FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
44
19%
2. Borbu za Evropu
108
46%
3. Sredinu tabele
48
20%
4. Borbu za opstanak
37
16%

Ukupno glasova: 237

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 28 sep 2024, 09:50

Pablo11 je napisao/la:
27 sep 2024, 17:27
RatoborniMrmot je napisao/la:
27 sep 2024, 17:06
Sto se tice derbija, hladne glave, realno je reci da nama fali mnogo toga. Cavnic je bas los, nesigiran, spor. Galic :roll: primjera radi kod Zrinjskog rezervni bek je Memija i onda se kao poredimo sa njima. Karamarko nadolazi, ocito mu treba utakmica. Markovic i sa kojom kilom viska moze dati ruke.

Nas problem na derbiju su bile izmjene odnosno nedostatak igraca sredine terena. Radovac pod suspenzijom i odmah ozbiljan belaj jer mi fakticki imamo trojicu igraca sredine terena ( Hiros, Jaber, Radovac ) i Huso se cini kao solidan zadnji vezni, al mu fali tekmi i minutaze. Karic je :roll: Mircevski je malo toga pokazao do sada.

Nisu mi jasne izmjene Corica, vidis da smo se raspali i da smo fizicki pali sto ne ubacis treceg stopera ili Mahmica na zadnjeg veznog, sto nije ubacio barem odmorne krilne igrace Sabic, Boljevic i Hiros out u 70', a ubacis Mahmica, Cvetanoskog i Odinaku da barem trce ako nista. Coric je, po meni, lose vodio drugo poluvrijeme protiv Zrinjskog i protiv Nja, vidis da smo se raspali i bez reakcije. Protiv Zrinjskog smo ga fasovali protiv Nja nas vile pronosale.
Prije bi rekao da se vidi razlika u kvaliteti, tj. Da zrinja, sarajevo imaju 15 igraca u rosteru, nama kad moras veznog zamjeniti mi se vec za glavu fatamo.
Objasnjavao sam onima iznad, pa su mi Mustafica Renana i Soldu predstavili kao da ulaze Gavi, Lukaku i Stones.

Cim je izvrsio izmjene, mi smo malo prodisali. I protiv Zrinskog ceka da se desi, pa hajmo zamjeniti.

Najgore od svega sto ako ista kontra razmisljanja "svi su jaci od nas" napises ispadas kao pljuvac i neobjektivan.

Liga je sva u par deka..

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 sep 2024, 09:52

Riquelme1921 je napisao/la:
28 sep 2024, 04:05
:clap:
Hansestadt je napisao/la:
27 sep 2024, 22:19
Ma ljudi su kontradiktorni, pisu stihove. Kazu fali nam igraca, ali ipak ne razumiju Corica. Fakticki sami potvrdjuju problem, ali opet nastavljaju. Mene vise brine nasa igra na domacem terenu i kako se nosimo. Tu definitivno ima prostora da napredujemo i trazimo nesto vise nego sto trenutno imamo.
Što je najgore, jako malo je falilo da smo svi mi presretni i kako kujemo u zvijezde naše igrače..

Protiv Širokog ih ubili ni oni ne znaju kako su sačuvali gol.
Protiv Sloge poništen gol u 97. minuti
Protiv Zrinjskog prečka u finišu i nedosuđen penal..

Malo je falilo...
Malo je falilo da im **** mater u Vrapcicima, Tuzli (Vedo cupao) a i u Gabeli da golman nije pogrijesio pitanje je kako bi proslo..

Tu je to negdje sa ucinkom.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 28 sep 2024, 10:14

zeljovolimte je napisao/la:
28 sep 2024, 09:52
Riquelme1921 je napisao/la:
28 sep 2024, 04:05
:clap:
Hansestadt je napisao/la:
27 sep 2024, 22:19
Ma ljudi su kontradiktorni, pisu stihove. Kazu fali nam igraca, ali ipak ne razumiju Corica. Fakticki sami potvrdjuju problem, ali opet nastavljaju. Mene vise brine nasa igra na domacem terenu i kako se nosimo. Tu definitivno ima prostora da napredujemo i trazimo nesto vise nego sto trenutno imamo.
Što je najgore, jako malo je falilo da smo svi mi presretni i kako kujemo u zvijezde naše igrače..

Protiv Širokog ih ubili ni oni ne znaju kako su sačuvali gol.
Protiv Sloge poništen gol u 97. minuti
Protiv Zrinjskog prečka u finišu i nedosuđen penal..

Malo je falilo...
Malo je falilo da im **** mater u Vrapcicima, Tuzli (Vedo cupao) a i u Gabeli da golman nije pogrijesio pitanje je kako bi proslo..

Tu je to negdje sa ucinkom.
Ma ja, stoji to, nego nije ni problem igra na domaćem terenu već eto, manjak sreće kući, višak u gostima..svaku tekmu igramo na otprilike istom nivou po meni osim one sa Igmanom prvo poluvrijeme
Grupa iznad svakog pojedinca.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 28 sep 2024, 10:34

Malo dok se odmamura i dođe sebi, pa zbog toga i nešto kasnija analiza.
Meni je najveći problem što smo se doveli u situaciju da nam prije utakmice bod bude puna šaka brade. To je nešto što mi je nepojmljivo. Sistem, uigranost i za sve slično i ostalo treba jako puno prostora i vremena, ali za razvijanje pobjedničkog mentaliteta ti ne trebaju sedmice, mjeseci, nego da na tome radiš svaki dan, iz utakmice u utakmicu. Da u svaku utakmicu ulaziš sa razmišljanjem odrat ćemo ih, pa taman i izgubio 2:0, samo zbog razmišljanja ćeš poginuti na svakoj utakmici.
Što se individualaca tiče, Cavnić, Galić i Karić će me samo dotući nakon prošle sezone i egzibicija Drlje i Mekića. Sreća jedan je rezervista a drugi je zaradio suspenziju pa ću odmoriti od njih sutra.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 28 sep 2024, 11:11

Posusje treba past kako znamo i umijemo. Bas je bitna pobjeda.
Volio bi vidjet Mircevskog i Dangubica zajedno. Na kontra strani vjerovatno Boljevic jer je drugi Makedonac puno bolji kad udje sa klupe.
Sa njima moze i Sabic, ako je fizicki na nivou a valjda jest. Umjesto Cavnica vjerovatno Mahmic a desno Odinaka pa bi nam to bila bas brza ekipa.
Drugo poluvrijeme Hiros umjesto Sabica i Cvetanovski umjesto nekog od krila. ABd da vodimo 2:0 pa da Huso zamjeni i odmori Jabera ali ne bi se cudio da on i pocne
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 sep 2024, 11:49

godrina je napisao/la:
28 sep 2024, 11:11
Posusje treba past kako znamo i umijemo. Bas je bitna pobjeda.
Volio bi vidjet Mircevskog i Dangubica zajedno. Na kontra strani vjerovatno Boljevic jer je drugi Makedonac puno bolji kad udje sa klupe.
Sa njima moze i Sabic, ako je fizicki na nivou a valjda jest. Umjesto Cavnica vjerovatno Mahmic a desno Odinaka pa bi nam to bila bas brza ekipa.
Drugo poluvrijeme Hiros umjesto Sabica i Cvetanovski umjesto nekog od krila. ABd da vodimo 2:0 pa da Huso zamjeni i odmori Jabera ali ne bi se cudio da on i pocne
Malo se prica o tome od pocetka prvenstva svaku utakmicu igramo u drugacijem sastavu
Protiv Goska su igrali Dangubic,Karic, Mircevski
Protiv Zrinjskog igrali Mahmic, Radovac, Cvetanovski
Protiv Sarajeva Sabic, Karjasevic,Markovic
Najmanje dvije promjene ce biti u odnosu na derbi zbog suspenzije Krpica i Cavnica
Osim njih ocekujem jos najmanje dvije promjene
Tri „nova“ igraca igraju svaku utakmicu, sto i nije bas mali broj promjena i treba pohvaliti
Ipak treci smo na tabeli I sutra se borimo za poziciju vise, a rotiramo svaku utakmicu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 28 sep 2024, 11:59

Po meni, sutra najbitnija utakmica ovog dijela sezone. Pobjedom zadržavamo priključak za vodećim a istovremeno pravimo razliku u odnosu na direktne konkurente za Evropu. Također, prekidamo loš niz na Grbavici gdje evidentno moramo bolje.

Borac prilično rutinski u prošlom kolu, reklo bi se i prelako ali ne treba uopšte očekivati da ćemo se tako lako obračunati sa Posušjem. Ne treba ih podcijeniti. Pokazalo je Posušje da može igrati i protiv Zrinjskog i protiv Nja. Također, ostaje tu i naš problem probijanja postavljenog defanzivnog bloka.

Očekujem da će Posušje igrati 4-2-3-1 sa vrlo defanzivnom postavkom i čekati priliku preko boćnih igrača iz kontre. Tu će biti posebno značajno zaustaviti Kamenara u toj tranziciji lopte ka krilnim igračima. Bekovi će morati biti na visini zadatka. Obzirom da je ekipa Posušja na okupu već neko vrijeme izuzetno će biti opasni i iz postavljenih situacija poput slobodnjaka i kornera.

Očekujem sljedeći sastav :
Muftić
Galić, Mahmić , Karamarko, Marković
AlJaber, Radovac
Cvetanovski, Hiroš, Boljević
Dangubić

Klupa od iskusnijih :
Šukilović, Radinović, Odinaka
Karić, Karjašević
Mirčevski, Šabić

Volio bih vidjeti par izmjena u ovome ali mislim da će imperativ pobjede jednostavno diktirati i sam sastav.
Ne znam koliko su Šukilović i Radinović spremni i šta pokazuju na treningu i ako jesu volio bih ih vidjeti na terenu, također možda bi bilo dobro ostaviti Radovca i Hiroša za drugo poluvrijeme da odmorni napadnu umornu odbranu Posušja ako rezultat ne bude bio zadovoljavajući. Nakon onog protiv Nja, Šabić zaslužuje bar poluvrijeme da odigra i da zadrži kontinuitet.

Očekujem da uzmemo posjed i da, uz visok tempo, spustimo loptu na zemlju bez nepotrebnih nabijanja. Potrebna je brža tranzicija preko Hiroša i lopte u prostor (proigravanja) između štopera i bekova i mnogo više šuteva sa distance. Bude li se lopta previše zadržavala kod Hiroša i Boljevića upast ćemo ponovo u spor i bezidejan ritam.

Mnogo će zavisiti od Hiroša i AlJabera i nadam se da će biti raspoloženi i na nivou te bez mnogo grešaka u dodavanjima i tranziciji.

Koliko god da se igra ka naprijed svi moraju biti izuzetno fokusirani ka nazad. Jedna greška može skupo koštati i unijeti nepotrebnu nervozu.

Idemo jako...
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 28 sep 2024, 12:50, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 28 sep 2024, 12:30

Mislim da je vrijeme i da Radinovic dobije sansu na lijevom beku

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 28 sep 2024, 12:32

Pozdrav, postoji jedan momak iz Banja Luke koji se bavi retro izradom uglavnom fudbalskih dresova. Upravo je izbacio Željin dres pa ako je neko zainteresovan, čovjek vrši dostavu širom BiH.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 28 sep 2024, 13:25

Levin je napisao/la:
28 sep 2024, 11:59
Po meni, sutra najbitnija utakmica ovog dijela sezone. Pobjedom zadržavamo priključak za vodećim a istovremeno pravimo razliku u odnosu na direktne konkurente za Evropu. Također, prekidamo loš niz na Grbavici gdje evidentno moramo bolje.

Borac prilično rutinski u prošlom kolu, reklo bi se i prelako ali ne treba uopšte očekivati da ćemo se tako lako obračunati sa Posušjem. Ne treba ih podcijeniti. Pokazalo je Posušje da može igrati i protiv Zrinjskog i protiv Nja. Također, ostaje tu i naš problem probijanja postavljenog defanzivnog bloka.

Očekujem da će Posušje igrati 4-2-3-1 sa vrlo defanzivnom postavkom i čekati priliku preko boćnih igrača iz kontre. Tu će biti posebno značajno zaustaviti Kamenara u toj tranziciji lopte ka krilnim igračima. Bekovi će morati biti na visini zadatka. Obzirom da je ekipa Posušja na okupu već neko vrijeme izuzetno će biti opasni i iz postavljenih situacija poput slobodnjaka i kornera.

Muftić
AlJaber, Radovac
Dangubić

Klupa od iskusnijih :
Karić, Karjašević
Mirčevski, Šabić

Volio bih vidjeti par izmjena u ovome ali mislim da će imperativ pobjede jednostavno diktirati i sam sastav.
Ne znam koliko su Šukilović i Radinović spremni i šta pokazuju na treningu i ako jesu volio bih ih vidjeti na terenu, također možda bi bilo dobro ostaviti Radovca i Hiroša za drugo poluvrijeme da odmorni napadnu umornu odbranu Posušja ako rezultat ne bude bio zadovoljavajući. Nakon onog protiv Nja, Šabić zaslužuje bar poluvrijeme da odigra i da zadrži kontinuitet.

Očekujem da uzmemo posjed i da, uz visok tempo, spustimo loptu na zemlju bez nepotrebnih nabijanja. Potrebna je brža tranzicija preko Hiroša i lopte u prostor (proigravanja) između štopera i bekova i mnogo više šuteva sa distance. Bude li se lopta previše zadržavala kod Hiroša i Boljevića upast ćemo ponovo u spor i bezidejan ritam.

Mnogo će zavisiti od Hiroša i AlJabera i nadam se da će biti raspoloženi i na nivou te bez mnogo grešaka u dodavanjima i tranziciji.

Koliko god da se igra ka naprijed svi moraju biti izuzetno fokusirani ka nazad. Jedna greška može skupo koštati i unijeti nepotrebnu nervozu.

Idemo jako...
Dobro zapazanje da su dugo vec zajedno,ali mozda nama moze biti sto je Denis napravio tu ekipu.
Mozda bih umjesto Aljabera,Husu stavio sa Radovcem,pa da i to vidimo.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 sep 2024, 14:09

Railwayman30 je napisao/la:
28 sep 2024, 13:25
Levin je napisao/la:

Muftić
AlJaber, Radovac
Dangubić

Klupa od iskusnijih :
Karić, Karjašević
Mirčevski, Šabić

Idemo jako...
Dobro zapazanje da su dugo vec zajedno,ali mozda nama moze biti sto je Denis napravio tu ekipu.
Nemoguce zamisliti igru bez Jabera, to je realnost.
Fk Željezničar.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 28 sep 2024, 14:16

Treba proda Al Jaber što prije
A na njegovo mjesto gurat malog Šabu i to što prije

Tako dobijamo i pare i pravimo novog igraca za prodaju i imamo zaštićeno godište

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 sep 2024, 14:18

Nakon 8 tekmi, sutra i cetvrta opcija na lijevom beku
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 28 sep 2024, 14:36

Pablo11 je napisao/la:
28 sep 2024, 14:09
Railwayman30 je napisao/la:
28 sep 2024, 13:25
Levin je napisao/la:

Muftić
AlJaber, Radovac
Dangubić

Klupa od iskusnijih :
Karić, Karjašević
Mirčevski, Šabić

Idemo jako...
Nemoguce zamisliti igru bez Jabera, to je realnost.
Ali realno,od produzenja ugovora on nije nista pokazao,a bilo bi dobro jos neku opciju probati

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 28 sep 2024, 15:00

irfo je napisao/la:
28 sep 2024, 14:18
Nakon 8 tekmi, sutra i cetvrta opcija na lijevom beku
Šabić nije bek.
Mahmić nije bek.
Marković i nakon 2 mjeseca treninga ima 10kg viška, lik je kao burence !
A Radinović... u lošijem rosteru je bio prosječan, vidjet ćemo sutra.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 28 sep 2024, 15:38

Bas zajebana tekma, mi potroseni koliko god to smijesno zvucalo. Sreca pa se Radovac vraca. Krpic i Cavnic imaju suspenzije i kontam da mi je drago sto Cavnica nema, a onda se sjetim Odinake u prvih 11 protiv Sloge :mrgreen: Ne znam kako rijesiti problem desnog beka :roll:

Coric kaze, logika to potvrdjuje, da su Jaber i Hiros preskocili dosta treninga, ja bih jednog ostavio na klupi, a drugi bi startao. Ne znam kakav je Huso, valjda nije teza povreda, ono sto je odigrao protiv Kona, dok je imao snage, je bilo vise nego korektno. Ne znam koliko Boljevic moze. Dangubic u napadu umjesto Krpica, da vidimo gdje smo s njim.

-------------------------------------Muftic---------------------
Galic :roll: ---Sukilovic/Mahmic-Karamarko-Markovic
------‐-----------------------Radovac----Huso---------
------------Sabic--------Hiros/Jaber-------Boljevic/Cvetanoski
----‐--------------------------Dangubic------------------

Ps. Vidim da se Markovic kritikuje, al u sustini ono malo sto je odigrao nije lose uopste iako sa kojom kilom viska, dobro mozda nije koja kila nego deset :mrgreen: al lik ima asistenciju protiv Veleza, pogodio je precku protiv Sloge i zabio je gol protiv Kona koji je ponisten zbog ofsajda, cini mi se, Boljevica. Znaci ofanzivno je nelos igrac, samo treba malo kasiku da probusi :mrgreen:

Posusje i Radnik se moraju dobiti. Cetrii boda iz cetiri tekme na Grbavici su katastrofa ako se borimo za Europu.

stendardo
Kontakt:

Post Postao/la stendardo » 28 sep 2024, 15:42

" Počnite se sami udarat' " :cool:

reha1987
Kontakt:

Post Postao/la reha1987 » 28 sep 2024, 15:58

--------Muftić------------
Galić-Karamarko-Mahmić-Markovic
-----------Al-Jaber-Radovac----------------
-------Odinaka-Hiros-Boljevic------------
-------------------Dangubic---------------------
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 sep 2024, 16:40

Tekma sa posusjem ce biti jako teska i to se znalo i prije. Kako rece levin, mozda i najbitnija utakmica do sad upravo zbog pozicija na tabeli i konkurencije.

Ono sto ne valja jeste sto slabije igramo na Grbavici a i to da su oni dosta visoka ekipa sto nama nikako ne odgovara (vidjeli smo slogu kad su nam bili gosti).

Ali sve to cini da ovo bude istinski ispit za nas. Ili cemo prekinuti niz losih rezultata kuci i podignuti formu i ostati na vrhu ili cemo pasti bez ispaljenog metka. Ako ne dobijes Posusje i dalje si u borbi za europu ali onda bar znas da ne treba stavljati previse ocekivanja do kraja dok ako pobijedis onda si svojim zaslugama potvrdio da si tu gdje ti je mjesto.

Vidim da se ovdje kod pojedinih forumasa bas lobira protiv trenera i to ce se nastaviti jos vise u slucaju loseg rezultata. Dokazali smo sebi evo vec nekoliko godina da ceste promjene nisu ispravan put, na vama je da li cete nasjesti na te njihove price OPET.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 28 sep 2024, 19:56

stendardo je napisao/la:
28 sep 2024, 15:42

" Počnite se sami udarat' " :cool:
Bili i ostali No.1 :bih:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.