Nosite se iz Juventusa, kad vas molim
Stvarno ovo više nema smisla. Nikako da se pokrene sa mrtve tačke, a toliko se pričalo i obećavalo. Jbt, pa čelnici Juventusa mogu pod ruku sa našim političarima. Jbt, dobro, nema se novca, u redu. Al' ako jedan Inter za neku siću dovede Pazzinija(12 miliona Eura), kako to da Juventus za taj novac dovodi neke likove koji ne bi mogli igrati ni u Chievu, Livornu, Pro Patriji i inim ekipama. Loša transfer politika, zamazivanje očiju vijernim navijačima, a onda pozivanje na strpljenje i vjeru u njih. Pa ne ide to tako, valjda su naučili prošle sezone.
Qugliarela je dobra akvizicija, no povreda je nešto na šta se nije računalo(barem ne ovako teška povreda). Dakle, ovom transferu se ništa ne može prigovoriti, kao ni transferu Krasića koji je opravdao svaki Euro koji je uložen u njega. Dva fenomenalno odrađena posla, ali sijaset loših.
Toni, Pepe, Martinez, Aquilani(moje mišljenje je da je on svoje najbolje već dao, te da je jedino Roma na njemu profitirala, tako da njegov odlazak ne očekujem), a odlazak i nedavanje šanse Giovincu(posebno kada vidimo sadašnji kadar) je nešto što se nije smjelo desiti. Bonucci nije dugo tu da bih govorio o njemu, ali godine mu sigurno idu u prilog, tako da od njega očekujem vidljiv napredak, posebno kada vidimo ko mu je učitelj - Chiellini.
Sada još Drenthe? Čovjek koji od Feyenoorda nije odigrao poštenu utakmicu, te koji zna samo razbiti auto?! On treba biti pojačanje? On? Pa čak je i Grosso bolji od njega.
Također, imate nesreću da ste slavan klub(shvatićete zbog čega ovo pišem), te što ste ipak davali izdašne plate moronima, pa isti ne žele ni napustiti ekipu(posljednji primjer je Amauri koji je odbio Fulham i WBA(ako sam dobro pročit'o na skysports.com). Dakle, taj čovjek ne može zabiti gol ni kada bi isti bio kao na ragbiju, a ostaje vam i čini medvjeđu uslugu. Bravo morončino. Bravo.
Del Nerija sam x puta kritikov'o i onoga koji ga je postavio na to mjesto. Dakle, lako je voditi Chievo i neambicioznu Sampdoriu. No, kada se pred vas postave neki ciljevi, onda trebate pokazati svoju snagu. Del Neri to nije uspio sa Portom, a pogotovo ne sada sa Juventusom.
Šteta što ste se riješili Deschamps-a. Šteta.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”