Bh. olimpijski tim

Hot.Cool.Yours.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

NoName
Kontakt:

Re: Bh. olimpijski tim

Post Postao/la NoName » 12 mar 2010, 14:40

Bijeljinac je napisao/la:Po meni je iskljucivi krivac Nemanja sto je izabrao da nastupa ze reprezentaciju gdje se tudjim nemarom (savez) i svojom naivnoscu (politika) stavlja u poziciju od koje ne moze imati nikakve koristi i koja mu moze jedino naskoditi u karijeri. Neka ode pod zastavu Srbije, tamo ce mu ponuditi sve uslove koje imaju i ostali srpski sportisti, bez obzira kojoj Nemanja naciji pripadao (nece ga gledati kao pripadnika nijedne od tri nacije iz BiH, nego kao sportistu), a politicko 'angazovanje' niti ce mu biti potrebno, niti bi mu bilo dozvoljeno, jer srpski sportisti ne nastupaju ni za DS, ni za SRS, ni za SPS, ni za DSS, ni za LDP, nego za Srbiju i za srpski narod sirom svijeta, odnosno za sve one koji se osjecaju gradjanima republike Srbije i pripadnicima srpskog naroda bez obzira na kojim meridijanima zivjeli (sto uostalom cini i svi ostali sportisti).
Ovim se samo stvaraju nepotrebne tenzije koje nemaju nikakve veze sa sportom i od kojih niko nema ama bas nikakave koristi. Skraceno receno, to vise nije sport i postaje besmisleno.
A što se i ti lijepo ne pokupiš odavdje u tu svoju lijepu Srbiju kad ti je toliko draga i kad je tamo sve tako sjajno i bajno? Zašto uopšte ovaj forum, osim da bi mogao provocirati.

Silan je sportaš taj tvoj Nemanja, svi savezi ovog svijeta jedva čekaju da on samo upre prstom gdje želi nastupati.

Sve ćeš ti prokomentarisati osim same teme, to je stvarno čudno. Jel trebao ovo da uradi ili nije, o tome je riječ a ne o tome gdje on treba da nastupa. A ovaj savez, ma kako jadan bio, ipak je omogućio Plakaloviću da ode na OI, isto bi uradio i za ovog drugog morona da je imao potrebnu olimpijsku normu.

A za širenje ove demagogije bi morao dobiti ban ali predpostavljam da nećeš. I ranije, mnogo puta, je za tim bilo potrebe ali mi, zarad "očuvanja" nečeg što ne postoji, uvijek progledamo kroz prste.
Zadnja izmjena: NoName, dana/u 12 mar 2010, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 12 mar 2010, 14:40

Bijeljinac je napisao/la:Po meni je iskljucivi krivac Nemanja sto je izabrao da nastupa ze reprezentaciju gdje se tudjim nemarom (savez) i svojom naivnoscu (politika) stavlja u poziciju od koje ne moze imati nikakve koristi i koja mu moze jedino naskoditi u karijeri. Neka ode pod zastavu Srbije, tamo ce mu ponuditi sve uslove koje imaju i ostali srpski sportisti, bez obzira kojoj Nemanja naciji pripadao (nece ga gledati kao pripadnika nijedne od tri nacije iz BiH, nego kao sportistu), a politicko 'angazovanje' niti ce mu biti potrebno, niti bi mu bilo dozvoljeno, jer srpski sportisti ne nastupaju ni za DS, ni za SRS, ni za SPS, ni za DSS, ni za LDP, nego za Srbiju i za srpski narod sirom svijeta, odnosno za sve one koji se osjecaju gradjanima republike Srbije i pripadnicima srpskog naroda bez obzira na kojim meridijanima zivjeli (sto uostalom cini i svi ostali sportisti).
Ovim se samo stvaraju nepotrebne tenzije koje nemaju nikakve veze sa sportom i od kojih niko nema ama bas nikakave koristi. Skraceno receno, to vise nije sport i postaje besmisleno.
pa i ovdje su ga svi gledali kako sportistu sve do ovih slika sto su objavljenje... opet prica kako su srbi ugrozeni.. neka on nastupa za bih... niti je iko bio protiv njegovog nastupa jer je srbin.. ali ove slike su nesto drugo i sasvim nepotrebno... sta sad mu se trebamo klanjati svi jer nosi majcu ratnog zlocinca... i jos ona slika pred dzamijom... kakav bi skandal ispao d aje neki musliman to uradio....
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 12 mar 2010, 14:44

Ma to je sasvim normalno da neki mladi ljudi hodaju sa takvim majicama Karadzica i Seselja po Bijeljini, Zvorniku, Trebinju i mnogim drugim gradovima.

Mozete viditi na njihovoj reakciji da oni uopste nisu u stanju da shvate u cemu je problem, to sto su se slikali u majicama Seselja i Karadzica.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 12 mar 2010, 14:47

Pauk je napisao/la:Ma to je sasvim normalno da neki mladi ljudi hodaju sa takvim majicama Karadzica i Seselja po Bijeljini, Zvorniku, Trebinju i mnogim drugim gradovima.

Mozete viditi na njihovoj reakciji da oni uopste nisu u stanju da shvate u cemu je problem, to sto su se slikali u majicama Seselja i Karadzica.
Pravno on je čist.Sve dok se ovaj(Karadžić) ne osudi i dok se u parlamentu(BiH)ne donese zakon o tim stvarima.
"Indija,Pakistan..."

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 12 mar 2010, 14:47

NoName je napisao/la:
A što se i ti lijepo ne pokupiš odavdje u tu svoju lijepu Srbiju kad ti je toliko draga i kad je tamo sve tako sjajno i bajno? Zašto uopšte ovaj forum, osim da bi mogao provocirati.

Silan je sportaš taj tvoj Nemanja, svi savezi ovog svijeta jedva čekaju da on samo upre prstom gdje želi nastupati.

Sve ćeš ti prokomentarisati osim same teme, to je stvarno čudno. Jel trebao ovo da uradi ili nije, o tome je riječ a ne o tome gdje on treba da nastupa. A ovaj savez, ma kako jadan bio, ipak je omogućio Plakaloviću da ode na OI, isto bi uradio i za ovog drugog morona da je imao potrebnu olimpijsku normu.

A za širenje ove demagogije bi morao dobiti ban ali predpostavljam da nećeš. I ranije, mnogo puta, je za tim bilo potrebe ali mi, zarad "očuvanja" nečeg što ne postoji, uvijek progledamo kroz prste.
Kljucne su zadnje dvije recenice...nazalost,ova stranica i forum se zadovoljavaju mulietnicnoscu,da bi kao rekli,pa et,ima ovdje svih etnija i vjeroispovjesti...nazalost,ljudi koji brane dignitet ove zemlje i njenu suverenost i cjelovitost se banuju zbog nekih nevaznih stvari,a uostalom i da su neke krupnije,samo se odgovara na prokacije,dok ovakvi poput bijeljinca i onih iz listice i zapadnog dijela mostara mirno paradiraju ovim forumom,cak su i moderatori.ZALOSNO!!!
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 12 mar 2010, 14:49

soba 39 je napisao/la:
Pauk je napisao/la:Ma to je sasvim normalno da neki mladi ljudi hodaju sa takvim majicama Karadzica i Seselja po Bijeljini, Zvorniku, Trebinju i mnogim drugim gradovima.

Pravno on je čist.Sve dok se ovaj(Karadžić) ne osudi i dok se u parlamentu(BiH)ne donese zakon o tim stvarima.
Jesi ti s greskom citirao mene?

Procitaj opet sta sam ja napisao.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 12 mar 2010, 14:51

Pauk je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:

Jesi ti s greskom citirao mene?

Procitaj opet sta sam ja napisao.
Pardon,jesam.
"Indija,Pakistan..."

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 mar 2010, 14:54

NoName je napisao/la:

Moj ti @Nonamete ovakve kao @Od-Bjeljinac cirka 60 km preko Drine sam nakon prvog njegovog posta ''udario''po prstima.Medjutim zasticen je ko polarni medo iz jednog razloga.
Tip je original Dr Jekyll i Mr Hyde samo ovo prvo je u rijetkim trenutcima i vrlo skriven.
Dobijao je vec ban od administracije ali bas zbog tog ''vjestog skrivanja'' je jos tu. :roll:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 12 mar 2010, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 mar 2010, 14:57

soba 39 je napisao/la:

Kako misliš pravno? To da zbog toga ne može u zatvor ili da je i sa sportske strane sve uredno, odnosno, da jedan olimpijac ove države može da nosi majice sa likovima kojima se trenutno sudi u Hagu i da pri tome ne može, sa aspekta zakona, biti sankcionisan?

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 12 mar 2010, 15:05

Ne znam što ste tolko naskočili na Bijeljinca. Čovjek ima pravo na svoje mišljenje i točka. Osim toga, glupost je (a i vrijeđanje njega kao osobe) govoriti da se preseli. Totalni nonsens.

Što se tiče ove pravne strane, pa i Hitler nije bio osuđen ali se zna da je zločinac kakvog nema nigdje. Osim toga, ova dva su pred sudom, postupak je započeo i u tijeku je.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 12 mar 2010, 15:08

NoName je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:

Kako misliš pravno? To da zbog toga ne može u zatvor ili da je i sa sportske strane sve uredno, odnosno, da jedan olimpijac ove države može da nosi majice sa likovima kojima se trenutno sudi u Hagu i da pri tome ne može, sa aspekta zakona, biti sankcionisan?
Sam si rekao :"kojima se sudi" (znači da nisu osuđeni).Drugo,napravio je grešku jer te majice iritiraju čitav jedan narod u BiH(ne znam iz koje su godine ove slike,vidim neko ljetovanje,alkohol,mladost...)I to je tako.Treba da se izvini i tačka.
"Indija,Pakistan..."

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 mar 2010, 15:14

Hajde krelac da ti probam objasniti neke stvari, mada znam da će to ići malo teže. Lakše je nilskog konja dresirati nego nacionalisti objasniti neke osnovne pojmove:
Da dobijem ban zato sto nemam isto misljenje s tobom?!?!? Je li ovo forum?!?!?
Ne, apsolutno. Ti ne dijeliš mišljenje sa bilo kim na ovom forumu, to je očito.
Da dobijem ban sto osudjujem Nemanjin postupak i tvrdim da se od stvari koje nemaju veze sa sportom moze samo imati stete, nikakve koristi ni za Nemanju, ni za BH-sport?!?!?
A gdje si to osudio njegov postupak? Pročitaj se ponovo, imaš kraće sjećanje nego moja nena od 100 i kusur godina: "Po meni je iskljucivi krivac Nemanja sto je izabrao da nastupa ze reprezentaciju....."
Da dobijem ban zato sto smatram da je suprostavljanje misljenja bez vrijedjanja na osnovi identiteta (ma kojeg) i upotrebe psovki i ruznih rjeci legalno?!?!?
Onaj nick Ljubav je dobio ban zato što je na svakoj temi suprotstavljao svoje mišljenje svima. To se, forumskim žargonom, zove trollovanje. Ako je on, zbog istog, dobio ban, zašto ne bi i ti? Pa ravnopravnost je jedna od osnovnih postulata demokratije.
Da dobijem ban zato sto (za razliku od tebe), ne iznosim bolesne insinuacije prijeteceg karaktera i ne sluzim se rjecnikom nasilja (progoni, iseljenja i sl.), sto je razumno za razumnog covjeka?!?!? Koji si ti fakat da ti mene selis gdje se tebi cefne. Isto tako nemam ni ja nikome pravo tako nesto reci. To je suludo i odlika je vremena koja su srecom iza nas na ovim prostorima.
Moje prijetnje potkrijepi mojim izjavama. Šta je za tebe konkretno prijetnja u bilo kom od mojih hiljadu i kusur komentara na ovom forumu? A selim te za tvojim drugovima Plakalovićem i Košarcem, pod zastavu države bajne u kojoj je sve idilično a zaboga, ovdje ništa ne valja. Selim te u državu u kojoj gotovo 30% ljudi na izborima glasa za radikale i gdje ćeš takav, degeneričan, sigurno naći mnogo srodnih duša, makar ovih 30% što se javno izjašnjavaju kao radikali.

Od ove države uzimate kad vam šta treba a u ostalim slučajevima bi najradije da je nema. E neće moći dječače.

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 12 mar 2010, 15:14

dubrava je napisao/la:Ne znam što ste tolko naskočili na Bijeljinca. Čovjek ima pravo na svoje mišljenje i točka. Osim toga, glupost je (a i vrijeđanje njega kao osobe) govoriti da se preseli. Totalni nonsens.

Što se tiče ove pravne strane, pa i Hitler nije bio osuđen ali se zna da je zločinac kakvog nema nigdje. Osim toga, ova dva su pred sudom, postupak je započeo i u tijeku je.
druže dubrava,svako propagiranje ideje da neki sportista iz BIH nastupa za neku drugu drzavu,pa makar i Zimbabve to bio,za sobom vuce posljedicu,odnosno specifikum kontra-efekta...ako mu se ne svidja ovdje na ovoj teritoriji,cjelovite BiH,ako mu se ne svidja zastava,grb,pasos,lica itd itd,slobodno neka ide,cak bi bilo i pozeljno.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 mar 2010, 15:16

soba 39 je napisao/la:Sam si rekao :"kojima se sudi" (znači da nisu osuđeni).Drugo,napravio je grešku jer te majice iritiraju čitav jedan narod u BiH(ne znam iz koje su godine ove slike,vidim neko ljetovanje,alkohol,mladost...)I to je tako.Treba da se izvini i tačka.
Sa aspekta kog zakona, pitam te ponovo? Krivični zakon ili Zakon o sportu?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 mar 2010, 15:18

Ako je podijeljena koji klinac idu pod BIH zastavom na takmicenja i trose novac iz BIH budjeta.
Znaci nigdje veze.
Da li bi klimao glavom da neko stavi majicu Juke Prazine koji je licno poskidao sijaset pravoslavnih glava u Sarajevu. :roll: Mislim da nebi i da bi osudio takvo ponasanje.P.S niko nije nosio Aliju na majicama od sportasa dok takvi neandertalci jesu sa suprotne strane.To je dokaz opste nekulture i stvar nepoznavanja etike.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 12 mar 2010, 15:18

E ovo je samo dokaz zasto vi nikada necete doci do tacke do koje su dosli Njemci nakon 2.svj rata i holokausta. Nije isto i nikada nece moci biti isto. Seselj i Karadzic su haski optuzenici, terete se za najteze zlocin protiv covjecnosti - genocid. Dok je Alija cist i pred Bogom i pred Haskim tribunalom. Sta vi o tome mislite je totalno nebitno u ovom kontekstu jer niste relevantni - relevantan je Haski sud. Kada shvatite da u takvim stvarima postoje ogromne i nepremostive razlike i da nije "isto" - onda mozemo razgovarati o boljoj buducnosti.
Evo ti jedan primjer, zapravo dva, pa mozda shvatis na sta ciljam. Vuk Draskovic i vojvoda Slavko Aleksic. Cetnici u punom, pravom smislu, te rijeci. Nasljednici cetnicke ideologije iz drugog svjetskog rata. Mogu ih ne voljeti, mogu ih cak sta vise mrziti, ali ih ne mogu nazvati zlocincima i ne mogu ih poistovjetiti sa nekim Karadzicem i Seseljom jer protiv njih dvojice nijedan relevantan sud ne vodi bilo kakav postupak za ratne zlocine. Ti sada, sa svoje tacke gledista, samo izbaci imena Aleksica i Draskovica i ubaci Izetbegovica, Ganica i Jurisica pa ces valjda moci shvatiti na sta mislim.

Ako mislite da nama, nakon svega sto se desilo, i dalje mozete prodavati muda za bubrege i misliti da cemo nasjedati na pricu "svi su krivi" i "ko nas to zavadi" - grdno se varate. Dakle sve i da je neko od bh olimpijaca nosio majicu sa likom predsjednika Izetbegovica to ni u kom pogledu ne bi bilo isto sa ovim sto je taj maloumni kreten uradio.
Zadnja izmjena: Megaloman, dana/u 12 mar 2010, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 12 mar 2010, 15:23

alo, alo ljudi, polako malo. Nećemo sad od ovog sportskog foruma raditi političke disertacije. Mali je pogriješio i točka. Nek se ispriča i točka.

No Nome, vjerujem da si odrastao čovjek, obrazovan i školovan, nemoj tako o čovjeku (Bijeljincu) koliko god se ti ne slagao s njim u mišljenju. Nije korektno nazivati ga krelac.
Isto vrijedi i za ostale. Pa nećemo komunicirati jezikom ulice.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 mar 2010, 15:26

Bijeljinac je napisao/la:Prvo koriguj rjecnik (psovke) pa onda ces moci sa mnom diskutovati. Do tada, dovidjenja.
Ako ti kažem: "Jeb*m li ti majku" ili "Jeb*m li ti familiju" ili ti kažem "Jeb*m ti sve po spisku" to su psovke, a ja ti to nisam rekao, pročitaj ponovo, vidjet ćeš da nema niti jedne psovke ;)

Za mene je svaki nacionalista degenerik, osoba sa psihičkim poremećajem. A ti upravo dokazuješ da si okorjeli nacionalista, očekuješ da ova država finansira i podiže sportiste da bi ih ti i slični tebi kasnije vabili u te idealne države.

@Dubrava, ovo je naše interno pitanje, očekujem da se ostale strane ne mještaju :mrgreen: Šalim se, naravno, izvadio mi je živac strahovito. On osuđuje njega zato što je odabrao pogrešnu reprezentaciju, da mu je sad samo Selim ovdje vidio bi on...

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 12 mar 2010, 15:27

ljudi trebamo osnovati grupu na fejsu-skupimo Nemanji pare za skije da ne nosi slike raseee....cale mu jos ludji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
1921-2011

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 12 mar 2010, 15:27

Za tebe i za takve poput tebe je drzava podijeljena,za mene i sve ostale koji normalno razmisljaju ovo je BOSNA I HERCEGOVINA:
slika

Odgovori

Natrag na “ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE "SOCHI 2014"”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.