veze, nećemo igrati u Rusiji, nego u Sloveniji
Patetično je igrati utakmicu nacionalnih selekcija na stadionu tolikog kapaciteta.
Pa nije to brdsko - planinska liga yeb'o ga ja
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 11 jan 2013, 12:49

Edol je napisao/la:.................Džeko.......Ibišević
...Lulić................Pjanić..........Stevanović
.......................Zahirović
Salihović....Zukanović..Spahić....Mujdža
.......................Begović

Ovo je možda najbolja opcija jer je najvjerovatnija za Grčku. Treba uigrati ovaj zadnji red. Ne znam kako možete stavljati u prvu postavu na štopera, stub odbrane Alanije, k'o da niste gledali protiv Grčke? Ni brzine ni visine. Samim tim što Zukanović ponekad igra beka govori mi da bi trebao imati brzinu, a sigurno je da je barem viši od svih drugih štopera.
Znam da Zahirović nije kvalitet, ali kad vidim Medunjanina mrak mi pada na oči. :D Naravno treba to miješati tokom utakmice da vidimo recimo Salihovića ili Zukanovića na zadnjem veznom.Mada, treba biti oprezan, ono što izgleda dobro protiv Slovenije ne mora protiv Grčke. ;)

Edit: Sjetio sam se Svrake i Sesara, oni su obojica zadnji vezni. E, njih bih volio vidjeti protiv Slovenije radije nego Zahirovića... Recimo obojici po poluvrijeme.
Ma Medunjanin uopšte ni nije zadnji vezni da budemo realni , on u Gaziantepu većinu vremena igra poziciju ofanzivnog veznog , a to mu je i prirodna pozicija. Ovo gore nije idealna postava, ali takvu postavu možemo najviše očekivati protiv Grčke, ukoliko ne dođe nekih novih igrača u reprezentaciju dotad.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 11 jan 2013, 13:04

zizu1991 je napisao/la:Ev' ipak bi moglo da se preseli u Stožice, nešto više od 16.000 kapaciteta, zaista onaj stadion u Koperu je apsurdan za odigravanje utakmica nacionalnih selekcija.
Citam na slovenskom portalu (http://www.rtvslo.si/sport/nogomet/na-n ... ice/299949" onclick="window.open(this.href);return false;) da utakmica ostaje u Kopru (nema E).

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.