Houston Rockets

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BIHfan
Kontakt:

Re: Houston Rockets

Post Postao/la BIHfan » 12 sep 2010, 00:34

Malo gledam rasplet situacije u Raketama i mogu reci da se ove sezone imamo cemu nadati. Ming se vraca, a i napokon imamo odlicnu centarsku liniju u Scoli, Mingu, Milleru i Andersenu (nisam siguran jel i sad u ekipi :?: ).
Pozicija Pleya je fenomenalna Lowry i Brooks su odlicni razigrivaci, plus jedan od brzih tendema playmakera u ligi. Lee, Battier, Martin, Budinger. Uglavnom na svim pozicijama smo popunjeni fenomenalno. Prvi konkurenti uz oklahomu Lakersima na zapadu. 8-)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 12 sep 2010, 15:51

Andersen je prešao u Toronto za pare i draft pravo biranja u drugoj rundi slijedeće godina.
naravno da je ekipa dobro popunjena, al' baš da je ekipa za visokog dometa i nije. još kad se uzme kako se povrede "lijepe" za Minga...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 12 sep 2010, 23:39

Pasha je napisao/la:Andersen je prešao u Toronto za pare i draft pravo biranja u drugoj rundi slijedeće godina.
naravno da je ekipa dobro popunjena, al' baš da je ekipa za visokog dometa i nije. još kad se uzme kako se povrede "lijepe" za Minga...
Pa ja mislim da se moze do konferencijskog finala ako ne naletimo na Lakerse ili Oklahomu tj da se oni sastanu u polufinalu konferencije. Uzmi u obzir da sad Ming ima i dostojnu zamjenu u Bradu Milleru, a Curtney Lee je takodje odlican igrac, mlad i pun potencijala. 8-)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 12 sep 2010, 23:51

takodzer se nadam da mozemo opet do tog konferenciskog finala,pa onda tamo sta bude..samo da mingu povrede zaobidzu jer ce on sad najvjerovatnije bit nosilac ekipe...pod kosem smo lijepo popunjeni,pogotovo me raduju ove igre scola na prvenstvu,sto znaci da imamo jaku centarsku liniju..vani malo skripi,nemamo nekog jakog igraca na ulazu,tu je martin al on mi onako nejako izgleda,kao da nije nista jeo po godine :mrgreen: ...ali ima on nekih drugih prednosti..samo da ga sut sluzi,da ne bude ono ludzacko ispucavanje...tu je i mali brooks,na njega ne treba trositi rijeci,prosla sezona fenomenalna,nadam se da ce nastavit i u ovoj pruzati sjajne partije...eh sad ne znam ko ce na poziciju krila....dal ovaj novi sto je dosao ili tu ostaje betier..vidjecemo kad pocne sezona,samo klupa nam je malo potanka.... :)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 13 sep 2010, 00:00

daj nek neko stavi roster ekipe i statse od prosle godine za te igrace i meni su dragi.Ming ako bude zdrav vi mozete medu prva 4 na zapadu.A u PO mozda i do finala zapada,uz Minga zdravog ponavljam to.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 13 sep 2010, 00:13

slika
eto
klik na sliku i malo zoom..i sve vidis...
mrsko mi bilo sve kopirat a ovako je i preglednije....
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 05 nov 2010, 00:36

eo sezona nije bas bajno krenula za rocketse..jos uvjek su bez pobjede..razlog ???
vjerovatno losa odbrana ili bolje receno katastrofalna odbrana pojedinih igraca a nekada i cjelog tima...
do sada na nivou su jedino brooks i scola,martin tu i tamo,izvlace ga poeni...o mingu necu jos nista,igra koliko moze..i daje kolko tolko doprinos ekipi...
mada nesto ne stima..adelman mora brzo traziti odgovor inace mu slijedi otkaz.. :roll:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 07 nov 2010, 19:18

Stvarno lose igramo. Nisam gledao utakmice jer inace i ne pratim NBA nesto puno. Veceras igraju protiv Minesote, valjda pobjede bio je red. :(
FK DELFIN NEUM

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 07 nov 2010, 19:19

Ako nista imate igraca koji "najljepse" suta slobodna :D :D :D Hayes legenda :D :D
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 nov 2010, 01:31

Zasad nas Scola i Brad Miller drze u igri. oVaj Martin stvarno je nidje veze igrac, sve sto zna od korisnog je sutat. Odbrana jako losa. Valjda pobjedimo. :roll:
FK DELFIN NEUM

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 17 nov 2010, 12:52

BIHfan je napisao/la:Zasad nas Scola i Brad Miller drze u igri. oVaj Martin stvarno je nidje veze igrac, sve sto zna od korisnog je sutat. Odbrana jako losa. Valjda pobjedimo. :roll:
scole da nemamo,vjerovatno bi bili i bez pobjede...smijem se usuditi i reci da je jedan od najboljih krilnih centara u NBA..
covjek igra nevjerovatno lijepo ispod kosa i svaka mu cast zbog toga...a sto se tice martina on i jest beskoristan u odbrani..u napada ako ga krene dobro i jest ako stane opet nista novo...on ce sutati dok ga ne krene...
ali jedino sto mi je interesanto kod njega,jesu oni njegovi ludi sutevi kad dobije 2+1...kad je samo nekako baci,mislim da samo on onako moze....

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 17 nov 2010, 22:57

što se Martina tiće upravo tu jeste razlika između prošlogodišnje ekipe i ove sad. Ariza je bio solidan napadački, al' je odbranbeno bio bolji. Martin je napadački puno kvalitetniji, al' u odbrani ko da ga i nema. i onda američki treneri pođu srati kako europski igrači neće da igraju odbranu, a Amera koliko hoćeš koji su igrač manje u odbrani. još kad se uzme da i Brooks nije neko oličenje odbranbenog igrača, znači da je na bekovskim pozicijama propuh samo takav.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 25 nov 2010, 20:18

Sinoc sam gledao prvo poluvrijeme i napokon smo pobjedili. Igra opet po meni nije bila na nivou kakvom smo bili prijasnih sezona. Chuck ih je ubio, cak je slobodna sutao 8/8. :lol:
Martin svaki put cim primi loptu izvlaci se na tricu i suta. :x Njega se moramo otarasiti jer je pravo los, a odbranu uopste ne igra. Bolje gurat Lee-ja koji zna makar igrat odbranu i ubost koju tricu.

Nedostaju ova vremena, kad sam uzivao u nasim utakmicama. :cry:

[youtube][/youtube]
FK DELFIN NEUM

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 25 nov 2010, 20:32

Da nedostaje jedan igrac ciji sjaj polako se gasi. Da nedostaje veliki Tracy McGrady..... Ja sam ga uvek gotivio, bio je ubica, jedan od najboljih ako ne i najbolje krilo-Bek uNBA

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 26 nov 2010, 11:02

alfarouqaminu je napisao/la:Da nedostaje jedan igrac ciji sjaj polako se gasi. Da nedostaje veliki Tracy McGrady..... Ja sam ga uvek gotivio, bio je ubica, jedan od najboljih ako ne i najbolje krilo-Bek uNBA
ma jedan i jedini....sam jordan kada je zavrsavao karijeru rekao je da ostavlja kosarku u dobrim rukama(misleci na t-maca i na bryanta)

ali eto povrede su ucinile svoje,da se sad samo mozemo sjecati njegovih sjajnih partija..

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 26 nov 2010, 15:57

T-Mac the best for me.... Najbolji nema sta... zao mi je sto su ga povrede sputavale da ima puno,puno bolju karijeru, ali sta je tu je , za mene je on najveci............

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 26 nov 2010, 22:05

Veceras igramo protiv Charlote i ocekujem jos jednu pobjedu. Scola bi mogao veceras da unisti Diawa. Martinu predvidjam jako losu partiju jer ce ga Jackson i Wallace cuvati jer je limitiran igrac. Nadam se takodje da ce Chuck opet lavovski odigrati utakmicu. :)
FK DELFIN NEUM

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 26 nov 2010, 22:11

Razvalice vas Stephen Jackson i Gerald Wallas.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 26 nov 2010, 22:25

alfarouqaminu je napisao/la:Razvalice vas Stephen Jackson i Gerald Wallas.
Njih se iskreno najmanje bojim jer nisu u formi. Neg se bojim njihove odbrane koja je ujedno jedna od najacih u NBA.
FK DELFIN NEUM

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 27 nov 2010, 12:23

eto opet poraz...iskreno nisam se ni nadao da ce rocketsi mogu dobiti..s njima nesto ne valja...minimalno 5 utakmica su imali vodstvo od +10 poena razlike i onda pad..svi se nekako pogube i onda uslijedi poraz..i mislim da je tu nedostatak pravog vodze koji ce onda uzeti stvari u svoje ruke...martin to nije,jer covjek uglavnom zavisi od svog suta,ulaz mu je solidan odbrana nula...ni na sta ne lici...ming je vjerovatno treba dobiti ulogu vodze odlaskom t-maca ali s obzirom na njegove povrede to ce se tesko dogoditi...sto znaci da rocketsi moraju dovesti nekog boljeg i jaceg igraca...imaju nekoliko igraca za ponuditi i nek pokusaju nesto..jer ovako tesko da mogu i do doigravanja..jos dodamo tu adelmana koji i nije neki Bog zna trener,sve vise i vise mirise na neki neuspjeh...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.