simonknows je napisao/la: ↑01 okt 2023, 09:58
Nama svaki period koji dolazi, teži od onog prije njega. K'o da igramo Championship jbt.
Tačno.

Prizivali nam poraze jer smo kao naštimali sebi raspored pa imali više utakmica kući. Moramo navodno kiksat u Gradačcu, bum trehnemo ih. Dođe nam Stupčanica, i njih isto. Zatim Hadžići, pa kup MDK, Željo. Nikako hejteri da nam nakukaju taj kiks.
Ja sam napisao da će najbitnije biti prije Stupčanice dobiti svih 5 utakmica što se i desilo, a onda protiv njih možda i najbitnija utakmica polusezone. I tako je i bilo. Tu se stvorila razlika, ostali svi kiksaju što kući što u gostima. Goražde, Budućnost, Čelik.
Što se gostovanja tiče evo za Goražde sam mislio da će nam prijetiti, a ni oni nisu na našem nivou ni blizu. Čelik ih lagano dobi, sad Simm Bau, kući su dobri ali treba imati u vidu da nisu dominantni, jedva Rahić dobiše, penal + 2 crvena za goste, Tomislav otkide bod, možemo ih uzet dole laganini. Simm-Baua se ne bojim u Maglaju, to dobijamo 99%. Eh sad, Čelik u Zenici i Bratstvo u Gračanici. Ja sam dojma da nas samo može Čelik dobit. Ne zato jer su kvalitetniji već jer baš pratim kući kad igraju kako im se blago navlači, nadoknada protiv Rahića, penal protiv Tomislava. Teško ih je dobit tamo čak i ako smo bolji. Ali opet vjerujem da možemo odnijet bodove. U Gračanici je i bod ok, ma da smo bolji i od njih.
Ove domaće utakmice su smiješne, MDK, Rahić, Tomislav, TOŠK. Prve i zadnje ne treba ni komentarisati, ljudi su očajni. I dobro je što se sad s njima sastajemo jer će na proljeće morati bolje izgledati, lošiji ne mogu biti. Tomislav nije smiješna utakmica, to da napomenem.

Morao sam se ispraviti jer znaju momci igrati. Rahić je domaćinska ekipa, u gostima imaju remi i 3 poraza. To lagano trpamo.
Što se tiče Stupčanice, oni na jednom gostovanju kiksaju do kraja to je sigurno. Pitanje je Gradačac ili Rahić. Zvijezda može sa svima u Gradačcu, Rahić kući sve bodove uzima. 3 utakmice kući, 3 pobjede. Čelika trehnuli sa igračem manje. MDK će Šumari rutinirati u Kaknju. Kući isto imaju zahtjevne utakmice. Sve su to dobre ekipe. Gradina, Rudar, Hadžići, Goražde. Morali bi se i tu okliznuti sigurno.
Dakle, po nekim mojim procjenama, ako dobijemo danas MDK, bodovna razlika će biti +8. Do kraja polusezone očekujem na Tušnju 4/4. Kad nam Željo ništa nije mogao, teško da će i ostali. Tomislav će biti najteža utakmica. U gostima 2/2/0, najrealnije, čak i da poraz bude u Zenici ili Gračanici, neće biti smak svijeta. To je 2/1/1. Znači 12 bodova kući + 7 minimalno u gostima je 19. Na ovih sad 21, to je
40 ljudi moji.
Stupčanici predviđam 3/1/0 kući, dakle 10 bodova i u gostima 2/1/0, znači još 7 bodova. Sa 17 bodova oni bi imali
33. Ovo je u nekim najboljim slučajevima za Šumare.
Ne treba se opterećavati ni s njima, ni sa ostalima, najbolji smo.