SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

AulleTa
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la AulleTa » 18 maj 2010, 13:42

Njemačka
Srbija
Gana
Australija
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 maj 2010, 13:57

@marconato - Dobar post.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 maj 2010, 14:10

Dobar post, nema sta. Ali se zaboravlja tradicija. Srbija je i prije imala dobru ekipu, ali se ne mogu bas pohvaliti nekim uspjehom. Ko zna, mozda im ovaj put to podje za rukom/nogom.
Istina je da Elf nema istinske zvijezde, dolazi do smjene generacija. Ja im takodjer ne dajem velike sanse, tesko da ce ponoviti uspjeh iz prethodnih takmicenja. Ali za koju godinu imat ce respektabilan sastav, koji bi mogao harati dugi niz godina. Bas zbog te sirine, koju Principatus navodi. Imaju ili ce imati (kada ovi mladji u potpunosti sazriju) preko 20 podjednako dobrih igraca. Jak kolektiv, celicna volja uz neizbjezan njemacki mentalitet, garancija su uspjeha.
Vom Jäger zum Gejagten

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 maj 2010, 14:14

geronimo je napisao/la:Dobar post, nema sta. Ali se zaboravlja tradicija. Srbija je i prije imala dobru ekipu, ali se ne mogu bas pohvaliti nekim uspjehom. Ko zna, mozda im ovaj put to podje za rukom/nogom.
Istina je da Elf nema istinske zvijezde, dolazi do smjene generacija. Ja im takodjer ne dajem velike sanse, tesko da ce ponoviti uspjeh iz prethodnih takmicenja. Ali za koju godinu imat ce respektabilan sastav, koji bi mogao harati dugi niz godina. Bas zbog te sirine, koju Principatus navodi. Imaju ili ce imati (kada ovi mladji u potpunosti sazriju) preko 20 podjednako dobrih igraca. Jak kolektiv, celicna volja uz neizbjezan njemacki mentalitet, garancija su uspjeha.
Ja mislim da ovi novi igrači Njemačke repke nemaju taj pobjednički mentalitet koji ih je krasio dugi niz godina ... očigledan primjer za to je Bayern koji se već nekoliko godina unazad bazira na strancima, dok to nije bio slučaj prije.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Banjaluka SRB
Kontakt:

Post Postao/la Banjaluka SRB » 18 maj 2010, 14:17

Жао " је ' % ? " - на СП, ? на - - " " ? " " $ се $ - $ ? за ЕП 2012 он " на & ?. А % се " " " 11 ? $ постоје ' $ $ (" ?), а то су ? ? " " ? ? ". ? се зна: ", $, ?, ", ", ", ", ?. ? $ са ' " ? - " ?, а са " - " " $, а $ се $ - " $ " " " за " " са СП 98.

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 18 maj 2010, 14:33

Mislim da će Njemci biti prvi u grupi najviše zbog tradicije i iskustva igranja na velikim turnirima, za drugo mjesto borit će se Srbija i Gana, mala prednost Srbiji zbog više kvalitetnih igrača al neće im biti ni malo lako
Audere est Facere

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 18 maj 2010, 14:49

Ja stvarno ne znam ko će osvojiti prvo i drugo mjeste u ovoj grupi ali znam šta bih volio. Volio bih da naše komšije (Srbija) osvoji prvo mjesto. Možda dalji tok prvenstva ne bi valjao bez Njemačke ali bez obzira na to, volio bih vidjeti Ganu na drugom mjestu. Rajevac je nekad igrao za nas (Slobodu TZ).
A đe da znam?!

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 18 maj 2010, 14:56

nedaj bože da srbi prođu grupu, već će se vidjet u finalu. Da ne govorim koliko će ih se ovdje po forumima okotiti. Sva sreća, tu je Gomez, i co. :lol:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 maj 2010, 15:26

Da ti ja 'kazem' nesto otvoreno, nemas ti pojma o fudbalu! ;)
Dobro ako ti ekspert to kazes, onda ce to valjda biti tako.
Umorilo bi me da ti odgovorim na svaku praznu koju si u tolikom dugom postu naveo i kao pametnu pokusao da prodas, ali bar da na jednom primjeru to demonstriram.
Nije tacno da je Kacar ove sezone postigao samo 3 gola! Podatak sa transfermarkta je greska!
Kakav Transfermarkt? I oficijelna stranica Bundeslige kaze da je u Bundesligi ove sezone zabio 3 gola i 1 je pripremio, sto ga svrstava na 100. i neko crno mjesto. Isto tako pise na Transfermarktu.

Evo za svakoga ko zna citati:

http://www.bundesliga.de

http://www.transfermarkt.de

Ali sigurno obadvje veoma seriozne database lazu, jer se mozda sad i citav svijet urotio i protiv Kacara? Mozda zato jer je Srbin, pa onda ne bih iznenadilo. Nek on rastura na 100.tom mjestu Bundeslige, a nek je Özil nesposoban i treba jos da se pokaze. Nek si ti meni dobar. :D
Poredjenje Kacara sa Ibisevicem i Dzekom je blago receno glupo, jer lik u Herthi igra sve osim klasicnog spica!
Ne, nego glupo je ne citati tacno sto neko napise, pa onda uzhitriti da se na tome pametuje. Ko je ovdje rekao, da je Kacar spic i da ga kao spica uporedjujem sa Ibisevicem i Dzekom? :roll: De molim te navuci neke jace cvike, dijoptrija ti ne valja. Ja sam usporedio njihovu ukupnu koristnost, dakle scorer poene, a ne golove, a daleko od toga da sam ih direkt na poziciji poredio. Pronadji mi tu recenicu. Kao sto mislis da si izumio tocak, kad kazes da Lahm nece cuvati Dzeku, kao da se nikad sa njim ni u jedan duel nece upustiti i bjezati od njega, a do toga je vec dolazilo u BL. Navodio sam to jer mi je taj duel zbog visine tih igraca bio za smjeskanje i u momentu pisanja sam sebi to zamislio, a ti se odmah javljas da mi objasnis kako je to tacno, i da Kacar nije spic.

Iskreno ja sam mislio da je Kacar golman.

Bar bi ta pozicija objasnila njegovu jaku ucinkovitost u ligi. :D

Pusti me da pogodim, sigurno si jedan od onih u skoli bio, koji je ucitelju, kada je pisao na tabli, govorio:"Gospodine ucitelje zaboravili ste tu tacku. Gospodine ucitelju, zaboravili ste slovo." I onda se pri tome zacrvenio od radosti i ponosa.

No moje rijeci stoje i uprazna mi je ovakva prica, potrosene uzaludne rijeci.
prica klinca iz obdanista (koji je prvi put u zivotu vidio album za slicice SP 2010) u najmanju ruku receno!
Uredu. Iako je ovaj komentar samo slag na tortu i daje tvom postu zadnji slif, da kazem, dok naprimjer Kacar ovako "razbija" Bundesligom, ti ga dizes iznad Özila i Müllera, koji imaju vise fudbala u malom prstu od njega, nemogu nazalost da te shvatim ozbiljnim. Naravno da Njemacka moze i sa drugom postavom da predje preko Srbije, jer je jednostavno superiornija, pa i sa tako mladim reprezentativcima, to nije sad napuhanost nego cinjenica koja ce se uskoro pokazati. Niko ovdje ni ne misli na poraz u grupnoj fazi. Ja kao Njemce dizem jer za njih navijam, a ti sve fino ovdje objektivno objasnio kako Njemacki gospodski reprezentativci kao ciste kopacke jednom Vidicu?

Da li ce vas tatica tako lagano zaustaviti napadace ove reprezentacije, u to imam sumnje. Gomez je od kvaliteta negdje ispod Dzeke ali blizu, a ovog prvog "tatica" nije mogao zaustaviti i tu je bio na rubu da se zacrveni. Subotica svaki put kad sam gledao, covjek kiksao, onaj gol Dzeke protiv Dortmunda je bilo cisto ponizavanje. Sto se tice vasih napadaca stoje moje rijeci da nece biti uspjesni protiv Elf-a, cak kad bi i prosli odbranu, tu je jos golman. A taj se za razliku od vaseg nece bacati u mrezu pri slobodnim udarcima. Kao sto sam rekao, vec sad vidim loptu iz slobodnog udarca Trochowskog, kako mjenja pravac, kao da ga daljinskim upravlja, i pogadja vaseg golmana tamo gdje najvise boli, na to uvodite jos losijeg i ovaj biva nabusen sa dugim loptama... :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 maj 2010, 15:35

Srbija po mom mišljenju nikad jača, ne znam kako stoje sa golmanom, jer su ovi koje sam upratio poprilično loši, još samo da razbiju kompleks velikih takmičenja i trebali bi proći ovu grupu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 maj 2010, 16:01

Principatus,

Ja ni jednog trenutka nisam podcjenjivao Njemacke igrace, za razliku od tebe, koji si jednom recenicom dokazao koliki si 'fudbalski znalac' i da nisi dostojan za bilo kakvu fudbalsku raspravu ili debatu!

Citiram: "Naravno da Njemacka moze i sa drugom postavom da predje preko Srbije, jer je jednostavno superiornija, pa i sa tako mladim reprezentativcima, to nije sad napuhanost nego cinjenica koja ce se uskoro pokazati."

Naravno da su mnoooogo superiorniji, kao sto su bili superiorniji i od Hrvata na EP2008... :D

Ne znam samo sta ovi iz Fife rade, treba odmah Svabama da daju prvo mjesto, koji racku da se igra bzvz, nek se ovi ostali kidaju za drugo mjesto... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 18 maj 2010, 16:08

Ne znam ljudi što se raspravljate, svako ima pravo da misli šta hoće a obzirom da je ovo slobodan forum, onda ima pravo i da to napiše. Ne treba nikog da vrijeđa ako neko misli da će Srbija ispasti, to je njegovo mišljenje a šta god mi pisali ovdje to je irelevantno, tek treba da se vidi na terenu pravi raspored snaga.

Srbija ima svoje adute, ima fantastičnu reprezentaciju gotovo u svim linijama, možda su malo problematični golman i napad ali ostalo je klasa. Ako ćemo to porediti sa Njemačkom, Nijemci su kompaktni na svim pozicijama ali ako bi fudbal bio matematika i prosto zbrajanje kvaliteta pojedinih igrača, danas bi Srbija bila ispred Njemačke sigurno.

Ono što je, po meni, problem Srbije jeste tradicija Nijemaca, koji će sigurno imati i blagonaklonost sudija ako bude trebalo. S druge strane, ogromna prednost Srbije jeste trenerska pozicija.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 18 maj 2010, 16:15

Bijeljinac je napisao/la:
NoName je napisao/la:Ne znam ljudi što se raspravljate, svako ima pravo da misli šta hoće a obzirom da je ovo slobodan forum, onda ima pravo i da to napiše. Ne treba nikog da vrijeđa ako neko misli da će Srbija ispasti, to je njegovo mišljenje a šta god mi pisali ovdje to je irelevantno, tek treba da se vidi na terenu pravi raspored snaga.

Srbija ima svoje adute, ima fantastičnu reprezentaciju gotovo u svim linijama, možda su malo problematični golman i napad ali ostalo je klasa. Ako ćemo to porediti sa Njemačkom, Nijemci su kompaktni na svim pozicijama ali ako bi fudbal bio matematika i prosto zbrajanje kvaliteta pojedinih igrača, danas bi Srbija bila ispred Njemačke sigurno.

Ono što je, po meni, problem Srbije jeste tradicija Nijemaca, koji će sigurno imati i blagonaklonost sudija ako bude trebalo. S druge strane, ogromna prednost Srbije jeste trenerska pozicija.
Odmjeren komentar. Jedino me plasi mnogo optimizma na racun srpske reprezentacije, 2006. se nece ponoviti ni teoretski, ali nije na odmet spustiti loptu na zemlju i pronaci dobar spoj izmedju vjere u sopstvene vrijednosti i postovanja tudjeg kvaliteta, jer Srbi su poput mnogih jedan narod na brdovitom Balkanu :mrgreen: Samo da euforija ne zavlada i lupi u glavu, samo ne euforija!!!
[youtube][/youtube]
:mrgreen:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ

Post Postao/la ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ » 18 maj 2010, 16:20

Banjaluka SRB je napisao/la:Жао " је ' % ? " - на СП, ? на - - " " ? " " $ се $ - $ ? за ЕП 2012 он " на & ?. А % се " " " 11 ? $ постоје ' $ $ (" ?), а то су ? ? " " ? ? ". ? се зна: ", $, ?, ", ", ", ", ?. ? $ са ' " ? - " ?, а са " - " " $, а $ се $ - " $ " " " за " " са СП 98.
' ' ' "!!!! " " " & " " ? " на & су: ' " " "
Прва & јутарња " " & ја " $, " " те ? " свега ? ? о ", %... % ?!!! $ ' ' " ? не ' " $ &...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 maj 2010, 16:21

@marconato

Dacu ti jedan dobar, mozda suvisan savjet.
Ne lozi se na svaku, nije zdravo za srce. :mrgreen:

Sto se tice one utakmice protiv Hrvatske, tu je reprezentacija sama sebe porazila. Ono je bila cista "Arbeitsverweigerung" (odbijanje rada) kako bi se ovdje reklo. Jednostavno su se bili nenormalno opustili, bez motivacije, borba za loptu nije postajala kao da su ocekivali da Hrvati sami sebi uvale. Na kraju je to ipak bilo nebitno i glavni cilj najbitniji, a to je bilo daleko stici, polufinale ili finale. Kao sto sam rekao, mozda dan ili dva duze odmora prije finalne utakmice i Njemacka bi uzela titulu i to ispred ove nadmocne Spanije.
Ne znam samo sta ovi iz Fife rade, treba odmah Svabama da daju prvo mjesto, koji racku da se igra bzvz, nek se ovi ostali kidaju za drugo mjesto... ;)
Ma i ja sam za to, ali tesko za realizirati...

Sve u svemu da jos kazem i da te malo jos nalozim, da obadvojica znamo ko na kraju takve jedne utakmice pobjedjuje, i ako treba uvalit cemo taj odlucujuci gol u zadnjoj sekundi, kad sudija vec povuce vazduha da pisne. Pa i Turcima je Elf 2008 pokazala, kako se igra do kraja utakmice. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Banjaluka SRB
Kontakt:

Post Postao/la Banjaluka SRB » 18 maj 2010, 16:31

Principatus je napisao/la:@marconato

Dacu ti jedan dobar, mozda suvisan savjet.
Ne lozi se na svaku, nije zdravo za srce. :mrgreen:

Sto se tice one utakmice protiv Hrvatske, tu je reprezentacija sama sebe porazila. Ono je bila cista "Arbeitsverweigerung" (odbijanje rada) kako bi se ovdje reklo. Jednostavno su se bili nenormalno opustili, bez motivacije, borba za loptu nije postajala kao da su ocekivali da Hrvati sami sebi uvale. Na kraju je to ipak bilo nebitno i glavni cilj najbitniji, a to je bilo daleko stici, polufinale ili finale. Kao sto sam rekao, mozda dan ili dva duze odmora prije finalne utakmice i Njemacka bi uzela titulu i to ispred ove nadmocne Spanije.
Ma i ja sam za to, ali tesko za realizirati...

Sve u svemu da jos kazem i da te malo jos nalozim, da obadvojica[/color] znamo ko na kraju takve jedne utakmice pobjedjuje, i ako treba uvalit cemo taj odlucujuci gol u zadnjoj sekundi, kad sudija vec povuce vazduha da pisne. Pa i Turcima je Elf 2008 pokazala, kako se igra do kraja utakmice. :D

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 18 maj 2010, 16:32

Mogu samo zamisliti na sta ce ova tema da lici kad pocne SP. Ludnica. :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Banjaluka SRB
Kontakt:

Post Postao/la Banjaluka SRB » 18 maj 2010, 16:33

" не ' $ $ & " " $

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 maj 2010, 16:35

Oh bilo je to jasno odbijanje rada. Tu se ne slazemo. Ne kazem da su Hrvati bili losi, ali su Njemci tad prespavali pocetak EP-a i tek kroz vrijeme dosli pri sebi, sto su pokazali protiv Portugala. Ovdje u zemlji su usljedile velike kritike i paljba, i sa strucne strane, direkt na racun reprezentativaca, zbog nezalaganja, manjka borbe i vec navedenog iz cega je uglavnom rezultirao taj poraz. To je nesto, cega ovaj put nece biti.

p.s.@Banjaluka nisam znao da rijec obadvojica izaziva takve anomalije na tvom PC-u. Covjece povecano pa jos u pokusaju color-oznacenja. [color=#FF0000]obadvojica[/color] :D

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 18 maj 2010, 16:44

malo o reprezentacijama grupe D (ovo sam vec napisao na drugom forumu):

1. NJEMACKA (3 puta svjetski prvak, 3 puta evropski prvak)
Nacija koja je bila 3 puta svjetski prvak (1954,1974,1990) i igrala osim toga jos 4 finala (1966,1982,1986,2002). Uz Brazil i Italiju je najuspjesnija reprezentacija svijeta. Ucestvovala je na 15 od 17 prvenstava (1930 - evropske velike drzave nisu htjele da ucestvuju, 1950 - tadasnja Zapadna Njemacka je bila pod sankcijama). 7 puta su, kako vec gore navedeno igrali finale SP, a osim toga je bila jos 4 puta u polufinalima (1934,1958,1970,2006). Po toj brojci (11 puta u polufinalima SP) je rekorder, cak ispred Brazila. Po obicaju Njemacka uvijek udje medju 8 najboljih reprezentacija. Samo jednom od 15 ucesca nije uspjela da prodje prvu krug (1938). Sa 92 odigrane utakmice na SP, uz Brazil, je vodeca reprezentacija. Jos jedna interesantna cinjenica jeste da su zadnji poraz u grupnoj fazi SP dozivjeli 1986. od Danske, znaci 15 utakmica ne znaju za poraz.

prognoza: prolazak kao prva u skupini, uz male probleme u utakmici sa Srbijom.

2. GANA (4 puta africki prvak, drugo ucesce na svjetskim prvenstvima)
Reprezentacija Gane, koja spada vec decenijama u vrh africkog fudbala, je tek drugi put uspjela da se kvalificira na SP. Prije 4 godine u Njemackoj, Gana je u teskoj grupi sa Italijom i Ceskom uspjela da izbori 8.finale kao drugoplasirana momcad. U 8.finalu ih je cekala ekipa Brazila, koja je s lakocom pobjedila Ganu sa 3-0. Trenutno najbolji igrac Gane je vezni igrac Chelsea Essien.

prognoza: tesko do drugom mjesta, jedino ako uspiu iznenaditi Srbiju.

3. AUSTRALIJA (4 puta prvak Oceanije, trece ucesce na svjetskim prventstima)
Reprezentacija je tek treci put nasla put do zavrsnice SP. U svom prvom pokusaju 1974. igrala je vec protiv sadasnjeg protivnika Njemacke, ali je izgubila glatko sa 3-0. Tek 32 godine kasnije, u Njemackoj, Australija je bila dosta uspjesnija. Uspjela je da zavrsi kao drugoplasirana ekipa u skupini sa Brazilom, Japanom i Hrvatskom. U nokautrundi igrala je protiv Italije. Sudije su tada poklonile penal Italiji u 93. minuti i tako omogucili Italijanima prolaz.

prognoza: ako iznenade prvu utakmicu svabu, sto ce biti tesko, moguc je prolaz, inace im predvidjam 3. ili 4. mjesto.

4. SRBIJA (trece ucesce na SP)
Kao jedna od nasljednica Bivse Jugoslavije, Srbija je ucestovala i na svjetskim i na evropskim prvenstvima. Ali s obzirom da niko nema pravo da uzima uspjehe bivse drzave iskljucivo kao svoje, Srbiji se ovo racuna kao trece ucesce na SP. Prije toga igrala je u sklopu prve i druge Jugoslavije 8 puta svjetska prvenstva. U zajednici sa Crnom Gorom je igrala jos dvaput SP, a poslije 2006. Srbija nastupa kao nezavisna drzava. U kvalifikacijama za SP uspjeli su da se direktno plasiraju na prvenstvo, ostavsi jednu Francusku iza sebe.

prognoza: velike sanse da budu drugi, ako ne kiksaju protiv Gane.
Zadnja izmjena: tm84, dana/u 18 maj 2010, 17:44, ukupno mijenjano 1 put.
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.