07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Belgija - BiH / BiH - Kipar

Anketa je završila: 07 okt 2016, 23:13.

1 bod
14
6%
2 boda
1
0%
3 boda
64
29%
4 boda
90
41%
6 bodova
49
22%

Ukupno glasova: 218

ahmic
Kontakt:

Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Post Postao/la ahmic » 07 sep 2016, 19:22

Neutral je napisao/la:Kipar bi trebao nastradati jer smo silno motivirani protiv njih radi prošlih Sir Safet Sušić kvalifikacija, dok bi bod u Briselu bio ravan čudu. Belgija je mnogo kvalitetnija reprezentacija od nas, individualno i timski, možemo maštati o bodu, ali teško da će se to ostvariti, s tim prije što je ovo tek početak kvalifikacija gdje će igrati najjači sastav, bez nekih testiranja koja bi se desila da imaš već određeni broj bodova.
Kvalitetniji jesu,al da bi bod bio ravan cudu i nije tako..
I da ih dobijemo bilo bi iznenadjenje ,cudo ipak ne..
Imamo neko ime u svijetu fudbala i prema tone necemo kakit u gace prwd njima...
Hrabro im senl suprostavit i pokusat napravit dobar rezultat..
Idemo hrabro druze,nema straha ...Respekt i to je sve..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2016, 19:26

ahmic je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Kipar bi trebao nastradati jer smo silno motivirani protiv njih radi prošlih Sir Safet Sušić kvalifikacija, dok bi bod u Briselu bio ravan čudu. Belgija je mnogo kvalitetnija reprezentacija od nas, individualno i timski, možemo maštati o bodu, ali teško da će se to ostvariti, s tim prije što je ovo tek početak kvalifikacija gdje će igrati najjači sastav, bez nekih testiranja koja bi se desila da imaš već određeni broj bodova.
Kvalitetniji jesu,al da bi bod bio ravan cudu i nije tako..
I da ih dobijemo bilo bi iznenadjenje ,cudo ipak ne..
Imamo neko ime u svijetu fudbala i prema tone necemo kakit u gace prwd njima...
Hrabro im senl suprostavit i pokusat napravit dobar rezultat..
Idemo hrabro druze,nema straha ...Respekt i to je sve..
A koje je to naše ime u svijetu fudbala, čisto da priupitam?

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 07 sep 2016, 19:51

Prosli put sa 4-5-1 formacijom nas satrali, na stranu Dzekin gol iz jedinog suta na utakmici, mi nismo lopte mogli prenijet. Na pjanica igrali flaster i mi ko krave. Mozda ne bi bilo lose probati 4-4-2 jer im je odbrana najlosiji dio tima a nema sanse da bi se mogli branit 90 minuta. Al bi nam napad i veza moralo stojati skroz blizu da prakticki nema prostora izmedju njih.
Al opet ko nam garantuje da cemo sa 4-5-1 napravit nesto bolje i vise u odbrani, jer ako ne budem imali posjed izmoricemo se do poluvremena ganjajuci.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

flash84
Kontakt:

Post Postao/la flash84 » 07 sep 2016, 20:14

Da li neko zna na koji način je moguće kupiti kartu za tribinu s našim navijačima Belgija-BiH? Na stranici belgijskog saveza uopšte nema na ponudi karata za ovu tekmu, vjerovatno su poučeni ranijim iskustvima nešto promijenili. I jel savez karte samo osigurava za Bhfanatikose a ostale ljude ko ****?

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 07 sep 2016, 20:46

Treba ici na 6 bodova, previse se bojite Belgije.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 07 sep 2016, 21:01

Sarmelino je napisao/la:Treba ici na 6 bodova, previse se bojite Belgije.
Ma bice gusto s Belgijom, ali sam uvjeren u solidno izdanje nasih..

exorciiist
Kontakt:

Post Postao/la exorciiist » 07 sep 2016, 21:28

Ma nasi obicno dobro igraji velike utakmice na strani..
Cak i ako izgubimo, uvjeren sam da cemo dobru tekmu odigrat

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 07 sep 2016, 21:48

Protiv Kipra su igrali kao na treningu. Mogli su komotno još 3 uvaliti, računajući i promašen penal.

Neriješeno bi ovdje bila premija

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 sep 2016, 21:52

Ja bi volio da Bazdarevic krene sa 4-5-1 a da trio u sredini budu Pjanic- Cimirot-Milicevic. Mislim da bi i Tino mogao dobro odigrati ovu utakmicu. Defanzivno je bolji od Milicevica a Belgijanac je. Nerijetko upravo takvi igraci daju 150 % svojih mogucnosti.
Obrana kao i zadnju utakmicu.
Bokovi isti kao i protiv Estonije a Dzekson u vrh napada.
Vjerujem da ce se opet vrtiti price da novajlije nisu pozeljne i nece donijeti nista nova.
Nadam se da su neki forumasi vidjeli da je jedan dugo osporavani novajlija donio kvalitet vise u posljednjoj utakmici. Ako se potucemo sa njima i izgubimo sve 5.
Ne zelim vidjeti reprizu zadnjeg boravka u Belgiji i podcjenjivanja Pjanica koji je u toj utakmici bio zrtva krive postavke igre. Trebamo igrace koji ce trcati kao ludi u nadolazecem mecu. Trebamo i Dzeksona koji ce ih u najgorem slucaju natjerati da ga fauliraju na pozicijama u dometu Pjanica. Mi mozemo igrati sa njima ako bude sve slozeno kako treba. Sa bodom bi bio zadovoljan.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 07 sep 2016, 22:16

dubrovnik je napisao/la:Ja bi volio da Bazdarevic krene sa 4-5-1 a da trio u sredini budu Pjanic- Cimirot-Milicevic. Mislim da bi i Tino mogao dobro odigrati ovu utakmicu. Defanzivno je bolji od Milicevica a Belgijanac je. Nerijetko upravo takvi igraci daju 150 % svojih mogucnosti.
Vjerujem da ce se opet vrtiti price da novajlije nisu pozeljne i nece donijeti nista nova.
Nadam se da su neki forumasi vidjeli da je jedan dugo osporavani novajlija donio kvalitet vise u posljednjoj utakmici. Ako se potucemo sa njima i izgubimo sve 5.
Ne zelim vidjeti reprizu zadnjeg boravka u Belgiji i podcjenjivanja Pjanica koji je u toj utakmici bio zrtva krive postavke igre. Trebamo igrace koji ce trcati kao ludi u nadolazecem mecu. Trebamo i Dzeksona koji ce ih u najgorem slucaju natjerati da ga fauliraju na pozicijama u dometu Pjanica. Mi mozemo igrati sa njima ako bude sve slozeno kako treba. Sa bodom bi bio zadovoljan.
Slažem se. Svaki faul dometa 30 ili manje metara opasnost je za njihov gol bilo preko nabačaja ili izravno. Imamo strašne izvođače slobodnih udaraca i to moramo maksimallno koristiti. Mene je naše desne strane strah, niti je stabilna obrambeno niti je opasna u napadu, čim nanjuše krv samo će nas tu lupat a hvala bogu imaju igrače za takvo nešto. Ne znam, nisam optimist posebno akd se sjetim prošle godine u Briselu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 22:19

Zaboravio si da se ne računaju prekidi
Nad tobom sunce najljepše sja

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2016, 22:21

pinoglavi je napisao/la:Zaboravio si da se ne računaju prekidi
:thumbup: :urnebes:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 sep 2016, 22:22

Goalgetter je napisao/la:
sta je smijesno, jesil mozda ti nekad igrao fudbal
Nermin Sabic jeste

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 sep 2016, 22:28

Samo amateri daju golove iz prekida. :kafa:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2016, 22:28

Chinaglia je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
sta je smijesno, jesil mozda ti nekad igrao fudbal
Nermin Sabic jeste
Igro je i Pape... :mrgreen: :cool:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 22:30

Na stranu zajebanciju, bilo je raznih stavova oko raznih stvari i uvijek sam razumio kritike i kada se ne slazem, ali da neko nije zadovoljan igrom protiv Estonije to mi je nemoguce shvatiti. Cak sam i husiku razumio sta mu je smetalo kod Pjanica iako se nisam slagao ali ovo... :shock: To je ona tipicna nasa, znam bolje i od selektora i naci cu nesto da mogu popljuvati da bi ispao pametan. Najgore sto vise ljudi ima takvo misljenje.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 sep 2016, 22:32

Unofficialpage je napisao/la:Samo amateri daju golove iz prekida. :kafa:
Mesa obraca paznju i na najmanje detalje, zamislite kako je bilo radit s onim kretenom

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 sep 2016, 22:36

JonSnow je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ja bi volio da Bazdarevic krene sa 4-5-1 a da trio u sredini budu Pjanic- Cimirot-Milicevic. Mislim da bi i Tino mogao dobro odigrati ovu utakmicu. Defanzivno je bolji od Milicevica a Belgijanac je. Nerijetko upravo takvi igraci daju 150 % svojih mogucnosti.
Slažem se. Svaki faul dometa 30 ili manje metara opasnost je za njihov gol bilo preko nabačaja ili izravno. Imamo strašne izvođače slobodnih udaraca i to moramo maksimallno koristiti. Mene je naše desne strane strah, niti je stabilna obrambeno niti je opasna u napadu, čim nanjuše krv samo će nas tu lupat a hvala bogu imaju igrače za takvo nešto. Ne znam, nisam optimist posebno akd se sjetim prošle godine u Briselu.
Da ti pravo kazem ja se ne bojim njihovih bokova koliko got to ludo zvucalo jer na njima igraju 2 ponajbolja bocna igraca na svijetu. Naravno dok stoje na bokovima ali kad udju u sredinu tu onda postaju prave napasti.
Prekid je nase oruzje i to strasno. Milicevic je takodjer strasan izvodjac prekida. Tino isto. Ipak ja bi prioritet okrenuo defanzivnom bloku srednjeg reda. Od toga sve pocinje i tu sve zavrsava.
Ja mislim da mi mozemo igrati protiv njih. Pogotovu kada oni nemaju dan a to i nije bas rijetkost. Ako ih krene bit ce tesko ali bitno je da se igra dize i da nas ne pregaze ako i budu imali taj famozni dan.
Wales ih u zadnje vrijeme dobro kaznjava i to sve suhom trkom. Jedino je to formula koja moze pomoci a sada napokon imamo igrace za nesto tako. Treba priznati da Bazdarevic ima puno zasluga za prosiren kadar. Iako je cesto kasnio i bio prestrasen da bi povukao potez korak prije.
Koliko smo se mrcvarili sa pojedinim igracima i tek ih je njihov klub izbacio iz rostera nase reprezentacije.
Valjda ce i to bolje raditi u buducnosti.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 07 sep 2016, 22:38

Jesmol se nafurali nakon ove petarde iz prekida..Kad bude Medunjanin izgledo ko puž protiv Belgije ili Spahić izgubio duel ili loptu koju će protivnik kaznit bit će ha hu,a činjenica je da nemamo igre i da ne kombiniramo imamo sporu tranziciju lopte

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 sep 2016, 22:45

Medunjanin je u najuzem krugu za prvu postavu u Belgiji iako ga ne bi volio vidjeti u prvoj postavi, mada ne bi bilo katastrofa koliko predstavljate jer to nije onaj Medunjanin iz prosle sezone. A Spahic je kikser i kao takav je nas najbolji stoper i onda dolazimo do toga da smo limitirani kvalitetom i da treba ocekivanja spustiti na realnost ove reprezentacije.

Prosli put smo igrali tu 4-5-1 i imali smo Besica koji je idealan za ove utakmice (a i ostale) i kojeg tesko mozemo nadomjestiti pa nismo centra kako treba presli i dugo vecu nemoc nase reprezentacije nismo osjetili nego u toj utakmici.

Svaka rasprava oko naseg dobrog rezultata u Belgiji pocinje sa pretpostavkom da nijednog od njihovih ubojitih napadaca ne pogodi ludi dan jer onda bi se i najbolje odbrane i ekipe svijeta mucile a ne nasa

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Faraon iz Visokog i 24 gosta.