2015/2016 NBA Sezona
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 2015/2016 NBA Sezona
Boga mi imaju Clipsi i Rocketsi dosta komponenti za "nesto vise", Memphis je ofanzivno beskrajno limitiran.
"Jedna lasta mescini proljece" - Dr.Arslanagic (1989)
@Kawhi
Pa dobro, slazem se i tu sa tobom.. Ali nema razloga da se od meda pravi neka fama. Za mene i Rocketsi i Clippersi su trenutno iznad Memphisa.. Mada bih samo Clipperse izdvojio kao nekoga ko moze iznenaditi na zapadu i uci u borbu za veliko finale.. Mada, to sam mislio i prosle sezone sto se tice njih.
Pa dobro, slazem se i tu sa tobom.. Ali nema razloga da se od meda pravi neka fama. Za mene i Rocketsi i Clippersi su trenutno iznad Memphisa.. Mada bih samo Clipperse izdvojio kao nekoga ko moze iznenaditi na zapadu i uci u borbu za veliko finale.. Mada, to sam mislio i prosle sezone sto se tice njih.
Clippersi imaju komponenti za nešto više zadnjih 5 godina. Isto ko treba s kojom izlaziš, ali nije spremna za vezu i tako te vuče za nos dok ne nađe nekog njoj boljeg. A ti ni tada ne shvatiš da komponenti za nešto između vas nikad nije bilo i ostaneš prijatelj s njom.Lopina je napisao/la:Boga mi imaju Clipsi i Rocketsi dosta komponenti za "nesto vise", Memphis je ofanzivno beskrajno limitiran.
Rocketsi zavise od Hardenovog napretka. Ako on napreduje dovoljno (ne mislim da će) oni će postati contenderi.
Evo ti odgovor za Clipperse iznad.dscile je napisao/la:@Kawhi
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Pa realno, na zapadu postoje 3 super jake ekipe koje su uz Cavse s istoka glavni favoriti za titulu. To su prije svih OKC (nadam se da ce Donovan napokon dvije onakve klase poput Duranta i Wessa stavit u pravi sistem s puno lopti na visokom postu za KDa i puno visokog picka za Wessa), GSW i Spursi. Clippersi sto Kawhi kaze imaju sav moguci potencijal da budu prvaci (pogotovo ove godine kad su dodali Istinu i klupa im je sira nego ikad) al njih nesto uvijek zakoci, chokerska ekipa jednostavno. Houston zavisi puno od Hardnea i od Moreyeve matematike, a ja sumnjam da se matematikom doc do titule u NBA, koliko god ja tu matematiku kao nauku voli 

Pa da im Conley i Allen nisu bili povrijedjeni vjerujem da bi izbacili GSW. I vodili su 2-1 u seriji. Jedino da nisam mozda sanjao?Epidaurus je napisao/la:Zar fakat mislis da ekipa koja se nije u putu sa sutem sastala moze dobiti GSW koji je top 5 i napadacki i odbrambeno ? Memphis bez Tony Allena ima za 50% losiju odbranu, a s njim na parketu u napadu igraju s 4 igraca. Golden ih je razotrkio u PO ove godine i unistio taj mit o Memhpisu kao nezgodnoj ekipi za 5 najjacih ekipa na zapadu.Greivis je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:GSW je za klasu jaca ekipa od Memphisa.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
GSW je tim koji je najvise koristio analitiku prosle sezoneEpidaurus je napisao/la:Pa realno, na zapadu postoje 3 super jake ekipe koje su uz Cavse s istoka glavni favoriti za titulu. To su prije svih OKC (nadam se da ce Donovan napokon dvije onakve klase poput Duranta i Wessa stavit u pravi sistem s puno lopti na visokom postu za KDa i puno visokog picka za Wessa), GSW i Spursi. Clippersi sto Kawhi kaze imaju sav moguci potencijal da budu prvaci (pogotovo ove godine kad su dodali Istinu i klupa im je sira nego ikad) al njih nesto uvijek zakoci, chokerska ekipa jednostavno. Houston zavisi puno od Hardnea i od Moreyeve matematike, a ja sumnjam da se matematikom doc do titule u NBA, koliko god ja tu matematiku kao nauku voli

Ta pomisao da je Morey "jedini" je apsurd u danasnje foba
U godinama je vec. Kad se sjetim sta je Spursima 2011te uradioalemsa je napisao/la:Pa tesko im je u PO, kad im najbolji igrac postane sjena sebe odnosno krampa

ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Ne bi izbacili GSW i da su Allen i Conley bili 100% zdravi. Pogotovo ne bi sa Allenom na parketu. Valjda si gledao kako ga je Kerr smijesnim ucinio kad ga bukvalno niko nije cuvao te konstantno sa tri igraca u sredini totalno neutralisao premoc Marca i ZBoa. Conley je daleko od igraca koji bi mogao opasno nastetiti Curryju.
@Aleme igra Houstona je cista analitika. Osnova igre im je sto vise trica i sto vise ulaza. Naravno da Morey nije jedini koji koristi analitiku jer je danas nemoguce bit contender bez analitike al on je taj koji je najvise koristi. Warriorsi su ekipa koja je koristila spoj dvije trenerske skole (Jacksonova i Popova).
@Aleme igra Houstona je cista analitika. Osnova igre im je sto vise trica i sto vise ulaza. Naravno da Morey nije jedini koji koristi analitiku jer je danas nemoguce bit contender bez analitike al on je taj koji je najvise koristi. Warriorsi su ekipa koja je koristila spoj dvije trenerske skole (Jacksonova i Popova).
Morey se najvise spominje jer to forsira. Ima lista od prosle sezone sto se tice analitike Rakete su bile 5e cini mi se, GSW prvi
SBBKBB pusti se toga. Cinjenica je da je GSW imao srece kao nijedna ekipa do sada. I vrlo su male sanse da bi dosli do finala, a o tituli da i ne pricamo, da su ostale ekipe bile zdrave.Epidaurus je napisao/la:Ne bi izbacili GSW i da su Allen i Conley bili 100% zdravi. Pogotovo ne bi sa Allenom na parketu. Valjda si gledao kako ga je Kerr smijesnim ucinio kad ga bukvalno niko nije cuvao te konstantno sa tri igraca u sredini totalno neutralisao premoc Marca i ZBoa. Conley je daleko od igraca koji bi mogao opasno nastetiti Curryju.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Da je OKC bio zdrav, slazem se da bi ih tesko preskocili i dosli do titule. Ostale prosle godine nisam vidio kao neke prepreke za GSW, jedini jos Spursi al njih su Clippersi izbacili.
A nista zdravi Cavsi?Epidaurus je napisao/la:Da je OKC bio zdrav, slazem se da bi ih tesko preskocili i dosli do titule. Ostale prosle godine nisam vidio kao neke prepreke za GSW, jedini jos Spursi al njih su Clippersi izbacili.
Zdravi Cavsi bi igrali potpuno drugaciju kosarku od one koje su igrali u finalu protiv GSW. Bio bi to vrlo vjerovtno dvoboj napada i brze igre u kojoj GSWu nema ravnih u ligi. Vjerovatno bi Love imao 30+ minuta po tekmi sto bi dovodilo do strasnog curenja na pick igri gdje bi se Curry igrao s odbranom jer nemoguce je da bi dvojac Irving-Love uspio i priblizno ispritiskat onako Curryja kako su uradili Dellavedova i Tristan.
Ep sva ti se prica svodi na ŠBBKBB.
Oke, sad ceš reci da je i ova moja. Ali opet, Cavsi bez Lovea i Irvinga su kako god okreneš puno lošije nego s Loveom i Irving.
Oke, sad ceš reci da je i ova moja. Ali opet, Cavsi bez Lovea i Irvinga su kako god okreneš puno lošije nego s Loveom i Irving.
Ma u napadu bi puno vise dobili nego bi izgubili u odbrani. Smijesno je to sto pricas Epi.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Ovdje ko spomene da Golden State nije u top 4 zapada treba automatski ban dobiti.
Kakve neboluze citam ovdje svaki dan.
TOP 4 : GSW, SAS, HOU, OKC
Na istoku : Cavsi, Bullsi, Raptorsi, Wizardsi
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Pa logicno da jesu i losiji, al samo kazem da stil igre koji su igrali bez njih dvojice manje odgovara Warriorsima nego onaj koji bi igrali s njima dvojicom. Warriorsima ako ne zustavis totalno Curryja na picku, nemas skoro nikakve sanse da izvuces pobjedu. To su Cavsi radili tako sto su Tristanom i Dellavedovom maksimalno pritiskali Stepha i oduzeli mu mogucnost bilo razigravanja bilo sutanja. To je prolazilo dok je Bogut bio na parketu tj dok su mogli fakticki ignorirati jednog napaaca Warriorsa i pustitit Mozgova da se totalno posveti cuvanju odbruca i reketa dok je LeBron stizao pokriti sve zivo okolo. Cim se postava sinizila i ubacen jedan dodatni suter (Iggy koji je pogadjao tricu sa 40% ucinkovitosti), odbrana Cavsa je pocela pucat i to je bilo to sto se tice serije. Love i Kyrie nisu ni priblizno u stanju odraditi ove role Tristana i Dellavedove u odbrani jer jednostavno nisu takvi tipovi igraca. Ja sam dakle siguran da Cavsi prosle godine nisu mogli dobiti napadacki dvoboj protiv Warriorsa jer sa glavnim napadacima njihova odbrana nije ni priblizno mocna kao odbrana Warriorsa. Jednostavno su Warriorsi prosle godine pored sve te srece s zdravljem igraca bili najizbalansiranija ekipa lige sa odbranom i napadom u top 3.
- Donnie Darko
- Kontakt:
šta kaže
osoba A: grizzliesi bi izbacili gsw da su bili zdravi
osoba B: ne bi
osoba A: pusti se ŠBBKBB

osoba A: grizzliesi bi izbacili gsw da su bili zdravi
osoba B: ne bi
osoba A: pusti se ŠBBKBB

- NeverGiveUp
- Kontakt:
BIHfan je napisao/la:Ovdje ko spomene da Golden State nije u top 4 zapada treba automatski ban dobiti.
Šta misliš što sam ja ovako dugo odmarao

. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
- tuzlak1987
- Kontakt:
Neka ekipa koja zeli vise bi na Randolpha i Gasola davno dodala scorera SG ili SF da je toliko zeljela titulu. Problem njih je zadnjih 3-4 godine sto su uvidjeli da su PO ekipa i ostali zadovoljni tim..
Nisu se odvazili za nesto vise, neki jaci trade od ovog za Greena se mogao "izmajmunisati"
Nisu se odvazili za nesto vise, neki jaci trade od ovog za Greena se mogao "izmajmunisati"
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.