Kako se utakmica bliži, tako sam sve više optimista da možemo do prve pobjede. Evo i uprava našeg kluba šalje poruke tog sadržaja. Prema prognozama nema padavina, termin idealan, veliki broj navijača i nema razloga od prve minute ne napasti protivnika. Sloboda koja preživljava njima uobičajene krize, nema para, kasne plate će sigurno u ova dva dana iznaći rješenje da podijeli novac i ubijedi svoje igrače da im je ovo "utakmica života". Azir se vraća sad koliko je mudro mijenjati sigurnog Fejzu je diskutablno posebno iz razloga što će mu publika zviždati. Moris umjesto suspendovanog Terze - tu nebi trebalo biti problema. Postavlja se pitanje ko bi na sredini najbolje operirao sa Sesarom, hoće li to biti iskusni Stjepanović, ili Hasanović ili čak borbeni Hadžan koji će također biti dočekan zvižducima. Treći će biti vjerovatno Said ili čak Zejtuni - kojeg mnogi priželjkuju. Krila, Crnka i Nukić i naprijed Vojo. Ako situacija bude zahtijevala očekivati je uvođenje Ramića kojeg Pero i Jusić teško mogu naskakati. Pored sredine gdje će se voditi borba, naši bekovi Efe i Zlatković potpomognuti Crnkom i Nukićem bi trebali voditi odlučujuću borbu po krilima posebno na lijevoj strani gdje se desni bek Slobode i kapiten Beganović sve slabije snalazi. Lijevi bek Slobode Almir Bekić, poznati grubijan teško može zaustaviti Nukića. Što se tiče Samira Bekrića, kako prvenstvo odmiče on gubi dah i za njega bi idealno rješene bio Huso Karijašević - kojeg nažalost slabo viđamo. Ovaj mali Maksimović postaje najozbiljnija prijetnja posebno ako u rosteru ne bude Amer Bekić - za kojeg se smatra da neće da igra zbog dugovanja. Treba zabraniti Smajiću djelovanje iza onih borića, neka sjedi na klupi ili tribinama. Milenko koji je prozivao Lazarevića, a ovaj mu uzvratio bi po meni mogao biti jedan veliki adut jer je ostvaren čovjek i uvažava ga tuzlanska publika. Mislim da bez obzira ko bude sudija on neće praviti prevagu. Vrlo važno je to uvijek obećati premije jer mi tu nemamo problema, posebno što će biti i ovog novca od ulaznica.
Pošto nam je osigurana tribina na zapadu trebalo bi dati podršku ekipi. Naravnom sjever će nas nadglasati ali i naš glas bi se trebao čuti. Dobro bi bilo dovesti i igrače ovih klubova sa kojima je potpisan ugovor o saradnji.