Eh, ta stara vremena...
Re: Eh, ta stara vremena...
nije bas vezano za temu ali evo jedan komentar od navijaca hajduka kojim me fascinirao:
Utakmica jos nije gotova, a ja sam doma. Nikad nisam to napravio. Nisam bio na sjeveru, bio sam na istoku (jer su zapad zatvorili, bez objasnjenja). Otisao sam u 59.-oj. Osobna stvar. Potirali ste me sa Placa. Stari me prvi put odveo '80.-e, mislim da je igrao Trabzonspor. Opravdano sam od tad do danas propustio mozda 20 utakmica. Neopravdano ni jednu. Danas ste me potirali. **** van mater smrdljivu. Nije moj stil, ali ne znam se drugacije izrazit. Plakao sam kao malo dijete dok sam izlazio. Otac sam, imam svoju firmu, a plakao sam kao malo dijete. Vi to ne razumijete. **** vam mater. **** vam mater svima koji ste rusili ono staro da bi vama bilo bolje. **** vam mater svima koji ste unistili sve sto je valjalo u ovoj zemlji. Nista nije ostalo. Potirali ste me sa mog stadiona. **** vam mater, necu vam dopustit. Ja cu se vratit, a vi cete otic di vam je mjesto. Kad - tad. Otic cete kad sve pomuzete. Sreca, ima dovoljno. Ovaj narod se da must do kosti. Ali puknut ce mu film. Meni je vec pukao. Tisucama onih koji znaju sta je ljubavje danas pukao. **** ce vam mater. Svima.
ovo se odnosi na danasnju hajdukovu utakmicu u kupu gdje je torcida napustila sjevernu tribinu u 59-oj minuti a svaki gol hajdukovih igraca ispracen s zvizdukom...
Utakmica jos nije gotova, a ja sam doma. Nikad nisam to napravio. Nisam bio na sjeveru, bio sam na istoku (jer su zapad zatvorili, bez objasnjenja). Otisao sam u 59.-oj. Osobna stvar. Potirali ste me sa Placa. Stari me prvi put odveo '80.-e, mislim da je igrao Trabzonspor. Opravdano sam od tad do danas propustio mozda 20 utakmica. Neopravdano ni jednu. Danas ste me potirali. **** van mater smrdljivu. Nije moj stil, ali ne znam se drugacije izrazit. Plakao sam kao malo dijete dok sam izlazio. Otac sam, imam svoju firmu, a plakao sam kao malo dijete. Vi to ne razumijete. **** vam mater. **** vam mater svima koji ste rusili ono staro da bi vama bilo bolje. **** vam mater svima koji ste unistili sve sto je valjalo u ovoj zemlji. Nista nije ostalo. Potirali ste me sa mog stadiona. **** vam mater, necu vam dopustit. Ja cu se vratit, a vi cete otic di vam je mjesto. Kad - tad. Otic cete kad sve pomuzete. Sreca, ima dovoljno. Ovaj narod se da must do kosti. Ali puknut ce mu film. Meni je vec pukao. Tisucama onih koji znaju sta je ljubavje danas pukao. **** ce vam mater. Svima.
ovo se odnosi na danasnju hajdukovu utakmicu u kupu gdje je torcida napustila sjevernu tribinu u 59-oj minuti a svaki gol hajdukovih igraca ispracen s zvizdukom...
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...
nije bila tv konferencija tokom cijeloga prvenstva vec zadnjih tri ili cetiri kola, za ta doba svemirski, cini mi se da je bila 88 i 89. kasnije dolaze šuvar i slobo i uzeše televizije pod svoje. naravno tu dolazi do prekida suradnje izmedju tvz i rtb, ma kakav čapljić, iljo makedonac je bio zakon u to vrijeme
@tropico i @VB 1987
U pravu ste, ali ne potpuno. Vlado jeste izvadio tuki ali nije pokazao navijacima nego ponudio jednom igracu Vardara da "zapali"
Paparaci sve slikali, izaslo u javnost tako da je se Vlado nakon toga popisao na karijeru.
"Zemo"
niko nije rekao da je Capljic bio nesto ekstra, nego eto u zanosu prisjecanja dosli smo do toga.
Najdovski je bio dobar, a ti si izgleda bivsi zvezdas...pa i po tome se nasa misljenja ne podudaraju
Zeko Zajec je bio najintelegentniji igrac odbrane, kako je on znao loptu iznijeti sa svoje polovice
U pravu ste, ali ne potpuno. Vlado jeste izvadio tuki ali nije pokazao navijacima nego ponudio jednom igracu Vardara da "zapali"

"Zemo"

Najdovski je bio dobar, a ti si izgleda bivsi zvezdas...pa i po tome se nasa misljenja ne podudaraju

Zeko Zajec je bio najintelegentniji igrac odbrane, kako je on znao loptu iznijeti sa svoje polovice

Vom Jäger zum Gejagten
Najdoski je bio kramp od igrača, ali pored Belodedića sam i ja mogao igrati fudbal i biti odličan...geronimo je napisao/la:@tropico i @VB 1987
U pravu ste, ali ne potpuno. Vlado jeste izvadio tuki ali nije pokazao navijacima nego ponudio jednom igracu Vardara da "zapali"Paparaci sve slikali, izaslo u javnost tako da je se Vlado nakon toga popisao na karijeru.
"Zemo"niko nije rekao da je Capljic bio nesto ekstra, nego eto u zanosu prisjecanja dosli smo do toga.
Najdovski je bio dobar, a ti si izgleda bivsi zvezdas...pa i po tome se nasa misljenja ne podudaraju![]()
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Evo i ja jedno nagradno pitanje...Sportski komentator, mislim (nisam siguran) iz Rijeke zvao se Tomić imao je priliku kroz stihove govoriti o igračima..
Pitanje je o kojim se igračima iz njegovih pošalica ovdje radi..
1. britka sjekirica iz konjica......
2. neumorni..........
Pitanje je o kojim se igračima iz njegovih pošalica ovdje radi..
1. britka sjekirica iz konjica......
2. neumorni..........
Ma nemožeš se sada svega sjetiti oko tog lika, al meni lično je bila najupadljivija:" EVO SADA MARKO MLINKA (Marko Mlinarić) DINAMOVA ŠMINKA" ili kad kaže :"DŽABA TE TARABE" kada je Piksi zabio gol dinamu iz slobodnjaka za 5-2 u Beogradu, a dobro se sjećam tog lika, naravno sjećam se i radio prenosa koji su se radili svake nedelje, a studiji su se mijenjali naizmjenično, Zagrb, Beograd, Sarajevo i tako stalno u krug, bilo je to ludo vrijeme, a radio reporteri su imali stalnu otvorenu vezu sa studiom i to sa svakog stadiona na kom se igralo, a ne ova današnja bruka sa mobilnim telefonom...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Britka sablja iz Konjica moze biti Jakovljevic?? iz Sarajeva.Dali se tako prezivo neznam ali dvoica brace su iz Konjica igrala za FK Sarajevo onaj jedan bio centafor a drugi cinimi se odbrana.
Ovo drugo neznam.neumorni.........
A jeli to onaj komentator sto je govorio Mala varka Mlinarica Marka.....Bio je legenda majkemi na svakoj utakmici imao je par tako sroceni recenica.
Ovo drugo neznam.neumorni.........
A jeli to onaj komentator sto je govorio Mala varka Mlinarica Marka.....Bio je legenda majkemi na svakoj utakmici imao je par tako sroceni recenica.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
britka sjekirica iz konjica...jerko tipurić
a neumorni je....jarni
Za 12345 mislim da je to taj komentator
a neumorni je....jarni
Za 12345 mislim da je to taj komentator
mlado lane sa korane- sjeca li se tko njega. ili kakva je to u šesnaestercu vika, mora da je to glas šabanadžović refika
Mislim za prvo da je u pitanju Bora Cvetković...bh hrvat je napisao/la:mlado lane sa korane- sjeca li se tko njega. ili kakva je to u šesnaestercu vika, mora da je to glas šabanadžović refika
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
sto se tice najdoskoga, vecega krvnika ja vidio nisam. u danasnjem nogometu takvoga igrača više nema, recimo pepe ili onaj mali franc iz frankfurta su bebe za njega
Bebe, amateri početnici, pogledajte kako je u finalu kupa šampiona prebi Papena...bh hrvat je napisao/la:sto se tice najdoskoga, vecega krvnika ja vidio nisam. u danasnjem nogometu takvoga igrača više nema, recimo pepe ili onaj mali franc iz frankfurta su bebe za njega
bemti finale kupa šampiona, dobra stara vremena, sve je rečeno, isti olimpik protiv koga dve sezone ranije Torcida baci suzavac na Poljudu, varam li se???
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Ja zvao svog oca ,pika li se odgovor(ono đoker zovi) kaže ranko janjanin - mlado janje sa koranebh hrvat je napisao/la:mlado lane sa korane- sjeca li se tko njega. ili kakva je to u šesnaestercu vika, mora da je to glas šabanadžović refika
Neznam, ja mislim da je Bora Cvetković u pitanju...tropico je napisao/la:Ja zvao svog oca ,pika li se odgovor(ono đoker zovi) kaže ranko janjanin - mlado janje sa koranebh hrvat je napisao/la:mlado lane sa korane- sjeca li se tko njega. ili kakva je to u šesnaestercu vika, mora da je to glas šabanadžović refika
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
I stari izvali iz prve " i da ga vežu u lance gol bi dao Mance" i Vinkovački top- Davor Čop
tropico je napisao/la:I stari izvali iz prve " i da ga vežu u lance gol bi dao Mance" i Vinkovački top- Davor Čop
Daaaaaaaaaaaa, daaaaaaa, kakav je to bio lik, a ne ovi dans svaki ima govornu manu, bem ti fudbal ...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
kada se malo vratim u stara vremena pomalo mi postane jasno zasto mi je kalčo najdrazi. to je prva strana liga sa koje su se u nedjeljnom sportskome poslepodneu prikazivala izvješća sa utakmica. bio je cini mi se tv titograd, uredniku sam zaboravio ime znam da je bio u tadasnje vrijeme stručnjak za vaterpolo
Đurković, inače veliki fan Deje Savićevića, on je svršavao kad ovaj nekom proda tunel...bh hrvat je napisao/la:kada se malo vratim u stara vremena pomalo mi postane jasno zasto mi je kalčo najdrazi. to je prva strana liga sa koje su se u nedjeljnom sportskome poslepodneu prikazivala izvješća sa utakmica. bio je cini mi se tv titograd, uredniku sam zaboravio ime znam da je bio u tadasnje vrijeme stručnjak za vaterpolo
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
vidim da se spominju izreke, niko da spomene ime ivanu tomiću legendi radio zagreba. koji je umro prije dvije ili tri godine , pokojnu mu dušu
A ko se sjeća novina Tempo mislim da su utorkom izlazile, poster na sredini, doduše trečina sadržaja o zvezdi i partizanu , izlaze li i sada te novine...sječam se jednog naslova , ne znam što ali mi se često vrti po glavi: Čava Dimitrijević- dete sa asvalta (onaj igrač partizana što je igrajući za raju zanemario taktiku)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.