Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
de kifla napiši i ti kakvu poruku podrške, kad je mogao plenki možemo i mi
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- majestic24
- Kontakt:
Sto bi rekao Dimitar iz Juznog vetra "Rat nije problem,rat je rjesenje".
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Jel ziv Hadzifejz,opet nije dobio sansu da najavi rat 

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Kako ste samo pojedinci naivni. I sta sad po vaše je najbolje ovo sto rade Dodik i rs presutati, malo se nasmijati i praviti se da nista nije bilo?vazdainformisan je napisao/la: ↑28 feb 2025, 22:58ne sekiraj ništa, ovo je samo obično mazanje očiju narodu. Sve ove odluke će visoki predstavnik poništiti, a Dodiku treba cirkus da bi dobio novca kojeg nema u budzetima, taj isti ćemo neko iz Federacije obezbjedit.avenija je napisao/la: ↑28 feb 2025, 22:53Kod nas izvrsen brutalan drzavni udar koji se vec i primjenjuje na terenu od neposlusnosti SUDU BIH i obustava rada SIPE u entitetu RS, niko nista. Zanimljivo kako je Dodik nadmudrio glupe izvrsioce radova tj trojku koji su mu dali pozicije Sipe i Osu i sada nemas nikoga legalno da djeluje u RS kada Ćulum direktor Sipe kaze obustavljamo aktivnosti. Mnogi jos nisu ni svjesni da je ovdje pitanje ili rat ili secesija u koju Dodik ide sigurno sa cijelim rukovodstvom entiteta bez ikakvog otpora bilo koga.
Ili cekati, da visoki prestavnik, EU, MZ rjese nesto?
Lik izvede fakticki državni udar, hoce da onemoguci rad državnih institucija i ovdje likovi govore nije to nista. Sve i da kaze ma šalili smo se mi malo, u normalno državi bi bio u zatvoru u roku od 1h on i njegovi pajdaši. Poslata bi bila vojska na granice BiH, a onda unutar države ide cistka Dodika i pobunjenika.
Tako bi uradile to normalne države, a ne okrecati glavu od ocitog državnog udara i izazivanja rata.
Kakav je to proces, moze li se smjeniti direktor SIPE?
- napoleon72
- Kontakt:
Ovako je AvAv i juce bombasticno pisao o 300 madjarskih vojnika samo na osnovu Dodikovov lupanja, pa onda par sati kasnije pomirljivo pise o 78 specijalaca koji su usli sa dozvolom. Gnjida placena da dize paniku poluinformacijama.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Ma cisto sumnjam da ce eskalirati situacija, ali nije normalno vise sve ovo ni citati. I normalan poludi.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
Avav i kliks rade, svjesno ili ne, kao oglasivaci i propaganda sda stranke, koja bez neprijatelja i kriza tipa dodik nikad nece imati vise sanse da dodje na vlast. To su politike koje su razlicitog predznaka ali su sinhronizovane, i one idu jedna uz drugu, price i propagadna idu jednu uz drugu.
Mi danas, ako vec nismo to shvarili, smo u jednom medijsko-informacijskom ratu, gdje konstantno iz dana u dan budemo bombardovani raznom propagandom, poluistinama, ili neistinama u cilju manipulacija a radi dobiti odredjenih ljudi ili grupe ljudi. U tom ratu doci do ispravnog i tacnog misljenja je stvarno tesko, a skoro nemoguce za one koji to i ne shvataju. Ako uvijek, hocu reci uvijek, svaku info i vijest vidis u sluzbi svoje ideje, svetonazora ili politike pocni se pitati da li je to bas tako, ili samo filtriras ono sto vec zelis cuti, sto mi je neko usadio u mozak, tj. da li sam vec isprana mozga.
Banalan primjer, sjetim se onih nato vjezbi kad se pojavila korona, koliko samo su takve vijesti uticale na dozovljaj citavog slucaja, a to nema veze s mozgom, kao 99% teorija i informacija koje smo tada slusali. Zaboravili smo to sve a na isti nacin i danas bivamo varani dezinformacijama i poluvijestima. Konstantno bivamo prepadani i manipulisani strahom, ratom, ljudima iz sjene, madjarskim vojnicima, nato vjezbama...a sve u cilju profita odredjenog medijskog entiteta, korporacije ili poliricke stranke.
Mi danas, ako vec nismo to shvarili, smo u jednom medijsko-informacijskom ratu, gdje konstantno iz dana u dan budemo bombardovani raznom propagandom, poluistinama, ili neistinama u cilju manipulacija a radi dobiti odredjenih ljudi ili grupe ljudi. U tom ratu doci do ispravnog i tacnog misljenja je stvarno tesko, a skoro nemoguce za one koji to i ne shvataju. Ako uvijek, hocu reci uvijek, svaku info i vijest vidis u sluzbi svoje ideje, svetonazora ili politike pocni se pitati da li je to bas tako, ili samo filtriras ono sto vec zelis cuti, sto mi je neko usadio u mozak, tj. da li sam vec isprana mozga.
Banalan primjer, sjetim se onih nato vjezbi kad se pojavila korona, koliko samo su takve vijesti uticale na dozovljaj citavog slucaja, a to nema veze s mozgom, kao 99% teorija i informacija koje smo tada slusali. Zaboravili smo to sve a na isti nacin i danas bivamo varani dezinformacijama i poluvijestima. Konstantno bivamo prepadani i manipulisani strahom, ratom, ljudima iz sjene, madjarskim vojnicima, nato vjezbama...a sve u cilju profita odredjenog medijskog entiteta, korporacije ili poliricke stranke.
Mile je iste stvari radio 2021 i pocetkom 2022 godine. Ono prijetio je da ce okruzit kasarne OS BiH, pa nije na kraju nista bilo.
Za mene je ohrabrujuca cinjenica da Amerikanci na Dayton gledaju kao na jedno od svojih najvecih vanjskopolitickih dostignuca, pa ni u najgorem slucaju nece dopustit da se ide ispod toga. A i Evropa ne bi dopustila nikakav sukob ovdje, prvenstevno zbog Rusije.
Jedno zbog cega se brinem je idiot na celu SAD-a.
Za mene je ohrabrujuca cinjenica da Amerikanci na Dayton gledaju kao na jedno od svojih najvecih vanjskopolitickih dostignuca, pa ni u najgorem slucaju nece dopustit da se ide ispod toga. A i Evropa ne bi dopustila nikakav sukob ovdje, prvenstevno zbog Rusije.
Srce, čast i ponos!
Ma tenzije satrase covjeka. I onako zivimo u teskom vaktu gdje je sve otislo u helac, cijene abnormalne, primanja u usporedbi s tim nikakva. I uprkos svemu tome, umjesto da gledas kako to sve hendlati, stvoriti neku povoljniju situaciju za sebe i porodicu, trebas se zayebavati sa ovim stvarima i kontati hocel nekoj loli desit se spoj u glavi i da sve ode u tri lijepe. Ja licno ne mogu shvatiti da neko na sve ovo gleda olako, jel to jer nisi vise mladji, imas porodicu za koju si odgovoran, sta je ne znamMilanMladenovic je napisao/la: ↑28 feb 2025, 23:38Ma cisto sumnjam da ce eskalirati situacija, ali nije normalno vise sve ovo ni citati. I normalan poludi.

1946-1987
- akisarajevo92
- Kontakt:
- relativizam
- Kontakt:
Bile informacije lažne ili ne,bila ovo propaganda da se dobije budzet ili ne,ili neka ucjena za nešto ,ne znam.
Znam da čovjek koji javno želi da odcijepi dio drzave ne smije biti na slobodi nakon onih odluka ni 24h pa makar izazvalo to još 3 puta gore stanje.
Kako da ja postujem zakon i ustav kad na svakom koraku vidiš da to niko ne postuje ,kako da me neko zaustavi zbog pojasa a tamo čovjek hoće da odvoji moju djedovinu ,napada na državu,izrugava ustav ,legitimitet ilegalitet moje drzave i onog policajca što meni pise kaznu za svijetla i pojas.
Kome da se zalis, na šta je spao ustavni sud koji ne smije da optuzi čovjeka i nasta je spala izvrsna vlast.
Da li zakoni postoje samo za siromašne i nezasticene
Znam da čovjek koji javno želi da odcijepi dio drzave ne smije biti na slobodi nakon onih odluka ni 24h pa makar izazvalo to još 3 puta gore stanje.
Kako da ja postujem zakon i ustav kad na svakom koraku vidiš da to niko ne postuje ,kako da me neko zaustavi zbog pojasa a tamo čovjek hoće da odvoji moju djedovinu ,napada na državu,izrugava ustav ,legitimitet ilegalitet moje drzave i onog policajca što meni pise kaznu za svijetla i pojas.
Kome da se zalis, na šta je spao ustavni sud koji ne smije da optuzi čovjeka i nasta je spala izvrsna vlast.
Da li zakoni postoje samo za siromašne i nezasticene
Tako je, gledaj sebe, zvanicni stav vlade je da podrzava granice BiH, sto znaci i da sta krene nek ti daju 30% sto su dali Ukrajini ti si na konju i vozdra.Venom je napisao/la: ↑28 feb 2025, 23:50Mile je iste stvari radio 2021 i pocetkom 2022 godine. Ono prijetio je da ce okruzit kasarne OS BiH, pa nije na kraju nista bilo.
Ovo sto rade po svijetu slazi se ili ne, ali glavna politika Bosnjaka treba biti Evropa i Nato i dok je tako dobar si.
- AshburtonG
- Kontakt:
Kakav kralj je Trump. Covjek ce uradit vise na jacanju EU nego sto su svi EU politicari uradili od nastanka tog saveza. 
Vance prica o diplomatiji, a Zelensky im prezentirao doktorsku disertaciju na tu temu tokom ovog razgovora. Jos im se pok.enja na spomenutu nezahvalnost ovim ironicnim postom zahvale.
Znaci uspjeli su mi stvorit simpatije prema dva najantipanticnija lika evropske politike: Merz i Zeleni.

Vance prica o diplomatiji, a Zelensky im prezentirao doktorsku disertaciju na tu temu tokom ovog razgovora. Jos im se pok.enja na spomenutu nezahvalnost ovim ironicnim postom zahvale.
Znaci uspjeli su mi stvorit simpatije prema dva najantipanticnija lika evropske politike: Merz i Zeleni.

Govorim za tip propagande i manipulacije tipa kad nam se kaze da bojkot ispadne uspjesniji za poslodavce nego u doba bez bojkota, ili tipa manipulacije da su veliki protesti poslodavaca (a njih nije se skupilo ni stotinu) ili drzavni udar sa velikim slovima i podebljano sa ! (a prije toga bilo isto u nekoliko situacija), ili promocija price da je fadil mucenik, da ljudi ispadaju i gaze ih novi tramvaji, dolaze orbanovi madjari da nas kolju, i tako dalje....i primjetices da je sva prica u sluzbi jedne stranke ili ideologije
U citavoj prici jedino je Marcu Rubiu bilo neprijatno,valjda je shvatio s kakvim idiotima je okruzen.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ako Trump zna na mapi pokazati BiH, *ebite me. Nadam se da neće ni saznati gdje se nalazimo. Što manje ta budala zna o nama, bolje je.
Historija će ga pamtiti kao grobara SADa. Ovo večeras je sramota nad sramotama. A bojim se da će se još više blamirati i vući katastrofalne poteze kako bi totalno oslobio državu kojom vlada, koja je bila najveći prijatelj i partner ove napaćene zemlje.
Ujedinjena Evropa će nadam se preuzeti i ulogu glavnog čuvara BiH umjesto SADa. Njima sigurno nije u interesu da se ruski utjecaj još više približava.
Historija će ga pamtiti kao grobara SADa. Ovo večeras je sramota nad sramotama. A bojim se da će se još više blamirati i vući katastrofalne poteze kako bi totalno oslobio državu kojom vlada, koja je bila najveći prijatelj i partner ove napaćene zemlje.
Ujedinjena Evropa će nadam se preuzeti i ulogu glavnog čuvara BiH umjesto SADa. Njima sigurno nije u interesu da se ruski utjecaj još više približava.
Zadnja izmjena: CAGarfia, dana/u 01 mar 2025, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.