Sadašnje i prijašnje posjete BiH klubova (rasprave,slike,video)

IvanOsim
Kontakt:

Re: Sadašnje i prijašnje posjete BiH klubova (rasprave,slike,video)

Post Postao/la IvanOsim » 18 dec 2015, 15:42

Auuu svaka cast Red Army.. Stvarno ste bili jaki i imali ste neku smekersku nit u bivsoj jugi, nesto tipa Sevilla u spaniji, ako se moze porediti.. Steta sto je tako lijep grad podijeljen, sto ne igrate zajedno sa Zrinjskim pod BB, sto nas zavadise debilni ameri, i na kraju sto ispadate..
Iskrene zelje za brzim povratkom, meni se dopada mala 9 Peco mislim, ima talenat sad rad slijedi..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 18 dec 2015, 15:49

IvanOsim je napisao/la:Auuu svaka cast Red Army.. Stvarno ste bili jaki i imali ste neku smekersku nit u bivsoj jugi, nesto tipa Sevilla u spaniji, ako se moze porediti.. Steta sto je tako lijep grad podijeljen, sto ne igrate zajedno sa Zrinjskim pod BB, sto nas zavadise debilni ameri, i na kraju sto ispadate..
Iskrene zelje za brzim povratkom, meni se dopada mala 9 Peco mislim, ima talenat sad rad slijedi..
Hvala druze na lijepim zeljama. Akobogda vratimo se brzo. Evo jos jedna prvenstvena 11 godina poslje
slika
:thumbup:

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 18 dec 2015, 17:13

Cocaine je napisao/la:Malo podsjecanja na posljeratne posjete. RA na Koševu
Prvenstvena 1998/99 Sarajevo-Velež

slika
slika
Ma ubjedljivo najbrojnija dva gostovanja na Kosevu ste imali vi Red Army, naravno ne racunam derbi Sarajevo - Zeljo, jbg tih godina je raja fkt pratila nasu ligu, sad nekako svi stagniramo ili tonemo jos dublje, valjda ce se sta popraviti, a vama zelim expresan povratak u PLBiH ;)

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 18 dec 2015, 20:14

Osttribine je napisao/la:

slika
slika
Ma ubjedljivo najbrojnija dva gostovanja na Kosevu ste imali vi Red Army, naravno ne racunam derbi Sarajevo - Zeljo, jbg tih godina je raja fkt pratila nasu ligu, sad nekako svi stagniramo ili tonemo jos dublje, valjda ce se sta popraviti, a vama zelim expresan povratak u PLBiH ;)
pa kad je visocka bosna u finalu kupa (ili superkupa, sad nisam siguran) napunila vise od pola juzne tribine protiv vas... onda sa sigurnoscu mozemo reci, da je fudbal tada imao veci znacaj za navijace nego sada...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 18 dec 2015, 20:19

jovanmaksimovic je napisao/la:
Osttribine je napisao/la:

slika
slika
pa kad je visocka bosna u finalu kupa (ili superkupa, sad nisam siguran) napunila vise od pola juzne tribine protiv vas... onda sa sigurnoscu mozemo reci, da je fudbal tada imao veci znacaj za navijace nego sada...
Jbg sad ova moderna tehnologija i mogucnost biti katalonac, bavarac preko kauca :D

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 19 dec 2015, 13:47

Intertoto kup; Čelik - Gent (2001)

Kakva je to euforija bila u pm, stadion 3 sata prije pocetka pun bio, sve pijano drogirano :njanjanja: :crazy: 00:36:04 :stop: ..
Jednom doživio i poslije nikad više :|

[youtube][/youtube]

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 19 dec 2015, 14:41

@convicts1988

preyebeno... svaka cast za ovo... stadion krcat... jel moglo stati preko 20000 u to vrijeme na bilino polje? ;)

opaska na stranu: ne znam zasto neki nos obiljezja drugih klubova?! :S
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 19 dec 2015, 15:04

Pa bilo je tu negdje oko 20.000, možda čak i malo više, jer je stadion u ovo vrijeme mogao primiti skoro 25.000, jer nije bilo stolica na nekim trbinama. A za obilježja, tad naravno nije bilo tog navijačkog, "ultra" mentaliteta, i mislim da su sve skupine u to vrijeme imali ovakvih primjera, s obilježjima stranih klubova, a šalovi našeg kluba su se tek počeli raditi, ili ih je bilo ali u mizernom broju (:

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 19 dec 2015, 23:06

Cocaine gledo sam vas na kosevu ove sezone i samo cu reci najbrojnije gostovanje ove polusezone na tom stadionu, a vi ispadate... sta bi bilo da se borite za titulu? 5 milja- meni to ne zvuci pretjerano :)
Bio sam na zapadu i dosta puta sam cuo vase navijanje, dobri ste bili
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

Vulture
Kontakt:

Post Postao/la Vulture » 22 dec 2015, 13:50

SlevinKelevra je napisao/la:@Anel_Z, to za Seriju A sam rekao po sjecanju, jer mi se cini da je nekad pred kraj sezone spominjano da imamo bolju posjetu od Cagliaria, ali nisam siguran... Kako god, izgleda kao da se sveto desavalo prije 100, a ne pet godina :plac:
Ajzea je napisao/la:Današnje posjete su mizerne a o razlozima je suvišno govoriti.. Neću duziti, sem ako ne bude bilo potrebe za tim. Uglavnom, ljudi su preokupirani kojekakvim stranim ligama, sve i jednu utakmicu dobivaju jednim klikom ili prebacivanjem kanala na TVu, razvijaju osjećaj pripadnosti prema stranim klubovima nazivajući sebe Kataloncima, Madridistima, p ičkama materinama. Takvi su inače, iako jedne jedine utakmice BH Premijer lige pogledali nisu, najveći mrzitelji našeg fudbala. Ne shvatam kako neko emotivno dozivljava uspjehe ili neuspjehe kluba, za koji je apsolutno siguran da nije njegov..

Helem, mi Madristi ćemo rasturiti Rimljane u narednom krugu lige prvaka. Roni, Bejli, Benzi i Hami riješavaju utakmicu ! Šalu na stranu, i ja sam kao neki simpatizer Real Madrida, pratim ih i drago mi je kad pobjede, ne pogađa me kada izgube, sasvim mi je svejedno. Međutim, kada bih birao između, sa jedne strane osvajanje pehara lige i LP Real Madrida, a sa druge jednu dobijenu utakmicu Zeljeznicara, bez razmišljanja bih izabrao drugu opciju..

PS
Prvo bih se odvalio smijati, a onda i udario šamar onom ko bi mi takvo postavio pitanje..
Ma, nije samo problem strani fudbal, vec sveukupno stanje u drustvu, posebno sa omladinom. Tu prije svega mislim na generalnu skepsu prema svemu domacem, a dodaj tome i danasnji online- zivot koji je nekima postao vazniji od pravog. Smio bi se zakleti da bi se posjeta na Kosevu i Grbavici skocila za 2000 najmanje kad bi mogli ukinuti internet preko vikenda u Sarajevu.
Ima tu jos jedna bitna cinjenica, tj. bitan razlog. Ljudima je danas tesko otici na tekmu, ko ce se iscimati za to, ma kak'i, lakse otici u kafic, to im je fazon. A i sam odlazak na utakmice je definitivno izasao iz tog fazona. Njima je bolje ici po klubovima, potrositi novcano u 2 sedmice na to 50-ak kemi, i vremenski minimum 3 sata, uz nezdravu atmosferu, kako fizicki, tako i psihicki, nego za isti period potrositi 5-10 kemi, 2 h i biti na (koliko-toliko) svjezem vazduhu dok su na utakmici. Svijest je iz korjena okrenuta protiv gledanja fudbala uzivo
У СРЦУ ' ЈЕ ЦРВЕНО-? "
" $ $ " ЈА - " С ",
ЈЕР ОН ЈЕ " " / $,
& У СРЦУ ' ЈЕ &... ? 87

$ & " & & & '!

? ", $ $ " "!

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 22 dec 2015, 14:05

IvanOsim je napisao/la:Cocaine gledo sam vas na kosevu ove sezone i samo cu reci najbrojnije gostovanje ove polusezone na tom stadionu, a vi ispadate... sta bi bilo da se borite za titulu? 5 milja- meni to ne zvuci pretjerano :)
Bio sam na zapadu i dosta puta sam cuo vase navijanje, dobri ste bili
Velez da se bori za titulu? Strah me pomisliti brato jer sam kao dijete to dozivio dva puta i jednom kao tinejdžer. Vec sam pisao o tome. Zayeban je ovaj južnjački mentalitet kad je nešto što voli u pitanju. Malo su ti slabi rezultati razbili onaj osjecaj kod raje ali nebi mu trebalo puno da se vrati. Posto nismo klub koji samo u Mostaru ima navijace tesko je procjeniti koliko bi bilo ali sam siguran da bi minimalno 3 milje bile kad bi pocele kolone s juga sjevera istoka i zapada plus gomila veležovaca koji žive u šeheru. Znam da se nebi sramotili i raspravljali jeli nas bilo 350 ili 400

Vulture
Kontakt:

Post Postao/la Vulture » 22 dec 2015, 14:06

virtuoz je napisao/la:2. Infrastruktura
Većina stadiona ne zadovoljava najosnovnije kriterije. Velika većina tribina/stadiona u ligi nije natkrivena,šta bi ljudi trebali kisnuti dok gledaju utakmicu ? Krov nad glavom je najosnovnija stvar. Poslije toga idu udobne sjedalice,parking mjesta,mogućnost kupovine hrane i pića oko/na stadionu,što većina stadiona također nema.
Ne dolaze ljudi na stadion da bi kisnuli,onih par stotina mazohista će doći,ostali će ostati kući.

3. Marketing
Za većinu utakmica u ligi ne postoji nikakav marketing. Zalijepe se plakati po gradu i to je to. Danas su takva vremena da se od utakmice treba napraviti događaj,treba se napraviti "event" jer baš "furka" privlači dosta ljudi na stadion. Ako je to "in" ići će na utakmice,ako nije raditi će nešto drugo što je "in".
Klubovi ne čine ništa da dovedu navijače na stadion i dok se to ne promijeni i gledat će ih samo oni najvjerniji (izuzev derbija).
A ne mozes ti od svake utakmice da napravis spektakl. Mozes, pored derbija jos par njih, protiv boljih klubova, ali onda dobijamo slucaj da ce gledaoci dolaziti upravo zbog tog drugog kluba, on je spektakl, a ne domaci klub. I opet ostaju najvjerniji, tako da nista od toga, samo ce porasti interesovanje za tim drugim klubovima u gradu ciji klub bi pravio takav marketing.

“Mazohista“? :urnebes: ultrase su svakako zvali, ali mazohistima, ti si prvi haha
У СРЦУ ' ЈЕ ЦРВЕНО-? "
" $ $ " ЈА - " С ",
ЈЕР ОН ЈЕ " " / $,
& У СРЦУ ' ЈЕ &... ? 87

$ & " & & & '!

? ", $ $ " "!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 dec 2015, 14:25

Ne slazem se Vulture. Potrebno je praviti spektakl od svake utakmice, dok derbiji i titule trebaju da budu utakmice koje ce se karakterizirati kao dogadjaji godine u gradu. Bez toga nema ni posjete. Spominjes gore klubove, pa naravno da ljudi odlaze vise u njih kada je usluga opet bolja nego na stadionima kao i uslovi. Kvalitet utakmice na kraju krajeva je samo nesto sto se u modernom dobu smatra kao dodatak na sve to, kao dodatni magnet za gledaoce, a ne eliminatorni faktor kao sto mnogi zele prikazati u BiH.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 22 dec 2015, 15:16, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 dec 2015, 14:42

AnelZ je napisao/la:Ne slazem se Vulture. Potrebno je praviti spektakl od svake utakmice, dok derbiji i titule trebaju da budu utakmice koje ce karakterizirati kao dogadjaji godine u gradu. Bez toga nema ni posjete. Spominjes gore klubove, pa naravno da ljudi odlaze vise u njih kada je usluga opet bolja nego na stadionima kao i uslovi. Kvalitet utakmice na kraju krajeva je samo nesto sto se u modernom dobu smatra kao dodatak na sve to, kao dodatni magnet za gledaoce, a ne eliminatorni faktor kao sto mnogi zele prikazati u BiH.
:tokralju: :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vulture
Kontakt:

Post Postao/la Vulture » 22 dec 2015, 15:47

MortemHz je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Ne slazem se Vulture. Potrebno je praviti spektakl od svake utakmice, dok derbiji i titule trebaju da budu utakmice koje ce karakterizirati kao dogadjaji godine u gradu. Bez toga nema ni posjete. Spominjes gore klubove, pa naravno da ljudi odlaze vise u njih kada je usluga opet bolja nego na stadionima kao i uslovi. Kvalitet utakmice na kraju krajeva je samo nesto sto se u modernom dobu smatra kao dodatak na sve to, kao dodatni magnet za gledaoce, a ne eliminatorni faktor kao sto mnogi zele prikazati u BiH.
:tokralju: :tokralju:
I meni cudno sta napisa. Mislim, moze klub da na fb i zvanicnoj stranici poziva svake druge nedjelje na spektakl, na tv-u da pustaju reklame, vozila sa razglasima kroz grad, medjutim zna nas narod sta je fudbal (to jest, ima svoje misljenje koje je tesko iskorjeniti, makar na takve nacine “pravljenjem spektakla“). A da je derbi dogadjaj godine u gradu, pa svakome kome taj klub nije jedini u srcu, citaj ultrasima, je jasno da marketinski tim tog kluba lupa debele gluposti. Ili im grad zivi jedino za i od fudbala (takvo nesto nema kod nas).
У СРЦУ ' ЈЕ ЦРВЕНО-? "
" $ $ " ЈА - " С ",
ЈЕР ОН ЈЕ " " / $,
& У СРЦУ ' ЈЕ &... ? 87

$ & " & & & '!

? ", $ $ " "!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 dec 2015, 16:21

U kapitalizmu je sve do marketinga, samo cu to reci :) druga je stvar sto je kod nas jos uvijek aktuelan neki primitivmi kapitalizam.

GoodisonPark
Kontakt:

Post Postao/la GoodisonPark » 22 dec 2015, 16:26

Evo jedna od najboljih gostujućih posjeta na Bilinom :cool: atmosfera :ljepota:

[youtube][/youtube]
povratak otpisanih!

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 24 dec 2015, 01:09

Evo jedna od najboljih gostujućih posjeta na Grbavici :)

#samoČelik

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 24 dec 2015, 12:29

Lawer_88 je napisao/la:Evo jedna od najboljih gostujućih posjeta na Grbavici :)

To jedino ako ne brojiš gradski derbi na Grbavici... Ako ubrojiš pak naša "gostovanja" tamo, ovo je možda u top 20.
Samo Saraj'vo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, BigEM i 12 gostiju.