SP - Grupa B

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko će proći u 1/8 finala

Anketa je završila: 11 jul 2010, 18:36.

ARGENTINA
118
49%
GRČKA
20
8%
J.KOREJA
40
17%
NIGERIJA
61
26%

Ukupno glasova: 239

Trasimaco
Kontakt:

Re: SP - Grupa B

Post Postao/la Trasimaco » 12 jun 2010, 17:01

Ovom Higuainu treba 5 sansi da zabije gol. Di Maria dosad nigdje veze.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 12 jun 2010, 17:02

Milito je 10 klasa iznad smijesnoh Higuaina koji moze samo lijevim klubovima po spaniji da zabija i to kad je utakmice rijesena pa se nabija gol razlika.
Dio Arsenala

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 12 jun 2010, 17:03

-Paja je napisao/la:Milito je 10 klasa iznad smijesnoh Higuaina koji moze samo lijevim klubovima po spaniji da zabija i to kad je utakmice rijesena pa se nabija gol razlika.
potpis
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 12 jun 2010, 17:29

-Paja je napisao/la:Milito je 10 klasa iznad smijesnoh Higuaina koji moze samo lijevim klubovima po spaniji da zabija i to kad je utakmice rijesena pa se nabija gol razlika.
Mudro zboris Paja :)

btw. Jos mi nije jasno kako se oni Grci plasiraše na SP.
Kakva je ono antipropaganda fudbala,da te bog sačuva...
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 12 jun 2010, 17:30

a kakve su trube onaj demichelis i guteriezz pa oni nemaju kvalitet da igraju za andoru,kamoli argentinu...

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 12 jun 2010, 17:39

Trasimaco je napisao/la:Ovom Higuainu treba 5 sansi da zabije gol. Di Maria dosad nigdje veze.

Isto kao i Messi-u- Jest igrač u p.m.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 12 jun 2010, 17:54

Nigerija je bila bolja zasluzila je bar remi!

Argentinu ce naredni jaci protivnik oderati ko mladog jarca
Dio Arsenala

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 12 jun 2010, 17:55

nisu zasluzili pobjedu puleni manijaka maradone, u drugom poluvremenu nigerijanci su zasluzili remi! al' drago mi je da su dobili ovu utakmicu argentinci jer sam se kladio na njih.

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 12 jun 2010, 17:56

argentina kako sam i pretpostavio ce nekako proci grupu,al za neki trofej mislim da imaju minimalne sanse..jer ova repka se svodi na totalni individualizam..jedino je messi danas spasavao reputaciju argentine i neke njene dominacije..ruku na srce ove argentince bi brazilci i spanci razmontirali na proste faktore..pogotov spanci..mislim da je ovaj cirkus koji maradona pravi od jedne ovakve repke steta samo za ove igrace koji imaju mogucnost i kvalitet da budu strah i trepet..nesto kao nas dragi ciro..sjecam se na nekom od proslih prvenstava brazil sprdao po treningu..dida je igrao u napadu,ronaldinjo branio il tako nesto i skupo su to platili..tako da je i argentini potreban jedan dunga koji ce malo disciplinovati ovu repku..sto se tice pak nigerije ostavili su dobar utisak..imali su i srece puno al et tako je u fudbalu..na kraju zasluzena pobijeda argentine..
-PAJA Fan Club!!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 12 jun 2010, 17:58

Ma Maradona napravio One man show...sve se svodi na Messia, samo njemu dodaju lopte pa nek se onda zayebava sa protivnickom odbranom...ovo može sad prolaziti, cim nalete na neke ozbiljnije i organizovanije ekipe bice im po ušima.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 jun 2010, 18:04

Neznam, meni Argentina ipak izgleda dosta dobro. da je Higuain bio malo prisebniji bilo bi 3:0 vec na poluvremenu i sad bi svi govorili kako je Argentina favorit za titulu. :D ali mozda je bolje ovako jer lakse je igrati kad si autsajder nego kad si favorit.
Grci su uzasni, dobice petardu od Argentine a i Nigerija ce ih razvaliti.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 jun 2010, 18:07

Eto zavrsena je i prvo kolo B grupe,koje nam je ponudelo svasta.Od prve tekme gledali smo samo drugo poluvreme u kaficu jer smo imali nekog posla pa nismo stigli i o toj utakmici cu veceras kada pogledam snimak.
Sto se tice druge tekme,estetski odlicna,takticki veoma losa.Argentina skoro citavu tekmu diktirala tempo i zalsuzela je pobedu,mada sa ovakvom igrom nema se cemu nadati u daljem takmicenju protiv jacih proticnika.Messi previse solira iako ima uvek po slobodnog igraca,sto pokazuje moju tvrdnju sto sam davno rekao da ce Maradona dati odresene ruke Messiu.Higuain veoma los,okretan kao neka solidna SCANIA,treba mu pola sata da se namesti na sut sto je davalo Shituu i Yobou dosta vremena za ciscenje.Di Maria veoma los niti jedan ozbiljni prodor po strani,Tevez solidan ali on to mora puno bolje.Najvise me pozitivno iznenadeo Veron,strasno odigrao dok je beo na terenu.Nisam puno prateo Estudiantes ove godine ali nisam ocekivao da je i dalje u ovako dobroj formi Veron.Odbrana im je dosta nepokretna i spora dosta im treba da se pravo postave.Jonas los,ne znam sta je glumeo Maradona sa njega na nekom defanzivnom krilom,posto nije igrao ni beka a ni klasicno krilo.Bolje bi mu bilo da postavi Otamendia tamo kad vec nije zvao Zanettia.Nigerija sasvim dobra mada kao i vecina afrikanaca se vise oslanja na fizicku snagu nego na taktiku sto se videlo danas kod otvaranja kontri sto veoma lose rade iako je za to bilo dosta prostora.Svakako najbolji igrac je sto bi onaj komentator rekao Enjemana :oops: :lol: (i tako citavu tekmu ponavljao,ne bi mu skodilo da malo procita nekoliko puta njegovo ime)Takodje vidi se da im fali jedan play u igri kao sto im je nekada beo Jay-Jay ili sada Mikel koji je nazalost povrednjen i nema ko organizovati napad.Haruna nije jos uvek taj profil igraca.Najvise mi je zao Taiwa i nadam se da povreda nije ozbiljna te da ce moci nastupiti.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 12 jun 2010, 18:35

suntu jeu je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Ovom Higuainu treba 5 sansi da zabije gol. Di Maria dosad nigdje veze.
Messi je gotovo svaku svoju sansu stvorio sam. Jedino mu je onaj dupli pas bio cist zicer u kome je ucestvovao jos neko, ostalo je sve bilo njegovo djelo, driblinzi i sjajni udarci. Higuainu su stvarali sanse i 3 puta nije pogodio ono sto mu je namjesteno. Ja gotivim Higuaina, ali kazem da bih vise volio vidjeti Milita kako igra, jer bi on vjerovatno zavrsio bar jednu od onih prilika.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 12 jun 2010, 18:40

Trasimaco je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la:
Messi je gotovo svaku svoju sansu stvorio sam. Jedino mu je onaj dupli pas bio cist zicer u kome je ucestvovao jos neko, ostalo je sve bilo njegovo djelo, driblinzi i sjajni udarci. Higuainu su stvarali sanse i 3 puta nije pogodio ono sto mu je namjesteno. Ja gotivim Higuaina, ali kazem da bih vise volio vidjeti Milita kako igra, jer bi on vjerovatno zavrsio bar jednu od onih prilika.
Sarkazam kod mene ? Ovdje je stručnjacima dovoljna samo jedna utakmica da popljuju frajera. Kod prve šanse golman mu je fenomenalno ušao u putanju i spriječio gol, tu da je bio Buffon svi bi rekli : '' kako brani onaj Buffon, šta je ono onako'', kod druge šanse onaj Nigerijac je prije njega malo dirao loptu i tako mu zasmetao. Po meni igrač utakmice je golman Nigerije, jer je frajer branio nebranjivo.

btw Messi je dva puta bio u 100% prilici.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 13 jun 2010, 23:54

Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 14 jun 2010, 00:43

Dabar je napisao/la:a kakve su trube onaj demichelis i guteriezz pa oni nemaju kvalitet da igraju za andoru,kamoli argentinu...

Druze nemoj se sramotit....Gutierrez je trenutno vaznija karika u Argentinskoj repki kao i sto sam Maradona rece:"Argentina ti je Messi,Mascherano i Gutierrez" ;) Za Demichelisa necu nista reci posto taj zna odigrati vrhunski a Bogami i :lol:
Chelsea F.C.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 jun 2010, 00:54

Juzna Korea ce biti prva u grupi, igraju sa srcem i borbeni su.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 14 jun 2010, 21:44

Pipita pod napadima medija

Gonzalo Higuain je daleko od heroja argentinske reprezentacije.

Čini se kako napadač Real Madrida, Gonzalo Higuain, ima strašnih problema sa realizacijom. Nakon velikog broja teških promašaja u Madridu, Pipita je to prenio i na reprezentaciju Argentine. Diego Maradona je nakon utakmice protiv Nigerije izjavio da su on i Messi, koji je odavno meta medija i navijača širom Argentine, promašili gotovo 60 golova.

Sada argentinski mediji smatraju da za njih dvojicu više u reprezentaciji nema mjesta, a čini se kako će uskoro početi i natpisi kakve su navijači po Argentini pisali za Messija. Velik broj uvreda od strane navijača i stalne kritike medija Messiju nisu dozvoljavale da bude jednako dobar kao i u Barci, a to slijedi i za Higuaina
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 14 jun 2010, 22:07

Ja sam glas dao Arg i Nig., mada mogu i Koreanci otici dalje

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 jun 2010, 22:26

*p!p!t@* je napisao/la:Pipita pod napadima medija

Gonzalo Higuain je daleko od heroja argentinske reprezentacije.

Čini se kako napadač Real Madrida, Gonzalo Higuain, ima strašnih problema sa realizacijom. Nakon velikog broja teških promašaja u Madridu, Pipita je to prenio i na reprezentaciju Argentine. Diego Maradona je nakon utakmice protiv Nigerije izjavio da su on i Messi, koji je odavno meta medija i navijača širom Argentine, promašili gotovo 60 golova.

Sada argentinski mediji smatraju da za njih dvojicu više u reprezentaciji nema mjesta, a čini se kako će uskoro početi i natpisi kakve su navijači po Argentini pisali za Messija. Velik broj uvreda od strane navijača i stalne kritike medija Messiju nisu dozvoljavale da bude jednako dobar kao i u Barci, a to slijedi i za Higuaina
Ako je istina da kritikuju Messia nisu normalni. Covjek je sjajno odigro protiv Nigerije, i svaku je njihovu sansu prakticki sam stvorio. A Higuain jest promasio dvije velike prilike. Ali Maradona ce prije stavit Plaerma nego Milita, tako da im je bolje da Higuain igra. :)
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.