Zasto sutimo?
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Barca u srcu
- Kontakt:
Re: Zasto sutimo?
Shvati da Bošnjaci čine 43%, Srbi 32%, a Hrvati čine 18% stanovništva u BiH. Tako da je ovo i najrealnija podjela (6,5,4). Najrealnije bi bilo da bude 10 glasova za usvajanje, ali to Srbima ne bi valjalo. 12 je previše, jer to je 80% od ukupnog broja glasača.
Cuj ovog dok su BHF i Belay Boysi i slicne grupacije protestovali ispred saveza mi sto zivimo u BIH sjedili kafe ispijali
sa takvim grupacijama nebi otiso ni na jedan protest,pred savezom gadjaju bakljama naprave belaj i kad se murija zaletila Hz i Manijaci samo stali da se tuku oni se noge uhvatili,i naravno momci popadaju i to dosta njih u policiju,a onda dodju ovdje te skupine i neke proteste spominju sjedite u svojim finim foteljama nisu belaji za vas,skandirajte protiv saveza,pisite parola i to vam je dosta!Meni licno ne smetaju al su poceli da mi idu na neku stvar samo neki protesti i borba neka a nista konkretno,plus ova prozivanja mi kafe ispijali a oni hrabri tukli se sa policijom,da nisam bio stvarno bi pomislio da je tako bilo!

- spielführer_21
- Kontakt:
Da ,svi ovo zaboravljaju. UEFA je na početku usvojila 22 od predloženih 25 amandmana na Statut, među njima amandman da za odluku treba 12 glasova u IO. Da bi na sjednici IO početkom marta, opet ovi iz županija glasali protiv Statuta(većina). Onda je UEFA ukinula i taj amandman, valjda je i njima dopi.zdilo..kralj_je_mrtav je napisao/la:Nemas ti pojma, usvojeni su amandmani na prosloj skupstini i za odluke je prema istim trebalo 12 glasova, no Bevanda onda ukaki i nece jednog predsjednika, pa sad ovi kazu, e neces ni amandmane.ŠB.TRN je napisao/la:Sve je receno s ovim 6 Muslimana,5 Srba i 4 Hrvata.11 potrebno za odluku.Znaci bez nas se moze donijeti svaka odluka.Bez Muslimana i Srba ni jedna??????Pa treba li ista vise govoriti!!!Bevanda je ustao i rekao,"Nek bude tako al nek za odluku bude dovoljno 9 ruka".Naravno to se odbilo jer bi vjerojatno Muslimani ispaštali.Bez ravnopravnosti nema ni saveza,i to nema cijene!!!Kad smo igrali u Europi glasali smo za predsjedništvo,i tako ce biti i sutra.Nek bude 5,5,5 pa bi se lako dogovorili!!!

Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
- Principatus
- Kontakt:
Pa nek bude Bosnjacima 1, Srbima 2 a Hrvatima 5.ŠB.TRN je napisao/la:Nek bude 5,5,5 pa bi se lako dogovorili!!!
Tako da odslikamo jedan realan i zdrav odnos broja stanovnistva.
Ekstra demokratija po BiH modelu. Hebo FIFA nek se oni nama prilagode.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Citajuci sve ove komentare na ovoj temi zakljucih ipak da je najpametnije sutiti...Jednostavno sad vidim da nemoras biti foteljas i na poziciji da bi bio isti kao on. Da se sakupe najistaknutiji clanovi ovog foruma pa da cine Savez opet bi isto bilo ili barem veoma slicno...ko se ne slaze samnom samo nek prelista temu
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
sta pricate vise o tome ko ce i kako ce glasat , otidjite sutra pred prostorije NSBIH i nek onda neizglasaju statut ... Ja nisam u mogucnosti jer sam iz Mostara, pa mogu li se okupit Horde Zla i Manijaci i stat pred njih..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Ne.Nije savez samo od HZ i TM-a.Vec i od RA,UM,RZ,LBL,FT,SIS,VZ,BHF, itd.Da svi dodju pred savez mozda bi sta i bilo.Ovako ostaje da cekamo i nadamo se.ANTIFA ! je napisao/la:sta pricate vise o tome ko ce i kako ce glasat , otidjite sutra pred prostorije NSBIH i nek onda neizglasaju statut ... Ja nisam u mogucnosti jer sam iz Mostara, pa mogu li se okupit Horde Zla i Manijaci i stat pred njih..

SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
123456 je napisao/la:Ne.Nije savez samo od HZ i TM-a.Vec i od RA,UM,RZ,LBL,FT,SIS,VZ,BHF, itd.Da svi dodju pred savez mozda bi sta i bilo.Ovako ostaje da cekamo i nadamo se.ANTIFA ! je napisao/la:sta pricate vise o tome ko ce i kako ce glasat , otidjite sutra pred prostorije NSBIH i nek onda neizglasaju statut ... Ja nisam u mogucnosti jer sam iz Mostara, pa mogu li se okupit Horde Zla i Manijaci i stat pred njih..
A jes brate . Al logicno je da se skupe HZ i TM jer su iz Sarajeva .. i stanu pred stoku iz Saveza i da ih skinu.A bilo bi dobro da i BHF dodju pred njih jer oni govore 10 godina Savez Napolje i oni bi trebali to rijesit
Navedi mi jedan primjer (i bit cu zadovoljan) gdje Hrvati mogu biti preglasani? Govorim za nogomet naravno, kao sport. Jer stvarno ne razumijem. Koji bi to slučaj mogao biti? Šta?! Fakat ne razumijem. Kako bi to jedan Zrinjski mogao biti oštećen (iako u njemu ne igraju isključivo Hrvati, za stručni stožer ne znam).ŠB.TRN je napisao/la:Sve je receno s ovim 6 Muslimana,5 Srba i 4 Hrvata.11 potrebno za odluku.Znaci bez nas se moze donijeti svaka odluka.Bez Muslimana i Srba ni jedna??????Pa treba li ista vise govoriti!!!Bevanda je ustao i rekao,"Nek bude tako al nek za odluku bude dovoljno 9 ruka".Naravno to se odbilo jer bi vjerojatno Muslimani ispaštali.Bez ravnopravnosti nema ni saveza,i to nema cijene!!!Kad smo igrali u Europi glasali smo za predsjedništvo,i tako ce biti i sutra.Nek bude 5,5,5 pa bi se lako dogovorili!!!
Meni je jasno nadglasavanje u društvenom (političkom životu) gdje se može lako vozati jedan narod (al opet taj narod je kriv što vječno bira iste svoje predstavnike koji 20 godina čuvaju svoje interese).
I, da budem iskren, ovo je zasad i dobro, ako su tu 4 Hrvata, s obzirmo da je realno stanje stanovništva u BiH nešto drukčije (prema procjenama, Hrvata je oko 9%)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Ne.Nije savez samo od HZ i TM-a.Vec i od RA,UM,RZ,LBL,FT,SIS,VZ,BHF, itd.Da svi dodju pred savez mozda bi sta i bilo.Ovako ostaje da cekamo i nadamo se.
[/quote]
A jes brate . Al logicno je da se skupe HZ i TM jer su iz Sarajeva .. i stanu pred stoku iz Saveza i da ih skinu.A bilo bi dobro da i BHF dodju pred njih jer oni govore 10 godina Savez Napolje i oni bi trebali to rijesit[/quote]
jel znas prosli put ko je organizovao proteste i koliko je HZ i Manijaka popadalo tu tj najvise HZ,dosta smo uvijek mi podmetali ledja a drugi da se hvale kako mi kafe ispijamo a oni ruse savez a prvi se noge uhvatili kad su specijalu vidjeli!

A jes brate . Al logicno je da se skupe HZ i TM jer su iz Sarajeva .. i stanu pred stoku iz Saveza i da ih skinu.A bilo bi dobro da i BHF dodju pred njih jer oni govore 10 godina Savez Napolje i oni bi trebali to rijesit[/quote]
jel znas prosli put ko je organizovao proteste i koliko je HZ i Manijaka popadalo tu tj najvise HZ,dosta smo uvijek mi podmetali ledja a drugi da se hvale kako mi kafe ispijamo a oni ruse savez a prvi se noge uhvatili kad su specijalu vidjeli!
dr.van nostrand je napisao/la:Citajuci sve ove komentare na ovoj temi zakljucih ipak da je najpametnije sutiti...Jednostavno sad vidim da nemoras biti foteljas i na poziciji da bi bio isti kao on. Da se sakupe najistaknutiji clanovi ovog foruma pa da cine Savez opet bi isto bilo ili barem veoma slicno...ko se ne slaze samnom samo nek prelista temu
potpis..sve ovdje nesto pricamo i zalimo,a ja da sjedem prvi,pa svi vi ostali,veoma veoma slicno bi bilo.
- 4ever alone?
- Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
- Kontakt:
Ljudima je vec preko glave pokusaja da promijenis telece glave, kao da su zacementirani i pomaka im nema. Mozda ljudi jednostavno predvidjaju gubitak pa i ne zele pokusati promijeniti gadnu situaciju kakva nas je zadesila. Odlicne prijedloge se dali, moze se nesto napraviti, mi ljudi mozemo, ali mogu li oni?
Postoji li odgovor na ovo moje, na prvi pogled, lahko pitanje?
Skupiti se zajedno trebamo, zaboraviti na navijacka huliganstva i rivalitet, stati uz bosansko-hercegovacki fudbal i zastiti ga. Razapeti hiljade ljiljana u znak podrske, pokazimo da volimo fudbal i da nam je stalo da uspijemo. Da li ce jednom sunce obasjati i ovu nasu drzavu? Mozda mi, ljudi, sami moramo razmaci crne oblake koji su nas opkolili!?
Postoji li odgovor na ovo moje, na prvi pogled, lahko pitanje?
Skupiti se zajedno trebamo, zaboraviti na navijacka huliganstva i rivalitet, stati uz bosansko-hercegovacki fudbal i zastiti ga. Razapeti hiljade ljiljana u znak podrske, pokazimo da volimo fudbal i da nam je stalo da uspijemo. Da li ce jednom sunce obasjati i ovu nasu drzavu? Mozda mi, ljudi, sami moramo razmaci crne oblake koji su nas opkolili!?
Lik poslao Fifi i Uefi,
„Poštovana gospodo u FIFA-i i UEFA-i,
obraćamo Vam se, prije svega kao ljubitelji fudbala, posebno reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja bi, kako sada stvari stoje, već nakon četiri utakmice mogla okončati svoj put za EURO 2012. Osim toga, i klubovi za koje navijamo, a koji su na dobrom putu da i ove godine odmjere snage sa nekim drugim klubovima iz Evrope u jednom od UEFA-inih takmičenja, uskoro bi mogli ostati bez profesionalnih igrača, bez utakmica, bez navijača... Baš kao i svi ostali klubovi iz moje zemlje. Ukratko, 1. aprila ove godine u Bosni i Hercegovini bi mogao umrijeti fudbal.
Neće to biti prvi put. Dešavalo se to i ranije, ali 1992. godine ovdje smo imali rat, pa je od fudbala bilo bitnijih stvari. Međutim, danas, baš kao i mnogim ljudima na planeti Zemlji, i Bosancima i Hercegovcima fudbal je najvažanija sporedna stvar u životu. Posebno nakon spektakularne pobjede 'Zmajeva' u subotu nad Rumunijom, koju su neki od Vas sigurno gledali. Neopisiva je radost, nakon utakmice, vladala među običnim ljudima u Bosni i Hercegovini, čak i među onima koji ne prate fudbal. Čak će i oni biti neizmjerno tužni ako 1. aprila bude suspendovan Nogometni/Fudbalski savez BiH.
A, tu noć su makar na trenutak zaboravili na male penzije, nezaposlenost, strah od radijacije iz Japana, razne bolesti, činjenicu da im djeca postaju ljudi koji odbijaju poslušnost, podatak da im roditelji stare i sve češće su bolesni, da još uvijek nisu ni blizu ulaska u EU. U subotu naveče smo bili jedan od najsretnijih dijelova Evrope. I to zahvaljujući samo jednoj 'običnoj' sportskoj pobjedi. Da je BiH izgubila bilo bi isto, bili bi jedan od najnesretnijih dijelova Evrope, ali samo zbog jednog 'običnog' sportskog poraza, a ne zbog drugih pobrojanih stvari.
Ako i dođe do suspenzije, nećemo tugovati zbog ljudi koji sjede u Savezu. Ne! To što će biti suspendovani 'grobari bh. Fudbala' bit će dobra stvar. Kod njih se ništa bitno neće promijeniti sa suspenzijom, jer ionako nisu ništa ni radili, ali će ovoga puta ostati bez plata.
S druge strane, imat ćete stotine hiljada ljudi koji će tugovati što reprezentacija BiH neće moći nastaviti sa takmičenjem u kvalifikacijama za EURO 2012, računajući i same fudbalere koji nose dres sa bh. grbom. Tužni će biti igrači i navijači iz Banja Luke, Sarajeva, Mostara, Širokog Brijega, Tuzle i drugih gradova, jer će njihovi klubovi izgubiti mogućnost da se bore za UEFA-inu Ligu prvaka, ili UEFA-inu Europa ligu.
Treneri i igrači tih klubova ostat će bez posla. Publika neće imati razloga da dolazi na stadione. Zelene travnjake umjesto lopte možda zamijene bikovi, a umjesto utakmica održavat će se koride. Zlo i naopako, gospodo iz svjetskih kuća fudbala!
Vi ste ti koji se zalažete da se politika istrijebi iz fudbala, ali ste godinama sjedili sa ljudima iz bh. saveza koji su se bavili svim i svačim, pa i politikom, a fudbalom najmanje. I danas je tako. I suspenzija kojom prijetite Savezu je vjerovatno na mjestu i prijeko je potrebna bh. fudbalu. Ali, ne suspenzija samo fudbalu i fudbalerima. Ako nas već morate suspendovati, tražimo da suspendujete i ljude koji su doveli do toga. I to sve redom, ko god je bio uključen u sistem odlučivanja, bez obzira na kojem nivou. I to doživotno, jer tim ljudima nije mjesto u fudbalu. Fudbaleri, treneri i navijači su ljudi koji traže teren, loptu i golove... Fudbal je ono što ih zanima.
Ljudi s kojima Vi kontaktirate i sarađujete u BiH nisu ljudi koji imaju previše veze s fudbalom. Oni se jednostavno pretvaraju da su tu zbog dobrobiti fudbala u našoj zemlji, ali pogledajte njihove rezultate i sve će vam biti jasno. Pa, u BiH je od 1996. od kad je Savez član FIFA-e i 1998. od kad je član UEFA-e, napravljen samo jedan novi stadion i to za klub koji je osnovan krajem 90-tih. Bivši generalni sekretar Saveza s kojim vi sarađujete je proglašen krivim za utaju poreza, a i danas sjedi i radi u prostorijama tog istog Saveza. Nezaboravimo, tu je i aktuelna tužba kompanije Kentaro iz Švicarske u vezi sa TV pravima.
Sulejman Čolaković. Bogdan Čeko. Iljo Dominković. Nisu poznata imena bh. fudbala. O njima nećete pronaći ni slova o tome kako su nekad igrali fudbal i postigli neke rezultate. Ni jednog jedinog slova.
Ivica Osim, Vahid Halilhodžić, Josip Katalinski, Predrag Pašić, Blaž Slišković, Meho Kodro, Enver Marić, Dušan Bajević, Faruk Hadžibegić, Sergej Barbarez, i mnogi drugi za koje ste sasvim sigurno čuli, a neki od Vas su sa nekima od pomenutih čak i igrali fudbal, nemaju mogućnost, iako to žele, da učine nešto dobro za fudbal u BiH. Nemaju mogućnost, jer im to ne dozvoljavaju ljudi zbog kojih je i došlo do ove situacije da čitava bh. javnost strepi i strahuje od 29. marta i Skupštine Saveza.
Nemojte draga gospodo nasjesti na još jednu obmanu. Ako ljudi koji predstavljaju Savez moje zemlje usvoje statut po Vašim uputama, to će biti njihova nova podvala kojom će htjeti zadržati svoje 'fotelje', a ne radna mjesta, jer oni nisu navikli da rade. Oni su političari, a ne sportski radnici. Suspendujte ljude. Doživotno im zabranite da se bave bilo čim što ima veze sa fudbalom, sa sportom općenito! Ali, nam ostavite fudbal...
Gospodine Platini, dozvolite mojoj reprezentaciji da se revanšira Vašoj za poraz u septembru 2010. i omogućite Bosancima i Hercegovcima, istinskim ljubiteljima fudbala, da u oktobru 2011. cijela naša zemlja proslavi odlazak 'Zmajeva' na EURO 2012.
Gospodo, dozvolite da pobijedi fudbal, a ne politika!
A politika je pobijedila ako kaznite samo 'obične' ljude, a ne stvarne krivce za sadašnje stanje!“
obraćamo Vam se, prije svega kao ljubitelji fudbala, posebno reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja bi, kako sada stvari stoje, već nakon četiri utakmice mogla okončati svoj put za EURO 2012. Osim toga, i klubovi za koje navijamo, a koji su na dobrom putu da i ove godine odmjere snage sa nekim drugim klubovima iz Evrope u jednom od UEFA-inih takmičenja, uskoro bi mogli ostati bez profesionalnih igrača, bez utakmica, bez navijača... Baš kao i svi ostali klubovi iz moje zemlje. Ukratko, 1. aprila ove godine u Bosni i Hercegovini bi mogao umrijeti fudbal.
Neće to biti prvi put. Dešavalo se to i ranije, ali 1992. godine ovdje smo imali rat, pa je od fudbala bilo bitnijih stvari. Međutim, danas, baš kao i mnogim ljudima na planeti Zemlji, i Bosancima i Hercegovcima fudbal je najvažanija sporedna stvar u životu. Posebno nakon spektakularne pobjede 'Zmajeva' u subotu nad Rumunijom, koju su neki od Vas sigurno gledali. Neopisiva je radost, nakon utakmice, vladala među običnim ljudima u Bosni i Hercegovini, čak i među onima koji ne prate fudbal. Čak će i oni biti neizmjerno tužni ako 1. aprila bude suspendovan Nogometni/Fudbalski savez BiH.
A, tu noć su makar na trenutak zaboravili na male penzije, nezaposlenost, strah od radijacije iz Japana, razne bolesti, činjenicu da im djeca postaju ljudi koji odbijaju poslušnost, podatak da im roditelji stare i sve češće su bolesni, da još uvijek nisu ni blizu ulaska u EU. U subotu naveče smo bili jedan od najsretnijih dijelova Evrope. I to zahvaljujući samo jednoj 'običnoj' sportskoj pobjedi. Da je BiH izgubila bilo bi isto, bili bi jedan od najnesretnijih dijelova Evrope, ali samo zbog jednog 'običnog' sportskog poraza, a ne zbog drugih pobrojanih stvari.
Ako i dođe do suspenzije, nećemo tugovati zbog ljudi koji sjede u Savezu. Ne! To što će biti suspendovani 'grobari bh. Fudbala' bit će dobra stvar. Kod njih se ništa bitno neće promijeniti sa suspenzijom, jer ionako nisu ništa ni radili, ali će ovoga puta ostati bez plata.
S druge strane, imat ćete stotine hiljada ljudi koji će tugovati što reprezentacija BiH neće moći nastaviti sa takmičenjem u kvalifikacijama za EURO 2012, računajući i same fudbalere koji nose dres sa bh. grbom. Tužni će biti igrači i navijači iz Banja Luke, Sarajeva, Mostara, Širokog Brijega, Tuzle i drugih gradova, jer će njihovi klubovi izgubiti mogućnost da se bore za UEFA-inu Ligu prvaka, ili UEFA-inu Europa ligu.
Treneri i igrači tih klubova ostat će bez posla. Publika neće imati razloga da dolazi na stadione. Zelene travnjake umjesto lopte možda zamijene bikovi, a umjesto utakmica održavat će se koride. Zlo i naopako, gospodo iz svjetskih kuća fudbala!
Vi ste ti koji se zalažete da se politika istrijebi iz fudbala, ali ste godinama sjedili sa ljudima iz bh. saveza koji su se bavili svim i svačim, pa i politikom, a fudbalom najmanje. I danas je tako. I suspenzija kojom prijetite Savezu je vjerovatno na mjestu i prijeko je potrebna bh. fudbalu. Ali, ne suspenzija samo fudbalu i fudbalerima. Ako nas već morate suspendovati, tražimo da suspendujete i ljude koji su doveli do toga. I to sve redom, ko god je bio uključen u sistem odlučivanja, bez obzira na kojem nivou. I to doživotno, jer tim ljudima nije mjesto u fudbalu. Fudbaleri, treneri i navijači su ljudi koji traže teren, loptu i golove... Fudbal je ono što ih zanima.
Ljudi s kojima Vi kontaktirate i sarađujete u BiH nisu ljudi koji imaju previše veze s fudbalom. Oni se jednostavno pretvaraju da su tu zbog dobrobiti fudbala u našoj zemlji, ali pogledajte njihove rezultate i sve će vam biti jasno. Pa, u BiH je od 1996. od kad je Savez član FIFA-e i 1998. od kad je član UEFA-e, napravljen samo jedan novi stadion i to za klub koji je osnovan krajem 90-tih. Bivši generalni sekretar Saveza s kojim vi sarađujete je proglašen krivim za utaju poreza, a i danas sjedi i radi u prostorijama tog istog Saveza. Nezaboravimo, tu je i aktuelna tužba kompanije Kentaro iz Švicarske u vezi sa TV pravima.
Sulejman Čolaković. Bogdan Čeko. Iljo Dominković. Nisu poznata imena bh. fudbala. O njima nećete pronaći ni slova o tome kako su nekad igrali fudbal i postigli neke rezultate. Ni jednog jedinog slova.
Ivica Osim, Vahid Halilhodžić, Josip Katalinski, Predrag Pašić, Blaž Slišković, Meho Kodro, Enver Marić, Dušan Bajević, Faruk Hadžibegić, Sergej Barbarez, i mnogi drugi za koje ste sasvim sigurno čuli, a neki od Vas su sa nekima od pomenutih čak i igrali fudbal, nemaju mogućnost, iako to žele, da učine nešto dobro za fudbal u BiH. Nemaju mogućnost, jer im to ne dozvoljavaju ljudi zbog kojih je i došlo do ove situacije da čitava bh. javnost strepi i strahuje od 29. marta i Skupštine Saveza.
Nemojte draga gospodo nasjesti na još jednu obmanu. Ako ljudi koji predstavljaju Savez moje zemlje usvoje statut po Vašim uputama, to će biti njihova nova podvala kojom će htjeti zadržati svoje 'fotelje', a ne radna mjesta, jer oni nisu navikli da rade. Oni su političari, a ne sportski radnici. Suspendujte ljude. Doživotno im zabranite da se bave bilo čim što ima veze sa fudbalom, sa sportom općenito! Ali, nam ostavite fudbal...
Gospodine Platini, dozvolite mojoj reprezentaciji da se revanšira Vašoj za poraz u septembru 2010. i omogućite Bosancima i Hercegovcima, istinskim ljubiteljima fudbala, da u oktobru 2011. cijela naša zemlja proslavi odlazak 'Zmajeva' na EURO 2012.
A politika je pobijedila ako kaznite samo 'obične' ljude, a ne stvarne krivce za sadašnje stanje!“
There is only one United!!!!
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Zasto ?
Mislim da svi u dubini duse znamo odgovor.
Zato sto smo takav mentalitet, (vecina) bi nas da neko drugi za nas odradi nesto sto bi mi voljeli da se promijeni.
Mislim da svi u dubini duse znamo odgovor.
Zato sto smo takav mentalitet, (vecina) bi nas da neko drugi za nas odradi nesto sto bi mi voljeli da se promijeni.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- 4ever alone?
- Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
- Kontakt:
Odlican tekst, svaka cast momku koji je sastavio.
Istakao je koliki su neradnici ljudi u savezu, istakao je koliko nam je fudbal vazna stvar.
Istakao je koliki su neradnici ljudi u savezu, istakao je koliko nam je fudbal vazna stvar.
Ovo ce upaliti : )Gospodine Platini, dozvolite mojoj reprezentaciji da se revanšira Vašoj za poraz u septembru 2010. i omogućite Bosancima i Hercegovcima, istinskim ljubiteljima fudbala, da u oktobru 2011. cijela naša zemlja proslavi odlazak 'Zmajeva' na EURO 2012.
- reds_forever
- Kontakt:
Ja ne znam ko je gori; idioti u savezu ili oni iz FIFE. Za ove u savezu je odavno jasno da nikada nece moci funkcionisati zajedno. Ipak, meni nije jasno kako je FIFA godinama mogla to da "guta" i tek kad ova reprezentacija krene putem uspjeha, oni pocnu pricati o suspenziji
A zasto sutimo? Zato sto su vise puta organizovani protesti protiv Saveza, Fanatikosi se za njihovo izbacivanje bore godinama, a sta se time dobilo
Idioti voljom naroda nikad nece otici, isto kao sto je to slucaj za sve u ovoj drzavi....

A zasto sutimo? Zato sto su vise puta organizovani protesti protiv Saveza, Fanatikosi se za njihovo izbacivanje bore godinama, a sta se time dobilo

After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
ja Dolazim u Subotu u Sarajevo na proteste , vise mi je dosta pricanja preko facebooka prihvatite se ljudi posla i pomozite ! 

- spielführer_21
- Kontakt:
Bravo za autora teksta! Predlagao sam da i mi napišemo pismo UEFI i da u potpisu bude "bh. nogometna javnost". Ima li šanse za to, ko je za?haxonja je napisao/la:Lik poslao Fifi i Uefi,
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Necu puno da duljim al' u BiH ce biti bolje onda kada sami "muslimani" zamjene svoju nacionalnu odrednicu sa Bosnjaci...mada sam ja jos radikalniji, pa nisam ni to nego sam Bosanac
...nisam ni musliman...ako vas zanima, a trebao bih bit' jbg jbu me ove odrednice, pa da ne pogrijesim, necu nikom da se zamjerim
I drugo, BiH ce biti bolje onda kad ljudi shvate vaznost knjige i pocnu uciti, nema veze sto neko ima 50 ili 20 godina, procitati knjigu je neprocjenjivo iskustvo...
Kad prestane narod biti inertan pa prestanu kukat, vec se borit sa zivotom...ako treba i makijavelisticki ("Cilj ne bira sredstvo")...kad shvate da mogu puno, samo da se moraju oslanjati na mozak i svoj trud a ne na druge i na foteljase,onda ce Bosni biti dobro, jer nacionalizam je posljedica gradjanskog nezadovoljstva socialnim statusom.....koje sto radi ljudske pohlepe, sto radi oholosti ,neukosti i manipuliranja prerasta u sovinizam, kakav i imamo danas.
Ukratko,laicki i jednostavnije...kad narod ima narod je zadovoljan,kad je zadovoljan nema nacionalizma, kad nema nacionalizma drzava napreduje, kad drzava napreduje svima je dobro.

I drugo, BiH ce biti bolje onda kad ljudi shvate vaznost knjige i pocnu uciti, nema veze sto neko ima 50 ili 20 godina, procitati knjigu je neprocjenjivo iskustvo...
Kad prestane narod biti inertan pa prestanu kukat, vec se borit sa zivotom...ako treba i makijavelisticki ("Cilj ne bira sredstvo")...kad shvate da mogu puno, samo da se moraju oslanjati na mozak i svoj trud a ne na druge i na foteljase,onda ce Bosni biti dobro, jer nacionalizam je posljedica gradjanskog nezadovoljstva socialnim statusom.....koje sto radi ljudske pohlepe, sto radi oholosti ,neukosti i manipuliranja prerasta u sovinizam, kakav i imamo danas.
Ukratko,laicki i jednostavnije...kad narod ima narod je zadovoljan,kad je zadovoljan nema nacionalizma, kad nema nacionalizma drzava napreduje, kad drzava napreduje svima je dobro.

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
- spielführer_21
- Kontakt:
Ja sam gotovo izgubio nadu da se možemo kao narod promjeniti. Jbga, to je jednostavno mentalitet, a da se može mijenjati onda ne bi bilo mentalitetaArnelinho je napisao/la:Necu puno da duljim al' u BiH ce biti bolje onda kada sami "muslimani" zamjene svoju nacionalnu odrednicu sa Bosnjaci...mada sam ja jos radikalniji, pa nisam ni to nego sam Bosanac...nisam ni musliman...ako vas zanima, a trebao bih bit' jbg jbu me ove odrednice, pa da ne pogrijesim, necu nikom da se zamjerim
![]()

Ja sam sto puta pozivao da se organiziramo lagano počevši od ovog foruma, pa da nešto pokušamo napraviti, ali džaba..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.