Kup Konfederacija 2017
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Kup Konfederacija 2017
jbt zivot koliko ova tehnologija znaci ovo ako ne uvedu ne vrijedi ni pratit ovaj fudbal
Sumnjiva situacija, ako ovo procjenjuju ona trojica sudija na osnovu snimka kojeg smo mi vidjeli na TV-u, ne bih bio tako siguran u ispravnost odluke. Ja lično nisam mogao procjeniti sa sigurnošću jel' ili nije bio ofsajd.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ja mozda nisam dobro vidio, ali I ono kod gola Kameruna je bila gluma Vidala kada je pao. Ali mozda nisam dobro vidio....
Meni je ovo super, pogotovo ako sudija pokusava da navlaci rezultat. Sad je pitanje hoce li se ovo uopste koristiti za situacije tipa penal itd.
Meni je ovo super, pogotovo ako sudija pokusava da navlaci rezultat. Sad je pitanje hoce li se ovo uopste koristiti za situacije tipa penal itd.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Meni je super samo sto malo predugo to traje jer igraci vec proslave i onda im kazu da nije gol ali sredice se to.Alucard je napisao/la:Kako se vama čini ova nova video tehnologija na utakmicama? Jel vam se sviđa ili ne?
Ja sam trenutno podijeljen, ne znam ni sam šta da kažem... Ima svoje pluseve ali i minuse...
Sve u svemu odlicno

Zadnja izmjena: nepoznat1, dana/u 18 jun 2017, 20:56, ukupno mijenjano 1 put.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Koji su minusi?Alucard je napisao/la:Kako se vama čini ova nova video tehnologija na utakmicama? Jel vam se sviđa ili ne?
Ja sam trenutno podijeljen, ne znam ni sam šta da kažem... Ima svoje pluseve ali i minuse...

A što ako se svira nepostojeći ofsajd u izglednoj situaciji za gol?
Ma oni sigurno imaju opciju pogledati iz razlicitih uglova i pribliziti snimak ako treba. Meni se svida . Konacno da se djelimicno stane u kraj korumpiranim sudijama. Nema vise da jedan sve odlucuje nego snimak, crno na bjelo pa ti vidi. Jos da hoce dodati ozbiljnije "salary caps" za dovodenje igraca ko u NBA, milinaRaonffa je napisao/la:Sumnjiva situacija, ako ovo procjenjuju ona trojica sudija na osnovu snimka kojeg smo mi vidjeli na TV-u, ne bih bio tako siguran u ispravnost odluke. Ja lično nisam mogao procjeniti sa sigurnošću jel' ili nije bio ofsajd.

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Pustiti prednost i ako bude gol, pogledati snimak jel ofsajdDevi1 je napisao/la:A što ako se svira nepostojeći ofsajd u izglednoj situaciji za gol?

- KingJamesMVP
- Kontakt:
Evo danas su bila 2 neregularna gola, oba poništena
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Vjerovatno imaju, al' opet i čovjek može pogriješiti, pogotovo u ovakvim baš baš nezgodnim situacijama za procijeniti.soccerfan je napisao/la:Ma oni sigurno imaju opciju pogledati iz razlicitih uglova i pribliziti snimak ako treba. Meni se svida . Konacno da se djelimicno stane u kraj korumpiranim sudijama. Nema vise da jedan sve odlucuje nego snimak, crno na bjelo pa ti vidi. Jos da hoce dodati ozbiljnije "salary caps" za dovodenje igraca ko u NBA, milinaRaonffa je napisao/la:Sumnjiva situacija, ako ovo procjenjuju ona trojica sudija na osnovu snimka kojeg smo mi vidjeli na TV-u, ne bih bio tako siguran u ispravnost odluke. Ja lično nisam mogao procjeniti sa sigurnošću jel' ili nije bio ofsajd.![]()
@Murga
Hoće i za penale, na nedavno završenom U20 Svjetskom prvenstvu je bila takva situacija, bila je tako situacija u kaznenom, sudija samo odmahnuo rukom i nakon 30-ak sekundi poslije (normalno se igra nastavila i trajala u tom trenutku) svirao penal, jer je dobio asistenciju od tih pomoćnika da je penal postojao.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ma, bice usavrsavanja sistema, to je sigurno. Portugalu je ponisten gol zbog ofsajda jos prije nego sto je Ronaldo pogodio precku. Ali, da ga je tada sudac vidio, gola ne bi bi bilo, tako da je sve OK.soccerfan je napisao/la:Pustiti prednost i ako bude gol, pogledati snimak jel ofsajdDevi1 je napisao/la:A što ako se svira nepostojeći ofsajd u izglednoj situaciji za gol?
Evo, jedna stvar se odmah moze ispraviti. Fakat nema potrebe za ovim ceremoijama i da sudac pokazuje onaj znak rukama itd. Vec odmah nakon sto pada gol, on treba da se koncentrise na slusalicu, ovima gore ide instant replay, mogu vidjeti situaciju u roku od 4-5 sekundi. Tek tada sudac signalizira, prekida proslavu na pola, sto je vec skoro uobicajeno za fudbal.
Na ovim utakmicama se vidi da je ova video tehnologija pun pogodak.
Možda je tako razmišljao i ovaj sudija što nije podigao zastavicu kod gola Čileanaca.soccerfan je napisao/la:Pustiti prednost i ako bude gol, pogledati snimak jel ofsajdDevi1 je napisao/la:A što ako se svira nepostojeći ofsajd u izglednoj situaciji za gol?
Mada uvijek će biti sudija koji će po inerciji mahati zastavicom i u takvoj situaciji ni tehnologija ne pomaže. Jedno ako u tih par sekundi, kada se svira ofsajd i dok ekipa treba izvesti taj prekid, ovi pomoćnici ne procijene da ofsajda zapravo nije bilo. Ali i da procijene, šta će, ne mogu nikako vratiti ljudima loptu na istu poziciju pa nastaviti igrati...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Neka malo sada tehnologija handri igrace koji handre svojim ispadima navijace godinama i pokusavaju varati. Sada fino kada je simulacija pa da vidimo ko smije simulirati.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ako mislimo na istu utakmicu, protivnik je odigrao cijeli napad i izgubio loptu, a onda je sudac dosudio penal na drugoj strani.Raonffa je napisao/la:Hoće i za penale, na nedavno završenom U20 Svjetskom prvenstvu je bila takva situacija, bila je tako situacija u kaznenom, sudija samo odmahnuo rukom i nakon 30-ak sekundi poslije (normalno se igra nastavila i trajala u tom trenutku) svirao penal, jer je dobio asistenciju od tih pomoćnika da je penal postojao.

Traljavo je, ali je fantastično, najviši nivo natjecanja više neće imati nekakve repove iza sebe, a bit će još bolje kad se svi prilagode. Vidi Vidala maloumnika, tehnologija je rekla svoje, on se buni.

Hayley <3
Vidal protiv Reala zelio tehnologiju, danas mu nije dobra. Koji cigos.
☆Leo Messi☆
☆Roger Federer☆
☆Roger Federer☆
evo sad je bila ova linija za ofsajd vjerovatno su to oni i imali odmah na ekranu
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Bila bi zayebancija da sudiji na sat dodje poruka: Eliminisi priglupog cobana.badblueboylivno je napisao/la:Vidi Vidala maloumnika, tehnologija je rekla svoje, on se buni.

Pa i sudije ce proci sve te casove sigurno sa novom tehnologijom. Treba samo pustiti prednost i onda nek gledaju ako padne gol. Ako je bas 100% sansa za gol. Bice i sudijama nezgodno dok ne pohvataju sva nova pravila.Raonffa je napisao/la:Možda je tako razmišljao i ovaj sudija što nije podigao zastavicu kod gola Čileanaca.soccerfan je napisao/la:Pustiti prednost i ako bude gol, pogledati snimak jel ofsajdDevi1 je napisao/la:A što ako se svira nepostojeći ofsajd u izglednoj situaciji za gol?
Mada uvijek će biti sudija koji će po inerciji mahati zastavicom i u takvoj situaciji ni tehnologija ne pomaže. Jedno ako u tih par sekundi, kada se svira ofsajd i dok ekipa treba izvesti taj prekid, ovi pomoćnici ne procijene da ofsajda zapravo nije bilo. Ali i da procijene, šta će, ne mogu nikako vratiti ljudima loptu na istu poziciju pa nastaviti igrati...

Tehnologija je pun pogodak...glupi su mi komentari tipa da tehnologija kvari smisao fudbala...fudbal gubi smisao kardinalnim sudijskim greskama..a tih gresaka iz godine u godinu ima sve vise i vise..ovako se sad tome stalo u kraj..i evo sad snimak pokazan gdje je opravdano ponisten gol Chilea..po meni nema nikakvih minusa..doprinosi samo pravednosti
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.