Prva Liga FBiH 2024/25
Moderator/ica: GracanicaAA
- BatistutA19
- Kontakt:
Re: Prva Liga FBiH 2024/25
Nema nijedna liga na svijetu gdje prvaci 2 liga igraju baraz za ulazak .Baraz moze igrati samo ako nece prvi uci da igra sa drugim,trecim iz entitetskih liga npr Tuzla i Rudar P budu prvin i kazu necemo uci onda bi npr 9 i 10 igro sa drugim e to moze ili jedan hoce uci a drugi nece tad bi 9 igro baraz .Tako da ne vijerujem u to jer je reorganizacija je samo Wwin liga BiH a ne entitetske lige i prvaci imaju zagarantovan ulazak i tako je po statutu i zakonu jer bi tu tuzbe radile a na kraju vidjet cemo.
hahahahaha, zamisli da budu dva kluba iz Federacije na ta dva mjesta, i igraju sa prvacima entiteskih liga, i zijane drugoligasi, i tako niko iz RS-a ne udje slijedece godine. To je direktni udar na Dejtonski Sporazumredbull93 je napisao/la: ↑03 jul 2024, 15:21Djabe ste kreciliMeđutim, NS BiH još uvijek nije donio propozicije takmičenja, odnosno na koji način će ispasti četiri tima naredne sezone. Jedna od opcija je da direktno ispadaju dva tima, dok bi ekipe sa desetog i devetog mjesta na tabeli razigravale sa entitetskim prvacima.
U tom slučaju, prvaci entiteskih liga ne bi imale zagorantovan plasman u Wwin ligu BiH naredne sezone.
Izvršni odbor nogometnog saveza BiH trebao bi donijeti odluku narendih 10 do 15 dana.![]()
Kako glupo pravilo, ukoliko ga donesu haha

Al da je glupo, glupo je. Sad jos jedan razlog manje da se federalci nesto tuku za prvo mjesto.
Nema od toga ništa. Mora biti sistem promocije, a sa ovim bi se prekršio. Jedini baraž koji mogu uvesti je da prvaci entitetskih liga igraju za ulazak, u tom slučaju bi 3 kluba ispadala iz lige.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ma hajd sta nas briga. Svakako necemo biti prvi.
- BatistutA19
- Kontakt:
Ma ne moze ni to nema sanse treba bit prvo reorganizacija entitetskih liga i da oni prisganu na to jer nigdje nema da se mogu susret timovi iz entitetskih liga u barazima,samo u KUPU BIH mogu igrati jedni protiv drugih.,Sve dok to ne bude reorganizacije prvaci imaju zagarantovan ulazak ,sve drugo je krsenje statuta i svaki sudski spor bi savez izgubio.
Mada sto neko napisa necemo mi bit prvi
Sta je sa deblokade Bati bez zafrkancije? Sto se toliko ceka?BatistutA19 je napisao/la: ↑03 jul 2024, 18:48Ma ne moze ni to nema sanse treba bit prvo reorganizacija entitetskih liga i da oni prisganu na to jer nigdje nema da se mogu susret timovi iz entitetskih liga u barazima,samo u KUPU BIH mogu igrati jedni protiv drugih.,Sve dok to ne bude reorganizacije prvaci imaju zagarantovan ulazak ,sve drugo je krsenje statuta i svaki sudski spor bi savez izgubio.
Mada sto neko napisa necemo mi bit prviTuzla i Stupcanica nek razmisljaju i ovi iz Wwin lige koji ce biti u zoni ispadanja 9 i 10 mjesto.
- BatistutA19
- Kontakt:
Zafrkavo ne zafrkavo stvarno ne znam detalje ,to ti mogu mozda detaljnije objasnit neki ko bolje znaju mozda ce ti napisat odgovor.Zaniolo je napisao/la: ↑03 jul 2024, 18:52Sta je sa deblokade Bati bez zafrkancije? Sto se toliko ceka?BatistutA19 je napisao/la: ↑03 jul 2024, 18:48Ma ne moze ni to nema sanse treba bit prvo reorganizacija entitetskih liga i da oni prisganu na to jer nigdje nema da se mogu susret timovi iz entitetskih liga u barazima,samo u KUPU BIH mogu igrati jedni protiv drugih.,Sve dok to ne bude reorganizacije prvaci imaju zagarantovan ulazak ,sve drugo je krsenje statuta i svaki sudski spor bi savez izgubio.
Mada sto neko napisa necemo mi bit prviTuzla i Stupcanica nek razmisljaju i ovi iz Wwin lige koji ce biti u zoni ispadanja 9 i 10 mjesto.
Ja koliko znam ima 7 tih blokada ,Klub ima novac na racunu da uplati tim tj da prebaci ta sredstva koji su blokirali da je to sve dogovoreno ali ide to jako sporo ti dopisi na relaciji sudstvo i banke tako da je tu nemocan klub ubrzat.Detalje vece stvarno ne znam trenutno u kojoj fazi je to i dokle se doslo ,mozda ti neko odgovori detljnije.
Ne znam kako je moguce da par osoba koci tako jednu bitnu stvar, kao da je naucna fantastika pa se ne moze realizirati. Nacuo sam bio prije mjesec da je pitanje dana, sad mi opet nejasno sto se toliko produzuje taj trenutak. Svakako da bi valjalo Celiku da se sto prije to desi, prodisali bi i stali na noge. Ovako nista nema smisla, ne mogu navijaci skupiti dovoljnu cifru koju treba jedan sportski klub npr za pojacanja opremu i slicne stvari. Svakako da ni od ove sezone nece biti nista, vrh tabele ali ne i plasman. Sve dok se ne deblokira racun, nema nista ni od ambicija nekih..BatistutA19 je napisao/la: ↑03 jul 2024, 19:36Zafrkavo ne zafrkavo stvarno ne znam detalje ,to ti mogu mozda detaljnije objasnit neki ko bolje znaju mozda ce ti napisat odgovor.Zaniolo je napisao/la: ↑03 jul 2024, 18:52Sta je sa deblokade Bati bez zafrkancije? Sto se toliko ceka?BatistutA19 je napisao/la: ↑03 jul 2024, 18:48
Ma ne moze ni to nema sanse treba bit prvo reorganizacija entitetskih liga i da oni prisganu na to jer nigdje nema da se mogu susret timovi iz entitetskih liga u barazima,samo u KUPU BIH mogu igrati jedni protiv drugih.,Sve dok to ne bude reorganizacije prvaci imaju zagarantovan ulazak ,sve drugo je krsenje statuta i svaki sudski spor bi savez izgubio.
Ja koliko znam ima 7 tih blokada ,Klub ima novac na racunu da uplati tim tj da prebaci ta sredstva koji su blokirali da je to sve dogovoreno ali ide to jako sporo ti dopisi na relaciji sudstvo i banke tako da je tu nemocan klub ubrzat.Detalje vece stvarno ne znam trenutno u kojoj fazi je to i dokle se doslo ,mozda ti neko odgovori detljnije.
BatistutA19 je napisao/la: ↑03 jul 2024, 18:48Ma ne moze ni to nema sanse treba bit prvo reorganizacija entitetskih liga i da oni prisganu na to jer nigdje nema da se mogu susret timovi iz entitetskih liga u barazima,samo u KUPU BIH mogu igrati jedni protiv drugih.,Sve dok to ne bude reorganizacije prvaci imaju zagarantovan ulazak ,sve drugo je krsenje statuta i svaki sudski spor bi savez izgubio.

Tako je Bati, nama je i naredna sezona liga bez briga

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- BatistutA19
- Kontakt:
I sad to stoji pitanje dana samo kojeg dana,navodno jedna sutkinja oznacena je imenom prezimenom i objavljena ,stvarno detalje trenutno ne znam dokle je se doslo.Navijaci mogu gurat ovako ovu ligu i sta ja znam uz sponzore neke ali dalje ne mogu a naravno neki rizik pravit za ulazak nema pottebe samo bi nabili jos veci dug i probleme.Sto se tice pojacanja ma tu ce bit par ciljanih pojacanja uz ovu ekipu i to je to ,nema potrebe tu neka extra imena jer ne mozes a za opremu ima ugovor i sponzor Macron talijanski koji oprema klub.Necu spominjat Slobodu puno nisu vise tu ,sta ce oni dobit ulaskom ovim ne znam i kako ce parirat ovim ostalim i kako sve izvrsavat obaveze vidjet cemo duga je sezona.Zaniolo je napisao/la: ↑03 jul 2024, 19:51Ne znam kako je moguce da par osoba koci tako jednu bitnu stvar, kao da je naucna fantastika pa se ne moze realizirati. Nacuo sam bio prije mjesec da je pitanje dana, sad mi opet nejasno sto se toliko produzuje taj trenutak. Svakako da bi valjalo Celiku da se sto prije to desi, prodisali bi i stali na noge. Ovako nista nema smisla, ne mogu navijaci skupiti dovoljnu cifru koju treba jedan sportski klub npr za pojacanja opremu i slicne stvari. Svakako da ni od ove sezone nece biti nista, vrh tabele ali ne i plasman. Sve dok se ne deblokira racun, nema nista ni od ambicija nekih..BatistutA19 je napisao/la: ↑03 jul 2024, 19:36Zafrkavo ne zafrkavo stvarno ne znam detalje ,to ti mogu mozda detaljnije objasnit neki ko bolje znaju mozda ce ti napisat odgovor.
A za nasu ligu ne znam sta reci Tuzla i Stupcanica po meni favoriti za ulazak ako budu imali taj cilj pogotovo Tuzla a ovo ostalo manje vise u 5 grama sve isto ce bit.
Stupcanica mi djeluje ponovo najozbiljnije, Delica iz Slobode doveli, imaju navodno jos dva nova pojacanja koja ce se ozvaniciti iduce sedmice. City ce im biti glavni rival ako Husic tako odluci, a vjerujem da hoce. Veliki bi mu bio udarac da propadne sa Cityem.BatistutA19 je napisao/la: ↑03 jul 2024, 20:34I sad to stoji pitanje dana samo kojeg dana,navodno jedna sutkinja oznacena je imenom prezimenom i objavljena ,stvarno detalje trenutno ne znam dokle je se doslo.Navijaci mogu gurat ovako ovu ligu i sta ja znam uz sponzore neke ali dalje ne mogu a naravno neki rizik pravit za ulazak nema pottebe samo bi nabili jos veci dug i probleme.Sto se tice pojacanja ma tu ce bit par ciljanih pojacanja uz ovu ekipu i to je to ,nema potrebe tu neka extra imena jer ne mozes a za opremu ima ugovor i sponzor Macron talijanski koji oprema klub.Necu spominjat Slobodu puno nisu vise tu ,sta ce oni dobit ulaskom ovim ne znam i kako ce parirat ovim ostalim i kako sve izvrsavat obaveze vidjet cemo duga je sezona.Zaniolo je napisao/la: ↑03 jul 2024, 19:51Ne znam kako je moguce da par osoba koci tako jednu bitnu stvar, kao da je naucna fantastika pa se ne moze realizirati. Nacuo sam bio prije mjesec da je pitanje dana, sad mi opet nejasno sto se toliko produzuje taj trenutak. Svakako da bi valjalo Celiku da se sto prije to desi, prodisali bi i stali na noge. Ovako nista nema smisla, ne mogu navijaci skupiti dovoljnu cifru koju treba jedan sportski klub npr za pojacanja opremu i slicne stvari. Svakako da ni od ove sezone nece biti nista, vrh tabele ali ne i plasman. Sve dok se ne deblokira racun, nema nista ni od ambicija nekih..BatistutA19 je napisao/la: ↑03 jul 2024, 19:36
Zafrkavo ne zafrkavo stvarno ne znam detalje ,to ti mogu mozda detaljnije objasnit neki ko bolje znaju mozda ce ti napisat odgovor.
A za nasu ligu ne znam sta reci Tuzla i Stupcanica po meni favoriti za ulazak ako budu imali taj cilj pogotovo Tuzla a ovo ostalo manje vise u 5 grama sve isto ce bit.
Sto se Celika tice, ako ne dodje do deblokade, nece biti ni jakih transfera sto je i logicno. Macron sad i Slobodu oprema od nove sezone, eto koliko god da ste se prepucavali, ljudi vas prekucase, jos ce sad i par ozbiljnih igraca doci, ovaj iz GOSKa je dosao, Hrvanovic iz Zrinjskog, a planiran je i Tallison. Na kraju bi mogli i oni imati ozbiljnu ekipu. Samo Jedinstvo luta i dalje.
Ne znam kad je zrijeb za novu sezonu, volio bih vidjeti s kim ce ko igrati u prvih nekoliko kola dok vrijeme bude jos uvijek ok.
-
- Kontakt:
Zasto je izbrisan Celikov podforum i teme sa njega?
Presli smo na drugi forum.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑07 jul 2024, 12:56Zasto je izbrisan Celikov podforum i teme sa njega?
Srce, čast i ponos!
-
- Kontakt:
Cuj toVenom je napisao/la: ↑07 jul 2024, 13:31Presli smo na drugi forum.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑07 jul 2024, 12:56Zasto je izbrisan Celikov podforum i teme sa njega?

Nista pozdravi mi rubikovu kocku i truhlu dobri su to momci
Šta je ovo pokupiše se smogovci sa teme kako mi udjosmo u PL
šta se dešava gdje odoše lazna braca 

Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Ma kakva lažna braća, nemamo većih dušmana od njih, bolesno su ljubomorni na nas.

PS: imaš pp.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
-
- Kontakt:
Ja mislim da ce se vratiti 2034 kada se Celik vrati u PL 

Pozurio si vala, rano je toCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑08 jul 2024, 14:13Ja mislim da ce se vratiti 2034 kada se Celik vrati u PL![]()

Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
- RollingPaper
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem da su Čelikovcima izbrisali podforum. Sramota za takav odnos prema navijačima jednog od najvećih klubova u drzavi.
Najjace sto su banovali pola njihovih forumasa sto su pisali o Celiku i to trajno ban 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.